Pagini

7 ian. 2011

Creștini sub atac: de ce acum?

Articol scris de

Pînă de curînd, terorismul islamic nu îndrăznea să își rostească numele întreg. Violența ucigașă și sinucigașă a atentatelor era însoțită de declarații rituale care verificau, în primul rînd, fidelitatea față de un anume Islam, de interpretare strictă. Lucruile s-au schimbat dramatic, în ultimele cîteva săptămîni.
Atentatul care a ucis 21 de creștini copți, în Egipt, la Alexandria, atentatele similare din Pakistan, masacrele din Nigeria și asasinarea, foarte recentă, guvernatorului provinciei pakistaneze Punjab (vinovat de proteste fața de legea anti-blasfemie invocată pentru condamnarea la moarte a unei femei creștine) spun ceva important: asaltul islamic își desfășoară la vedere agenda integrală. Schimbarea e un semn evident de siguranță. Rețelele teroriste controlate sau inspirate de Al Qaida au făcut pasul pentru că nu mai au temeri.

E foarte probabil ca dovada finală să fi venit în timpul așa numitei afaceri a caricaturilor anti-Mahomed publicate de un cotidian danez și urmate de reacția vehementă (și orchestrată) a mulțimilor islamice. Elitele culturale, dar și guvernele occidentale, au reacționat atunci cu un enorm reflex de autoculpabilizare. „Luminile” occidentului au făcut singure și nesilite toate serviciile de punere sub acuzare la care fanaticii musulmani n-ar fi îndrăznit să viseze. Reacția timorată și servilismul incriminant degajat de criza caricaturilor daneze a deschis pîrtia și a eliminat orice reținere.
Agresiunea islamică putea începe în varianta ei deschisă și maximală.
Valul de atacuri care a lovit ținte creștine în ultimele cîteva săptămîni a fost, delatfel, urmat, așa cum scontau agresorii, de o tăcere desăvîrșită. Nici un lider cultural sau politic occidental n-a îndrăznit să vadă în violența anti-creștină un atac deliberat, deși aceiași lideri reușiseră să vadă foarte ușor un atac deliberat împotriva Islamului în caricaturile daneze.

În consecință, e de crezut că actele de violență anti-creștină se vor înmulți, vor dispărea și vor reapărea la comandă, pentru că, între timp, agresorii islamici au înțeles: intimidarea funcționează și trebuie administrată în doze bine reglate. Pas cu pas, violența și administrarea strategică a violenței pot desena conturul pe care se vor plia politicile de retragere ale Occidentului.



7 comentarii:

Anonim spunea...

Un articol prost scris,cu putine greseli de ortografie dar existente.Posibil rupturi din presa americana traduse in limba romana,urmat de preluarea(share/facebook,twitter,e-mail) unor persoane care isi traiesc viata in coltul sau virtual .RO si prinsi in valul anti-islam.
Ok.
Scurt pe 2 :
Cand vom putea citi articole : Musulmani sub atac?de ce atunci si pana cand?

Sabri

viorica abbu spunea...

Sabri Razin,acolo in Italia unde traiesti banuiesc ca sunt "n" exemple de zeci de musulmani morti in crime odioase dirijate din umbra de sfantul Papa,sau de ortodocsi.
lumineaza-ne cu un exemplu-doua....
(rafuielile pe piata de droguri nu se considera)

Banuiesc ca doar intamplarea si lipsa mea de preocupare si informare a facut sa nu aud de moscheea care a explodat cu credinciosi cu tot in centrul Romei in prima zi din Muharram...

dar in fapt ai dreptate...
putem auzi si de "Musulmanii sub atac "
ahiiti ii omoara pe suniti,sunitii pe shiiti...asta bineinteles in numele aceleeasi religii propavaduitoare de pace si intelegere universala.

viorica abbu spunea...

Ps
ti-ai gasit servici pana la urma?
erai pe la un cinematograf la curatenie...
interesant cum stai fara servici atatea ore pe calculator.....ai prieteni buni se pare....!!

Anonim spunea...

E problema mea unde lucrez,si ce fac si cate ore imi petrec eu in fata calculatorului.Acest gest tine de respect care lipseste uneori.Chiar nu ma simt injosit deloc,si nici nu trebuie sa va dau explicatii sau sa ma justific.E out-of-topic here.
Dar sa va rasp. la intrebare.
Cand am spus musulmani sub atac am tot dreptul,pentru ca incep sa simt diferenta,si acum inteleg mai multe:
-Grafiti pe moschei(aici in Italia)
-Moschee incendiate (anul acesta la Bologna)
-Copii care merg la scoala si sunt nevoiti sa auda batjocura din partea colegilor
-Musulmanii care intampina probleme si sunt tratati intr-o maniera iesita din comun,in incercarea de a isi gasi un loc de munca
Lista poate continua atunci cand vine vorba de Italia.Dar de unde sa stiti sa simtiti?Sursele voastre de informare raman internetul ,ziarele etc.Nu iesim din casa si atacam in anonimat.
Sutele de mii de soldati din intreaga lume CRESTINI (de toate rasele de la protestanti pana la catolici) marsaluiesc nisipul arab cu un singur scop : PETROL BANI sub un singur motto : ”Daca cineva iti sta in cale,ucide”
Multumim pentru atentie,show de nota 10 care circula pe toate caile posibile,fara a se putea cerceta.
Prostia se raspandeste repede.Si daca tot avem internet si retele de socializare de ce sa nu facem un Re-tweet,IMI PLACE(FACEBOOK) etc.
Totusi nu se scrie si se refuza din partea unora ,amanunte importante : cum musulmanii au stat de paza dupa regretabilul accident,la portile bisericii in Egipt si nu numai,chiar si aici in Italia.
O zi buna!
PS : Daca aveti nevoie de menajera ,sa mature,sa faca curat prin casa,call me :))) nu fac curatenie numai la cinematograf.

viorica abbu spunea...

Sabri,o iau de la sfarsit....am punctat unde ai lucrat doar ca sa se vada de cand ne cunoastem si nu ca zemflemea.
Daca asa s-a inteles, imi cer scuze.
Desigur ca politistii musulmani au stat de paza,nu e nici-un merit, este sarcina lor de serviciu sa apere cetatenii si trebuia sa fie indeplinita corect de la inceput.
cu petrolul ai dreptate,unii au petrol iar altii au tenologie de a-l rafina plus capacitatea de a construi aceste rafinarii.
Da,in Irak e lucratura nu curata,nici in afanistan nu pun mana in foc ca libertatea de expresie a femeilor afgane este mobilul atat al soldatilor cat si al misionarilor de tot soiul ce se invart pe acolo.
Acum ajungem la problema -cum se comporta si cu ce se confrunta o minoritate inglobata intr-o majoritate.

si asta au patit-o romanii in ungaria,evreii in Romania,ungurii in Romania,Tiganii peste tot in lume etc....etc...
aici nu exista reteta de succes.
aici apar situatii mai bune si apar si confruntari..daca capii religiosi nu intarata la violenta,daca moscheile si bisericile nu se fac depozite de arme si nuclee de instigare, populatia normala se descurca...

dar vin "desteptii " cu barba,cu tichie,cu patrafir si striga de la amvon sau de la you tube: "UCIDE-L UCIDE-L .... Kufar .... goi....necredincios....UCIDE-L ....!!!
Religia lui e contrafacuta ....a mea este cea adevarata...!!

Anonim spunea...

Stimabile Sabri, parafrazand o expresie dintr-un scheci de demult, pot zice totusi ca “faptele vorbeste”.
Ma refer in continuare la reactia d-tale la acest articol din "In linie dreapta".
Da domnule, cu fraza citata acolo ai dreptate. Cuvantul “terorism” nu exista in viata musulmanului. Caci in propriii sai ochi musulmanul are intotdeauna dreptate, gasind justificare in Coranul Sfant pentru orice fapta a sa cata vreme este impotriva necredinciosilor sau strainilor de Islam aflati sub marinimoasa sa protectie.
Musulmanii nu vorbesc despre propriul lor terorism. Ei il fac.
By the way, de actul de terorism recent impotriva coptilor ai auzit?
El n-a fost un accident. Terorismul arab si musulman este o practica de fiecare zi si doar acolo unde este franat asa cum trebuie nu are succes, ca de ex. in Israel.
Aaa, am citit undeva ca crima aceea au comis-o sionistii... Asa ca stai linistit. De fapt aceia fac toate actele de terorism si apoi dau vina pe musulmanii inocenti, dragii de ei…
Cat priveste referirea d-tale la Gaza, guvernata de una din cele mai sangeroase si agresive organizatii teroriste din lume, las-o balta, ca nu vei avea spor nici cu acest subiect.
Corneliu.

Anonim spunea...

pentru toti comentatorii:"nu-l mai lasati pe satana sa va conduca"

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...