Pagini

15 aug. 2011

Tara arde si Siria se piaptana.......


Dupa ce a pus tancurile pe populatia musulmana de ramadan,mitralierele si vasele de razboi...prea fericitul Assad face o pauza de gandire.
Razultatul gandirii ?
RECUNOSTE STATUL PALESTINIAN....
care stat? care Palestina? exiata deja un stat palestinian numit si Iordania,care s-a lipsit bucuroasa de toata fasia de langa Iordan in partea de vest, numai sa nu se pricopseasca cu bravii palestinieni.
De fapt ce e cu statul asta palestinian pe care vor sa-l auto-declare in adunarea ONU palestinienii???
Fara aprobarea consiliului de securitate???

Cu excepţia Franţei şi Spaniei, care au largi segmente de populaţie arabă si care de frica,numai de frica, ar fi înclinate să accepte un atare demers palestinian, puterile occidentale nu şi-au disimulat opoziţia. SUA au reliefat clar că se opun unei atari iniţiative unilaterale.
Concomitent, opţiunea proclamării statului riscă să aibă consecinţe dintre cele mai neplăcute chiar pentru viitorul stat palestinian. israelul nu mai are nici-o obligatie sa sustina gaza cu electrica,apa,marfuri,ajutor sanitar si social.cum se vor descurca?
Proclamarea unilaterală a statului, care implică abandonarea definitivă a soluţionării negociate a conflictului dintre evrei şi arabi pentru controlul Ţării Sfinte, presupune denunţarea unor rezoluţii ONU precum cea cu numărul 242 - şi a acordurilor de la Oslo.
 Acorduri, care le-au adus enorm de multe beneficii palestinienilor.Atunci si acum.Milioane si miliarde de dolari.Unde sunt?? Va spun,dar la ureche......
Nu trebuie uitat că OEP, în frunte cu pe-atunci teroristul său şef, Yasser Arafat, a revenit în Ţara Sfântă doar graţie acestor înţelegeri încheiate la Oslo.Hamasul a venit la putere prin aceleasi mijloace. Asadar CUI AJUTA ???? IN PRIMUL RAND ISRAELULUI. Cum ridica Ahmed nasul din tufis si vrea sa traga o racheta din statul sau in alt stat,apoi cel de-al doilea stat-Israelian de ex- poate sa rada teritoriul 20 Km patrati fara sa zica cineva ceva.
Ce e nostim este ca stanga israeliana + comunistii care sunt arabii israelieni+ se pare cativa ramasi pe afara su noutatile,ii incurajeaza pe palestinieni sa declare statul -unilateral.
Dreapta israeliana,mai ale colonistii din West bank le promit ca le injumatatesc teritoriul....

intelege cineva ceva ???
Acum judecati si dv...
cum va arata un stat format din doua bucati fara legatura intre ele ???



-----------------------------------
Avertisment
Daca gasiti acest articol,sau alte articole personale din acest blog
preluate  si inglobate in alt articol - fara ghilimele si specificarea sursei-
va anunt ca este fara consimtamantul meu si nu sunt raspunzatoare
de ce se adauga inainte si dupa articolul meu

10 comentarii:

Anonim spunea...

proclamarea unilaterala de catre arabi a statului Palestinian mai mult rau la va face, decat bine. AL doilea val al crizei ne bate la usa, tarile arabe au explodat in lupte, cine crezi ca mai are chef de inca un conflict palestiniano-israelian? e ca si cum am detona o bomba. Nu se va recunoaste nimic in septembrie, unii se amagesc singuri, in loc sa faca bine sa se aseze la masa tratativelor si sa nu incerce solutia facila, ca nu o sa castige nimic. Si daca palestinienii denunta rezolutia ONU, ce? cred ca va curge cu lapte si miere? poate mai au surpriza unui boicot total din partea statului Israel, ca daca-s independenti, apai frate, nu mai depinzi de mine, descurca-te.

Anonim spunea...

Un stat format din doua enclave are sanse la supravietuire daca e intr-o intelegere buna cu vecinii, doar va trebui sa le traverseze permanent teritoriul, in caz contrar, vor fi doua state independente, fiecare cu ale lui. Preconizez ca asa va fi, doar nu-i vad pe Hamas renuntand la putere, nici pe ceilalti.
Eu ma intreb, cum isi vor securiza israelienii granita cu Cisiordania, cum va fi situatia in Ierusalim, care se va diviza? doar astia din Ierusalimul de Est nu-s statul Monaco care vietuiesc pasnic alaturi de francezi, in Franta. Pana la urma zidul ala atat de blamat, a anticipat aceasta separare a Cisiordaniei, o masura preventiva ce se dovedeste acum eficace, trebuie sa le ofere oamenilor siguranta. NU zic ca arabii din West Bank sunt idioti, insa e suficient sa existe un dement si sa faca prapad.

viorica abbu spunea...

Pe vremea cand palestinienii faceau pe mielul bland ca sa suga de la mai multe oi,citeam in Ierusalim post ca era convenit un coridor de legatura intre cele doua enclave care s permita miscarea libera de populatie dontr-un loc in altul.
Dupa ce au obtinut tot ce se putea obtine,desigur au fugit de la masa de tratative sa incerce inca odata abureala opiiei publice cu alte revendicari.
Intre timp hamasul si fratii musulmani egipteni au luat puterea,al qaidq a pus mana pe peninsula sinai si totul a cazut balta.

siguri ca o populatie normala neindoctrinata poate convietui alaturi de alta...dar nu in zona aceea.

..acum apropo de dement.
poate fi din ambele parti.
poate fi un colonist religios spalat la creer de rabinii lui ,din aia care scot maslinii de sute de ani ai arabilor din radacini sau le ard moscheea....sau trag in ei la rugaciune ca acel Baruh Murzel,sau poate fi un palestinian,care sa se explodeze in mijocul civililor.
Am citit enorm material despre acea regiune si cu cat citesc inteleg ca nu exista solutie,sau daca exista unul din combatanti trebuie sa dispara

Anonim spunea...

Viorica,habar nu ai situatia din zona,vorbesti sa te afli in treaba si sa-i blamezi pe musulmani cu orice pret.

Anonim spunea...

Pentru anonima de mai sus:
O poti crede pe Viorica, pentru ca e mai documentata decat crezi.
Si ce poate ea sa faca daca in lumea musulmana apar atatea lucruri monstruoase si deformari ale logicii? Sa le mature sub covor? Sau sa le imparta si altora, in numele sfintei "corectitudini politice"?
Corneliu

b.d. spunea...

Anonim de la 11:08,

sa inteleg ca blamarea cu orice pret a israelienilor inseamna, dpdv al tau, o
cunoastere a situatiei din zona ?

Ei, atunci, ce parere ai de marsavul atac
terorist asupra israelienilor, venit din
Gaza via Egipt ?
Asta-i OK, asa-i ?
Liniste pe toata linia, nici o ''surioara''
nu mai varsa lacrimi de crocodil...
Crima in timpul Ramadanului este voie, atata
timp cat se varsa sange de evreu...

Anonim spunea...

V-ati adunat aici toti tzionistii,sa va plangeti soarta,in frunte cu agenta Viorica.
Sfarsitul agentilor, se stie, nu se petrece in patul lor.
In curand cineva o sa-i astupe gura.
Cu pamant.

Anonim spunea...

Anonimului/ei 18.08.2011, 22:54 :
N-ai grija de "tzionisti" ca n-au ce soarta sa-si planga.
Sa ai mai degraba grija de lumea primitiva si violenta din care ies mai toate atacurile teroriste si pe care o iei in brate. Poate faci chiar personal parte din ea.
Corneliu.

Majda spunea...

"Agenta" Viorica :D of of of Viorica...eu as lua-o ca pe un compliment... cel putin nu esti asemenea celor care pt un rest de os sunt "turnatori" ... sau isi vand sufletul necuratului.
Corneliu, crezi ca daca Anonim avea judecata asa scria? Prostia este arma lui. Oricum, e bine ca amenintarea a sunat "cu pamant", pt ca rahat (turcesc, cu alune sau nuci :D ) au mancat ei destul (scuze pt limbaj)

viorica abbu spunea...

eu am luat-o ca pe o cerere in casatorie...
"Al Romeo si Abbulieta"
Destine inlantuite....

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...