Pagini

7 aug. 2011

"Ramdanul prilej de ajutorare a săracilor din ali-baba"

Linistea e mai mare în ali-baba de când a început ramadanul. Nu se mai aud manele ca înainte si parcă băutorii de mult vin sunt mai linistiti. Dacă ramadanul este o cale prin care unii oameni din ali-baba devin mai buni, atunci să fie ramadan în fiecare lună a anului nu doar o lună pe an. Mai buni si mai darnici devin si sefii musulmanilor din Medgidia.
Zilele trecute angajatii celor două moskee din Medgidia împărteau alimente prin ali-baba asa cum fac candidatii la primărie din patru în patru ani.

La musulmani e totusi mai bine, ei împart o dată pe an alimente săracilor. S-au îngrămădit săracii din ali-baba în moskee, unii dintre ei(bărbati si tineri) au fost dati afară din moskee pentru că au intrat în bustul gol. Unele femei au luat patru pachete de alimente, iar altele deloc. Cele care nu au primit la sfârsit s-au luat la ceartă cu imamul spunându-i: “si noi suntem musulmani”. Imamul a fugit din mâinile lor ca sobolanu de capcană.
O fundațte islamică din Medgidia oferă masa de seară tuturor tinerilor musulmani care în timpul zilei postesc. Aproape că am plâns când am văzut că mergeau acolo tineri turci să mănânce chiar dacă ei nu au postit în timpul zilei. Mă bucur că musulmanii s-au gândit si la oamenii din alibaba, dar ar trebui să o facă mai des. Oamenii au nevoie de alimente tot anul, nu doar de ramadan.
Și dacă tot se gândesc la săracii din alibaba, îi rog să nu le ia banii la înmormântări și să nu încurajeze pomenile de după pentru care oamenii trebuie să se împrumte doar pentru a nu se face de râs în comunitate.

Sali Sabri
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...