Pagini

13 iun. 2011

Eu nu i-asi da pe mana nici un gramofon...d-apoi un radio....!!!



In bilete Concert Israelian- pe scena Freedom for Palestina -     
de Lavinia Maria Kandilici

Ieri seara pe data de 9 iunie in cea mai populate zona turistica din Istanbul  Sultan Ahmed un grup musical avand ca solist pe Yuval Run de origine Israilita ce doreau sad ea un concert in amfiteatrul situate intre Moscheea Albastra(Blue Mosque ) si Santa Sophia.
Acest concert a fost organizat  impreuna cu Ambasada  Israiliana la Istanbul care doreste sa castige simpatia populatiei turce pentru a aplana conflictele dintre cele doua tari Turcia si Israel provocate de omorarea in apele internationale a 9 activisti de pe Flota Libertatii.
Inainte cu jumatate de ora de la inceperea concertului activistii si familiile martirilor de pe Flotila Libertatii Mavi Marmara au fost si ei prezenti in amfiteatrul in aer liber pentru a asculta ce mesaj doresc sa transmita trupa Israiliana.
Solistul Yuval Run nu a fost prezent la orele 21.00 asa cum era precizat pe bilete si a fost lipite niste afice pe care scria ca:” Ne pare rau din motive de securitate concertul a fost anulat.”
Pentru turistii adunati insa programul a inceput exact la orele 21.00 insa nu cu solistul Israelian ci cu activistii de pe Flotiala Libartatii ce au cantat diferite Nasheduri . La final s-a tinut o conferinta de presa in care s-a precizat jicnirea si nemultumirea populatiei turce si mai ales familiilor martirilor  prin acordarea avizului pentru astfel de concerte.
...................................
Sa analizam putin textul stirii de pe radioul Radio Islam Today semnata Lavinia Maria Kandilici....!
.................................
Ieri seara pe data de 9 iunie in cea mai populate zona turistica din Istanbul  Sultan Ahmed un grup musical avand ca solist pe Yuval Run (!) de origine Israilita (!) ce doreau sad ea un concert in amfiteatrul situate intre Moscheea Albastra(Blue Mosque ) si Santa Sophia.

Asadar sa facem prezentarile:-Grupul muzical al lui Yuval Ron contine arabi,evrei si armeni:Najwa Gibran (chant), Smadar Levi (chant), Norik Manoukian (Duduk, Sehvi, Clarinette, Zurna), Verginie Alimian (Kanoun), Jamie Papish (Dumbak, Ajon, Daf, Dehol), David Martinelli (Riqq, Daf , Dehol) et Carolyne Aycaguer (harmonium-programmation).
Este un ansamblu care propaga pacea, independent politic,primit cu cinste si cu aprecieri pe multe scene ale lumii.


 Acest concert a fost organizat  impreuna cu Ambasada  Israiliana (!!  ti se strepezeste gura numai spunand Israel ) la Istanbul care doreste sa castige simpatia populatiei turce pentru a aplana conflictele dintre cele doua tari Turcia si Israel ( aplanarea conflictelor este un lucru nedorit....,asa-i Lavinia ??) provocate de omorarea in apele internationale a 9 activisti de pe Flota Libertatii.


In realitate acest concert a fost organizat de catre Platforma de dialog intercultural din Turcia,parte a Fundatiei scriitorilor si jurnalistilor Turci,primaria orasului Istambul si Consularul Israelian sectia Cultura,

Inainte cu jumatate de ora de la inceperea concertului activistii si familiile martirilor de pe Flotila Libertatii Mavi Marmara au fost si ei prezenti in amfiteatrul in aer liber pentru a asculta ce mesaj doresc sa transmita trupa Israiliana.

Minciuna!!!!! -Inca de dimineata zilei de joi,activistii IHH au ameninatat ca vor invada sala cu lozinci si cu activistii lor daca artistul israelian (care este de fapt de cetatenie americana) va urca pe scena.

Solistul Yuval Run nu a fost prezent la orele 21.00 asa cum era precizat pe bilete si a fost lipite niste afice pe care scria ca:” Ne pare rau din motive de securitate concertul a fost anulat.”


Minciuna!!!!!-Yuval Ron nu a putut sa se prezinte cand sala era plina de la pranz de activisti cu steaguri si scandand lozinci pro-palestiniene si anti Israel. Afisele privind securitatea concertului au fost gata cu 2 ore inainte de concert de comun acord cu Ambasada Israelului care a inteles ca artistul este in pericol fizic.

Pentru turistii adunati  ( deghizati in Activisti IHH???!!!!)  insa programul a inceput exact la orele 21.00 insa nu cu solistul Israelian ci cu activistii de pe Flotiala Libartatii (!!) ce au cantat diferite Nasheduri . La final s-a tinut o conferinta de presa in care s-a precizat jicnirea (!)  si nemultumirea populatiei turce (sic!) si mai ales familiilor martirilor  prin acordarea avizului (sic!)  pentru astfel de concerte.

RUSINE TURCIA !!!!un act de cultura in favoarea pacii,intelegerii,respectului reciproc a fost inlocuit cu o noua manifestare de ura si propaganda a IHH cu sprijinul tacit a lui erdogan,caruia nu i-a cazut bine un artist evreu in preziua alegerilor.

Citat din zilele cand Turcia nu era roaba IHH si a islamismului fundamentalist a lui Erdogan:

Yuval Ron a enregistré avec des musiciens bédouins dans le désert du Sinaï et produit le superbe opus «One Truth», avec l'éminent musicien turc Omar Faruk Tekbilek, qui est une ode à la beauté et à la passion divine qui est au coeur du soufisme
surse:

Ce-au pierdut turcii.......

Si ce au castigat......


Lavinia... pentru tine adevarul nu s-a nascut inca....
si nici la radio islam today...


8 comentarii:

liv spunea...

Lavinia stalceste limba romana ingrozitor. No comment!

viorica abbu spunea...

Oooo !!liv,
daca asta ar fi singura problema...mi-ar fi prietena ...nici eu nu sunt mai breaza....,
ce facem insa cu rastalmacirea adevarului si propaganda unor actiuni cel putin..."dubioase" ?

Anonim spunea...

Cu tampenile care le scri normal ca esti geloasa.
Lavinia este 10 clase peste tine.
Fa-ti si tu un radio daca te pricepi.

Aburica....

mihaeladr spunea...

NU ma bag in alte discutii pentru ca ma depasesc dar sunt de acord cu @liv. Am inteles ca doamna este romanca. A uitat limba romana? Prea multe greseli!

b.d. spunea...

La ''Radio Islam Today'', am gasit urmatoarea stire :

''Cu bicicleta pana in Gaza.
22 de activisti din 22 de tari s-au hotarat sa protesteze abluca impusa de Israel Statului Palestinian prin a strabate cu biciclelete distanta dintre Londra si Gaza.
Dupa 5000 de Km parcursi acestia au ajuns pe data de 8 iunie in Istanbul si mai précis la Fundatia de Intrajutorare IHH.
Vor continua acest drum parcurs cu bicicletele pana in Gaza.''

Poate-mi explica cineva, cum ?
Cum se ajunge din Istambul cu bicicleta pana in Gaza ? Pedaland pe ape ?

P.S. Despre limba romana folosita de d-na Lavinia,...n-am cuvinte...
Doar sa nu vina cu scuza ca este plecata de mult timp din Romania...Precis ca nu de mai mult timp ca mine...

P.P.S. Apropos, care stat palestinian ?
S-a infiintat si inca n-am aflat ?

alexandra spunea...

B.D - pai oamenii ori pedaleaza pe flotila, dau ture pe nava sau pe uscat, o iau frumusel prin Turcia, Siria, Liban, trec prin Israel si apoi in Fasia Gaza. O calatorie minunata, mai ales in perioada asta prin Siria, sa aiba aparatele foto pregatite si pedaleaza inainte!

b.d. spunea...

Din Siria sau Liban nu pot trece granita spre Israel...

Iar daca au de gand sa-si puna bicicletele pe unul din vase, nu se mai poate numi ''cu bicicleta pana in Gaza''.
La fel de bine se poate pune o masina pe vas, si-atunci, se spune c-au venit cu masina, nu ?

Anonim spunea...

Alexandra, oare nu cunosti realitatile geopolitice din zona?
Prin Liban si Siria, tari ostile Israelului, nu se trece. Ar putea sa treaca teoretic prin Iordania, dar asta n-ar rezolva nimic, pentru ca nu ar putea trece mai departe spre Gaza, zona deasemenea ostila.
O alta posibilitate (cu totul indoielnica) e sa treaca din Egipt in Gaza prin granita comuna, dar pentru asta ar trebui sa pedaleze pe apele Mediteranei, asa cum zice b.d.
Cat despre flotila, ea n-are nicio sansa sa atinga tarmul Gazei, ci doar sa produca inca un scandal international, ceeace este de fapt si scopul organizatorilor. Daca vei dori explicatii mai ample despre acest subiect, le voi putea expune separat.
Corneliu.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...