Pagini

20 apr. 2011

Ai avea curajul sa mergi cu mine la Golota?

viorica:
Ai avea curajul sa mergi cu mine la Golota?
Este dealul din fata portilor orasului Ierusalim ….
Trebuie sa-ti spun ceva ,pe acest deal nici macar filozofii nu mai au nimic de spus.
Locuitorii nu au nici o placere sa mearga acolo
Iar esteticienii il ocolesc.Dece? Pentru ca peacest deal se moare ,se moare crunt !
Hristos a murit acolo, platind moartea pacatului meu si al tau….Dar El a si inviat,pentru ca viata sa nu poata fi inabusita !
Fie ca viata Lui sa traiasca in tine vesnic!

viorica abbu;
nu numai ca asi avea curajul…imi doresc enorm,sa vad nu numai Golgota ci si Via Dolorosa,biserica mormantului si gradina cu maslinii vechi de sute de ani…
iar locuitorii nu numai ca au placere sa mearga acolo…chiar locuiesc
si sti de ce ?
pentru ca acolo infloreste viata,generatii dupa generatii,oameni diversi si diferiti dintre care unii cred si azi ca viata lor li se datoreaza sacrificiului lui Hristos….

atentie la jocurile de cuvinte …din dorinta de a inalta ceva sa nu-l scapam din mana….

viorica:
Fiul meu a fost acolo in ultimii trei ani de trei ori ,ii place enorm de mult cu toate ca este un pamint minat si crestinii merg acolo asa cum ati zis datorita sacrificiului lui Hristos .Hristos de acolo s-a inaltat la cer si tot acolo va veni sa judece lumea dupa faptele ei .Nu v-ati pus intrebarea dece acest pamint cit Dobrogea noastra ,le e frica la o intreaga lume? Finca este poporul lui Dumnezeu .Daca e Dumnezeu cu noi cine ar putea fi impotriva noastra?

viorica abbu:
stimata viorica,asta este parerea dv -putin mai proaspata
cei ce stau acolo stau pentru ca il asteapta inca pe Mesia,stau ca sa refaca al treilea templu,dar mai ales stau pentru a-si construi tara.
spre cinstea lor pastreaza in bune conditii locurile sfinte atat ale crestinilor cat si ale musulmanilor,lucru de care nu prea s-au bucurat la randul lor.
Adevarat ca este poporul lui Dumnezeu,dar acest popor nu s-a abatut de la juramantul initial si a ramas credincios numai lui Dumnezeu.Un fiu al acestui popor a platit cu viata faptul ca s-a aflat la locul nepotrivit si in timpul nepotrivit,adica sub stapanirea romana si inaintea unei rascoale a evreilor.
Pana in ultima clipa nu a stiut ce este “crestin” caci aceasta notiune a aparut 200 de ani mai tarziu.
Personal respect acest popor pentru continuitatea lui,pentru pastrarea traditiilor pe parcursul a mii de ani fara schimbari,pentru credinta puternica in D-zeu,iar azi pentru realizarile exceptionale in timpul unei singure generatii de la infiintarea statului.
Lumea nu le stie de frica,lumea ii considera raul care daca va dispare va fi bine si pace in lume .
sa fim sinceri…nu e asa ca ati vrea pamantul sfant,dar fara evrei ??

sursa



5 comentarii:

karma police spunea...

centrul pamintului, el ombelico del mundo, se afla in biserica ortodoxa din interiorul sfintului mormint din israel..din punct de vedere yoghin chakra ombilicului este centrul energetic ce are capacitatea de a aduce echilibru....echilbrul planetei se stabileste aici..sa ne mai intrebam de ce nu este pace in orasul pacii?

viorica abbu spunea...

ei lasa ca o sa taie palestinienii ombilicul si o sa fie echilibru....
---

Karma..ce mai faci ?
eu stiam ca acolo se aprinde in mod misterios flacara de paste,de centrul pamantului nu am stiut..dar este interesant.ai bibliografie?

O femeie spunea...

am citit primul fragment al articolului.
Nu pot trece mai departe, mi se pare atat de cutremuratoare intrebarea: "Ai avea curajul sa mergi cu mine la Golota?". Ani de zile mi-am dorit sa vizitez Ierusalimul, si evident, locurile sfinte. Ideea ca as putea fi la poalele Golgotei, ma apasa, mi se pare ca un punct de cotitura in viata. Viata mea spirituala, ma refer.

viorica abbu spunea...

arakelian,sper sa ai mai mult noroc ca mine si sa ajungi acolo...Obisnuieste-te cu ideea ca este doar istorie....
pentru mine Acropole este mai impresionant...si sti de ce ?
prin maiestrele rezolvari tehnice si topografice care azi nici nu mai pot fi refacute...!!!

Havah spunea...

nu am bibliografie este transmisie orala si cronicile sfintului mormint pastrate de staret...exista aceste registre de o mie de ani si mai mult....Lumina Sfinta, da vine am vazut-o de 3 ori este cutremurator ritualul

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...