Pagini

24 aug. 2011

Der Spigel : Scepticii, mai educaţi şi mai toleranţi decât credincioşii...

sceptic (agnostic):  cel care are anumite dubii si nu crede pina nu vede  !
ateu:   cel carte nu crede absolut deloc intr-o existenta divina

Acum daca am stabilit notiunile sa vedem cum sunt prezentati scepticii in urma unui studiu la Universitatea din Coneticut:
Scepticii sunt adesea mai educaţi, mai toleranţi şi au mai multe cunoştinţe despre Dumnezeu decât persoanele religioase.
Scepticii reprezintă 15% din populaţia mondială, adică aproximativ un miliard de oameni. Ca grup, ocupă locul al treilea după creştini (2,3 miliarde) şi musulmani (1,6 miliarde). În ciuda numărului impresionant, se ştiu puţine despre acest grup de oameni.

Cine sunt?

Şi dacă nu cred în religie, în ce cred ei? Sociologul Phil Zuckerman spune că scepticii tind să fie mai morali decât persoanele religioase. În principiu, scepticii se opun în general pedepsei capitale, războaielor şi discriminării şi au mai puţine obiecţii la adresa străinilor, homosexualilor, sexului oral şi canabisului.
ateii ştiu mai multe despre Dumnezeul în care nu cred decât credincioşii înşişi.

 "Însă cunoştinţele lor despre Dumnezeu nu par să-i ajute prea mult, de vreme ce scepticii sunt consideraţi printre cei mai nesuferiţi oameni din SUA, fiind chiar mai dispreţuiţi decât musulmanii şi homosexualii. În state precum Carolina de Sud şi Arkansas, cei care neagă existenţa fiinţei supreme nu au nici măcar dreptul să deţină o funcţie publică."
Doar o mică parte dintre sceptici sunt la fel de radicali precum 'ateii convinşi' reprezentaţi de biologul evoluţionist britanic Richard Dawkins. Marea majoritate a scepticilor sunt mai degrabă indiferenţi faţă de religie sau uşor agnostici, potrivit analizei lui Kosmin.
 'Oamenii au două stiluri cognitive. Unul dintre ele găseşte semnificaţii mai profunde în orice; chiar şi vremea rea poate fi văzută ca un lucru ce ţine de destin. Celălalt stil este predispus neurologic să fie sceptic, iar astfel de oameni nu pun mare greutate pe credinţe'.

......
Mama ,nici nu sti cat iti multumesc ca m-ai facut destepta si sceptica.....!!!
se pare ca sunt un om mai cu "frica de Dumnezeu"  decat 3.9 miliarde de practicanti......


3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu exista atei Vio. Doar agnostici care nu stiu daca exista divinitate dar sunt suficienti de destepti ca sa admita ca orice casa construita este construita de cineva.

Miauuuuu....

Majda spunea...

Pis-pis-pis, asteptam si eu comentariul tau asupra a ceea ce a citat Viorica. Observ ca raspunsul tau a fost pe jumatate...oricum ne-am obisnuit ca voi toti sa scrieti doar ce va convine...sau TU poti dovedi contrariul?

Majda spunea...

Nu este vorba despre inteligenta, ci despre cultura, documentare si argumente. ;) Nu scriu, doar de dragul de a scrie, ci incerc sa discut, tinand cont de dovezi. Imi pare rau ca ai inceput cu ironia...

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...