Pagini

14 aug. 2011

Londra in flacari....! (continuare)

Intr-unul din comentariile privind situatia din Londra,Hatun,care traieste in apropierea locului unde au fost tristele evenimente,imi atrage atentia ca ma grabesc sa judec si ca actele de vandalism nu se datoreaza numai imigrantilor.
Am lasat sa mai treaca timp,m-am mai documentat, iar situatia mi-a aparut si mai tragica.
Cine sunt copii de 10-12 ani care au spart magazine ca sa fure,au incendiat altele ca sa se distreze,au baut alcool pana la nesimtire si au ras demential in fata camerelor de luat vederi ?Grupuri de tineri au transformat cartiere întregi ale oraşului în adevărate scene de război: lupte de stradă livrate împotriva poliţiei, magazine jefuite în masă, autobuze, maşini şi restaurante în flăcări.

Ar putea fi cateva explicatii:

Explicaţia psihologică.
Pe la sfârşitul secolului al XIX-lea, francezul Gustave le Bon a fost primul care atrăgea atenţia asupra faptului că, atunci când o adunare de oameni se transformă într-o masă de acţiune, individul tinde să îşi piardă caracterul distinct şi să intre într-o psihologie de grup care are ca efect comportamentul deviant.
Acţionând în masă, având câştig de cauză şi captând întreaga atenţie a lumii asupra lor, tinerii implicaţi în aceste acţiuni capătă un sentiment de putere pe care nu il au  în viaţa cotidiană. Fiind vorba în general de marginali, membri de foarte multe ori ai unor grupuri infracţionale, aceştia se simt importanţi.

Explicaţia socio-economică
date fiind condiţia economică dezavantajoasă şi lipsa de perspectivă, tinerii care ajung la asemenea manifestări îşi exprimă un sentiment de frustrare faţă de „uitarea" şi marginalizarea lor în societate.
 La acestea se adaugă, probabil, şi porniri resentimentare la adresa majorităţii ale unor indivizi cu context imigraţionist.Doar ca  lângă modul inacceptabil de „comunicare" a nemulţumirilor, evidenta este este lipsa totală a unor revendicări politice. Pur şi simplu se pare că avem de-a face cu opera unor criminali, vânători de senzaţii tari şi cam atât.

Lipsa esenţială de înţelegere pe care o arată aceşti tineri faţă de valorile fundamentale ale societăţii în care trăiesc este absolut neliniştitoare. Iar ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze în contextul acestor răzmeriţe este rezervorul enorm de violenţă care observăm că există în sânul unei societăţi civilizate, precum şi vulnerabilitatea acestei societăţi.

Partea comica a situatiei:

Guvernele Libiei si Iranului au adresat proteste politiei Metropolitane Londoneze penrtru excesul de zel in aducerea linistei si sigurantei pe strazi....!!

Si doua exemple dintre sute:

Chelsea Ives are 18 ani şi e o adolescentă inteligentă, pasionată de sport şi muzică, având realizări în ambele domenii, iar anul viitor va fi o ambasadoare a Olimpiadei care se va desfăşura la Londra. Dar zilele acestea, tânăra nu a fost altceva decât un huligan.
Chelsea este unul dintre oamenii identificaţi de locuitorii Marii Britanii şi daţi pe mâinile poliţiei pentru că au participat la proteste. Mai mult, tânăra a fost văzută la televizor, în timp ce distrugea o maşină a poliţiei, chiar de părinţii săi care au rămas şocaţi.

Daniel Sartain-Clarke şi mama lui au primit un ordin de evacuare din locuinţa socială, după ce a furat câteva produse electrocasnice dintr-un magazin londonez. Tânărul a fost prins în magazin alături de iubita sa, o tânără tot de 18 ani.


m-am inspirat in cele scrise de  AICI

----------------------
Avertisment
Daca gasiti acest articol,sau alte articole personale din acest blog
preluate  si incluse in alt articol - fara ghilimele si specificarea sursei-
va anunt ca este fara consimtamantul meu si nu sunt raspunzatoare
de ce se adauga inainte si dupa articolul meu

6 comentarii:

Anonim spunea...

Haideti ca am una buna.
Citez din: http://www.hotnews.ro/stiri-international-9783321-militia-iraniana-este-pregatita-trimita-trupe-mentinere-pacii-marea-britanie-pentru-proteja-persoanele-defavorizate-violenta-politiei.htm

"Comandantul militiei iraniene Basij, Mohammad Reza Naqdi, a declarat ca fortele Basij sunt pregatite sa trimita trupe de mentinere a pacii in Marea Britanie pentru a preveni politia sa foloseasca violenta impotriva miscarii de protest a persoanelor "defavorizate", relateaza agentia de presa iranian Mehr.

"Daca Adunarea Generala a ONU isi da acordul, organizatia Basij este pregatita sa trimita batalioane Ashura si Alzahra in Londra, Liverpool si Birmingham, pentru a actiona ca o forta de mentinere a pacii si ca 'amortizor' intre fortele represive ale regimului regal si britanici si sa isi indeplineasca datoria de inhibitor al violentei", a declarat Naqdi."

No comment.
Corneliu.

hatun spunea...

no comment indeed
am ramas cu gura cascata!hai sa fim seriosi...pai metropolitan police e una din cele mai bine dotate si puse la pct din lume!
singurul motiv pt care s-a intamplat ce s-a intamplat este pt ca au fost luati prin surprindere de numarul urias de huligani care au folosit tweeter si facebook pt a se mobiliza in mai multe locatii in acelasi timp!
tot metropolitan police au arestat si deja trimis la inchisoare sute de tineri!
exista o e petition prin care se cere guvernului ca celor gasiti vinovati de participare la evenimentele de lunea trecuta,sa li se taie toate benefiturile si daca sunt chiriasi ai consiliilor locale(care ofera apartamente la chirii mult mai mici decat proprietariii privati) ,acestia sa fie dati afara din apartamente pt a face loc celor cetatenilor ce cu adevarat respecta legile tarii.
am semnat si eu si toata familia mea aceasta petitie!speram sa fie luata in serios!
desi totul a revenit la normal aceste evenimente nu vor fi uitate pt multa vreme!
o zi frumoasa

viorica abbu spunea...

deja doua familii au pierdut locuinta sociala -deocamdata-deoarece copii au fost identificati printre incendiatori si jefuitori.

Desigur domnul Gadaffi va trimite un masiv transport de corturi

Anonim spunea...

Hatun, stai asa, ca de aici se va porni alta dandana! Vajnicii activisti pentru "drepturile omului" (citeste: drepturile huliganului si a teroristului) isi vor ridica dreptele lor glasuri impotriva discriminarii celor care au manifestat (dupa parerea lor) pentru dreptate sociala si poate ca se vor adresa chiar Comisiei ONU pentru drepturile omului. De aici Anglia ar putea iesi iar jumulita.
Corneliu.

hatun spunea...

salaam corneliu
da..asa e!probabil ca se vor ridica cativa!
dar de data asta nu vor mai avea castig de cauza pt ca metropolitan police s-au comportat exemplar,desi am vazut de vreo 2 ori la stiri cum ii bateau pe niste derbedei insa vreau sa zic ca de data asta nu i-au batut destul:))
ma uitam la stiri in direct cum ii atacau pe politisti si incercau sa sparga vitrinele unor magazine si ma intrebam cum de politia nu ii aresteaza atunci pe loc!asta se intampla la 5 min de casa mea...daca eram barbat luam o bata de baseball si ma duceam si ii bateam eu!
cateodata stau si ma minunez cat de civilizat se comporta politistii in tara asta,chiar prea civilizat!
daca era in romania sau in india,politia cred ca ii bateau pe protestanti,pardon huligani, de nu le mai trecea prin cap si la altii sa iasa in strada.
cum imi zicea mie mama cand eram mica...li s-a urcat democratia la cap:))
merg pe strada acum si la fiecare 5m vad cate un politist ori o masina de politie.
perchezitioneaza apartamente sau persoane care au fost identificate ca luand parte la evenimentele de lunea trecuta!
lasa asa...sa le fie frica la toti cei ce nu vor sa respecte legile acestei tari minunate,unde lumea e atat de toleranta si unde rar auzi vreun comentariu rasist!
eu port hijab de 4 ani insa niciodata nu am auzit vreun comentariu la adresa mea si asta ma face sa iubesc tara asta mai mult decat tara in care m-am nascut!
iar cei ce s-au ridicat sa loveasca in acest minunat sistem social..ce pot sa zic despre ei...sigur ca nu stiu ce e greul!
dar acum vor sti..Slava Domnului!
o zi frumoasa

viorica abbu spunea...

Hatun,multumesc pentru datele si grija de a se vedea acele manifestari in mod obiectiv.Daca peste un timp sunt noutati m-ar bucura sa le impartasesti cu noi.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...