Pagini

9 apr. 2011

DEGRINGOLADA RELIGIEI: Vracii de la Biserica Universală promit vindecarea la minut

E o tâmpenie. E o măgărie şi o speculaţie ordinară pe seama oamenilor. Ăştia fac o şarlatanie ordinară",

Românii stau cu sutele la coadă la vraci, ca în Evul Mediu. Afacerea vindecărilor miraculoase merge excelent în criză pentru că a ajuns mai ieftin să mergi la tămăduitor decât să dai şpagă la medic. Mesajul lor e un melanj în care se combină interpretarea forţată a unor texte religioase şi practicile homeopate. În plus, imaginea luminoasă a lui Iisus este invocată ca un girant absolut al minunilor promise. Constrânşi de concurenţă, vindecătorii secolului XXI supralicitează, promiţând că vindecă tot: cancer, SIDA, leucemie sau scleroza în plăci.
Predicatorii Bisericii Universale a Împărăţiei lui Dumnezeu, care îşi zic preoţi, vă spun tot ce-aţi citit mai sus în două ore de retorică exaltată. I-am urmărit în plină acţiune, din mijlocul a sute de oameni veniţi din toată ţara să se vindece. Biserica Universală nu face parte dintre cultele recunoscute în România şi nici nu are personalitate juridică la noi în ţară, potrivit Secretariatului de Stat pentru Culte.

Oameni în toată firea le donează bani unor predicatori dubioşi care susţin că vindecă direct prin televizor. Lipeşti palma de ecran şi scapi de cancer.
E marţi, ora 7.30, dar Catedrala Credinţei, de pe Şoseaua Fundeni, este plină: peste 200 de oameni veniţi de prin toate colţurile ţării aşteaptă să înceapă slujba de vindecare. Printre rândurile de scaune stau sacoşe, genţi, bagaje - unii au mers toată noaptea cu maşina pentru a ajunge în Bucureşti.



Fostul cinematograf din Pantelimon a fost transformat in sediul unei secte de sorginte braziliana * Chiriasii Marian si Elena Neagu, care au subinchiriat sala “Bisericii Universale”, refuza sa paraseasca cladirea, desi nu mai au contract cu RomaniaFilm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...