Pagini

30 aug. 2011

Sevinci e fericita: MECCA S-A MUTAT IN GROAPA

Responsabila sectiunii Stiri a forumului IslamulAzi si a copy paste din anumite surse, radiaza de fericire :

Allahu Akbar, Allahu akbar, la ilaahe illaAllah! Allahu akbar wa lillahi-l hamd
(daca cineva cunoaste romana il rog sa-mi traduca si mie)

MECCA S-A MUTAT IN GROAPA,

Adica ca sa inteleaga tot romanul,musulmanii arabi si-au incheiat luna de Ramadan cu o mare rugaciune in aer liber,in groapa numita Stadionul Dinamo.....fost al M.A.I....
Zice Sevinci ca asa se recomanda ,trebuie ca rugaciunea sa fie pe un mare teren plat deschis...intins ....
Sahara...s-a mai umplut de vegetatie,asa ca unde pot arabii din Romania sa se inchine pe un mare teren deschis, plat....ca si in Grecia....pe un stadion.
Nu e el prea deschis, dar merge....
Numaratoarea o incepe Sevinci de la 5000...apoi,se mai gandeste putin si crede ca vor veni 4000 de credinciosi,in final posibil sa ajunga 2000,politia crede ca nu s-a trecut de 1000 persoane inclusiv femeile care ca de obicei au stat deoparte sa nu deranjeze "barbatul musulman,barbatul perfect",in marea majoritate arabi cu treburi si la studii in Romania.

Musulmanii romani din Dobrogea, desigur au preferat sa fie acasa cu familiile si sa sarbatoreasca cu voie buna, mancaruri alese, oaspeti si daruri pentru copii.
Fara sa scoata ochii romanilor si fara sa faca demonstratie de forta....


marți, 30 august 2011 | 9:28
5,000 de musulmani se vor ruga astazi pe stadionul Dinamo Bucuresti


Mai jos aveti textul stirii de pe siteul antena 3. Pentru video, puteti accesa linkul:
4.000 de musulmani au sãrbãtorit sfârºitul Ramadanului pe Stadionul Dinamo Stadionul Dinamo


marti 30 august 2011 03.21 pm -sursa: b1 http://www.b1.ro/sti...ideo-10396.html Peste 2000 de musulmani s-au întâlnit, marți dimineațã, pe stadionul Dinamo pentru a sãrbãtori sfârșitul Ramadanului

DR.ABDALLA MOBASHER, vicepreşedintele comunităţii egiptene din România:
Acest eveniment va fi organizat de către Centrul Cultural Islamic “Islamulazi” şi Liga Islamică şi Culturală din România. Peste 1500 de musulmani vor face rugăciunea în comun, cu ocazia Sărbătorii Ruperii Postului/Eid-ul Fitr.

Dar nu ma mir...Ramadanul asta a fost plin de minciuni,fapte urate si crime in lumea musulmana.
Acum fundatia Taiba organizeaza iesirea pe stadioane....
Lupta permanenta de a se baga in fata a arabilor musulmani care circula prin Romania si dintre care unii,nu putini, au dosare penale poentru trafic cu droguri,spalare de bani si alte afaceri necurate,este sustinuta -cum e si normal- de cei cativa romani musulmani fie scoliti pe banii Taiba la Universitati din Iordania,fie asezati in posturi bine platite in toata salba de fundatii si asociatii si centre culturale,surori musulmane si ....etc....etc....

Romania-Bucuresti-Stadionul Dinamo-rugaciune libera - in aer liber.



Irak,Afgamistan,Liban,Egipt,acelasi an, o alta atitudine fata de alta religie.



NU, nu Mecca s-a mutat in groapa,
groapa este sapata crestinismului....

=========================================================

55 de comentarii:

hatun spunea...

salaam viorica,
ramadanul e datoria fiecarui musulman fata de Creatorul nostru.eu nu am responsabilitatea celor ce se intampla in lumea musulmana,singura responsabilitate pe care o am in aceasta luna este fata de Dumnezeu!si daca pot ajuta pe aproapele meu o fac...
insa nu poti tu viorica sa invinuiesti fiecare musulman pt ce se intampla in jurul nostru,exista interese politice peste tot,inclusiv in lumea araba..si nu inteleg ce te mira asta!
exista mizerii de oameni printre musulmani,cum exista si printre crestini si evrei...
nu inteleg de unde rugaciunea celor 4000 de musulmani ti se pare ca e groapa sapata crestinilor!
mie mi se pare ca instigi la ura viorica si incerci sa aprinzi un foc de paie,care insa nu va arde!
ti-am citit blogul luna asta si am incercat sa ma abtin de la comentarii...insa mi s-a parut,subliniez mi s-a parut,ca ai incercat sa-i provoci pe musulmani si pe anumite personaje favorite de ale tale...
tie ti se pare aceasta rugaciune in grup demonstratie de forta?!mie mi se pare o ocazie destul de rara ca musulmanii din romania sa se cunoasca intre ei si sa simta unitatea acestei ummah,chiar daca nu e asa perfecta cum o fac unii sa para!
insa asa cum simti tu ca apartii unei comunitati ,cand te duci la biserica,asa si noi musulmanii simtim ca nu suntem singuri si ca, desi suntem plini de bube,ca si altii,ceva tot ne mai uneste.
o zi frumoasa

Anonim spunea...

Hatun, Pastele, Craciunul, sarbatorile importante ni le petrecem cu familia, prietenii, mergem la biserica unde ascultam slujba. Spune Hatun, n-aveti destule moschei? Ce va lipseste, de vreti sa faceti parada de cucernicie peste tot?
Alexandru

viorica abbu spunea...

Hatun,sti ca te apreciez sincer,nu vreau sa iti ranesc sentimentele.
dar:
1- au fost maxim 1000 musulmani conform raportului politiei,asta pentru corectitudine.
2/3 au fost arabi-verificat,normal si asta pentru ca nu toti au un camin familiar.
2- daca ceea ce sti si auzi tu in tarile musulmane si mai ales in intentia declarata a agitatorilor musulmani,poate linistii crestinii din tarile musulmane,sau din Olanda, Norvegia, Danemarca,Franta,etc....etc...
Crestinii si creatorii de bunuri spirituale din tarile nemusulmane?

O DEZAPROBAREA PUBLICA SI CU GLAS RASPICAT VREAU...
"A OMORA INTRU SLAVIREA NUMELUI LUI ALLAH ESTE O CRIMA Coranul nu ne invata asta"
Fraza asta poate aduce pace in lume si poate stinge multe conflicte.

-Hatun,da, PAREREA MEA PERSONALA,este demonstratie de forta, de putere a islamului "suntem aici, si ne vom inmulti"
Toate tarile Europei se pot mandri cu zeci de moschei una mai frumoasa si mai mareatat ca alta....este construita undeva vre-o biserica crestina noua in tarile musulmane???
-cunoasterea cui cu cine? tu sti cine a participat? cine i-a mobilizat? cine au fost cei ce au vorbit si tinut rugaciunea?
daca vrei iti spune sotul meu, care a fost de curiozitate,a stat la peluza 20 minute apoi a venit acasa.

Hatun,eu te inteleg,ai vrea sa nu se spuna aceste lucruri .stiu ca te deranjeaza,daca erai interesata sau pornita pe propaganda nu te dureau.
Pe tine te cred in sinceritatea ta,dar nu se mai poate cu metoda asta prin care atunci cand un musulman face ceva rau,scuza este ca nu religia,nu Cartea,nu invataturile l-au determinat ci omul este "deraiat de la credinta"
nu mai merge Hatun,nu la mine ,nu la alti romani si sper ca nici la alti multi europeni.
Pentru ca adevarul este ca puterea de face ceva rau si-o trage tocmai din credinta,in numele credintei si pentru biruirea credintei lui.

Si o intrebare pentru tine,stiu ca vei fi sincera.
Ai fost vre-odata la Muftiatul comunitatii musulmane ?Sau ai fost in vre-un fel in legatura cu ei ??

Iar in final, desi poate nu va vei crede,-iti spun un Eid fericit alaturi de familie.

viorica abbu spunea...

"este construita undeva vre-o biserica crestina noua in tarile musulmane???"
pentru corectitudine trebuie spus ca avand in vedere interesele Turciei fata de Grecia ca sa plece din Pireus navele umanitare iar Grecia sa nu permita antrenamente Israeliene in spatiul ei aerian, s-a deschis publicului crestin din Turcia,o veche manastire greceasca.

viorica abbu spunea...

Ei,Sevinci Sevinci....daca ma intrebai pe mine nu postai toate pozele alea cu feti frumosi sa le faci cadou DIICOT,Securitatii statului si chiar mie ca sa stiu cui sa nu deschid usa....

Halim...nu e destul ca le tineti deoparte pe femei....tot pot face boroboate...
Asta tocmai cand anuntai pompos ca vin intariri la Islamulazi la mentenanta...prieteni de-ai tai...
sunt in poze ???

Anonim spunea...

http://inliniedreapta.net/musulmanii-de-pe-stadionul-dinamo-si-multiulturalismul-european/

Inca un articol foarte bun al baietilor de dreapta, rog a se citi cu atentie si a se observa diferenta intre atitudinea Muftiului (pentru care am cel mai mare respect) si a celor 5 lepre care au deschis o actiune penala impotriva domniei-sale: Cherim Enghin, Bari Nerdin, Iusuf Ilhan, Bari Nilghiun si Demirel Gemaledin.
Si lumea tace sau e atat de naiva, de credula, de usor de prostit!
Reiau intrebarea pentru Majda, care sunt numele persoanelor ce au impartit dulciuri si s-au bucurat in strada dupa atentatele de la 9/11?
Alexandru

viorica abbu spunea...

Alexandru,ai aici interviul cu acei absoventii ai scolii El Qaida din Iordania.

Dar romanii ca de obicei, cu cat purceaua e mai moarta in cotet cu atat se tin mai mult de misto.
in loc sa vada acest precedent ca unul extrem de periculos caci este initiativa si organizarea totala arabilor din romania,el face misto ca uite se umple si stadionul dinamo cu spectatori....jalnic...!!

http://www.dezvaluiri.ro/interviu/492.html

Anonim spunea...

Faorte frumos din partea lor anul acesta ca au reusit sa starnga toti musulmanii intr-un singur loc , au vrut sa faca un fel de Mekka , dar asta este doar pentru cei care inteleg , nu pentru niste oameni ca voi care nu vedeti in fata voastra decat ura , razbunare ,etc , ajung la concluzia ca voi sunteti teroristi prin comportamentul vostru indecent prin vorbele voastre grele aruncate la adresa musulmanilor , nu-mi vine sa cred ce vad pe aceste bloguri , sincer m-am uitat o gramada si rar vezi musulmani sa-i vb de rau pe crestini dar crestini nu au altceva de facut decat sa-i manance pe musulmani , unii i-ar da afara din europa alti doar din romania alti i-ar decapita , frate am ajuns la concluzia ca voi sunteti criminali nu musulamnii, sincer imi pare rau sa spun acest lucru dar asta este adevarul , ok s-au dus s-au rugat pe stadion si care-i problema a mancat cineva din stadion ?? sau i-a mancat cineva pe romani ???? de ce este atat de deranjant pentru voi ????????
am mai vazut intr-o postare nu stiu a cui ca musulmanii darama bisericile din tara lor dar ce n-ati auzit ca au darmat si moschei ??? incercati cu tot dinadinsul sa le faceti o imagine neagra musulmanilor dar nu va uitati oare la stirile noastre zilnic cati criminali avem ??
nu stiu al cui este acest blog si nici nu ma intereseaza dar este oribil ce este aici , jigniri , jigniri , parerea mea este sa o lasati balta si sa va vedeti de treaba voastra

Majda spunea...

Anonim, criminalii din Romania nu ucid in numele lui Dumnezeu ;) care moschei au daramat? poate te referi la rivalitatea dintre suniti si siiti ...

Majda spunea...

Alexandru, am citit de prima oara intrebarea ta...Stii de ce am ocolit raspunsul? Nu din lasitate ci pt ca familia mea si a sotului meu traiesc aici si vrem nu vrem, ne invartim intre EI ... ai mei au o varsta, la fel si socrii mei...cred ca le ajunge cate "intepaturi" primesc pana si de la ambasada ;) ... De multe ori am fost tentata sa fac "dreptate", sa aduc la cunostinta o Romaniei intregi cui ii deschidem usa...insa, aceste aripi mi s-au taiat cand in timpul facultatii am vrut sa fac un reportaj pe proprie raspundere in Iraq, despre chinurile prin care trec crestinii (in special) si...stii ce replica am primit? "Majda, no way, tu nu ai programare la coafor?". Am ramas socata si oricum de mult timp intelesesem ca nimanui nu-i pasa de ce se intampla cu adevarat, nici in tarile arabe, nici in Romania, nici in lumea intreaga, cu musulmanii si crestinii, deoarece eticheta este un singura: "arabi"...

Majda spunea...

Oricum, daca Bashar cade de la putere, va fi vai si amar de soarta crestinilor si celor alawi. Desi toti cred ca este vorba despre "democratie" , pe departe adevarul din Siria. Doar ca o mica informatie: ca si tatal lui, Bashar a interzis in scoli ca femeia sa se imbrace in negru de sus pana jos, ei bine, introducerea acestei tinute este una din doleante. Inclusiv cea in care Siriei sa i se adauge in numele oficial: Statul Islamic.... Credeti-ma nu este vorba de tirania lui Bashar si nicidecum ca eu ii tin lui partea...dar este mult prea bland pt ce nenorociti exista acolo, din pacate ei formand majoritatea...

Anonim spunea...

aici ai dreptate Majda nu ca as tine cu Basar dar daca ar pica de la putere credema ca nu doar alawi si crestini vor avea de suferit si mai toti pentru ca nu v-a mai exista nici un fel te teama , va predomina haosul , ya haram , pana sa inceapa aceste revolte aveam curaj la ori ce ora sa merg pe strada dar dupa nu mai am , si daca ar cade Basar de la putere nici ca vom mai avea shab il sury o sa inebuneasca de tot si nu este vorba de crestini sau de musulmani nu va exista diferente o sa inceapa sa faca rau oamenilor pe strada fara nici o retinere , nu vor mai avea frica de armata , politie , de tot ce inseamna hakam

ana spunea...

Viorica, spune-mi te rog, userul abbu de pe forumul ARCI esti tu? Multumesc.

viorica abbu spunea...

Da, eu am fost.
conform celor ce gandesc am vrut sa scriu pe un forum musulman care nu are "greata" de cultura,istoria,sarbatorile,obiceiurile traditiile si marii oameni romani.
care iese din tiparele copy-paste facute haditurilor si articolelor propagandistice

Pana a venit o oarecare Aliye, care mulge voioasa islamul,fundatia si naivele in folosul propriu si am plecat singura ca sa nu inveninez atmosfera.
Cu parere de rau, sa sti.

singurul forum la care mai scriu din cand in cand, pentru ca imi este mai aproape de suflet,Romani in Egipt.

ana spunea...

Userul Aliye a fost banat..poate te intorci..
:)

viorica abbu spunea...

Daca tu esti Amira,atunci am discutat si pe facebook si stii si alte motive.Dar urmaresc cu placere ce se mai scrie acolo.

ana spunea...

Nu, nu sunt Amira. Si in afara raspunsurilor pe care mi le-ai dat pe acest blog nici nu am mai avut ocazia sa vorbim..

viorica abbu spunea...

Ok,scuze,iti doresc numai bine si daca crezi ca exagerez, nu ezita sa ma tragi de maneca.

Anonim spunea...

Asta e limbajul celor care vin la noi in tara si vor sa ne impuna cu forta vederile lor; asta, cuvinte scabroase si fraze pline de rahat, acesta e musulmanul bun; viermele imputit care nu stie nimic in afara de coran, daca nu scrie in el cu ce mana sa se stearga la cur, si-ar fi folosit limba.
Iesi javra de aici, nu imputi locul asta.
Alexandru

hatun spunea...

salaam alexandre..
nu cred ca asta e limbajul celor ce vin la noi in tara ,ci din contra e limbajul romanilor.limbajul asta pot sa-l recunosc foarte usor..nu trebuie decat sa ies pe strada si sa ascult cu atentie 2 minute....
uita-te si la tine cum vorbesti...ti se pare ca esti superior?!
si inca ceva ,referitor la primul raspuns pe care mi l-ai dat despre faptul ca musulmanii s-au rugat pe stadion...
sa nu uitam ca si de sarbatorile religioase crestinesti lumea se aduna in numar foarte mare si cateodata nu au loc in biserica.probabil ca asta e si motivul pt care s-au rugat pe stadion,nu s-au rugat pe strada,nu au oprit circulatia(ca in alte tari),nu s-au rugat pe masini(ca in new york).
oamenii s-au rugat pe stadion,departe de ochii curiosi si netoleranti ai multimii.rugaciunea de eid tine max 15-20 de minute dupa care imamul vorbeste un pic si oamenii se saluta si isi ureaza eid fericit! in total nu mai mult de o ora poate o ora si jumatate...de 2 ori pe ani...daca se vad de amandoua eidurile!
tu vrei sa musulmanii sa se ascunda sub pres si sa se roage.toti avem drepturi si toti suntem cetateni romani,indiferent de religie.
si daca imi vei aduce exemplul cu bisericile si crestinii din tarile musulmane si de faptul ca nu au voie sa-si practice religia in liniste ,nu vreau sa-ti spun decat ca ai dreptate si ca nu este islamic ce fac marii conducatori islamici,care probabil si-au piedut increderea in capacitatea musulmanului de a alege!
cred ca e nevoie de putin aer proaspat si in lumea musulmana si asa cum noi suntem acceptati in vest ,si lor li se pare normal drepturile de care ne bucuram noi aici,asa si ei ar trebui sa dea drepturi oamenilor cartii.pt ca suntem frati pana la urma si toti credem in acelasi Dumnezeu.
si daca vrei sa stii ,in Coran nu ni se spune cu ce mana sa ne stergem...asta e in sunnah profetului.asa ca poate nu ti-ar strica sa te mai documentezi si poate sa vezi daca ceea ce ceri tu musulmanilor este ceea ce le dai si tu lor.si prin asta ma refer la respect!
o zi frumoasa

Anonim spunea...

Hai sa-l sustinem pe Bashar, unul din cei mai proeminenti macelari din Orientul Apropiat fiindca este protectorul crestinatatii...asta de unde ai scos-o Majda...ca doar spuneai ca esti siriance si se presupune ca ai cunoaste situatiea...pe ici pe colo, prin punctele esentiale.
Bashar si Hafez nu a protejat niciodata un crestin. S-a temut comunitatea sa-si exercite drepturile. Unul din comunitate de s-ar fi sculat sa critice guvernul de la Damasc, disparea fara urma....
Cat priveste nenorocitii aia de sirieni, pentru care fortele de securitate ale lui Bashar sunt mult prea blande asa cum spui tu, de la om la om iti spun rusine, chit ca nu vei intelege cat este haul de ce trebuie sa-ti fie rusine...
Solstice

Majda spunea...

Solstice, e clar ca tu esti cea care habar nu are despre ce vorbeste. Tocmai, pt ca sunt sirianca STIU foarte bine ceea ce vorbesc. Sunt nascuta si crescuta in Alepp pana la varsta de 14 ani. SI DA, eu si toti crestinii il sustinem pe Bashar, pt ca este un rau mai mic decat altul. Nu l-am ridicat in slavi, dar tu nu intelegi pt ca nu ai fost acolo! Sunt ferm convinsa ca faci parte din cealalta grupare si din acest motiv judeci asa lucrurile.
Rusine sa-ti fie tie pt ca toti cei care "ii vor capul" lui Bashar sunt contra bunelor maniere. Iar macelul, draga Solstice..."revoltatorii" isi pun copii sa iasa in strada si sa scuipe armata! Culmea, tot ei, cei carora ii iei apararea, ii snopesc in bataie pe crestini cand se duc fie si pana la piata. Nu veni tu sa scrii despre asta cat timp nu ai fost acolo nici macar 5 minunte. Esti indoctrinata si atat! Nu am de ce sa-ti dau tie explicatii si nici macar sa incerc sa te conving, pt ca vorbesti fara cunoastere!
Imi permit sa-ti mai spun inca o vorba: Saddam, in dictatura lui, a fost cel mai bun dintre irakieni...acum unde a ajuns Irakul pe mana sitiilor si curzilor? Deci, te rog, atunci cand mai postezi, incearca sa o faci din propria-ti gandire si experienta, sau cel putin, nu mi te mai adresa mie cand vad ca faci parte dintre cei care vor sa duca Siria cu inca 1000 de ani in urma, unde toate femeile (inclusiv crestinele) sa nu mai poate iesi din casa fara val si maneca lunga. Printre multe altele si aceasta este o doleanta a celor care au iesit in strada sa darame statuile lui Hafz si tot iei striga in gura mare "LIBERTATE".
P.s. La inceputul lunii iulie m-am intors din Alepp, tu cand ai fost ultima oara?

Majda spunea...

* "...si tot ei striga..."
Si inca o completare: familia el Assad, chiar a incercat sa le ofere drepturi crestinilor si sa mentina respectul (cu greu) intre cele doua religii.
P.s. Scuze pt greseli, dar sunt in fuga spre tratament (la piciorul drept :( )
Oricum, chiar imi pare rau ca "te-ai ratoit" la mine, fara sa putem aduce + si - pt ceea ce se intampla acolo.

Anonim spunea...

Eu doresc capul lui Bashar, el si regimul lui a comis prea multe crime in Liban si s-ar face dreptate din punctul asta de vedere.
Tu sprijina-l pe Bashar draga, fa-te frate cu dracul pina ti se rupe puntea. Este si asta un gen de politica. Ma rog, este greu sa explici unui crestin sirian despre drepturile lui avand in vedere ca habar nu are ca exista asa ceva.
Ia-te de mana cu Aoun si continuati ridicarea in slavi a lui Bashar, eventual fa si un pact cu cealalta aberatie din zona, teroristii de la Hezballah si autointitulati-va protectorii crestinatatii orientale.
Cat priveste afilierea mea...nici pe aproape Mjda, nici pe aproape...
Un sfat gratis, lumea-i multicolora, nu o mai interpreta prin prisma a doar doua tabere...cine nu-i cu mine este impotriva mea...nu de alta dar cand ai de ales intre doi tembeli mai bine te faci intelept si le faci pa ...
Solstice

Ps: am fost in primavara la Damasc, Siria...deh...arata ca vai de mama ei...

Majda spunea...

Hatun, nu stiu cine esti si ce gandesti cu adevarat, insa pt faptul ca stii si recunosti ceea ce se intampla cu crestinii in tarile arabe, iti pot un respect deosebit. Esti printe putinele care scriu asa despre drepturile ambelor religii, indiferent de tara in care se practica si ma bucur enorm sa citesc asta, mai ales ca iti respecti originea si nu doar pt ca ai optat pt alta religie, calci in picioare orice realitate. Poate, o sa ai o influenta pozitiva asupra tuturor !

Anonim spunea...

Majda, eu zic ca ai dreptate. Si s-ar putea ca unii, inclusiv d-na Solstice, sa se mire de aceasta deschidere. Dar va rog, putintica rabdare.
Majda, ai zis aici niste lucruri importante. Cand l-ai laudat pe Sadam te-am inteles insfarsit.
In majoritatea tarilor arabe, singura forma de regim care poate asigura stabilitatea este dictatura. Arabii de rand vor sa simta autoritate, ca cineva are grija de ei, ca cineva ii patroneaza, ca-i apara de delincventi, nu vor sa-si bata capul cu grijile guvernarii. Ei vor sa aibe un conducator foarte puternic, a carui pozitie sa nu poata fi contestata e nimeni, care sa inspire incredere si dupa care sa mearga. Pe scurt, un TATA al tarii. Un TATA de tzara se respecta si deciziile sale sunt pozitive prin definitie.
Actualii dictatori au fost daramati pentru ca nu au mai indeplinit conditiile aratate. Asad e pe drum.
Dar despre noii conducatori inca nu se stie daca vor fi capabili sa fie Tati. Urmeaza o perioada de incertitudine care va continua pana se va ridica un nou TATA capabil sa infranga pe toti cei care i se opun, sa-i puna la respect pe toti cei din jur si sa-si instaureze propria dictatura.
Si nu conteaza prin ce mijloace noul dictator isi va asigura domnia. O va face, va fi respectat si supusii sai il vor aclama. Asa cum l-au aclamat zeci de ani pe Gadafi sau pe Sadam, exact aceiasi care i-au batjocorit mai apoi.
Americanii nu au inteles realitatile arabe cand l-au daramat pe Sadam. Ar fi trebuit sa-l mentina pe scaun ca aliat, caci el a stiut exact ce trebuie sa faca cu poporul lui ca sa fie liniste. Si nu conteaza cum a obtinut aceasta liniste, caci valurile de sange care curg azi in Irak sunt adevarate fluvii in comparatie cu sangele pe care-l varsa el in numele linistei interioare a Irakului. Daca nu se aventura in ocuparea Kuweitului, poate ca mai conducea si azi Irakul.
Aceste lucruri sunt triste si regretabile, dar sunt o realitate. Democratii adevarate nu vor fi asa repede in tarile arabe, exceptand Libanul, in care peisajul uman si cultural este altul. Dar si acolo pandeste lupul dupa coltz: Hizbala.

Anonim spunea...

Nu cred ca de Tati si Mame duce lipsa lumea araba. Cred ca duce lipsa de reforme pe toate planurile, reforme din acelea adevarate care sa conduca spre prosperitate nu catre...aclamarea dictatorilor...
Luam ca exemplu Siria...este Siria un stat dezvoltat?...nici pe departe, deci politica dictatorilor clanului Assad se poate constata cu ochiul liber. Deci unde este castigul?
Ca nu au murit oameni, sa fim seriosi, au murit destui iar restul a asistat pasiv la perpetuarea unei nedreptati.
In fapt Siria este produsul intregii societati siriene, indiferent ca se numeste crestin sunnit sau alawit.
Corneliu, Hizballah este din 1982 in Liban ca miscare. Nu s-a impus niciodata. Poate de aceea arata Libanul cum arata comparativ cu Siria.
Nu accepta ocupatia, indiferent ca vine din partea altor state sau a unor dictatori locali.
Iar Irakul...deh, nu cred ca Saddam a fost un confucator gen painea lui Dumnezeu, cred mai degraba ca Iranul este afundat in Irak si pune la greu umarul la distrugerea irakului...in spiritul "mamelor si tatilor" spirituali...
Solstice

Majda spunea...

Solstice, chiar nu are sens sa mai intram in contradictoriu, mai ales ca ai adus si discutia Libanului cand noi vorbeam strict de situatia Siriei si daca doar pt asta ii doresti capul, inseamna ca habar nu ai de ce il urasti. Credeam ca ii doresti dreptate Siriei....
...Fiecare este libera sa gandeasca cum vrea...si cum ti-am mai scris, nu-l slavesc insa macar stim la ce sa ne asteptam din partea lui, in special in ceea ce priveste religia, vrei nu vrei arabii se "taxeaza" intre ei si dupa acest aspect. Bashar nu este decat un pretext pt toti huliganii care ies in strada si desi le-a acordat multe din cerinte pt a cadea la pace, ei tot continua sa creeze un haos,trimitand in strada femei si copii. Atata timp cat oamenii lovesc armata cu arme (baieti de 12, 13, 14 ani trag cu pusca), ce ai vrea sa faca soldatii?
"intitulati-va protectorii crestinatatii orientale"...ti-ai dat singura arama pe fata si mai ai curaj sa scrii despre 2,3...10 tabere...normal, doresti inlaturarea tuturor pacatosilor si ridicarea indoctrinatilor teroristi la putere in "Statul Islamic Siria"...
unde doar ei au dreptul sa cumpere pamant, unde in scoala fetele sa poarte negru, pe strada val si maneca lunga, crestinii sa nu mai aibe drept sa sarbatoreasca in strada o nunta, sau sa-si planga mortul pana la groapa, sa ne temem sa iesim in strada vineri, dupa slujbe, cand exista altercatii intre suniti si siiti? .... ... . .... ... Asta vrei? Sa ajunga Siria, mai rau decat Irakul? Noroc ca macar irakienii crestini au mai avut o sansa si o mare parte s-au mutat in Kurdistan. ... Sigur, nu te intereseaza aceste aspecte si nici nu stii despre ele ;)
Daca tot imi spui "draga" pe un ton ironic, atunci tot atat de intepator imi poti raspunde la: cum crezi ca va fi Siria dupa caderea lui Bashar? sau in continuare o sa ma ataci la nesfarsit, doar pt ca militezi asupra unui islam sangeros, fara sa garantezi TU, o romanca care pun pariu ca abia deslusesti 10 cuvinte in limba araba, ca va fi mai bine in noul regim !

Corneliu, ai scris cat se poate de bine ! Dar poate reusesti TU sa o faci pe Solstice sa inteleaga !
Libanul este altceva, datorita numarului de crestini ( acum ajungand si ei sub 30%, mai multi traind afara decat acolo) un rol decisiv jucandu-l influenta Frantei. (cred ca stiti despre BILAD EL SHAM cu marea capitala la DAMASC (El Sham): Siria,Liban,Iordania,Palestina si intelegerea anglo-franceza). !
Din rau, va fi doar mai rau ! Drept dovada unde acei "Tati" nu au mai fost "parinti".
"Da-i Sadamului ce a fost al Irakului" asta a justificat intrarea lui Sadam in Kuweit.

Cine este Aoun?

Majda spunea...

Solstice, tu chiar vorbesti serios cand afirmi ca datorita faptului ca Hezbolahul nu s-a impus, Liban este cea mai civilizata tara araba? Iar eu incerc sa port o discutie cu o persoana ca tine??? Te dezamagesc ! Tu ai spus-o singura: unde e Libanul si unde sunt restul! Mai documenteaza-te putin cand vorbesti despre asta ! Desi, totusi ma mir, in general Libanul este blamat de musulmani pt libertatea de care da dovada,sa nu mai spun cum sunt considerate femeile lor ... "marul stricat din cosul Orientului"
Siria este una dintre cele mai bune tari arabe,din multe puncte de vedere. Daca pe ea o comentezi, de restul ce mai zici? Iar nedezvoltarea ei se datoreaza mentalitatii celor care o locuiesc. Ce nu exista in Siria? Spune-mi? Faptul ca este mizerie pe strazi? Cred ca oamenii o fac? Oriunde sunt ruine, este miros de pipi? Cred ca tot oamenii... Nu exista spitale? Au fost renovate, dar tot oamenii le distrug... Nu exista afaceristi? Import? Export? Astept iar sa ma contrazici !
Tu intelegi ca asa, raul e mai putin decat daca am ajunge ca Irak? Cine crezi ca ar conduce tara mai bine? Da-mi un nume si un argument, daca stii... si daca esti convinsa ca Siria va fi mai civilizata si mai dezvoltata !

Anonim spunea...

Siria este una din cele mai bune tari arabe...asa o fi, noroc ca vin sirienii in Liban sa munceasca ca altfel ar muri de foame in Siria cea buna si prospera. Majda, lasa propaganda jos si nu mai flutura lozinca "pica Bashar si vin islamistii la putere" ca nu tine, cel putin nu la mine.
Cat priveste afaceristii sirieni, deh...in cardasie cu regimul...cine are proptele politice si contribuie unde trebuie are si succes in afaceri...de o strategie de viitor, de modul cum regimul Bashar cheltuieste banii in folosul tarii, nu ma iau ca oricum nu-l controleaza nimeni. De ce arata Siria, dupa ce iesi din Damasc, ca vai mama ei, iar nu spun nimic, pesemne de atat de multa grije pe care o arata regimul...
Nu-mi flutura prin fata eminenta razboiului civil, ca sunt deja satula de asta de la televiziunea siriana.
Daca tie iti place Siria si te madresti cu realizarile regimului Assad si te multumesti cu putin, iti inteleg punctul de vedere.
Ca-i blamat sau nu Libanul, pina una alta noi libanezii ne-am revenit repede dupa toate razboaiele in care ne-au tarat unii sau altii. Iar Beirutul arata, exceptand imprejurimile shiite, ca o capitala a lumii civilizate. De mar stricat nu am auzit iar bogatii Orientului Mijlociu, vin cu placere in Liban. Presupun ca le place.
Inchei prin a-ti ura spor in sustinerea lui Bashar pe motiv ca intre doua rele aleg unul din ele pe motiv ca refuz sa cred ca ar exista si o posibilitate a binelui
Solstice

Anonim spunea...

A sa nu uit, nu sunt musulmanca iar toate bla bla bla-urile tale propagandistice referitoare la orientarile mele (ce analiza din partea ta>>>)ma fac sa zambesc. Nu de alta dar parca ai fi Nasrallah de la Hezbollah. Numai ala o da inainte cu "cine nu-i alaturi de mine, este alaturi de israel-macabra ideologie, dar nu ma pun cu gusturile omului.
Solstice

Majda spunea...

Solstice, nu mi-ai raspuns la intrebare: cine crezi ca este mai bun sa conduca Siria? Daca tot te-ai aruncat in discutii de buna voie si neintrebata, eu ti-am adus argumente de ce prefer regimul Assad si nu pe altul. Tu cunosti pe altcineva mai bun?
Iar, din pacate Damascul nu arata asa cum crezi tu...daca il consideri frumos, iar restul Siriei nu...atunci eu iti scriu "nu ma pun cu gusturile omului". Nu cred ca regimul nu mentine curatenia pe strazi, arunca seminte pe jos ca in propriul gunoi sau se ursureaza pe unde vede cu ochii ;) ... si tot nu cred ca regimul sustine femeile sa mearga desculte cu 4-5 copii dupa ele si cu o tava de grau deasupra capului. Sa mai mentionez "luptele" dintre siiti si suniti de cine sunt aplanate? Vezi ca nu esti corecta si vezi...nici nu stiu ce vezi
Daca toate bla bla bla-urile mele sunt gratuite, cu siguranta te fac sa inghiti in sec...cel putin fanatici sunt invatati de mici sa urasca "pacatosi", dar tu nu dai dovada de nici un sentiment fata de crestini...
Cu lauda ta, ca sirienii vin sa munceasca in Liban, ai scris bine, vin sa munceasca nu sa cerseasca. Iar pt a ta cunoastere, pt ca probabil nu te-a interesat celalalte postari, tatal meu este jumatate libanez, iar toata familia din partea bunicului meu sunt in Beirut. Chiar sotul meu este tot de acolo. Deci, nu incerca sa ma faci sa par "lupul" cel rau...Eu nu am scris rau despre Liban, cat cel putin 2 saptamani pe an stau acolo...si nici nu am scris rau despre Siria, cand merg acolo 1 luna pe an. Imi respect originile, dar hai sa nu dam vina pe regimul lui Assad...nu este el vinovat de toata inapoierea din Siria. Ai scris singurica ca Beirutul este superb, "mai putin imprejurimile shiite"...deci,tot zonele crestine si datorita influentei franceze, Libanul este infloritor. Atunci, te invit cu cea mai mare placere in cateva zone civilizate ale Siriei,putine, ce e drept, dar sa te convingi cu ochii tai cine traieste in ele...

Majda spunea...

Si daca nu esti musulmanca, nu inteleg inversunarea ta asupra "apararii" mele pentru arabii crestini si a faptului ca sustin-l sustin pe Bashar , care in comparatie cu restul a oferit un deget crestinilor din Siria. Unde este logica ta? Ar fi trebuit sa stii prin ce trec crestinii acolo,avand in vedere ca si in Liban numarul lor a scazut ingrijorator de mult ( multi optand pt a trait in Europa ) Cred ca eu am trait pe propria-mi piele regimul Assad, nu tu...

Anonim spunea...

Majda, traim in secolul 21 si tu-l sustii pe Bashar ca ti-a oferit un deget. La nivelul acesta ati ajuns...sa va multumiti cu un os de ros?
Cat priveste inversunarea mea asupra apararii tale a crestinilor, nu vad unde si cum i-ai aparat tu pe crestini. In plus, Bashar este din minoritatea conducatoare. I-a protejat pe crestini din interes, nu din iubire.Interesul poarta fesul. Spune asta ca daca vin sunniti la putere vor macelarii crestinii? Ma indoiesc.
Iar chestia cu copiii de 13-14 ani atacand fortele de securitate ale lui Bashar, este trasa rau de par, nu ti se pare?
Dar ma rog, pentru tine sirienii nu sunt decat niste nenorociti care merita sa fie asupriti, asa ca orice varianta de guvernare doreste poporul sirian, nu te-ar satisface intrucat dupa Bashar sunt slabe sanse sa vina altul sa-i mai asupreasca pe "nenorocitii" aia ca sa te citez. Noroc ca marile puteri fortoase si crestine nu-ti dau dreptate condamnand si sanctionand la greu Siria.
Solstice

Anonim spunea...

Stimate doamne, cred ca disputa nu duce nicaieri.
Inteleg din ce povesteste Majda ca sirienii (intotdeauna vorbesc de majoritatea statistica) sunt exact tipul de oameni care au nevoie de dictatura ca sa traiasca intr-un anumit echilibru, fara tulburari, dupa nivelul lor cultura civila. Deoarece autoritatea lui Assad a fost grav zdruncinata, el nu mai are viitor ca conducator. Daca el ar fi actionat cu cruzimea tatalui sau, asasinul Hafez, si-ar fi recapatat autoritatea si nimeni n-ar fi suflat in fatza lui. Se pare ca arabii au o intuitie deosebita de a detecta slabiciunea si in momentul in care cineva o manifesta, valoarea si autoritatea sa scade. Aceasta in toate domeniile. Iar daca mai e vorba si de conducator, acesta se compromite definitiv. Assad, cu toata violentza sa, nu s-a dovedit suficient de dur pentru a se impune in mediul sau, in care domnesc asemenea criterii.
In ce priveste democratia, aceasta este realmente nepotrivita. Reforme, da, dar bine gandite si aplicate cu mana forte.
Fara indoiala ca Siria si Libanul sunt doua lucruri total diferite si cred ca vor ramane asa.
Cat despre "Siria Mare", poate pe vreo alta planeta. Grandomania familiei Assad n-are limite, dar acum orizontul ei s-a scurtat doar la cativa metri.
Sa-l asteptam pe viitorul dictator, dupa ce acesta va fost mazilit si sangeroasele razbunari de dupa aceea se vor fi terminat.

Majda spunea...

Da Solstice, il sustin pt ca el a dat macar un deget, altii nici macar o unghie... din interes,NU neg asta. Traim in secolul 21, iar crestinii sunt minoritate in Siria, cum ai vrea sa se multumeasca cu mai mult?
Nu imi pune in carca cuvinte pe care nu le asum. Inteleg ca nu cunosti limba araba, dar nici romana nu citesti cum trebuie? Nu am scris "toti sirienii sunt nenorociti" ci stric la toti cei care fac haos pe strazi si nu cad la o intelegere, profitand de situatie pt a folosi armele, pt a da spargeri...Culmea, verisorul meu traia in Dara, si nu vrei sa stii ce mai are in casa acum... Ei, alta data alege cu grija cand ma citezi. Daca crezi ca copii nu ataca, inseamna ca nu vezi prea bine ce arata la stiri. Sa inteleg ca ii consideri pe sunnitii buni pt conducere, si vor ajunge cu siguranta. Cred ca Bashar nu va mai rezista mult si atunci vom vedea daca Siria va ajunge mai buna ca Irak. Apropo, ai fost vreodata in Sueda? Al cui e meritul?
Chiar sunt uimita, nu te declari musulmana, dar ii sustii pe suniti, fara sa doresti binele crestinilor arabi. Hmmm...oricum, exact cum a spus Corneliu, este o discutie care nu duce nicaieri. TU IMI RASTALMACESTI cuvintele ca sa iti iasa propozitiile cum iti doresti. Dar un lucru e cert: esti indoctrinata atata timp cat tu imi scrii ca nu vezi cum as putea apara crestinii. Eu singura, in nici un caz, dar daca erai crestina, incercai macar sa-ti arati un sentiment de durere, nu indiferenta si dezapreciere...
In fine, chiar nu mai are sens...vorba aceea "unde dai si unde crapa..."

viorica abbu spunea...

Doru,inca mai astept comentarii din care sa rezulte parerea ta la obiect

viorica abbu spunea...

Sa fim putin calmi si sa intelegem ca disputele astazi,mai ales asupra evenimentelor din tarile arabe se petrec pe fundalul unor sangeroase evenimente.
poate direct sau indirect persoane sau familiile lor au fost lovite de una din parti.
Da,discutiile sunt mai aprinse se pierde de multe ori logica,dar este normal.


va reamimtesc Republica Federativa Lugoslava condusa de "calaul" Tito,am ziare in pod cu el desenat cu o barda in mana din care curge sangele....apoi am devenit prieteni,iar restul evenimentelor le puteti parcurge si singuri in memorie.
De ramarcat inca ca Iugoslavia avea un bun nivel de trai,era in Europa si era liniste la granite

Anonim spunea...

Ps: sunniti libanezi nu si-au patat mainile in timpul razboiului intern din Liban, nu au emanat lorzi ai razboiului iar din randul lor s-a ridicat Rafik Hariri, cel care a reconstruit statul de la zero, plecand de la ideea ca toate comunitatile trebuie sa traiasca in pace si armonie.

Anonim spunea...

Solstice, fie ca urarea ta de la urma sa fie primita de Dumnezeu. Iti dai seama ca nu e nevoie sa ma impac cu asta, ci doresc asta.
Dar nu vad cum oamenii locului vor fi capabili in viitorul previzibil sa traiasca intr-o democratie. Uita-te la ce s-a intamplat in Irak. Imi pare rau, dar nici Siria nu e mai breaza si niciuna din ele nu e Libanul, chiar asa cum e el cu necazurile sale.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Sa ma scuze doamna Viorica ca voi fi off-topic, dar am de raspuns la doua interpelari.
Hatun, politetea ma face sa iti dau replica, altfel as fi ignorat aceleasi expresii vechi de cad lumea la adresa crestinilor.
Eu sunt crestin Hatun, dar nu sunt prost. Poate va asteptati ca la insultele voastre noi sa intoarcem obrazul si sa ne facem ca ploua. Am dat de nenumarate jigniri pe forumuri din partea unor musulmani, care culminau cu sfidari de genul, daca vreau intru in bisericile voastre si-mi bat joc cum vreau de ele, nu ne puteti opri, daca vreau, adun musulmanii si va invatam noi minte sa ne criticati coranul. Ma voi limita sa-ti spun doar ca tupeul acestor bipede va fi rasplatit intr-o zi, asa cum stiu romanii cei blanzi s-o faca, asa cum stiu eu sau amicii mei microbisti.
Nu voi analiza iarasi de ce crestinii n-au loc in tarile vostre sa-si intinda macar umbra pe pavaj afara, iar voi ati ajuns la covoare si saci de pantofi...
Majda, am inteles de ce nu vrei sa dai nume. Nu e necesar sa te justifici in fata mea, inteleg perfect. Va doresc sa nu aveti parte tu si familia de probleme.
Doamna Viorica, am citit si dn linkul dumneavoastra, bis dat qui cito dat, mi-a facut placere sa-l citesc, dar la subiect, as fi vrut sa comentam aici pe larg daca e doar un inceput pe stadionul Dinamo sau doar cum zice Hatun, o intamplare?
Alexandru

Anonim spunea...

Alexandre, nu stiu daca ai citit acest material:

http://inliniedreapta.net/musulmanii-de-pe-stadionul-dinamo-si-multiulturalismul-european/

Poate ca vei gasi niste raspunsuri.

Majda spunea...

Solstice, chiar va fi ultimul comentariu pe care ti-l voi adresa, pt ca ma simt datoare cu inca un raspuns pt ca toata politica tarilor arabe se invarte prin religie. Cred ca stii si tu despre luptele pt putere ale sunitilor, siitilor, durzilor...iar crestinii fiind doar o minge de ping-pong, intre ei.
Banuiesc ca iti doresti sa ii acuzi tot pe sirieni (mai putin sunniti) ca l-au asasinat pe Hariri. Din partea ta nu ma mai mira nimic. Desi interesele si acuzatiile au tinut de Hezbolah si Israel, chiar daca Siria a avut vina ei, sa pastrezi ca un cercel in ureche: nu crestinii au actionat.
Libanul are oameni deschisi, dornici de a fi in randul lumii. Insa, cu toata tristetea o spun ca Siria va fi ca Irakul... In toate negativele lui, Bashar a reusit sa tina fraiele si ma rog ca dupa caderea lui sa nu ajunga poporul chiar al nimanui, fiecare in legea lui. Chiar iti place ce se intampla in Irak? Si totusi poporul nu inseamna doar suniti...
Tu faci parte dintre ei si din acest motiv le acorzi "durerea" ta tuturor huliganilor care au iesit in strada, sa profite de haos sa faca nenorociri si mai mari. ALTFEL INTELEGEAI SI SIMTEAI PRIN CE TREC CRESTINII ACOLO. De ce nu ai aspirat ca un CRESTIN sa ajunga in fruntea tuturor?? Vezi ca lumea aceasta se imparte intre altii?
Iti subliniez din nou: nu am scris "nenorocitii de sirieni" nu inteleg de unde ai scos-o si pe asta! Arata-mi tu mie un doctor, un avocat, un functionar....care a iesit pe strada, instigand la violenta. Cred ca pe cei care au spart case, au batut oameni trecatori in momentul manifestarilor...i-am acuzat ca sunt nenorociti...nicidecum pe toti sirienii, indiferent de religie.
Eu fac parte dintre crestini, romani, sirieni si libanezi iar tu esti o romanca casatorita cu un sunnit, acesta este motivul pt care nu ne vom intelege niciodata !
Nu te mai chinui sa-mi explici "demnitatea poporului (defapt la cel sunnit te referi) cat e haul..." deoarece binele il doresti pt sunniti, vrand ca unul dintre ei sa fie conducator, nu unul dintr-o minoritate... Vezi cine cu cine nu poate trai in pace si armonie?
Iti doresc multa sanatate si fie ca ceea ce gandesti sa se intample asa. Nu vreau decat respectul si pacea arabilor crestini, indiferent de cine conduce statul in care ei traiesc. Intotdeauna acest lucru m-a interesat, nicidecum sa intru in discutii cu tine, sau celor asemeni tie, cu atat mai putin sa doresc moartea altora ca crestinii sa ajunga la putere. Asta e...

Majda spunea...

Ce parere aveti despre Yusuf Muurat?

Anonim spunea...

Sa-ti citez din postul tau Majda "dar este mult prea bland pt ce nenorociti exista acolo, din pacate ei formand majoritatea... "
Deci il acuzi pe Bashar de blandete....si mai spui ca esti buna crestina?????
Las la o parte persoana mea...pe care o acuzi ba de indoctrinare ba de casatorii inexistente...
Politica tarilor arabe si noi doua ca si interlocutori...in primul rand eu sunt libaneza, tara mea este Liban iar poporul meu este cel libanez. In egala masura imi iubesc si tara si poporul.
Imi provoaca greata teribila atuncii cand unii o dau la intors cu religia, incercand sa promoveze ideea ca adeptii uneia ar fi mai superiori decat adeptii alteia si in nici un caz, nu mi-as considera o parte din poporul meu ca fiind "nenorocitii aia".
Nu ma chinui sa-ti explic "demnitatea poporului" ca nu vei intelege niciodata. Tu din cate vad esti incapabila sa-ti iubesti chiar propriul tau popor. Il dispretuiesi, de unde si dorinta ta, ca orice macelar este bun la conducere.
Noroc ca omenirea a evoluat. Daca gandeau toti ca tine, al 3-lea Reich era in functiune si acum.
Cat priveste ideea ta cu conducatorul provenind dintr-o minoritate, crezi ca daca-i un tembel incapabil si-si duce tara catre dezastru,mai conteaza de unde provine?

Solstice

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Majda spunea...

Of, chiar nu ma pot abtine, Solstice...
"nenorocitii formand majoritatea..." da, nenorocitii care au adus toata nebunia din Siria si din tot Orientul. Daca erau doar o mana de oameni, se mai ajungea aici?
Tu nu iti iubesti poporul ci ii iubesti pe sunniti, calcand pe restul in picioare fara sa-ti mai pese soarta lor. Imi pare rau pt tine, dar nu eu sunt cea care si-a promovat superioritatea ! Iar spre a ta cunostinta, poporul meu este cel crestin, nu musulman, din origini fiind (ambii bunici, bunicul libanez si bunica sirianca), printre putinele familii care nu s-au convertit atunci cand islamul a ajuns in aceste tari. Vorbim de cateva sute de ani...
Eu imi iubesc si romanii si sirienii si libanezi, insa ii despretuiesc pe cei ca tine, care ei dau dovada de incapabilitate si ii acuza pe altii. Tu ii doresti doar pe sunniti la putere, neacordand o sansa nici unui alt om, fie el crestin, alawi sau shiit... Tu militezi doar pt voi si indraznesti sa-mi scrii mie ca-mi urasc poporul? In definitiv voi musulmanii ati intrat cu sabia in Orient,sunteti clasati teroristi si necivilizati si tot tu te bati cu pumnii in piept "cine sunt mercenarii?" de ce? Doar vorbesti ca voi sunteti altfel ! Uita-te unde sunt tarile Europei, America, Rusia, China...si unde sunt tarile arabe??? Datorita cui??? A crestinilor? A lui Bashar?? TE INSELI ! PT ULTIMA OARA ITI REPET: BASHAR ESTE UN RAU MAI MIC DECAT ALTUL ! IAR SUNNITII AU EXISTAT,EXISTA SI VOR EXISTA...INSA ACEST LUCRU NU A ADUS LA DEZVOLTAREA NICI UNEI TARI ARABE. SA-TI FIE CLAR UN LUCRU: LIBANUL ESTE DIFERIT DATORITA FRANTEI. UITA-TE IN ISTORIE SI NU MAI TE LAUDA CU CE NU E ADEVARAT.
Doar pt ca sunt crestina nu inseamna ca sunt perfecta si nu am o groaza de pacate. Doar pt ca sunt crestina, asa cum a spus Alexandru,nu trebuie sa accept tot ceea ce distrugeti. Poate ca DA, daca nu majoritatea erau inapoiati si fanatici ATUNCI tarile arabe nu erau asa !
Intelege ce vrei tu, oricum ai dat dovada de indoctrinare si sunt convinsa ca ti-ai sacrifica viata pt scopul tau cel sfant ! Tu stii mai bine ca mine cum se comporta musulmanii intre ei si fiecare cu crestinii...Deci, lasa zaharelul deoparte. Daca intradevar esti LIBANEZA atunci ai fi stiut TOT ceea ce se intampla, insa cat timp militezi pt doar pt puterea sunnita, pacea fie cu tine, sa faci parte din acele fecioare promise intr-un rai al celor criminali.

Viorica, te rog blocheaza orice comentariu din partea mea sau al lui Sostice, deja discutia a degenerat foarte mult, iar tigania a intrecut orice limite, indiferent ca esti de acord cu mine sau cu ea. Te rog inca o data. Multumesc.

Majda spunea...

P.s. Solstice, daca poporul tau este doar cel libanez? ce cauti in Romania, de ce scrii in limba romana? Daca macar ai fi pe jumatate romanca, ai da dovada de TOLERANTA si REALITATE !

Majda spunea...

Fratilor, nu Bashar si nici un alt dictator nu a interzis oamenilor sa fie OAMENI, sa se spele, sa aibe curatenie, sa invete, sa nu isi faca nevoile oriunde, ... Pt Dumnezeu SOLSTICE, tu acuzi o conducere pt inapoierea unui popor?? Te-am intrebat de Sueda, dute acolo si dupa aceea sa-mi vorbesti ! Sau Sueda nu e parte din aceeasi Siriei condusa de Bashar??
Romania nu a fost comunista? Si? Era considerata inapoiata? Poporul se asemana cu cel arab? Ceausescu i-a invatat maramureseni sa fie gospodari si curati? Chiar nu ma inteleg cu tine si nu ma voi intelege decat atunci cand vei fi CORECTA !

viorica abbu spunea...

Majda,cu tot respectul, fara a-i oferi si lui solstice posibilitatea sa replice nu pot inchide comentariile.

Anonim spunea...

viorica, dar daca nu mai vrea sa replice si vin altii cu comentarii si tiganeala asta penibila va continua ? chiar iti e greu sa ne inchizi comentariile ?

te roogg mult de tot,
majda

viorica abbu spunea...

Solstica nu a comentat asa ca inchid comentariile la acest articol multumind pentru calitatea comentariilor,din care toti am invatat.

viorica abbu spunea...

vad ca am scris in acelasi timp...!