Pagini

31 ian. 2011

"Bunicuta,bunicuta....de ce ai dintii atat de mari...????"

14 comentarii:

costin spunea...

tu esti bunicuto?

viorica abbu spunea...

eu asi pune-o pe bunicuta asta la cuptor sa nu se arda bunatate de prajituri...

b.d. spunea...

Nu se ineaca cu ele ?
Sunt cam ''coltzoase''...

mihaela spunea...

Dacă n-as fi vazut biscuiții as fi putut jura ca-i vorba de o bunicuța respectabilă si de treabă :) :)

viorica abbu spunea...

buuuun...ca sa fiu sincera, este posibil ca bunicuta sa fie "manipulata" de nepotul ei, un falnic roman verde-legionar -foarte activ pe facebook

Rodica Botan spunea...

Oare e pacat daca zic ca n-ar fi rau sa-i ramina in git?

Anonim spunea...

Well , daca ai pune-o pe bunicuta la cuptor in locul prajiturilor , cred ca ti-ai demonstrat "umanitatea" ...
Iti spune asta un crestin "habotnic" sau poate "bigot" care este ferm convins ca raul nu trebuie biruit decat cu binele ( Romani 12 , 21) .
p.s. desi nu-i simpatizez pe legionari , poate ar fi bine sa cercettezi mai bine istoria lor reala , asta daca nu te sperie intr-adevar adevarul !
Ce se stie acum despre ei este istoria scrisa de comunisti , care erau dusmanii de moarte ai legionarilor , ca urmare acestia le-au confectionat o imagine nazista , desi ei n-au avut nici in clin nici in maneca cu nazismul , iar Hitler i-a dat mana libera lui Antonescu sa distruga miscarea .

viorica abbu spunea...

D-le (doamna) Oertodoxianecenzurata:
Tatal meu in timpul rebeliunii legionare era student.Venit din fundul moldovei,sarac si ambitios
stiind cine sunt zurbagii de afara care ii chemau sa ia parte la rebeliune,s-a inchis in camera caminului cu alti studenti si au stat acolo 2 zile.
asta este istoria pe viu,asta si cartile arse,magazinele devastate,oamenii scosi di case incolonati urcati in camioane si dusi in paduri.Nu istorie scrisa de comunisti ci de cei ce au trait zilele alea.Mai marii neamului,luati de guler si impuscati ca niste talhari.
Capitanul lor,cu zvastica pe invitatiile la nunta si tot cu zvastica pe pirostiile de miri.
Asta este istorie,nu facuta de comunisti ci traita.
Asta este istoria traita...cand tata a trebuit sa dovedeasca dupa rebeliune,dupa ce Antonescu a pus tunurile pe fostii lui tovarasi de guvernare,unde a fost la rebeliune...noroc a avut martori si a scapat..
Astazi vedem din nou aceste urate lucruri
fostii nazisti sunt azi neo-nazisti
fostii legionari au partidul "Pentru patrie"
Dar ce este mai trist d-na(d-le) ortodoxie,este ca Biserica Crestina romana,a incurajat atunci aceste acte josnice si incurajeaza si azi violenta,agresiunea,intoleranta,da legimitate tinerilor infierbantati la cap sa refaca acele orori.

inca odata :
Biserica Ortodoxa Romana...!!!
in numele tatalui,al fiului si a sfintei nepasari....!!

Anonim spunea...

Exagerari au fost , stiu si eu .
Insa probabil cunosti vorba aceea ca nu-i padure fara uscaturi .
Totusi , eu unul sunt foarte sceptic vis-a-vis de istoria la care avem acces in mod oficial , e plina de axagerari .
Nu inteleg cum de legionarii , avand absolut toate parghiile puterii , nu au comis o singura crima impotriva evreilor , in schimb in trei-patru zile cat a durat "rebeliunea" au comis sute sau mii cate li se pun in carca .
Nu inteleg de ce comunistii au introdus in tara in numar mare camasi verzi ( oare pentru a-si imbraca ciracii si a-i face sa para legionari?) .
Totodata , nu inteleg cum de legionarii autentici arestati atunci au declarat conducatorilor inchisorilor ca majoritatea celor care erau in inchisori arestati pe timpul rebeliunii nu aveau nici in clin nici inmaneca cu ideologia legionarilor.
Sunt multe semne de intrebare , si normal ar fi sa cercetam absolut toate sursele si toate informatiile .

Anonim spunea...

"Dar ce este mai trist d-na(d-le) ortodoxie,este ca Biserica Crestina romana,a incurajat atunci aceste acte josnice si incurajeaza si azi violenta,agresiunea,intoleranta,da legimitate tinerilor infierbantati la cap sa refaca acele orori."
Este trist ca s-au intamplat si se intampla astfel de lucruri .
Imi permit sa va spun ca eu nu fac parte din BOR , ci din BOSV (biserica de stil vechi , Mitropolia Slatioara , care niciodata nu a avut nici in clin nici in maneca cu legionarii) .
Totusi , nu imi plac exagerarile , si nu vreau sa cad victima unei manipulari care face din tantar armasar . Unii popi care considerau preotia ca pe o meserie (rusine lor) s-au inscris la tot felul de partide pentru a-si atinge tot felul de scopuri meschine - asa ca unii din ei au ajuns si la legionari .Asta in biserica "oficiala" .

viorica abbu spunea...

Multumiri pentru comentariu ponderat.
Sigur ca trebuie sa ne ferim de generalizari.
posibil ca nu ati auzit,multi romani in zilele rebeliunii au adapostit evrei fugariti pe strada,apoi s-a aflat de crimele de la abator in Bucuresti apoi de cele de la Iasi..
sigur nu putem sa le stim pe toate,dar putem totdeauna sa citim ambele variante si sa cantarim care ni se pare mai credibila,functie de date,documente,martori.

daca va aliniati acelor preoti cu daruire, modesti si care nu privesc enoriasii ca o turma...atunci va doresc multa sanatate,va doresc multa implinire si succes in ceea ce faceti...

Anonim spunea...

Nu sunt preot , nu fac parte din cler, sunt un credincios de rand .
Fara a avea intentia de a va provoca resentimente , ortodocsie se scrie corect ortodoxie .

viorica abbu spunea...

prietenii mei stiu deja ca la ora de ortografie fumam cu baietii in WC carpati fara filtru..
si azi fumez aceleasi tigari....
si nici ortografia nu s-a imbunatatit...

Anonim spunea...

well , pentru sanatatea dvs.doamna Viorica , mai bine va lasati !
:)

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...