Pagini

1 iun. 2011

De ce dorm asa de multi egipteni pe perne din pene de gasca?

Simplu,mereu gasesc cate o gasculita in Romania sa o jumuleasca de pene.....
Ultima dintre ele,pleaca la Cairo sa se marite cu alesul inimii...
Nu stie araba,nu stie nimic despre islam,nu cunoaste familia sotului chiar si pe el doar putin....

Primeste ce merita...
Casatorita de unchiul baiatului in apartamentul familiar,bolboroseste o fraza,apoi comstata ca ....GATA...! trebuie sa se imbrace si sa se poarte ca o musulmanca,sa-si acopere fata, pentru altfel - vezi Doamne- sotul ei va arde in iad dupa cum l-a speriat imamul la rugacine....Vrea acte oficiale,casatorie cu acte ? Aste poate sa astepte,in fata lui Dumnezeu sunt casatoriti...i-a casatorit unchisorul..!!

Faptul ca a gasit ce-a cautat ma intereseaza mai putin.
Inca una.....!!

Revoltatoare sunt sfaturile primite de la "surori" care in loc sa-i arate clar pericolele si s-o invete cum sa scape din situatie,ii dau sfaturi de cum sa fie supusa....:

"-Nu, valul islamic NU este obligatoriu pentru o femeie crestina casatorita cu un musulman. Sotul nu poate impune nici macar sotiei musulmane purtarea valului.
"-ar trebui sa ii arati sotului tau acele versete din Coran in care este scris ca un musulman se poate casatori cu o fata crestina sau evreica."
"-Pobabil ca sotul d-voastra se simte oarecum vinovat (mai ales dupa discutiile cu imamul) si o ia ca pe un esec personal faptul ca d-voastra nu ati imbratisat Islamul,"
"-Nu trebuie doamna sa purtati nici un val.Va trebui sotul d-voastra sa isi asume faptul ca s-a casatorit cu o crestina."
"-dar el este obligat sa iti asigure tie o viata spirituala conforma cu propria ta religie. Daca tu vrei sa mergi duminica la biserica, el este obligat sa te conduca si sa iti asigure mijloacele de a-ti practica religia. "
"-Trebuie sa cauti un alt imam care sa-i explice realitatea sotului tau. E imposibil sa impui unei crestine sa umble cu hijab :) Daca intr-adevar il iubesti pe sotul tau, iti doresti ca toata viata sa fii alaturi de el , sa fii mama copiilor lui..traind intr-o tara islamica...eu sincer, in locul tau..as incerca sa fac orice pentru ca totul sa fie bine. (n.a !!!!!)

La acest punct delicat intervine cu autoritatea ei si de la inaltimea cunostiintelor islamice D-na maestra in  lectii islamice  pe messenger ,d-na gabriela guettat    care ii spune pe sleau ca cel mai bine este sa se converteasca.... 
Cat despre o creshtina,ce sa mai zicem,normal,shi am sublinat normal,el,sotzul inainte sa se casatoareasca cu ea ar fi trebuit sa ii vorbesca de islam de ceea ce ashtepta de la ea shi ceea ce urmeaza sa faca.Stiu ca multzi vor vocifera,dar normal el (daca ar cunoaste-o shi ar respecta religia)ar fi fost corect sa i explice,ca cel mai bine este ca ea sa citeasca despre islam shi sa o intzleaga ,daca intradevar doresc sa se casatoreasca; ca ar fi bine ca sa se converteasca,sa se intoarca la adevarata religie inainte de a face acest pas.

Ramane doar sa vedm parerea victimei,care se afla singura,in tara straina,fata sa stie limba, cu un sot devenit ostil,alaturi de o familie care studiaza cu "interes"  inca una din "romancele alea ca se duc cu arabii pentru bani" si care nu sunt oprite la timp OMENESTE de doamne ca aceasta Gabriela Guettat,care le imping in haul brutalitatii,injosirii,a inchisorii practic,doar ca sa mareasca numarul adeptilor religiei lor....

o cheama  eli11 si a postat AICI :

Dragul meu sot o tine pe a lui cum ca valul face parte din legea islamica (de acord) si ca se aplica si la mine chiar daca sunt crestina pt ca sunt maritata cu un musulman. Doar cele 5 rugaciuni obligatorii nu se aplica, in rest tot. Este adevarat?? Cica nu ma obliga el sa-l port valul ci legea islamica ma obliga (pt ca l-am acceptat ca sot).
Mi-a spus ca exista nu stiu ce carte pe care o sa mi-o cumpere unde scrie ce se aplica la nevasta crestina din legea islamica.

[...]de dimineata mi-a zis ca nu ma poate obliga, dar ma poate parasi ca nu respect legile lor.astept acum acea carte...

Astepta draga mea...
asteapta cartea,asteapta cresterea nivelului nilului,astepta sa te inchida in casa,asteapta a doua si a treia nevasta,asteapta sa gatesti pentru toata hamula ca o servitoare,asteapta pe Mubarak,astepta vizita lui Baseascu poate te scapa el.....
Asteapta....
Asteapta daca nu ai asteptat cand trebuia....!!

72 de comentarii:

Anonim spunea...

Bravo doamna Viorica! De cand am citit subiectul, am stiut ca am in fata inca unul din cazurile tragice ale casatoriei dintre o crestina si un musulman, mai ales ca ei traiesc intr-o tara araba.
Iar de sfaturile pe care le dau surorile, nimic diferit de stereotipurile scrise pe toate forumurile musulmane: e mai bine sa te convertesti, sa te intorci la adevarata religie (?) si uite asa, mai prin forta, mai prin persuasiune ajung fetele noastre cu minte putina, musulmane.
Alexandru

viorica abbu spunea...

Ajung victime d-le Alexandru...
Musulmane nu ajung,

de-abea sunt sotii musulmani ca nu stiu credinta lor,nu stiu Coranul,nu stiu decat ce li se spune,iar cine le spune au interesele lor....!

Anonim spunea...

Doamna Viorica, ajung musulmane si victime. Daca spui Shahada esti musulman. Ca nu-si cunosc noua religie, la fel cum n-au cunoscut-o pe cea veche, ca habar nu au de drepturi, ca recita fara sa gandeasca texte pe care i le spun sotii, asta e altceva, dar religia si-o schimba si priveste pe forumuri cate fete au trecut la islam si ce indarjite au devenit dintr-o data contra crestinismului. Nu pot sa am nici macar mila pentru ele, necunoasterea nu e o scuza cand te arunci cu capul inainte si pleci lelea intr-o tara straina, sperand ce?
Cele mai multe comentarii le-am citit pe un forum unde fetele spuneau ca:
1. Am trecut la islam pentru ca sa-l multumesc pe sotz;
2. Am trecut la islam ca sa ne fie bine;
3. Sa stii ca femeia are multe drepturi in islam si e ocrotita si protejata (femeia musulmana e handicapata de trebuie protejata?), nu stiu care sunt acele drepturi (la faza asta m-am prapadit de ras) dar ele exista (???);
4. Mi-a spus sotul ca daca nu trec la islam voi arde in focul iadului.
Sunt nenumarate exemple si toate arata putinatatea mintii acestor femei.
Alexandru

viorica abbu spunea...

Eu mut vina pe cele care sunt constientt ca aceste femei sunt in capcana si le incurajeaza sa continue...

Nu am auzit de nici-o conferinta despre pericolele femeilor casatorite cu musulmani....dar am auzit zeci de conferinte despre "Barbatul musulman -barbatul ideal..."si mai ales "Femeia musulmana,respectata si iubita"
Aceste sfatuitoare, care de fapt sunt propagandiste misionare,acestea trebuiesc atarnate in cui.

b.d. spunea...

Daca ar fi citit cartea ''Not Without My Daughter'' scrisa de Betty Mahmoody, sau ar fi vizionat filmul cu acelas nume, la timp, n-ar mai fi asteptat acum cartea promisa de ''dragul ei sot''...
Ar fi fost lamurita...Sau, poate nu ?

viorica abbu spunea...

Nu,b.d,
nu ar fi renuntat.
peste cateva luni,resemnata,supusa, va intra si ea in corul celor ce va sfatui pe altele sa fie modesta si supusa...ca asa e intr-o tara islamica si ea va pleda pentru cele 4 sotii " ca un semn al aprecierii de care se bucura femeia musulmana in casatorie..."

cine vine cu rufele sa le spele in public,ba sa mai ceara si sfaturi....e un om slab sortit sacrificiului...

01.06.2011, 13:05

Anonim spunea...

ce sa zic!!
parca nu ati vazut exemple de preoti in america care s-au declarat profeti si s-au casatorit cu fete minore,pe care le-au inchis in casa si le-au batut si maltratat.
hahaha
daca vreti sa gasiti nebuni gasiti peste tot.
alexandre inclusiv marii calugari ai crestinismului care sunt homosexuali,alti preoti care abuzeaza baieti si fete minore...sau asta ai uitat.
sunt uscaturi in fiecare gradina.
si tu esti una dintre ele!
b.d. tu fata este imbuibata de ura impotriva islamului asa ca parerea ta nu conteaza!

viorica abbu spunea...

tot ce spui tu anonimule, naste disputa si atitudine in presa,se manifesteaza pe strada impotriva lor,se fac petitii.
Asa functioneaza in statele democratice,in mediul crestin.
Iar mare parte din cele aratate cu degetul se indreapta

Dar...NICI O CONFERINTA ISLAMICA,NICI O MANIFESTARE SAU PROTEST PENTRU FREE GAZA.....nu a avut si un punct, sau o placarda, sau o lozinca cu : "fetelor paziti-ve de capcane si de casatoriile in pripa cu ochii inchisi...."

nici-o placarda sau un protest impotriva celor ce practica obiceiuri medievale barbare.....

nici-o placarda sau demonstratie de avertizare sau de blamare a celor ce iau atat de usor viata oamenilor nevinovati....
aici democratia care o pretin cetatenii musulmani pentru interesele lor inceteaza cand trebuie sa-si exprime liber si democrat desolidarizarea.

Si nici nu o sa vedem...islamul vede gunoaiele doar la altii,asa cum te arati tu,anonimule...ramas la nivelui dejectiei verbale

Anonim spunea...

Imi pare rau de femeia aceia credula, insa Viorico, ce sfaturi ai fi vrut sa-i dea lumea pe forum? sa se desparta de sot, sa-l paraseasca ca-i un bou? nu poti sa spui asa ceva unui om, ii spui doar sa vorbeasca cu sotul sa puna cartile pe masa. Pararea mea e ca nu poti trai langa un asemenea specimen indoctrinat aiurea, toata viata iti va fi grea, insa ea trebuie sa constientizeze asta, nu sa-i spuna surorile "lasa-l".

Anonim spunea...

Anonim spurcat, iarasi fatarnic ca de obicei. Cati homosexuali sunt la voi, macar le stii numarul? Dar de pedofilie in islam, cand baieteii sunt folositi pentru ca barbatii nu pot ajunge la fete, nu stii?
Mai, sa va invat eu unde sa cautati materiale despre viol, pedofilie?
http://dumnezero.blogspot.com/2011/04/pashtunii-si-violarea-baieteilor.html
Citeste si baga bine la creierul incins.
http://inliniedreapta.net/taliban-machiat/
Sunt cu zecile pe internet, dar e mai distractiv sa minti, poate ma sperii si tac.
Alexandru

Anonim spunea...

Anonima 13:36, exact de asa ceva avea nevoie femeia. Sa i se spuna pleaca, lasa-l pe dement. Ia-ti urgent bilet de avion catre Romania si uita-l. Dar nu, toate indoctrinatele insista, discuta cu dobitocul, fa-l sa inteleaga. E mai amuzant ca un serial tv, prevad ca in scurt timp va deveni ce a spus d-na Viorica.
Alexandru

Anonim spunea...

Alexandru, cand o femeie e indragostita nu poti sa-i spui ca sotul e dobitoc:
1. pentru ca nu te va crede
2. ii va lua apararea, din instinct

deci, bine i-au spus: sa vorbeasca cu el si sa cada la intelegere.

b.d. spunea...

@Anonim/a de la 13:12,

Nu sunt imbuibata de ura contra vreunei religii, urasc doar extremismul, de peste tot, care strege orice urma de ratiune si umanism...

Si de ce, ma rog, parerea mea nu conteaza ?
Nu traiesc in Iran, ca sa mi se puna pumnul in gura pe Internet...Slava D-lui ca nu...

Daca nu-ti convine ce spun, ai optia sa treci peste comentariile mele.

Anonim spunea...

normal ca daca nu ajung la intelegere, trebuie sa-si ia zborul spre casa, insa prima data sa discute cu omul ala, nu doar sa asculte ce are el de spus.

liv spunea...

< < cine vine cu rufele sa le spele in public,ba sa mai ceara si sfaturi....e un om slab sortit sacrificiului... > >

poate femeia e disperata, se simte singura, abandonata intr-o tara straina, nu cunoaste limba, n-are cu cine vorbi, cu cine sa se sfatuiasca, nu putem sa o judecam atat de usor.

Anonim spunea...

liv,dar tu nu stii...domnia sa alexandru le stie pe toate.nu prea le are el cu psihologia unei femei,cu bunul simt,cu ratiunea,cu cei 7 ani de acasa...dar ce sa-i faci!!!
in rest le stie pe toate copilul asta de vreo 17-18 ani care in loc sa invete pt bacaulreat,sta pe net si isi pierde timpul degeaba!

Anonim spunea...

Anonima 14:37, dupa ce trei pagini in care a explicat femeia cate discutii a avut cu dobitocul, cam ce sa mai vorbeasca? Crezi ca vine cu vreo idee noua? Auzi la el, s-o paraseasca. Pai e mana cereasca pentru ea, apuca fato (daca citesti aici) ocazia si fugi. Fugi cat te tin picioarele. Nu mai asculta musulmanele de pe forum, vor sa pici si tu in capcana in care zac ele de ani de zile.
Mai frate, devin misogin cand vad atata prostie.
Alexandru

viorica abbu spunea...

Liv..poate ai dreptate,poate e in situatie critica,dar sunt momente in viata cand trebuie sa spui stop.sa te ridici si sa pleci.
asta se face la prima palma,la prima jignire,la prima tendinta de autoritate sau lipsa de colaborare.
a-i da a doua sansa,in mentalitatea orientala esti deja un nimic.

Anonim spunea...

am senzatia ca ala s-a insurat cu ea doar pentru a nu plati nu stiu ce zestre, cum e obiceiul la musulmani, zestre ce o egipteanca sigur i-ar fi cerut-o. Romancele, naivele, habar n-au de cutumele astea, nu fac nici un contract prenuptial, daca aluia i se scoala sa spuna "te repudiez", gata, e aruncata din viata lui, ca de pe un faras, fara a beneficia de nimic de pe urma divortului si raman pe drumuri, intr-o tara straina.

Asta e invatatura de minte pentru toate romancele sa nu mai puna botu si sa nu faca greseala de a se casatori religios, ci sa o faca civil,oficial, la ambasada, asa cum se face o casatorie. Asa cum preotul ortodox n-ar accepta in ruptul capului un mariaj cu un musulman, asa nici imamii aia n-ar trebui sa faca astfel de ceremonii, care numai dau idei ciudate unora. Azi, maine, ala e in stare sa o biciuiasca pentru neasultare sau sa-i dea o palma usoara,asa, de incalzire. In toate situatia asta e un paradox: daca ala e asa de mare credincios si practicant, n-ar fi trebuit sa se casatoreasca cu o femeie de alta religie. Deci, sigur a luat-o ca n-a avut bani pentru una de a lor si s-a gandit ca o modeleaza el dupa bunul sau plac.

liv spunea...

pt. Vorica
normal ca trebuie sa stii cand sa spui stop, insa am senzatia ca asta e primul lor hop, deci, nu te ridici sa pleci, doar casnicia nu e o joaca incat sa abandonezi lupta la prima incercare, trebuie sa discuti cu partenerul. Nu poate face numai ea compromisuri pentru a-si pastra armonia in familie, caci atunci il invata prost, iar el va profita mereu de "slabiciunea" ei. Daca trec peste incercarea asta, atunci le va fi bine, daca nu, au o problema!

viorica abbu spunea...

liv....
casatoria nu trebuie privita ca o joaca de la inceput.dar din pacate multe fete asa fac..asa cum cheltuie leafa intr-o zi pe prosti,asa cred ca primul pantalon ce trece pe strada este si ultimul...
in plus arabii cauta asemenea victime,caci vor rezidenta sa faca afaceri,vor o fata in casa si in pat cat stau in Romania,vor un paravan sa faca afaceri necurate.
Sunt arabi de conditie modesta in general, care nu au bani sa se insoare in tara lor asa ca gasesc in Romania,fara sa ii coste nevasta,servitoare si mama la copii.

aceste fete de regula,fara meserie,fara studii,fara posibilitatea de a se intretine,certate cu familiile pentru ideile lor islamice,sunt prada ideala.

INCA ODATA:-NU LE ACUZ PE ELE,DAR NICI-O CONFERINTA SI NICI-O LECTIE DE ISLAM PE MESSENGER a acelor misionare care traiesc bine mersi in indestulare,NU LE AVERTIZEAZA,NU LE PUNE IN GARDA SI NU LE INVATA A,B,C-UL COMPORTARII MUSULMANE IN MOD CINSTIT.

toate misionarele platite sau nu,apartinand de fundatii sau nu,le dau pagini intregi colorate cu lucruri idilice despre islam,le vopsesc numai in roz casatoria,barbatl si lipsa lor totala de drepturi in tarile din Orient

Chiar de exegerez....UNA...macar una din cititoare daca are un clopotel de alarma si face contract de casatorie si pune conditiile ei alaturi de ale sotului si are o suma de bani deoparte ce el i-o da in ziua casatoriei....sau se asigura ea de acasa sa nu fie cersetoare in casa lui,daca se intampla minunea asta...tot am facut ceva.

shakuka spunea...

nici mie nu imi plac fetele care intra in astfel de relatii cu arabi fara sa stie ce inseamna cultura lor, religia lor, modul de viata, ce le asteapta... trist, trist... fetele ar trebui sa fie avertizate si sa li se explice toate aceste lucruri la modul real nu doar idealistic.

Anonim spunea...

Anonima 15:14, noi avem un proverb aici (nu spun unde): e atat de proasta, incat nu poate trece singura strada.
Draga doamna, reflecteaza bine la acest proverb, nu dispera daca te recunosti in el, mai ai sanse sa te destepti.
liv, nu ai inteles nimic, el se poarta asa cu ea pentru ca si-a dat arama pe fata odata aflat in Egipt, nu exista alternativa, ori face ca el, ori se desparte si asta e de departe cea mai buna varianta. Poate nu stiu eu psihologie feminina, dar e o problema foarte serioasa si aici nu incap analize freudiene, aici trebuie luat bilet si s-o stearga in Romania. Eu ii zic cea mai umana si normala solutie, ea alege.
Alexandru

Anonim spunea...

Anonim 11:13
aveti dreptate. Nu e nimic mai deranjant decat o romanca care se converteste,devine musulmanca, iar apoi incepe sa denigreze crestinismul, despre care nu are habar, (daca avea nu se convertea) ci vorbeste doar din auzite, fiind plina de prejudecati. Pe femeile acelea nu le suport. Si mai exista categoria ipocritelor, care nu spun ca au trecut la islam influentate de soti. Sa le spuna lui Mutu ca sotii n-au spus nimic! de ce nu se convertesc fara a fi maritate cu musulmani?

hatun spunea...

buna dimineata
anonim 20:25 uite eu m-am convertit de una singura cu doi inainte sa-mi cunosc sotul!
sora mea a ramas crestina 2 ani dupa ce s-a casatorit cu sotul ei si chiar daca va este imposibil de crezut el i-a cerut niciodata sa se converteasca la islam.
asa ca desi voi credeti ca toate femeile care trec la islam sunt sarace cu duhul uite ca nu e asa!
oricum parerea voua nu v-o schimba nimeni!
o zi frumoasa

viorica abbu spunea...

Hatun,
buna dimineata si tie.
am spus de mult ca tu esti exceptia ce confirma regula....
Slava domnului...Toda la El...Alhamdulillah
sunt si alte fete ca tine

este apanajul vremurilor ce le traim sa ne alegem profesia,drumul familiar,tara unde sa locuim,apartenenta politica,sexul sau religia.
Pana aici nimic rau....
Dar cum se face ca nu trec fetele (si baietii ) la Iudaism,la Budism,la Paganism,la ...mai stiu eu ce...?
Ai idee?

shakuka spunea...

ba trec, cunosc treceri la "paganism" ca sa spun asa, dar si la budism (aici mai putine insa exista)
la iudaism nici vorba, regulile de intrare sunt foarte stricte, trebuie sa ai in familie un evreu si trebuie sa treci niste teste de religie etc...
si acum de ce trec oamenii in special la islam? pentru ca islamul este fascinant

shakuka spunea...

pentru ca islamul este fascinant si mai aproape de cultura noastra decat restul religiilor

hatun spunea...

ai perfecta dreptate shakuka!

viorica abbu spunea...

fetelor,nu mi-o luati in nume de rau,dar o intrebare.
Conteaza calitatea sau conteaza cantitatea.
cum se face ca fara scoala,fara studiu,fara un examen de intelegere,lucru cu profesori,se face trecerea?
pri rostirea unei fraze fara nici-o perioada intermediara de verificare etc...
La iudaism,adevarat nu se primeste usor si asta este un punct de remarcat si de mirare....ar trebui sa fie primii care sa caute adepti pentru a mari numarul...Ce e 14 milioane evrei la marea asta de musulmani?

Islamul este la nivelul cel mai accesibil,caci nu putem vorbi de fascinatie cand cine trece nu stie mai nimic,invatarea vine intens dupa ce a trecut.
Apoi este o religie care te tine strans prin cadrul ei si regulile de baza.Este potrivita unui anumit tip de oameni-vezi unde a aparut-vezi unde s-a raspandit si vezi in ca paturi sociale si in ce tari continua sa faca adepti.
Nu discut -sub nici-o forma -calitatea sau corectitudinea acestei religii caci nu-mi permit si nici nu vreau...
Dar cadrul si telul final infierbanta multi adepti sa fie acrivi...
conform sfaturilor si interpretarilor Coranului de Sheici mai mult din Arabia.
De aceea intreb:

DE CE NICIODATA PANA ACUM,NICI-O MANIFESTARE DE GRUP NU A BLAMAT ACTELE UCIGASE SAU SINUCIGASE FACUTE DE CEI CU CREDINTA SLABA?
Cateva postari pe ici colo pe forumuri,nu rezolva problema

asta si alte lucruri care in loc de a fi eredicate sunt acceptate.

Anonim spunea...

http://www.commondreams.org/headline/2008/11/29

viorica abbu spunea...

Common Dreams is a national nonprofit, progressive, nonpartisan citizens' organization founded in 1997 by political activists Craig Brown and his late wife, Lina Newhouser.

We are a powerful online voice for change in America.


Dupa cum vezi sursa este cam subtire.
dar nu de neglijat.
Imi iau teme pentru acasa sa studiez mai adanc problema si daca mai gasesc exemple,le voi scrie.
sper sa gasesc lozinca de mai sus si in araba...

Anonim spunea...

asta e ceea ce am gasit la un prin google search.
asa ca daca exemple vrei ...sigur le vei gasi daca le cauti!
o seara placuta

Anonim spunea...

shakuka, poate-mi explici si mie ce e fascinant in poligamia deseori neconsimtita de prima sotie, in maritisul fetelor de 10-12 ani (dupa exemplul aishai), in diferentierea mostenirii in functie de sexul urmasilor, in echivalenta unei marturii "masculine" cu doua marturii "feminine", in procedura de divort in care mama (cel mai adesea nevinovata) nu are prioritate la custodia copiilor cu varsta peste 7 ani, in uciderea apostatilor?
ateea

Anonim spunea...

pe rand:
1.barbatul nu are nevoie de consimtamantul primei sotii sa se casatoreasca.
d c barbatul are voie sa-si ia 4 neveste...pt ca sunt femei ori divortate ori vaduve care au nevoie de un barbat sa aiba grija de ele.
ca sunt barbati care isi iau 4 neveste tinere fara vreun motiv logic ,doar pt placerea lor..sa stiti ca Allah le vede pe toate si oricum in mormant tot singuri vom si in Ziua Judecatii de Apoi tot singuri vom sta in fata lui Dumnezeu.

2.aisha s-a casatorit cu Profetul la 9 ani insa casatoria nu a fost consumata decat mult mai tarziu cand Aisha a fost pregatita.
El s-a casatorit cu ea in urma unei revelatii pe care a avut-o in care i s-a aratat ce rol important va avea ea dupa moartea Profetului in raspadirea islamului.
A luat-o langa el ca s-o invete inca de mica si daca nu s-ar fi casatorit cu ea oricum lumea ar fi vorbit cum vorbeste si-acum,ex ateea.

3.un barbat mosteneste mai mult decat o femeie pt ca el are in grija la randul lui mai multe femei:mama,sotii,fiice ,surori,matusi...orice alta femeie din familia lui care nu are un barbat sa aiba grija de ea.
in islam normal fiecare femeie ar trebui sa aiba un barbat care sa-i poarte de grija...sot ori frate,ori unchi ori verisor.
de aceea barbatii trebuie sa aiba mai multi bani!

4.desi sunt femei care pot fi obiective in general femeia este victima emotiilor.
de aceea in ziua de azi barbatii conduc lumea!
fie ca ne place ori nu...
de aceea este nevoie de mai multe femei pt a echivala marturia unui barbat,unui barbat musulman cu frica de Dumnezeu normal!!!!!

5.in ceea ce priveste divortul si copii,noi femeile din vest privim cu neincredere darea in grija a copiilor fostilor nostrui sot.
unul din beneficii ar fi ca femeia s-ar putea recasatori fara probleme pt ca stim cu toate cam cat de putini barbati iau de sotie o femeie cu copii!!!
intr-adevar aici situatia este mai complicata si fiecare caz trebuie analizat individual.
varsta de 7 ani nu am auzit-o.

6.uciderea apostatilor...hmmm...si asta e mai complicat.
parerea mea este ca oricum Dumnezeu ii va judeca pe acesti oameni in Ziua Judecatii de Apoi si ca sa nu risc in a comite vreun pacat am sa las ca Bunul Dumnezeu sa ii pedepseasca atunci cum e de cuviinta!
sper ca asta sa te ajute draga atee

ps:oricum stiu ca nu are logica pt tine dar imi fac datoria si iti explic.

Anonim spunea...

shakuka

1.ti se pare corect ca sotia sa nu aiba nici un cuvant de spus in privinta vietii sexuale si sociale a sotului, alta decat cea petrecuta cu ea?

poligamia nu este justificata de statisticile de populatie pe gen si paliere de varsta, iar barbatii care-si aleg vaduve si divortate sunt mult prea putini fata de cei ce-si urmeaza placerea.

spui ca va exista o pedeapsa dupa moarte, desi nu e nici o prevedere care sa previna abuzul barbatilor de dreptul la poligamie.

totusi, nu ti se pare ciudat ca desi coranul e explicit pana la amanunt in ce priveste vestimentatia, dieta, spalatura rituala, chestii lumesti, de viata, etc... nu face nici o specificare despre acest subiect? de-o fi omisiune voita, atunci inseamna ca musulmanele sunt lasate cu buna stiinta la bunul plac al sotilor lor, iar de-i o simpla scapare din vedere atunci se poate pune in discutie daca mai sunt si altele...

va urma 2.

ateea

Anonim spunea...

2. aisha s-a maritat cu mohamed la varsta de 6 ani si casatoria a fost consumata cand ea avea varsta de 9 ani. punct. asta e consemnat si asta e varianta oficiala islamica. as mai adauga si felul in care se calculau anii in acea perioada, erau ceva mai scurti. judecand dupa calendarul la care ne raportam, aisha ar fi avut 8 ani si jumatate la consumarea casatoriei.

revenind la "revelatie"...daca un barbat de 50 si ceva de ani iti spune ca a avut o revelatie ca mariajul cu fiica ta de 6 ani o va invata multe...o vei oferi acelui om la 9 ani?

lumea vorbeste pentru ca acestea sunt faptele consemnate, negru pe alb.

pedofilia (fie ea patologica sau revelata) este reprobabila in lumea de azi. daca mohamed a fost cu adevarat un om sfant, putea prooroci si asta, asa cum a prevazut ca musulmanii se vor inmulti, ca vor fi prigoniti, etc. deci un adevarat profet ar fi evitat sa comita un asemenea gest, stiind ca vietile multor fetite vor fi crutate de abuzuri iar necredinciosii nu vor avea de obiectat moraliceste, pe buna dreptate.

ateea

Anonim spunea...

3. revenind la ceea ce am scris la punctul 1, se pare ca musulmanele sunt lasate in mod voit la bunul plac al sotilor. cum ramane cu independenta financiara a primei sotii a lui mohamed, vaduva in varsta?

sunt situatii (multe, chiar) in care femeia nu se poate baza pe deciziile unui mahram (sper ca n-am gresit termenul). lipsa unei legislatii de protectie in cazul femeilor musulmane ar trebui sa va puna semne de intrebare asupra calitatii si intentiilor legislatorului, nu numai al celor ce speculeaza vidul juridic.
ateea

Anonim spunea...

4. femeia = victima emotiilor?
acelasi falsa preconceptie ar duce la eliminarea totala a femeii moderne din posturi de decizie, din medicina si invatamant.

statistic vorbind barbatii sunt (proportional vorbind) majoritari in accidente mortale ca soferi, malpraxis (ca doctori), dependenti (droguri, alcool, jocuri de noroc), infractori.

sincer nu ma asteptam ca o femeie sa-si clameze asa de mandra deficienta.

dap, barbatii conduc lumea. dar dupa cum vezi, nu prea se descurca. ma gandesc cum ar face-o daca ar fi victimele emotiilor, ca noi!

Anonim spunea...

draga atee..nu sunt shakuka,asa ca lasa saraca fata in pace...
barbatului trebuie sa fie egal in dragostea ce le-o poarta nevestelor,sa le trateze egal...si cum asta e f greu de facut..barbatii cu bun simt si frica de Dumnezeu de obicei isi iau numai o nevasta.daca cineva crede ca poate sa implineasca conditiile pt a avea 2 neveste bravo lui.
eu am intalnit un barbat care si-au luat o a2-a nevasta fara un picior!deci daca eu am intalnit unul inseamna ca sunt mai multi.
in coran nu sunt specificate multe din ce ai zis tu,insa aceste traditii vin din sunnah Profetului..cum ar fi felul in care ne rugam,cum se efectueaza wudu,ghusl etc.
deci exisra o conditie pt barbatii care vor sa-si ia mai multe neveste..cum am mentionat trebuie sa le trateze egal si sa le iubeasca egal,iar pedeapsa pt cei ce nu sunt drepti e la Allah si asta spune si in Coran.
citeste si aici:
http://www.rasoulallah.net/v2/document.aspx?lang=en&doc=6416

Anonim spunea...

khadija,prima nevasta a Profetului a fost bogata inainte de casatoria cu el.
iar in islam banii femei sunt ai ei toata viata si daca nu vrea nu trebuie sa-i imparta cu sotul ei.
eu nu stiu de unde ai tu impresia ca femeia musulmana e vreo oropsita de soarta.
asculta...femeia e egala cu barbatul intr-o casnicie,fiecare are indatoririle sale.
doar pt ca au aparut cateva cazuri la televizor unde niste nebuni se cred atotputernici.
realitatea e departe de a fi asa.
asa ca nu le mai plange de mila femeilor musulmane pt ca crede-ma mai bine le-ai plange de mila barbatilor musulmani.looool

Anonim spunea...

poti sa te pui si in cap pt ca Dumnezeu ne-a creat asa cum suntem.in araba numele primei femei hawa(eva) inseamna sentiment...femeia e facuta sa fie numai inima si suflet.
de aia sunt asa de multi homosexuali in ziua de azi...pt ca femeile devin barbati.looool
era o gluma!
in ziua de azi femeia a uitat ce inseamna sa fie femeie,femina,cateodata fragila...asta tina un barbat langa ea.nu sa-i arati ce independenta esti si cum te poti descurca si fara el.ca de aia se duc barbatii la alte femei..care au nevoie de ei.
nu uitati cuvintele astea!
intrebati orice barbat care stie ce inseamna sa fii barbat, ce fel de femei le plac?!
veti ramane ffff surprinse.
cum zicea bunicul meu,Dumnezeu sa-l ierte:o femeie trebuie sa aiba mereu mister.sa nu-mi arate ce le arata la toti!
destept bunic am avut...Dumnezeu sa-l odihneasca!si ca sa nu mai fiu anonima,ma semnez

maria:)

Anonim spunea...

iar Dumnezeu stie mai bine!

Anonim spunea...

deveniti agasante anonimelor cu citatele voastre din Coran. Ce conteaza egalitatea dintre barbat si femeie din coran cand realitatea cotidiana e complet alta???? aveti impresia ca sotii musulmani se comporta islamic, dupa carte?

viorica abbu spunea...

"un barbat mosteneste mai mult decat o femeie pt ca el are in grija la randul lui mai multe femei:mama,sotii,fiice ,surori,matusi...orice alta femeie din familia lui care nu are un barbat sa aiba grija de ea."

atunci de mama au grija fii si sotul ei si fratele ei,sau fratii,de matusa au grija nepotii,unchiul,fratii matusii...
asa ca "sluga la 2 stapani" e mic fata de "pozitia deosebita a femeii in islam unde i se da consideratie si statut..."!

dar dragii mei ...lasati-o pe Aisha...GATA...e ceva deja stereotip...
sa-l vedem pe Homeinii,care e laudat in 12 parti de youtube pe Islamil Azi...
"daca regulezi o capra sa nu ii manaci carnea,dar poti so vinzi in catul vecim....
si multe altele....

hai sa lasam stereotipurile si cela 10 idei gresite despre islam....a trecut epoca lor.....
Sheicii si imami au grija sa ne improspateze camara...!!

viorica abbu spunea...

Maria...ma bucur sa te aud...
tu zici ca supunerea, modestia,statul in casa tin un barbat musulman langa femeia lui?
Eu zic ca asta il goneste la altele....!!!
Cat poate manca un om o mancare fada,fara sex in bucatarie,in masina,in lift.fara nebunii si certuri ca sa fie impacarea dulce...
Monogamia este cand stai cu o femeie dar simti ca o schimbi in fiecare zi...!!
Ha...M-am dat naibii...!!

Anonim spunea...

maria...inainte de toate, un citat:
4:129 Ye will not be able to deal equally between (your) wives, however much ye wish (to do so).

in deplina contradictie cu cel deseori invocat de voi 4:3

asta demonstreaza ca profetul vostru a stiut ca vor exista abuzuri de gen. de ce nu v-a protejat asa cum va face 1400 de ani mai tarziu legislatia seculara, vestica?

o omisiune (mai ales una care apara interesele jumatatii de populatie pretins suprem protejate) denota dezinteres, incompetenta sau chiar chiar manipulare. da. manipularea barbatilor de a lupta pentru cauza. asta ne arata ca allah si speakerul sau, mahomed...nu sunt/n-au fost nicidecum perfecti si omnipotenti, ci speculanti. de aici pana la divinitate, asa cum o asuma toti teistii...e cale lunga.

ateea

viorica abbu spunea...

Ateea...nu-ti permit sa fi mai suparata ca mine.....!!!!!!!!
glumesc.

Eu ma intreb altceva: daca tot trebuie data onoare Coranului,invataturilor lui,Profetului Mohammed,de ce numai femeile sa fie obligata sa arate asta?
De ce barbatii nu se imbraca dupa hainele purtate de profet,cu jungherul la brau,cu turban si salvari,sa nu foloseasca masina,autobuzul,trenul sau avionul ca nu sunt mentionate in Coran,baza tutror cuceririlor tehnologice dupa cum se afirma.

Anonim spunea...

maria
nu stiu ce te face sa crezi ca sunt avocata tinutelor sumare si a dez-feminizarii. nicidecum. apropo, ca digresiune...bunica mea, apriga femeie, spunea sa cunosti pomul dupa roade. bling, ceva?

sunt pentru egalitate in drepturi si obligatii maritale, economice si sociale.

5. "cum adica fie ca va place sau nu?" dar carui suflet drept si impartial i-ar place sa nu va placa, voua, femeilor? ce divinitate miloasa ar fi de acord ca o femeie sa-si jeleasca copii crescuti de cea/cele care au inlocuit-o langa un barbat nedemn (pentru ca nedemn e cel ce priveaza o mama corecta si pe copii lui cu ea de o viata normala). cum ar putea o femeie in aceasta situatie sa faca fata unui nou mariaj?
ateea

Anonim spunea...

viorica...crede-ma ca femeia musulmana e ca toate celelalte femei..da barbatului impresia ca il asculta si face sa ias tot cum vrea ea:))
Allah este perfect ,dar mohammad nu a fost perfect.a fost cel mai bun dintre noi...atata doar!
mie nu mi se pare ca n-as fi protejata!
ma simt f linistita cand stiu ca sotul meu e un om cu frica de Dumnezeu si asta il impiedica sa abuzeze de vreun drept al sau.
numai sa mentionez ca profetul n-a facut asta sau cealalta si de rusine tace.
cam cati barbati crestini sa le zici ca isus n-a facut ceva anume ce ei fac,s-ar simti cu musca pe caciula si si-ar revizui comportamentul.
nu mai conteaza acum..eu sunt f fericita asa cum sunt.
sper ca si voi la fel.
maria:)

Anonim spunea...

nu sunt suparata, viorica.

as fi incercat sa-mi expun parerile pe un site care se pretinde competent si in domeniu, un forum ca rasarit sau islamul azi (poate sunt si altele, nu am de unde sa stiu...inca). dar imi refuz esecul de a ma lasa banata de administratori care nu vor ca aceste intrebari sa fie puse, iar lor le refuz ieftina victorie.
ateea

Anonim spunea...

maria

nu le plag de mila femeilor ca tine, nicidecum. pentru ca voi ati putut alege. plang de mila fetelor voastre, nascute/ crescute intr-o tara cu legislatie "sharia-like". ele nu vor putea alege.
si responsabilitatea e a voastra, "fie ca va place sau nu".
ateea

Anonim spunea...

6.referitor la apostazie, draga maria. cum adica nu stii? cum adica ai acceptat o religie, a carei ideologie o aperi, in care iti cresti copiii si nu ti-ai asumat constient consecintele unei decizii libere de a renunta la ea, pentru tine si urmasii tai? nu esti sigura daca cei pe care-i cresti cu atata dragoste (copiii tai, mai precis) nu vor ramane prizonieri unei ideologii pe care n-o vor impartasi de teama condamnarii la moarte, fizica sau sociala? sincer, imi pari imprudenta. nu, e prea putin spun... iresponsabila e cuvantul.
citeam deunazi pe islamul azi cum ca "ce draguta e familia unei convertite de la crestinism ca se conformeaza normelor islamului cand vine ea cu sotul (musulmanul original din familie) in vizita". ti-ai pus vreodata intrebarea cum ar fi stat lucrurile viceversa, daca ar fi stat in vreun fel? care sunt de fapt oamenii pacii, adevaratii parinti, adevaratii oameni ce pot iubi?

vorba lui corneliu...priviti adevarul in ochi.

viorica abbu spunea...

Vorica, stiu ca stii si sper sa realizezi ca stiu. interesant de aflat ar fi ai cui bani o mana in lupta pe doamna lavinia? care e provenienta acestor bani si ce scop au ei?

Atee,
inainte de Marmara 1 s-a facut o imensa propaganda lacrimogena cu poze scheletice,cu capete decapitate si cu ruinele pe care nu le curata nimeni din studioul Gazza-Bross.
Urmarea a fost o isterie nu mai mica de donatii.
oamenii au fost sfatuiti sa faca aranjamente cu banca ca in fiecare luna sa li se opreasca din venit donatia si sa fie transmisa in contul IHH...asa-i Lavinia??
bani multi,multi bani....
site-ul IHH are dupa cum se lauda sucursale in 200 de tari,mai multe decat la natiunile unite....dar daca le accesezi...multe sunt acolo de poza ,te conduc la o generala poza.
ai sa vezi IHH si pe o placarda la Babadag (!) unde 3 oameni solizi cat un munte si bine hraniri dau unei femei o sacosa cu alimente !!!!!!!!!
Acesti bani,daca erau transferati prin cont bancar la banca di Gaza, in contul conducerii de acolo,daca conducerea de acolo dorea o viata mai buna pentru populatie si nu suprimarea vietii vecinilor,Gaza era mai bogata ca America....
DACA TOTI BANII ASTIA AJUNGEAU LA TARILE DIN AFRICA.....SE TERMINA CU FOAMETEA din Africa...!!

Dar NU. interesul este ca Turcia sa-si intinda tentaculele,shiitii sa isi intinda tentaculele. Ambitiile si dorinta de suprematie a Turciei,Iranului,Arabiei Saudite , Siriei,a expansiunii islamiste, nu au legatura cu Gaza,nu au legatura cu palestina pe care toti arabii ii trateaza ca ronmanii pe tigani...!!
Pretexte,paravane si propaganda...
dar ulciorul nu merge de multe ori la apa...
chiar si amortita si basinoasa europa se va trezi in final

viorica abbu spunea...

Maria,ai calitatea de a privi critic si intr-o parte si in alta.
de aia -aproape - ne intelegem !!

viorica abbu spunea...

Atee,repostez sa se vada bine....

(urmeaza la banare...Ilesa...care si-a cam iesit din pepeni,mai ales ca ii sta in coasta ...Aliye...


as fi incercat sa-mi expun parerile pe un site care se pretinde competent si in domeniu, un forum ca rasarit sau islamul azi (poate sunt si altele, nu am de unde sa stiu...inca). dar imi refuz esecul de a ma lasa banata de administratori care nu vor ca aceste intrebari sa fie puse, iar lor le refuz ieftina victorie.
ateea

maria spunea...

draga ateea..eu nu am zis ca nu stiu...am zis ca e complicat.
citeste k lumea te rog:

"6.uciderea apostatilor...hmmm...si asta e mai complicat.
parerea mea este ca oricum Dumnezeu ii va judeca pe acesti oameni in Ziua Judecatii de Apoi si ca sa nu risc in a comite vreun pacat am sa las ca Bunul Dumnezeu sa ii pedepseasca atunci cum e de cuviinta!
sper ca asta sa te ajute draga atee

ps:oricum stiu ca nu are logica pt tine dar imi fac datoria si iti explic."
nu inteleg d c te burici atata importriva islamului pt ca tu oricum nu crezi in Dumnezeu.

cu ce te incalzeste pe tine ce zic eu?!

Anonim spunea...

maria
a-ti exprima indoielile nu este echivalent cu a te burica nici macar in sens peiorativ.

cand nu ne vom mai asculta unii pe ceilalti vom avea o problema. mare-mare, zic eu.

de ce ma intereseaza parerea ta, intrebi. pentru ca islamul ca religie a ajuns la temperatura critica. iar reforma islamului e implicita, cu toata opozitia celor la care te raportezi, dar inca nu-i poti contrazice. intrebare e...pe ce cale se va reforma islamul, interna sau externa? pentru ca diferenta intre cele doua e doar de cateva miliarde de vieti. alege tu, ca eu am obosit sa fiu "casandra".

Anonim spunea...

maria, spuneai (mi-a scapat asta, asa ca am revenit)
"numai sa mentionez ca profetul n-a facut asta sau cealalta si de rusine tace.
cam cati barbati crestini sa le zici ca isus n-a facut ceva anume ce ei fac,s-ar simti cu musca pe caciula si si-ar revizui comportamentul.
nu mai conteaza acum..eu sunt f fericita asa cum sunt."

"profetul a facut asta"

spune-i asta cand va vrea mai mult de o sotie.
spune-i asta cand va vrea sa-ti marite fata tanara cu vreun bosorog evlavios si barbos
spune-i asta cand va omora vreo femeie infidela
spune-i asta cand te va lovi in piept pentru ca ai iesit fara voie din casa (cazul aisha)
spune-i asta cand va decide ca dupa moartea lui sa primesti jumatate din ce iau fratii lui, individual
spune-i asta daca-ti va lua copii la divort

si-ti va spune, fara rusine, ca profetul a facut sau a incuviintat asta.

pana atunci, in schimb, poti fi fericita. sau iti poti repeta asta zi si noapte. nu stii ce-ti poate aduce ziua de maine.

ateea

maria spunea...

pt ateea...
eu nu stiu ce citesti tu,dar in viata de zi cu zi lucrurile stau altfel.
1.daca mai vrea o nevasta eu plec.
2.sotul meu isi iubeste copii si atata timp cat fata mea ar fi de acord poate sa-si ia si un negru de barbat...
3.omorat de femei infidele..hai sa fim seriosi...nu spune nicaieri in islam sa omori femei infidele.
si nu ma intereseaza ca zic vreo 2 seici nebuni,eu si sotul meu avem bun simt.
a omora un om este ca si cum ai omora intreaga omenire...asta nu ai mai citit...nu????
4.nu ii cer voie sa ma duc undeva...dar ii zic mereu unde ma duc.
asa m-a invatat mama de-acasa.
ne verificam programele...daca e el acasa sa stea cu copii etc etc
5 dupa moartea lui eu am baieti care vor mosteni daca o fi ceva de mostenit:))
si in ziua de azi toata lumea are bunul simt si daca sotul moare si sotia are copii toti banii revin femei.
6.hahaha...tare as vrea sa-l vad cum incearca ca stie el cu cine se pune.loooooooool

acelasi lucru ti l-as putea spune si tie ateea...cine stie ce mare invatata musulmana vei fi intr-o zi:))

ps:mama mea s-a casatorit din dragoste si la nici 5 ani dupa aia s-a trezit aruncata in strada cu 2 fete de catre un sot de aceeasi religie ca ea,din aceeasi cultura,aceleasi obiceiuri.
barbat care sub ochii mei o batea crunt si o fugarea prin casa cu cutitul.
asa ca nu-mi critica islamul...
cum o fi el e tot mai bun decat crestinismul .religie care nu a aparat-o pe mama mea in nici un fel.

asa ca ateea nu-mi fa teoria chibritului..pt ca eu am vazut cu ochii mei ce fac marii barbati crestini.si de-ar fi fost mama mea singura femeie careia i s-a intamplat asta.
romania e plina de femei peste 50 de ani divortate.

viorico macar noi avem barbati crescuti in alt fel,cu respect pt familie!

o zi frumoasa la toata lumea

viorica abbu spunea...

Draga Maria...voi aveti UNII barbati cu respect pentru familie,noi avem UNII barbati cu respect pentru familie desi Coranul si Biblia spu ca TOTI barbatii trebuie sa aiba respect pentru familie.....
la fel si reciproca...!!Adica privind femeile.

Problema este ca tu ai vrea ca lumea sa vada islamul dupa carte si nu dupa fapte.
asa cum vezi tu crestinismul.
Asta nu se poate.
Faptul ca zici ca unii gresesc din slaba credinta nu arata ca in islam nu se intampla.
Iar daca ii dai la o parte pe cei cu slaba credinta care fura,care beau care curvesc,care inseala in afaceri,care fac contrabanda cu droguri si femei,care trateaza femeile ca pe o carpa sau mai putin,care asupresc copii cu munci nemiloase de 18 ore pe zi,care fac rau saracilor,care omoara....dai la o parte va 2 miliarde de musulmani...

inseamna ca credinta e a naibi de slaba...!!

viorica abbu spunea...

Draga Maria...voi aveti UNII barbati cu respect pentru familie,noi avem UNII barbati cu respect pentru familie desi Coranul si Biblia spun ca TOTI barbatii trebuie sa aiba respect pentru familie.....
la fel si reciproca...!!Adica privind femeile.

Problema este ca tu ai vrea ca lumea sa vada islamul dupa ce scrie in carte si nu dupa fapte.
Asa cum vezi tu crestinismul.Dupa fapte.
Asta nu se poate.
Faptul ca zici ca unii gresesc din slaba credinta nu inseamna ca in islam nu se intampla.
Iar daca ii dai la o parte pe cei cu slaba credinta care fura,care beaum care curvesc,care inseala in afaceri,care fac contrabanda cu droguri si femei,care trateaza femeile ca pe o carpa sau mai putin,care asupresc copii cu munci nemiloase de 18 ore pe zi,care fac rau saracilor,care omoara....dai la o parte va 2 miliarde de musulmani...

inseamna ca credinta e a naibii de slaba...!!

maria spunea...

hai sa fim seriosi viorica...2 miliarde de musulmani fac ce ai zis tu!
hai ca asta e prea mult!
eu nu judec crestinismul numai dupa fapte...pt ca eu am fost una din crestinele care chiar am citit biblia.
si sunt multe cu care nu eram de acord inca din copilarie.
nevermind oricum nu te conving si oricum nu ma convingi.
o zi frumoasa

Anonim spunea...

eu accept orice pe lumea asta, mai putin lectiile pe care le dau unele musulmance (foste crestine) despre crestinism. Cum sa accepti puncul lor de vedere, a celor care se fac vinovate de cel mai grav pacat in Crestinism, adica apostazia (lepadarea de credinta)? cum mai au tupeul femeile astea sa vorbeasca despre Crestinism? sa-si vada de Islamul lor si comportamentul barbatilor lor, care nu e cu nimic mai sfant decat al oricarui alt barbat.

Anonim spunea...

anonimo 16:22 cred ca esti viorica.femeiele musulmane foste crestine nu se leapada de credinta ca tot in acelasi Dumnezeu cred

Anonim spunea...

tu crezi ca o doare undeva pe viroica ca se leapada sau nu unele crestine de credinta?noooo,pe ea o doare ca au devenit musulmane,atat

Anonim spunea...

Anonim de la 04.06.2011, 16:22.Si eu accept orice pe lumea asta dar nu pe crestinii care habar nu au cum au ajunj crestini si nici ce dogme guverneaza religia lor.Ati primit botezul constient de alegerea vostra? Stiati ca aderati la un cult politeist ce pozeza in monoteism?ce-mi pasa mie de ce spun preotii vostri paginii si farisei pina in maduva oaselor ? Pasul spre apostazia de care vorbesti l-ai facut in momentul botezului tau si urmezi in fiecare zi calea acesta a tradarii adevaratei religii atunci cind incalci porunca 1 si 2 din cele zece porunci revelate in Biblie

viorica abbu spunea...

ultimul anonim....tu ai citit ce ai scris ??

"adevarata religie" este fiecare religie....
Japonezii fara profeti si fara adevarata religie au dat un exemplu de lucruri pe care nici biblia nici coranul nu le-au prins in continut....
Budistii,de asemeni nu au vevoie de "Adevarata religie" sa fie oameni...

si cum se pedepsete tradarea adevaratei religii?
ce spun sheicii si imamii pe youtube ??si in moscheile transformate in centre de instigare???
tradarea se pedepseste cu explodarea bisericilor crestine ca in Egipt ??

CE-TI PASA TIE DE CUM GRESESC ALTII IN RELIGIA LOR....??
VEZI-TI DE STALPII TAI SI LASA-I PE EI IN PACE...

Anonim spunea...

Ultimul anonim scutura cu barbuta lui inteleapta si mai lua o gura de iarba in timp ce o rumega pe cea de dinainte.
Unul dintre cei multi care vor fi judecati tot de catre Iisus si nu de allah sau profet. Unul botezat crestin care azi scuipa in directia parintilor, bunicilor, rudelor lui. Unul care e atat de gunoi incat indrazneste sa ne numeasca apostati. Cu tupeu de scursura ne vorbeste superior de religia noastra veche, uitand de data aparitiei islamului cel criminal si furacios. (de religii)
Rumega-ti iarba in pace fiule/fiica. Te-ai convertit la o iluzie si va veni ziua cand vei realiza asta.
Alexandru

Anonim spunea...

Trist ca presiunile puse asupra ei sunt tot mai mari. Trist ca ea deja a acceptat intr-un fel situatia, "o sa incerc sa-l port sa vad cum ma simt (valul)".
Ascaridul de serviciu se strecoara insidios: "nopti nedormite, lacrimi..oare nu ve-ti (greseala e a lui) regreta ca nu ati pus acel voal pe cap purtat de strabunica si bunica, poate si de mama d-vs?"
Ce bine le stie, ca un om mare.
Norii negri se aduna de la Bina:
"va sfatuiesc sa puneti mana si sa invatati Islamul"
Biata doamna Elli. Ce a cautat a si gasit.
Dumnezeu s-o aiba in paza si sa-i mantuiasca sufletul.
Alexandru

Anonim spunea...

Observ ca pe blogul asta unde ,,democratia este la ea acasa" unii au voie sa faca misto desentat la adresa unor oameni si sa le rastalmacesca cuvintele asa cum doresc iar daca li se raspunde in aceeasi maniera postarile sunt sterse imediat.Eu oricum stiam asta dar trebuia sa si o scriu aici.Nu inteleg ce tot incercati sa arati cu degetul spre altii cind si la voi este la fel.Alexandruu asta cu minte de gaina beata face misto de toti si nu-i mai sterge nimeni timpeniile.Are ce are cu ascary care e de zece ori mai inteligent ca el si poate asta il oftica atit de tare .Baga-te neica cu capul in wc si trage apa ca sa iti mai racoresti mintea aia cuprinsa de flacari. Ciinele cind turbeaza latra ca prostu la luna.

Anonim spunea...

Anonimule, am un singur cuvant pentru tine: PORC.
Sanatate si guita cat mai poti, tine minte ca noi crestinii avem o sarbatoare pe 20 decembrie, ti-o dedic.
Alexandru

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...