Pagini

11 aug. 2011

Musulmanii romani,trebuie sa foloseasca limba araba ??

Un subiect delicat,un subiect pe care vreau sa-l tratez cu maximum de atentie, pentru a nu leza parerile unor cititori, dar si cu raspunderea necesara  cautarii adevarului.
Am sa incep cu parerea aparent obiectiva si "beton" a d-lui Halim-administrator tehic pe forumul Islamul Azi

Daca mergeti la cineva si spuneti pacea fie asupra voastra si milostenia lui Allah ..probabil o sa rada de dvs. sau o sa se uite mirat .iar daca spuneti assalamu alaykom isi va da seama pe loc ca sunteti musulman fara sa inteleaga ce inseamna; insa va intelege ca l-ati salutat.

dar eu il intreb: "- De ce D-l Halim crede ca este mai important sa arati ca esti musulman, decat sa inteleaga ceea ce spui....? Suntem papagali vorbitori sau fiinte rationale? Si cum sa nu se inteleaga ca: "Pacea asupra voastra", este o urare ?? Urarea este de forma ? Este spusa de florile marului ? Nu cu intentia de a saluta politicos un prieten,o cunostiinta sau un simplu trecator musulman sau nu? D-l Halim se pare ca subestimeaza inteligenta interlocutorilor romani crestini sau musulmani.

Desigur imediat apalaudacii fundatiei Taiba  s-au grabit sa-l aprobe, aplauzele le auziti AICI
va redau cateva perle spuse ...sa fie spuse...sa aiba hasanat la conducerea fundatiei:

  Ms Mariyah  o fatuca cu prea putine cunostiinte generale si ocupata cu stabilirea in emirate:si care are tupeul sa afirme nici mai mult nici mai putin ca in Romania musulmanii sunt discriminati (!) 

Majoritatea celor care postam pe acest forum cunoastem f bine cel putin 2 limbi straine, nu stiu de ce e asa greu sa invatam si limba araba tinand cont ca vom primi hasanat.Daca Allah ne-a dat minte, de ce sa nu o folosim in invatarea limbii arabe?  (Pacat ca nu le-a dat minte si somalezilor...etc...)

 Gabi Umm 'Aishah    Din categoria super-grea a forumului-

Cu siguranta Allah cunoaste rugile noastre, nici macar nu trebuie sa le formulam. Motivul principal pentru care ne rugam in araba este acela de a urma exemplul Profetului. In timpul sau, chiar si cei care erau straini, tot in araba se rugau.

 Draga mea amica , moonasdm -  filosafand in pauza de tratat catelusi cu fracturi si diareee .Cititi cu atentie:

 Tot la fel se intimpla si cu noi,nevorbitorii de l. araba:limba araba este inscrisa in genele noastre,inca ianinte de -a ne naste(altfel nu ni s-ar fi cerut DE DIVINITATE ca obligativitate RECITAREA CORANULUI CU SEMNELE DE RIGOARE).LIMBA ARABA eset limba vorbita d eprimul om ,Adam,in rai,inainte sa coboare pe pamintsi va fi limba de vorbire la rai...stim cu totii ca locul nostru in rai  (!?)   ( evolutia noastra umana)va fi acolo unde va fi ultima aye(verset coranic citit);deci Raiul e format din "trepte",grade de maretie,si favoare care vor fi ocupate de cei care vor invata limba aceasta sau mai bine zis si-o vor "reaminti".

Tuturor acestor lucruri, cel putin ciudate pentru mine,poate pentru altii chiar ingrijoratoare,caci se pomeneste nu o data despre tendinta de arabizare a tarilor crestine,unde numarul musulmanilor este in crestere.
La fel se pare ca se intampla si cu Romania,prin varii mijloace, cel mai raspandit este  atragerea de noi adepti(e) care sunt strict supravegheati sa nu se abata de la sunna si recomandarilor feluritilor imami veniti din Yemen, Turcia, Egipt,Iordania...
Primii muguri sunt demonstratiile si manifestatiile asa zis de sprijin a unei cauze, organizate de Taiba,facute precum cea din parcul Carol, in limba...araba si turca......!!!

raspunsul vine insa,tot de la un musulman:

Salim-acelasi forum, acelasi link:

Mai frati si surori care vi se pare normal sa vorbiti 1/2 in romana si 1/2 franturi arabe, Voi nu intelegeti ca nu are legatura crezul cu limba!!!
Eu daca am acceptat mesajul fratilor nostri arabi carora li s-a dat, pot spune multumesc pentru mesaj l-am luat si gata!!!
Sper ca ati inteles ideea referitor si la limba si la multe chestii importante.Idee care va va ajuta sa nu va dezradacinati de natia din care faceti parte indiferent ca te faci musulman , budist sau mai stiu eu ce :| pentru ca arab/ araboaica nu veti fi niciodata!Culme: Un om de origine araba imi vorbeste pe limba mea pe strada, pe net , exceptand predica. Vreau sa cred ca e o forma de respect pentru noi romanii. Dar cand vezi totate romancele convertite sau unii barbati ca fac un carcalete de cuvinte (asta de dragul a-si da importanta si sa fie ei mai cu mot) e ca nuca in perete, pari ca nu te-ai convertit din credinta ci mai de graba ca ai probleme.Nu cred ca e normal asa.
Alt exemplu: Eram la un restaurant Romanesc, iar persoana cu care eram vrand sa faca comanda a inceput sa abereze direct: "dar stiti noi nu mancam porc", deci imi venea sa ii dau o ditamai palma sa se invete minte. Acel om iti lua comanda nu ti-a oferit porc. Asta este deplasare mintala cum o numesc eu si probabil cum si acel chelner a inteles.


Eu sunt de acord cu domnul Mihai/Samir....- voi ???

-------------
Avertisment
Daca gasiti acest articol,sau alte articole personale din acest blog
preluate  si incluse in alt articol - fara ghilimele si specificarea sursei-
va anunt ca este fara consimtamantul meu si nu sunt raspunzatoare
de ce se adauga inainte si dupa articolul meu


40 de comentarii:

Anonim spunea...

Islamul nu e apanajul unui popor (cel arab) si implicit al limbii arabe asa cum nici Crestinismul nu "sta" in limba ebraica. Exista unitatea la nivelul musulmanilor datorita identitatii religioase, insa in rest fiecare adera la o anumita cultura: europeana, orientala, asiatica etc, deci unitate in diversitate.
-------------------------------------------------un roman nu trebuie sa imite pe un arab, el e european prin cultura si musulman prin identitatea religioasa.

Anonim spunea...

IN MOD FALS NI SE ARUNCA ARGUMENATUL:
"-FARA LIMBA ARABA NU POTI INTELEGE CORANUL IN PROFUNZIME,NU VEI VEDEA NUANTELE...CACI EL A FOST RELEVAT IN ARABA"

SA AM PARDON, DACA SCRIE: -SA NU FURI...!CE NUANTE POT FI AICI?
DACA SCRIE SA NU FI CURVAR...! -CE NUANTE SUNT AICI?
DACA SCRIE SA NU AI DE-AFACE CU CRESTINII SI EVREII CA DEVI DE-AL LOR...CE NUANTE SUNT AICI??

MAI BINE DE O MIE DE ORI SA DAI DE UN MUSULMAN CARE FACE CE SCRIE IN CARTE,CHIAR DACA A CITIT-O PE LIMBA LUI, DECAT DE UNUL CARE STIE PE DE ROST CARTEA IN ARABA - DAR FACE CRIME !!

HASAN

Anonim spunea...

Sunt de acord cu voi, si ma bucur enorm ca mai exista oameni care gandesc asa ;)
Viorica, sa nu renunti la ceea ce incerci sa faci pe acest blog, cel putin cat timp ai cititori care iti impartasesc gandurile...Esti "vocea" noastra ;) Nu intotdeauna sunt de acord cu tine, insa imi place obiectivitatea de care incerci sa dai dovada, iar cei ce te judeca, o fac pt ca spui lucrurilor pe nume !

Majda spunea...

P.s. In alte postari, m-ai intrebat cum ma cheama si nu din lipsa de lasitate ci pur si simplu sunt o identitate ca orice alta, iar numele nu iti poate aduce nici + nici - ...
Majda

Anonim spunea...

* oricare

viorica abbu spunea...

Multumrsc Majda,
spuneam cuiva ca si eu incerc sa ma corectez,de multe ori scriu de parca ar ogorul,trebuie sa ma mai temperez,dar nu pot sa nu observ ca desi sub forme inca incipiente, oamenii vad mai departe decat perdeaua ce li se pune in fata ca sa acopere realitatea.

Iar a fi obiectiv este cel mai greu,
este impotriva naturii umane insasi, la care predomina inca spiritul de casta si autoapararea

viorica abbu spunea...

Ma bucur ca il aperi pe Halim....cel putin un sustinator are....

Majda spunea...

...si atunci...draga Anonim, ce cauti tu in publicul Vioricai?
...musulmanii romani sunt asemenea celor care pleaca un an, doi, trei...in Italia, Spania... iar, cand se intorc, din 10 cuvinte, 3 sunt in lb romana. :D
Of, voi cei care rastalmaciti cuvintele, care "agitati" apele... ideea este simpla, musulmanul roman trebuie sa aibe personalitate. Nu conteaza limba in care te rogi, deoarece Dumnezeu nu tine cont de acest lucru. El stie ce e mintea si in inima noastra, fara sa recitam rugaciuni, pe care multi nici macar nu le inteleg cu adevarat. Personal, cred ca rugaciunea trebuie sa fie acel moment unic si SINCER, intre om si Dumnezeu.
Crestinii din pretutindeni invata Biblia in limba lor, pt a putea intelege mai usor invataturile acesteia. Asa ca, nu inteleg de ce rautatea aceasta de a sari arsi cand cineva ii intreaba pe musulmani de ce trantesc cate o expresie religioasa in lb araba?
Ciudat, crestinii arabi din Romania (eu fiind unul dintre acestia) cand vorbesc, vorbesc lb romana fara a simti nevoia de a aduce alte completari lingvistice. "Fenomenul" este ci viceversa, in comunitatea araba crestina (fie cea libaneza, irakiana sau egipteana) cand se tin slujbele in lb araba, nu se intervine prin cuvinte romanesti. Intradevar, exista si anumite exceptii ale slujbelor,cand sunt prezente ambele limbi (spre ex: Tatal nostru) din respect fata de sotiile arabilor crestini, care nu stiu lb araba vrand si ele sa participe. Insa, nimeni nu incearca sa para "interesant" cand "rupe" cateva cuvinte dintr-o limba, crezand ca asa este mai "special"...

Majda spunea...

Nu este gresit ca romanul musulman sa stie sa adopte religia islamica, atata timp cat crede in ea, insa sa nu uite ca este roman. Nu este un pacat sa poti lua ce e mai bun din islam si din traditia si obiceiul romanesc. Cred ca atunci, multe din conflicte s-ar stinge...
Rar, sunt arabii musulmani care sa iubeasca Romania, si nu ma mir...atat timp cat romanii musulmani "fug" de ea, o desconsidera si uita istoria ei...

viorica abbu spunea...

Majda...o clipa....
cum adica Romanul musulman sa adopte religia islamica...
doar el s-a nascut in aceasta religie.
Vrei poate sa spui ca "sa adopte obiceiurile tarilor arabe in ce priveste religia islamica"
asta -daca e intentia ta- este cu totul altceva si nu gasesc normal.

Majda spunea...

Vio, cand se naste romanul (bineinteles,exista exceptii), este botezat crestin, nu? Asta incerc sa spun prin "romanul musulman", cel care s-a convertit de la crestinism la islam.
Nu am spus sa adopte obiceiurile tarilor arabe, deoarece obiceiurile arabesti nu tin de musulmani. Sa nu confundam! Intradevar, ele au influentat in timp, insa inceputurile crestinismului au fost cu mult inainte de islam. Chiar portul batranelor de odinioara(Dumnezeu sa o ierte si pe bunica mea) seamana izbitor cu kaaba. In sufragerie am o poza a ei cu a bunicului si prietenele credeau ca e musulmanca. Oricum a trebuit sa duc lupte sa inteleaga ca nu ne-am crestinat...ci din strabuni suntem crestini arabi, chiar fiind de multe ori iritata ca nu inteleg "de origine crestine",adica nu am cum sa ma crestinez,daca originea este crestina. Ma rog, aici e vorba de cultura si interesul fiecaruia de a stii mai multe despre alte popoare. In general etichetam dupa majoritate.
Obiceiul islamic este acelasi,chiar daca este chinez,francez sau arab...asa-i?
Am incercat sa spun ca romanul musulman poate adopta religia islamica (el nefiind de la bun inceput asa) dar sa o imbine cu traditia si obiceiul romanesc. Nu sa fie doar o copie nereusita a islamului arabesc. Iar arabii musulmani sunt tare diferiti ce alti musulmani ( chiar am o buna prietena in Anglia, musulmanca, insa pe cuvant, ei inteleg esenta islmanul ca religie...nu au nici 1% din arabii musulmani...). Tu ai intalnit si alti musulmani, inafara celor din tarile arabe? Cu ti s-au parut? De ce sunt considerati arabii musulmani teroristi, iar de altii (de alta nationalitate) nici macar nu se pomeneste ca ar fi, traind in pace cu cei asemenea lor. ... ... ...

viorica abbu spunea...

Majda,
cred ca minimalizezi ceea ce reprezinta grupul romanilor musulmani din Romania,minoritatea musulmana din Romania.
Aceasta comunitate,desi a fost infim ajutata de catre stat,locurile de cult si cimitirele cu greu au fost intretinute cu ajutorul statului,saracia si lipsa de cunostiinte generale si calificarare profesionala
a fostmai mare ca la alte comunitati,a reusit sa pastreze obiceiurile,traditiile,sarbatorile,religia din mosi stramosi...
poate nu la exigenta si fanatismul ce li se cere azi de imamii importati de fundatia Taiba si nici de mentorii si sustinatorii financiari din arabia Saudita..
DAR SUNT BUNI ROMANI SI BUNI MUSULMANI sau invers daca vrei.
Asta nu place...
imi aduce aminte de ce mi-a povestiti bunicul despre colectivizare...stii de ce s-au omorat zeci de mii de cai in romania in acele vremuri?
pentru ca era patura mijlocie,era omul cu caruta si cal si care facea transporturi,ducea la oras si aducea de la oras si era stapan pe bucatica lui.comunistilor nu le-a placut caci nu era dependent de ideologie,de partid,de conducere..
SI LE-A OMORAT CAII.....

Majda spunea...

* "de origine crestina"

viorica abbu spunea...

Majda,acum inteleg mai bine la ce te-ai referit:"Romani musulmani"
Dar eu consider romani musulmani numai pe cei nascuti in familii musulmane
restul,sunt romani musulmanizati,fie din convingere,fie prin casatorie,frie prin forta

eu vorbesc de cei 60.000 romani musulmani care se afla sub indrmarea protectia si grija Muftiatului...

sa nu cazi si ru in plasa denumirilor: "Asociatia musulmanilor romani" SE ERIJEAZA in conducatoare TUTUTROR musulmanilor din romania...
ar fi vrut ea dar pana azi a zbarcit-o...nici macar televiziunea BAH a tiganilor nu a dat 5 minute sa fie auzit marele Kerim cuvantand inainte de plecare...

viorica abbu spunea...

"Tu ai intalnit si alti musulmani, inafara celor din tarile arabe? Cu ti s-au parut? De ce sunt considerati arabii musulmani teroristi,"


AU FITILUL MAI SCURT....!!!!

cherie spunea...

Nu pot intra in discutie cu tine caci nu cunosc persoanele la care te referi, direct.Tu combati persoane concrete despre a caror bunacredinta te indoiesti.
Eu pot spune doar ca desi nu sunt asa inversunata ca tine impotriva islamismului nu imi place religia caci nu accept modul cum trateaza femeile.
Dar daca musulmanii sunt teroristi, eu nu cred ca asta se datoreaza religiei. Ca arabii au devenit insa o problema este ceva real...

Majda spunea...

Daca ar exista o explicatie pt ajutorul infim al statului fata de romanii musulmani, sigur nu as gasi un raspuns logic pt drepturile arabilor crestini in tarile arabe. Totusi, Romania (si marea majoritate a tarilor) au tolerat islamul si le-au dat un spatiu (mic sau mare) ... iar ei, ce au facut?! Cat respect au fata de tara respectiva?
Intr-o postare mai veche, ti-am scris in cateva randuri (tie si Danielei) despre viata crestinilor acolo (eu si sora mea prin ce am trecut,traind in Romania si avand de a face cu musulmanii...sa nu mai mentionez de familia numeroasa din Siria)... chiar ti-am adus in vedere si situatia egiptenilor copti. Mai tii minte ce mi-a raspuns Dana? "Nu o intereseaza" ... eh, eu nu am auzit, nu am vazut ca in Franta un musulman sa il jigneasca pe un alt adept al altei religii. Niciodata nu am aflat ca in China, musulmanii chinezi au dat foc unei biserici. De ce doar arabii musulmani trebuie sa aibe aceasta "faima" ?
Stiu ca exista musulmani buni si crestini buni...iar fiecare cu pacatele lui, insa (sa-mi fie cu iertare, sper sa nu inceapa X,Y,Z sa-mi sara in cap) din cauza acestora tarile arabe sunt considerate "a treia lume"...
De tinut minte ceea ce ti-a povestit bunicul tau...
Fara prea multa legatura, imi readuc aminte ca in Scoala Siriana, intr-o vizita a Muzeului Taranului Roman, stii ce ii invatau pe copii ca sunt bisericile? Palatul lui Cinderella. Iar troienitele? Si mai "tare" : primele cutii postale ale romanilor ! ....
Eh...Scoala Siriana :D este un alt capitol ...
Mai grav, chiar nu departe de centrul Allepului,scrie mare pe usa unui magazin ca nu servesc crestinii. Ehhh...daca imi vor raspunde surioarele, vor incepe ca si romanii, albii ... ... ... sunt rasisti ... nu? Ei bine, nu asta era ideea ;)

viorica abbu spunea...

cherie,

TEORETIC FEMEILE SUNT TRATATE MINUNAT
orice blog sau forum islamic ai sa deschizi,vei gasi acolo toata colectia de clisee roz, privind familia,barbatul, femeia si copilul musulman.Desigur ca "numai" islamul a adus pe lume respectul intre soti,dragostea de parinti,copii educati si femei emancipate.

dar sa lasam asta ca deja incepe sa ajunga la saturatie si sa aiba efect invers...

PAREREA MEA -personala si subiectiva:

Daca UNII musulmani devin teroristi nu se datoreaza religiei.
Se datoreaza interesului avut pentru suprematia islamului in lume de catre conducatori religiosi,care prezinta in asa fel coranul acelui analfabet infierbantat de dorinta de a ajunge in rai,incat omorul,viata oamenilor devin ZERO in fata castigului imens ce il va dobandi in al saptelea cer...

Teroristii adevarati nu sunt spalatii la creer care trag sfoara centurii cu trotil -CI IMAMII SI CONDUCATORII RELIGIOSI CARE L-AU POZAT SI INREGISTRAT INAINTE DE MISIUNE,care i-au splat creerul luni de zile,care i-au amenintat familia sau le-au promis bani sa se explozeze unul din cei 7-10 fii ce ii are aceasta familia in statia de metrou sau in autobuz sau pe trecerea de pietoni.......
ei,imamii de pe youtube care dau retete de omor in masa si le justifica religios sunt teroristii

EI,CEI CITATI SI PE ISLAMUL AZI, ca mari filosofi si cunoscatori ai coranului in limba araba,veniti si in romania sa tulbure apele....

viorica abbu spunea...

Majda,propun o pauza pana maine
vreau sa recitesc in liniste ce ai scris.sa inteleg, sa pot raspunde corect...
noapte buna deocamdata...

Majda spunea...

Cherie, daca mi te adresai mie... nu sunt impotriva islamului ca religie, ci contra celor care fac din islam "o lupta" in numele lui Dumnezeu. Acest lucru care intra in contradictie, deoarece nu poti face crime, nu poti ura, nu poti jigni ... in numele Celui de Sus, cel Bun, Iubitor si Iertator.
Am incercat in nenumarate randuri sa scriu ca teoria Bibliei este pacea, dragostea si iertarea. Dar practica noastra lasa de dorit, insa cel putin nu ne batem cu pumnii in piept si ii acceptam pe cei din jur ...
Nu il judec pe Mohamed, insa nu inteleg cum multi il slavesc, nefiind un secret ce fapte a facut si cine a fost? Christos, daca este iubit si credem in El, este pt faptul ca intruchipeaza bunatate, a incercat sa raspandeasca crestinismul prin cuvinte frumoase, prin fapte marete... nesilind pe nimeni sa creada in Dumnezeu sau sa-l recunoasca ca fiind Fiul Lui. Intelegi, Cherie?
Poate, de multe ori scriu obiectiv, influentata de imprejurimi...
Si alti oameni, care apartin altor religii gresesc, insa pacatul face parte din natura umana, iar noi ar trebui sa lupta sa fim mai buni...

Majda spunea...

De acord, Vio... eu oricum sunt in concediu si uit ca altii, maine sunt la datorie :( . Noapte buna !

karma police spunea...

"LIMBA ARABA eset limba vorbita d eprimul om ,Adam,in rai,inainte sa coboare pe pamintsi va fi limba de vorbire la rai
HUH??????
anyway parerea mea e ca in tara x vorbesti in limba x.
Nu trebuie sa se ajunga ca pe vremea evului mediu cind biblia era apanajul preotilor si regilor si era recitata exclusiv in latina.
DAR
exista rugaciuni de exorcizare de exemplu din QORANcare dupa parerea mea trebuiesc spuse in araba pentru ca exista nuante si in plus vibratia lor s-a inscris in akasha in araba-e ca un descintec vechi romanesc care, daca e spus in chineza isi pierde puterea.sau ca o mantra tradusa..brrr...

Anonim spunea...

Sunt si eu de acord cu d-l Mihai,are mare dreptate chiar daca toti i-au sarit in cap,poate se simteau cu musca pe caciula la fel ca d-na:
Bahlam Bek

Super Membru
PipPipPip

Add as Friend
PM this member

Group: Surori
Posts: 216
Joined: 11-May 10
Gender:Not Telling

Posted 09 August 2011 - 07:08 PM
""""Vreau sa cred ca e o forma de respect pentru noi romanii. Dar cand vezi totate romancele convertite sau unii barbati ca fac un carcalete de cuvinte (asta de dragul a-si da importanta si sa fie ei mai cu mot) e ca nuca in perete, pari ca nu te-ai convertit din credinta ci mai de graba ca ai probleme.Nu cred ca e normal asa."""




As selaam aleikum.... :blue depression:Allah stie intentia fiecaruia dintre noi, dar nu suntem noi in masura sa judecam, sa aducem acuzatii, sau sa ne dam cu presupusul......Allah sa ne lumineze , sa ne calauzeasca si sa mergem pe calea care ne va aduce numai rasplata de la Bunul Allah. Ramadan Mubarak! ,3 cuvinte in romana,6 in araba,mai posteaza si cuvinte din videocluipuri penticostale de pe youtube ,acolo aparand penticostalii,deci e normal ca omul sa fie iritat,nu fac parte nici din arci,si nici prieten cu halim nu sunt,doar ca ma irita prostia

Anonim spunea...

Pai nu prea stim ce a patit Bahlam Bek,de ce nu ne spui si noua Balanel

ion spunea...

apropo ce inseamna bahlam bek,cine stie? si cine mai e si asta de ce natie este?

cherie spunea...

Viorica,
Am intrat si eu pe forumul acela. Macar m-am lamurit despre ce este vorba.

cherie spunea...

majda,
Si unele secte crestine se comporta de parca doar ele detin adevarul si cred ca ar trebui sa te convertesti la biserica lor. Eu am ramas uimita cand dupa 1989 (cand au inceput sa se inregistreze multe secte ca acceptate de statul roman, deci aveau nevoie de un anume numar de membri) am vazut ca desi m-am declarat ortodocsa, unii au inceput sa-mi explice ca "trebuie sa-l cunosc pe Isus" si oarecum foarte agresiv.
Dar ai dreptate, depinde de individ nu de religie.

viorica abbu spunea...

Balanel,Motanel,Gica,Gogaie etc....ai ultim averisment-nu esti pregatit sa faci diversiune, asa cum ai incercat si pe ARCI si te-a aratat cu degetul administratorul -ASCARY

Eu am parasit de buna voie acel forum acum cateva luni, din cauza unor "surioare" care, cum vad numele meu nici nu asteapta sa postez,dar si-au adus aminte ca urasc islamul si intru doar sa fac pagube...(!)

Pentru ca realmente mi-a placut forumul ARCI,unde se discuta si politica si arta si istoria si cultura Romaniei,care nu adopta forma fundamentalista a islamului,am plecat singura sa nu stric mai mult prin simpla prezenta.
Cine il acceseaza poate vedea topicurile mele
si atacul uneia ca Aliye care mulge in continuare fundatia ca pe vaca proprie.

Asta ca sa fie clar pentru cei ce nu stiu despre ce este vorba.

Anonim spunea...

cum poate spune "limba araba era vorbita de Adam?" CAT TUPEU!!! de unde stie cum comunica Adam cu Dumnezeu? poate prin sunete, poate la nivelul constiintei, stia desteptaciunea desteptaciunilor (Moonasdm) ce limbaj folosea? Are senzatia ca dupa pacat Adam, marele arab, cunoastea araba??? De unde stie ca Adam era arab? Era musulman, nu arab! Cata aroganta! Pai arab=musulman? Primii oameni abia puteau scoate niste sunete articulate, dupa si-au dezvoltat limbajul si muuuuuult mai tarziu a aparut scrierea, initial erau semne, desene etc. TRAIASCA PANARABISMUL , PE CARE Moonasdm il CONFUNDA CU ISLAMUL! Ce teapa le-a dat Allah la urmasii lui Adam si urmasii, (care dupa gandirea inteligenta a Moonei vorbeau araba, ca si Adam) cand le-a dau Tora in ebraica, sa-i fac poligloti :)))

Anonim spunea...

Afirmatia ca Adam, primul om, vorbea araba aste o ineptie fara margini.
Musulmanii pretind Allah i-a dat lui Mohamed Coranul (prin intermediul ingerului Gabriel).
Aceasta s-a petrecut in sec. 7 d.Chr. , Coranul fiind in araba, deci exact in limba pe care o vorbea poporul sau ca s-l poata raspandi.
Dar sa nu uitam ca 2000 de ani mai inainte Dumnezeu ii daduse lui Moise Tora in limba ebraica, exact limba ce o vorbea poporul careia ii era destinata.
Iar Coranul are suspect de multe povestiri, elemente si personagii asemanatoare cu Tora, deci pare o lucrare bine-bine inspirata din aceasta.
Cum sa zic, poate primul om vorbea tocmai ebraica???!!!
Desigur ca si aceasta afirmatie e ridicola, dar cel putin mai apropiata temporal de adevar...

viorica abbu spunea...

Observa anonim procesul de insusirea religiilor dinainte si inglobarea lor in religia islamica nu ca unitati independente straine de islam,ci ca unitati islamice.
avraham devine Ibtahim,Noise devine Musa,Isus devine Isa,Noe devine Nuh,Lott devine Utt,Solomon este Suleiman,David este Dawud etc...etc...

TOCMAI PRIN MARELE PERICOL CE L-AM SUBLINIAT ARABIZAREA LIMBII Romane si a altor limbi in tarile unde traiesc musulmani
sub pretextul ca asa este originalul....
Fara rusine se afirma- prima religie este islamul,primii oameni sunt musulmani,prima limba vorbita araba,iar tot ce curge de aici este lucrarea lui Allah,pe care l-au substitutirt cuvantului dumnezeu,ca peste o generatie sa ramana singurul nume al lui dumnezeu...

Celelate religii monoteiste sunt doar rataciri de la islamul original,la care oamenii trebuie sa se intoarca de buna voie 'sau ajutati'.
un copil musulman roman nu o sa stie niciodata ca existat un rege Solomon,ci un musulman Suleiman.Avraham nu a avut doi fii,Ismael si Isaac,ci pe Ismael si Is'hac,Ierusalimul va fi numai Al Quds etc...etc...
eu ii zic "hotie la drumul mare",asa cum Mohammed ataca caravanele si le fura marfurile intr-un sptirit cat se poate de anti-Coranic.

Evreii nu l-au numit in nici-o scriere pe Ismail altfel de cat Ismail,nu i-au spus Iosale,nici crestini nu i-au zis Ionel....totdeauna numele arabesti din ambele parti ale bibliei s-au pastrat intacte.

Atentie...
Siretenia la araba a desertului- aminti-va de ea recitind "Vulpile desertului "...

Anonim spunea...

Este evident ca toti cei care isi vor forma baza de cunoastere asupra lumii si a credintelor, pornind de la cele afirmate de propagandistii islamisti vor crede pe bune sa limba araba este limba primordiala a fiintei umane, ca religia primordiala, alfa si omega credinei in dumnezeu este coranul, transmis primului om, deci ca nu a existat nimic inainte.
O asemenea spalare radicala a creierelor cu o impostura atat de evidenta pentru orice om format in cultura iudaica, crestina sau universala, devine o axioma pentru creierele spalate, o credinta in sine si ca atare nu poate fi combatuta cu argumente rationale.
E trist ca in secolul 21 se poate prolifera o asemenea situatie.
Corneliu.

Anonim spunea...

cum sa nu simti repulsie fata de unii arabi care se cred buricul pamantului si-si aroga o falsa superioritate? pana si de credinta omului se leaga o confisca si pe aia, cosmogonia e si aia araba, allah vorbea cu iblis si ingerii in araba :))))) cu adam in araba, fecioara maria facea plecaciuni de 5 ori pe zi, fiind o musulmana exemplara ( evreica fiind sau poate zic ca e araba) :))))
Daca Coranul e revelat de ce-i asa de haotic, pai Allah e haotic, nu gandeste logic, n-a fost in stare sa structureze textul? parca citesti un manifest dadaist. Mai bine ar recunoaste ca pe masura ce puneau mana pe ceva texte evreiesti si apocrife ce circulau prin zona, hopa apareau si revelatiile, e mai credibil, ca de aia n-are Coranul o forma inchegata.

viorica abbu spunea...

intrebarea articolului este:"trebuie musulmanii romani sa foloseasca limba araba?

Haiati ne ilustreaza un asemenea rezultat:

Elhamdullillah scumpa! Allahu Akbar! :big happy hug:

Atat.

Anonim spunea...

Sa zicem alhamdulilah ca in fraza de mai sus a mai ramas si un cuvant romanesc...
"Big happy hug" e numele emoticonului cu care a vrut sa-si impodobeasca postarea.
Trist.

karma police spunea...

draga anonim si biblia e la fel de haotica..hai sa fim cu bun simt si sa nu ne luam de cartile sacre ale nici unei religii..in mod paradoxal QORANul chiar are putere...wow!
daca dam cu pietre in CEILALTI nu am inteles nimic din nici o religie-in fond scopul suprem este unitatea rasei umane si unirea cu divinul- a fi mai buni este fructul oricarei religii sau cod etic

viorica abbu spunea...

Karma,ma bucur ca ai spus asta.
Generalizarile si atacul Cartilor sfinte nu creeaza de loc o punte pentru discutie.

Insa rasa umana, din nefericire,continua sa se autodistruga.
Daca o va face unita sau deszbinata,cred ca e mai putin important.
Unirea ei cu divinul se va face sub o MARE.... MARE... ciuperca atomica.

karma police spunea...

hai ma viorica nu fii asa pesimista..unirea rasei umane este singura solutie si scapare..si eu cred ca o sa o facem..sa gindim pozitiv..pup

viorica abbu spunea...

solutiile Karma, le stim foarte bine,sunt evidente.
dar nu suntem capabili sa ajungem la ele.
parintii nostrii au primit o mostenire grea de la bunicii si ne-au lasat nou una si mai grea...acum noi ce lasam copiilor ?
apa mai putina,aer curat mai putin,pericole mai multe.
Pesimism?
sau realitate ingrijoratoare?
Daca Malthus a avut dreptate ???

karma police spunea...

'Nu fi satisfacut cu vorbirea buzelor tale si cu gindirea inimii, cu toate promisiunile si zicerile de bine ale gurii tale sau cu gindurile bune venite din inima; mai degraba ridica-te si fa (actioneaza)! '
rabbi din Kotzk

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...