Pagini

8 aug. 2011

ERATA

In loc de :

Doua adolescente frantuzoaice au fost exmatriculate acum o luna de zile de la scoala pe motiv ca poarta valul islamic... Tatal lor de origine evreiasca a fost cel care le-a fost si le este alaturi, care le-a incurajat in atitudinea lor ferma si le-a educat in spiritul demnitatii. Un articol foarte interesant despre trairile fetelor si lupta autoritatilor franceze impotriva islamului, disperate de rata foarte mare a celor care se convertesc la islam... Aceste surori au fost supuse unor tratamente demne mai degraba de un tribunal politic, decat de hotararea unui consiliu profesoral care ar trebui sa actioneze intr-o maniera justa, fara inclinatii politice sau religioase... (Sevinci -Islamul azi http://islamulazi.ro/forum/index.php?showtopic=7722)

se va citi:

Doua eleve frantuzoaice au fost exmatriculate acum o luna de zile de la scoala pe motiv ca au incalcat  legea adoptata de Senatul Francez care prevede interzicerea in scoala, a simbolurilor religioase: cruci,crucifixe la crestini,baticuri pentru musulmane,tichiuta pentru evrei,etc
Tatal lor,indiferent ce origine are, trebuia sa se conforme legii tarii in care are domiciliul si cetatenia, sau in caz contrar, sa emigreze intr-o alta tara unde legea permite portul in scoala a insemnelor religioase.Aceste eleve au fost si sunt folosite politic si religios de cercuri interesate care se opun legislatiei civile cautand sa introduca legislatia islamica  (Abbu)

7 comentarii:

viorica abbu spunea...

D-na Solstice spune in comentariul ei pe Islamul azi:

"...Pe parcursul lunilor de cand au fost adoptate aceste legi am citit o serie de articolo. Aparatorii acestor legi, apeleaza mai mereu la cel mai slab argument. Daca nu le convine legea un cauza sa plece in alta parte. Unde in alta parte avand in vedere ca subiectele legii sunt cetateni ai statelor respective?Iar asta-mi aduce aminte de inceputurile curentului antisemit european din anii 30. La fel ca atunci si acum se incearca delimitarea unui grup social pentru ca acesta sa devina in timp tinta unor persecutii.

Doamna Solstice faca -dupa parerea mea-cateva greseli de baza....
- Tocmai cetatenii tarilor respective,ca cetateni cu drepturi si obligatii, trebuie SA RESPECTE LEGEA.
NU LE PLACE AU O NOUA RUNDA DE ALEGERI SA AIBA GUVERNUL CARE SA II REPREZINTE daca sunt majoritatea.Daca nu sa taca si sa astepte.Sau sa plece unde legea le da ceea ce asteapta de la ea.De ce speriati d-na Solstice? Astazi este libera circulatie si milioane schimba locul nasterii....


Evreii din anii 39 nu au avut ocazia de a alege sa paraseasca sau nu Germania, Polonia, Austria, etc.
Si ei erau tot cetateni ai tarilor respective dar nu au primit nici-o sansa,nici-o varianta.


Apoi,dupa cum propune doamna, majoritatea trebuie sa se supuna minoritatii doar ca nu cumva sa ii lezeze susceptibilitatile minoritatii......Dar daca sunt mai multe minoritati si mai multe obiceiruri aduse de acasa? cum ne descurcam atunci ?
Pai sa o punem de o mica anarhie ,doamna Solstice,ce conteaza..??
Daca nudistii vor sa apara in societate in felul in care le este comod si bine,apoi sa vina la scoala sau la servici goi...!!Noua nu ne ramane decat sa le respectam dorinta.
Sa nu cumva sa se simta marginalizati... neintelesi,frustati...sa nu li se atace drepturile fundamentale de a-si exprima public convingerile si credinta...

Doamna Solstice inteleg ca vreti sa intoarceti foaia, dar faceti-o in mod destept...

viorica abbu spunea...

inca ceva:
"De ce ar fi interzise insemnele religioase in scoli? Sunt un rau social?"

Dar e atat de simplu...tocmai pentru a elimina a se bate apa in piua ca in aceste discutii si a genera interpretari,presiuni,influente ale clanurilor politice si religioase...

Asa cum nu trebuie sa intre apa in stomac in timpul postului,fie ca facem dus prelungit,fie ca luam picaturi de urechi sau ne spalam pe dinti...asa nu trebuiesc insemne religioase in scoli...
elevii vin la scoala sa invete,nu sa faca parada modei,sa se roage,sa se inchine sau sa faca pe modestele.

Anonim spunea...

daca s-a dat o LEGE, trebuie sa o respecti! Nu inteleg ce atata tam-tam si plangere de mila. Ma duc eu in pantalon scurt in Arabia Saudita desi sunt 45*? NU! apai de ce se ratoiesc musulmanii cand surorile din frata nu pot purta burqa, dar striga sus si tare ca ce e in Arabia e corect si just? sa judece la fel!

Anonim spunea...

parca le-ar fi pus sa umble in costum de baie, atata caz fac. Ajung sa cred ca burqa e adoptata in tarile occidentale asa, ca o fitza! pe femeile din tarile orientale le inteleg, asa au fost crescute, nici nu-si imagineaza cum ar fi sa nu o poarte,nu pot concepe, insa astealalte, sunt femei fara personalitate, care vor sa imite ceea ce cred ele ca-i adevaratul islam, deci preiau modelul arab. Femei fara personaliate, care se hranesc din iluzii si care in loc sa fie "smerite", ca de aia se poarta burqa, atrag atentia asupra lor. O fitza si un moft e burqa in Franta, un fel de mandrie prost inteleasa, ce duce la segregare.

viorica abbu spunea...

"sa judece la fel!"

imposibil...
cum sa judece corect cand sunt interese de toate felurile,jocuri de forte si grupuri de interese care vor bani si putere ???
Cand se cauta pretextul si din el sa faca o trambulina si sa mai avanseze pe drumul "superioritatii religiei mele fata de religia ta"

Doar ca este o problema.
In timp ce Europa s-a impotmolit iremediabil in "Political corect"....asa zisele "victime" nu au nici-o jena sa revendice pentru ele drepturi ce la ele in tara nu indraznesc sa le ceara chiar daca calca traditia si profilul religios si social al tarilor unde emigreaza.
Chiar daca mai mult consuma decat produc, ajustand cu ajutoarele sociale ce le primesc, drepturile localnicilor care au muncit si cotizat ani de zile sa fie asigurati la batranete.

Europa in prostia si bunatatea ei, a uitat sa-i puna sa semneze pe toti ce solicita cetatenie obligatia respectarii legilor si profilului locului unde au aterizat si a intretinerii integrale a familiei.

Anonim spunea...

buna viorica,
scriu aici pt ca vad ca nu ai apucat sa scrii un articol despre ce se intampla in londra de 3 zile!
este de-a dreptul strigator la cer sa vezi copii de 7-8 ani care incearca sa sparga vitrinele magazinelor si supermarcheturilor pt a intra si fura tot ce e de valoare!
si vreau sa spun ca nu este un protest social!
este doar un val de comportament anti-social,in care tinerii de culoare vandalizeaza tot ce le iese in cale,dau foc la magazine,case si masini!
este strigator la cer ceea ce se intampla aici!
daca as fi barbat as iesi pe strada si i-as bate pe copii astia,pt ca sunt numai copii!
am ajuns sa traiesc zilele astea si sa nu pot iesi cu copii in parc sau sa cumpar o sticla de lapte!
si atunci stau si ma intreb,cum isi educa cei de culoare copii?!cum de 80% din ei au iesit pe strazile londrei zilele astea si s-au comportat ca si cum abia au coborat din bananier!
nu am fost rasista inainte sa vin in tara asta!
si chiar si acum constientizez ca sunt si oameni de valoare intre ei,insa dupa ce mi-a fost dat sa vad aseara un lucru e sigur!
nu imi voi lasa copii mei sa se imprieteneasca cu cei de culoare!nu vreau copii mei sa ajunga ca acei copii care furau la 7 ani din magazine!
unde sunt parintii lor?!
in puburi ,in droguri sau la randul lor pe strazi!
si cum se face ca toate zonele din londra unde au izbugnit conflictele,sunt zone majoritar de negri?!
sunt atat de revoltata pe ei acum!
cum e posibil sa-ti distrugi propria comunitate in halul asta?
sa distrugi atatea vieti ?!
si apoi daca un politist iti da vreo doua,bine meritate, sa-i zici ca e rasist?!
cine a fost pe strazi zilele astea?!
low-class,low-education,afro-caribean si baietasi de cartier,majoritatea din alte tari!
ai sa vezi vreodata un englez sau un om cu bun simt ca distruge munca altora?!
pai daca ei nu au muncit un minut in viata lor,normal ca nu stiu sa respecte munca altora!
atat pt acum!
maria:)

viorica abbu spunea...

Draga Maria,
ma bucur ca mi-ai scris
ramadan si post usor si sa ai parte numai de bucurie sufleteasca.

Tu ai postat la 12.00 la 14.00 am scris despre Londra,dar ce sa mai scriu cand altcineva a scris asa de frumos?????

cu permisiunea ta am sa pun si cuvintele tale alaturi.daca nu,le sterg

inca odata multumesc...

(vezi ? incet incet se separa graul de neghina...am tipat,am jignit,am exagerat cate odata,dar un sambure am avut dreptate vezi ultimul articol)

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...