Pagini

10 ian. 2011

Şeicul Al-Dossari: «Sf.Valentin încurajează relaţiile imorale între bărbaţi şi femei»

Arabia Saudită este adepta unei interpretări stricte a Islamului Sunit şi interzice sărbătorile de tip occidental. Ziua Sfântului Valentin este vizată în mod special din cauza conexiunii ei cu viaţa unui sfânt creştin.

Iata ca si Iranul interzice sarbatoarea....: interzicand felicitările, cadourile, ursuleţii de pluş şi alte simboluri ale sărbătorii Sfântului Valentin.Sărbătorirea Sfântului Valentin, de pe 14 februarie, a devenit populară în ultimii ani în Iran şi alte ţări din Orientul Mijlociu, conducerea republicii islamice a decis să interzică această tradiţie.Singura tara din Orientul mijlociu unde se sarbatoreste liber si de catre tot mai multa populatie, este Israel.


De ce islamul este asa de impotriva acestei sarbatori.A ei si a altora?
Scopul lui Valentine's Day in lume,  este de a raspandi dragostea dintre toti oamenii, credinciosi si necredinciosi deopotriva.  
Dar,pentru musulmani,fara îndoială, este haram sa iubesti kaafirs.Allah spune (interpretarea sensurilor): "Tu (O Mohamed), nu vei găsi oameni care cred în Allah făcând prietenia cu cei care se opun lui Allah şi Trimisul Lui (Muhammad), chiar dacă au fost părinţii lor sau fiii lor sau fraţii lor sau rudele lor  ... "[Al-Mujaadilah 58:22]
 Shaykh al-Islam Ibn Taymiyah a spus:" Allah ne spune că nu există nici un credincios care sa aiba un  kaafir  prieten apropiat. Cine are un  kaafir ca un prieten apropiat nu este un credincios.chiar si participare pasiva la sarbatorile kaafirs poate fi luat ca un semn de slabiciune a credintei , aşa că este haram "(Al-Iqtidaa", 1 / 490)..

Dragostea menţionate în acest festival  este iubirea romantică în afara cadrului de căsătorie. Rezultatul este  răspândirea zinaa (curvie şi adulter) şi imoralitate......"

Un comentariu:

Anonim spunea...

,,Scopul lui Valentine's Day in lume, este de a raspandi dragostea dintre toti oamenii, credinciosi si necredinciosi deopotriva.'
"Imi place ideea si sunt adepta prieteniilor indiferent de religie, culoare,sex...
Mie personal nu-mi place sarbatoarea ca am importat-o, doar avem si noi o sarbatoare identica pe care o sarbatoresc.
Sunt complet straina de religia musulmana si nu stiu daca am inteles bine: zic ca nu pot fi prieteni decat arabi cu arabi? Doar atunci sunt buni credinciosi? Nu exista prietenii cu persoane de alta religie nici macar intre intelectuali?
Si apropo's de Valentine's Day in lumea araba:poti sa-ti manifesti dragostea si pentru sot( sotie). Sau pot cauta prin sarbatorile lor si gasesc ceva asemanator. Este bine sa ne manifestam dragostea din cand in cand intr-o lume nebuna,nebuna...






















'

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...