Pagini

27 ian. 2011

Holocaustul ??? ia,acolo,o bagatela.....!!

In ziua comemorarii amintirii celor disparuti in Holocaut,evrei,polonezi,tigani,romani,austrieci
apar ca de obicei jigodiile care neaga, raspandesc ura lor si rasismul in fata cui vrea sa-i asculte.
Si sunt destui.de la publicatiile legionare,neo-fasciste,la cele a noii drepte si a altor organizatii asa zise nationaliste.
in ultima vreme,se implica in discutie perioada comunista.
Se incearca deturnarea cuvantului Holocaut care are o clara semnificatie si lipirea lui pe aceasta perioada.
Nimeni nu contesta vremurile grele,victimele reale si chinurile  populatiei ce a cunoscut  acest sistem.
dar cat de gresita este tendinta de a face ordine in perioada comunista calcand cu nesimtire peste 6 milioane de victime !!
Si ca sa fie mai clar,sa nu uitam cati s-au imbogatit,cati au profitat de sistemul comunist,cati au aparut dupa 89 cu averi uriase,pentru ca astazi sa "planga" holocaustul comunist...cu lacrimi de crocodil...

Ca urmarei-am lasat un measj pe facebook domnului Rapcea si corului de negationosti ce il reprezinta dandu-i o idee-zic eu -
echitabila !!
pentru D-l Rapcea si alti viteji pe pielea altora....dar pe banii....(s-o lasam)
...
Ca sa fie clar si pe intelesul tuturor,aceasta distractiva operatie numita Holocaust trebuie repetata.
asa stim si noi cum s-a murit, cat a durat /per pesoana,cum au murit copii fata de oamenii mari,putem filma cu celularul,putem trimite sms, putem sa ne bucuram cum dispar oamenii in chinuri...e cool,nu-i... ?
asa D-le Rapcea.......Coja,...etc...etc?
Oricum este mai usor decat statul la cozi in vremea "holocaustului " comunist unde multi oportunisti au facut avere frumusica ,care au scos-o dupa 89 la vedere....si care si azi vaita perioada de trista amintire..
ce e un fleac de 6 milioane? oricum cuptoarele de la Resita lucreaza sub capacitate...

39 de comentarii:

Mihai spunea...

plateste bine mossadul astfel de mizerii de articole ? Nu ti-e rusine sa denigrezi suferinta a milioane de romani ? Numai voi, evreii, aveti dreptul la compasiune din partea celorlalti pentru suferintele indurate in al doilea razboi mondial ? Nu uita ca comunismul si national-socialismul sunt cele doua fete ale doctrine marxiste, deci sunt inrudite. Ambele au fost malefice, ambele visau la ”crearea omului nou”. Ambele cautau sa se impuna prin lichidarea fizica a oponentilor.
Dar bineanteles, numai voi, ”poporul ales” al diavolului aveți dreptul la recunoașterea suferințelor. Noi, ceilalți trebuie doar să vă plătim pentru asta. Ați ajuns să faceți comerț cu oasele străbunilor voștri, cum bine spunea Roger Garaudy. Cât mai costă statul german capul de evreu (imaginar gazat) ? Și după ce că sunteți mincinoși și ați exagerat dimensiunea reală a holocaustului evreiesc, aveți tupeul și nerușinarea să ne acuzați și pe noi românii, că am ucis evrei, că a existat holocaust în România. Știi ce scrie la ”monumentul” holocaustului din București, la plăcuța din fața lui ? Că două garnituri de tren (trenurile morții!!!) au deportat spre lagărele ororii 80.000 de evrei. OPT ZECI DE MII !!!! În două garnituri de tren. Nici dacă îi îndesa cu presa hidraulică nu încăpeau !!!! Deci, angajați mincinoși mai imteligenți când doriți să rescrieți istoria !

Mihai spunea...

Si apropos de pozele cu svastici, află că poliția a reținut într-o noapte un grup de tineri de etnie mozaică pe când săreau gardul din cimitirul evreiesc de la Eroii Revoluției, din București. În rucsacul unuia dinte ei, au fost găsite tuburi de spray cu vopsea neagră și roșie. În cimitir, a doua zi, au fost raportate vandalizări cu zvastici pe monumentele funerare, exact ca în pozele postate de tine. Sună cunoscut ? Nu vă mai victimizați singuri, că nu vă mai crede nimeni. Românii nu sunt antisemiți, oricât ați vrea voi să ne împingeți înspre ura și răzbunare cu acțiunile voastre dușmănoase. Suntem creștini, religia noastrp este iubirea de aproapele și iertarea celor ce ne fac rău, lucru pe care voi nu îl veți înțelege din păcate niciodată.

viorica abbu spunea...

D-le Rapcea,sunt onorata de vizita.
ce sa zic,copila si mai apoi studenta,am stat la cozi noaptea,am oftat dupa dulciuri,tatal meu era disperat de ce suferea la cozile la butelii de aragaz,dar se mangaia ca a primit 2 camere confort doi de la stat cu o minima chirie.
Fratele si eu am facut facultatea gratis,ca noi multi altii,care astazi nici nu mai recunosc asta sa nu fie asimilati cu comunismul.
mi-e rusiene si mie ca multor romani de crimele care le credeam ale altora...asa am fost invatati ,ca altii au omorat sase milioane, romani din contra a ajutat evreii...
dar este greu de privit adevarul in fata.mandria si xenofobia romanilor ii cam impiedica.
in schimb se autovictimizeaza.
cine? exect cei ce au profita din plin de comunism....
aceia vin acum cu marsuri si mitinguri cu propaganda si rastalmaciri.
putine popoare invata din greseli cum sa se indrepte.Romanii nu sunt printre ei.
Si iar mi-e rusine in anumite ocazii ca sunt romanca.
Si ca unul ca dumneata care ai familia intreaga si nu ai nici grija ca veti saltati noaptea din pat esti compatriot cu mine.
Alte familii au pierit intregi .
Unele de mana romaneasca.
Agatati in cuie la abator.

Dar de fapt nu mai trebuie sa-mi fie rusine de ce-au facut romanii mei.
Mai curand trebuie sa-mi fie frica de oameni ca tine,care daca nu au evrei, pot sa duca la pierire pensionari care manaca leafa degeaba,bolnavi care consuma prea multe fonduri,sau copii orfani,sau poate celibatarii,blonzii cu ochi verzi....idei nu lipsesc, precedentul este creeat
iar spiritul nazist se invarte liber si nestingherit in Romania fie sub forme de legionari,fie sub forma de noua dreapta...

Ps...
ti-a dat in gand ca poate trenurile alea au facut mai multe curse ???

Anonim spunea...

Lui Rapcea.
Bloger mare eşti, domnule!
Şi nu unul oarecare, ci din distinsa companie a legionarilor renăscuţi din gunoi şi a dementului lor mentor, mocanul (precum singur se defineşte) Ionică Coja.
Desigur că nu mă apuc acum să-ţi schimb ideile. După cum te arăţi, eşti de mult fanatizat şi fără de leac.
De fapt nu pentru tine scriu aici, ci pentru ca
să se ştie că ticăloşiile ce le împrăştii nu rămân fără răspuns.
Păi află domnule de încă o realizare prioritară românească, de data asta legată de al doilea război mondial. Ştiai oare că primul macel în masă organizat în Europa în cadrul holocaustului a fost înfăptuit nu de Germania nazistă, ci de regimul "eroului national" Antonescu, la Iaşi la 29 iunie 1941, în care au fost omorâti "dintr-un foc" 12 mii de evrei? Cu aceeaşi ocazie festivă au fost inaugurate primele trenuri ale morţii (altă prioritate românească), destinate efectiv asasinării fericiţilor călători şi nu transportării lor la vreun loc unde să fie lichidaţi (păcat de gloanţe, nu?).
Şi nu uita de macelărirea evreilor din teritoriile Basarabiei, Bucovinei, ca şi din întinsul teritoriu numit atunci Transnistria (nu cea de azi), de marele măcel din Odessa, pe care tot regimul românesc de atunci le-a înfăptuit.
Şi poate că n-ai stiut încă ceva: dacă în timpul WW2 au murit într-adevăr circa 50 de milioane, adică de aproape 10 ori mai mulţi decât numai numărul evreilor, aceştia din urmă au fost singurul popor asupra căruia nazismul (împreuna cu metastazele sale) pronunţase sentinţa de condamnare la moarte şi în urma încercării de aducere la îndeplinire a sentinţei, au suprimat o treime din trupul acestuia. Niciun alt popor nu fusese ţinta oficială şi declarată de distrugere totală şi niciun alt popor n-a pierdut o treime din fiinţa sa, fiind căutat om cu om pentru a fi exterminat.
De aceea este holocaustul atât de monstruos.
Nu mă va interesa reacţia ta pentru că documentarea pe această temă este atât de vastă şi de amănunţită, încât încercarea de a nega faptele este în mod clar provenită numai din dorinţa de a învia ura care a dus la aceste crime.
Corneliu

Anonim spunea...

Domnule Corneliu,

Intrucat documentatia pe aceasta tema este atat de vasta, dar venind din ambele directii, mi se pare greu sa mai cred pe vre-una din tabere. Va recomand calduros documentarul "Judeea declares war on Germany" in care se explica cu dovezi stiintifice ca Holocaustul de la Auschwitz este o minciuna.

In al doi-lea rand vreau sa va povestesc despre un veteran de razboi (Dumnezeu sa-l ierte), care mi-a povestit acum mai bine de 10 ani, ca la intoarcerea din razboi, prin Iasi, armata romana care era deja denigrata ca fiind anti-semita, a fost atacata in mod nejustificat cu oua, rosii, pietre.. iar cand s-au auzit si focuri de arma, soldatii au intrat in dispozitiv si au curatat pe instigatori. Nu stiu din ce document ati auzit dumneavoastra cifra de 12.000 dar mi se pare din nou umflata cu pompa. Imi pare rau ca in vremea cand am auzit aceasta marturie nu detineam mijloacele tehnice pentru a-l putea filma pe veteran spre a inlatura suspiciuni la adresa povestirii mele.

Oameni buni, puneti mana si studiati si pareri alternative. Nu mai aplecati urechea doar la sursa "oficiala". Adevarul e undeva pe la mijloc. Legionarii au fost denigrati si de comunisti si de capitalisti, dar exista o multime de sfinti printre ei. E pacat sa lasam niste evrei sa-si bata joc de sfintii nostri, iar noi sa le facem temenele la infinit.

Cel mai mare lagar/holocaust a fost cel COMUNIST!

Radu

Anonim spunea...

Radule, n-am cum sa-ti aduc in acest cadru dovezile pur si simplu coplesitoare a ceeace s-a intamplat in parioada WW2. Dovezile se afla intr-un numar incalcuabil de documente, marturii si morminte (acolo unde cei masacrati au avut parte de ele). Faptele nu sunt umflate cu pompa, din pacate.
Stiu ca pentru comoditatea constiintei colective e placut sa crezi ca nu s-au intamplat.
Nimeni nu acuza pe cei traind azi de lucrurile petrecute cu 7 decenii in urma. Dar ele fac parte din istorie si refularea lor nu sterge istoria.
Cat priveste "sfintii" de care vorbesti, istoria Romaniei ar fi fost mult mai curata fara ei.
Corneliu.

b.d. spunea...

D-le Radu,

Mi se pare rupta de realitate povestea acelui veteran de razboi.
Trebuie doar putina logica sa-ti dai seama, ca, in acele vremuri, la sfarsitul razboiului, era asa o cumplita lipsa de alimente, peste tot bantuia o foamete crunta...Cine si-ar fi permis luxul sa arunce cu oua si rosii ?

Asta a fost doar una din povestile cu care se incearca a da legitimatie crimelor comise contra unor oameni vinovati doar prin faptul ca apartin de alta etnie.
Cine poate sa creada ca dupa trauma prin care-au trecut in acei ani, evreii au avut arme ? Cu care sa atace armata romana ? Nu, zau...

Cat despre documentele pe care le cereti, pot sa va spun doar ca o am ca martora pe cumnata mea, care a crescut de la o varsta frageda fara tata,
de fapt nici nu l-a cunoscut.
Fusese unul din ''calatorii'' trenului mortii...

Despre documentul care-l recomandati cu mare caldura, care, este chipurile o dovada ca Auschwitz este doar o inventie, am doar o singura intrebare :
Ii credeti pe nemti chiar atat de fraieri incat sa-si ia asupra lor o vina imaginara ???

viorica abbu spunea...

b.d,
multumesc pentru vizita,pentru comentariu.
se pare insa ca in special la tinerii fara cultura,fara cunostiinte genarale,aceste clisee prind.
prind pentru ca ii infierbanta, si-i fac sa se simta cowboy...
destul de trist.

Anonim spunea...

Trebuie sa spun si eu ceva .
Bunicul meu care a luptat pe frontul de est( Dumnezeu sa-l ierte!) , mi-a povestit de multe ori cum la trecerea prin orasele din Moldova evreii aruncau cu apa fiarta pe trupele Armatei romane !

Anonim spunea...

Domnului anonim:
"Ştiai oare că primul macel în masă organizat în Europa în cadrul holocaustului a fost înfăptuit nu de Germania nazistă, ci de regimul "eroului national" Antonescu, la Iaşi la 29 iunie 1941, în care au fost omorâti "dintr-un foc" 12 mii de evrei?"
Puteti da o lista a celor 12 000 ?
Si sa etalati biografiile acestora ?
Pana atunci dati-mi voie sa fiu sceptic .
Stiu ca au fost cazuri in care evreii au fost masacrati , insa trebuie data o dimensiune reala si corecta acestor evenimente .

Anonim spunea...

Domnule ortodoxianecenzurata:
Da-mi voie sa-ti zic ca esti ridicol cu asazisele d-tale intrebari. Cunosc stilul acesta de negare, e pur si simplu jalnic.
Faptele au fost cele pe care le-am aratat,
dovedite si rasdovedite. Nu e nevoie sa-ti aduc eu biografiile sau numele celor asasinati. Ele sunt pastrate unde trebuie.
N-ai decat sa fii sceptic. Asta nu schimba faptele petrecute.
Ai spus "stiu ca au fost cazuri in care evreii au fost masacrati". Ce sa zic, multam fain...
Oare nu e suficienta fapta in sine?
Corneliu.

b.d. spunea...

Domnului ortodoxianecenzurata,
Daca dispuneam de ceva mai mult timp liber, as fi
cautat poate lista, stiu ca exista documente la
''Yadvashem''.

In lipsa, va ofer ca material de lectura, asta.

Anonim spunea...

Buna, b.d.
Nu-ti bate capul prea mult cu acest tip. Si nici cu altii similari lui. Ei sunt prea infundati in ura, la fel ca aceia care au comis crimele pe atunci.
Uita-te numai la intrebarile si afirmatiile lui. Lui ii poti arata orice si o va tine pe a lui.
Chiar si daca-i vei prezenta lista nominala a celor casapiti la Iasi si in Transnistria, poate-ti va cere si biografia fiecaruia, cu actele stare civila ale fiecaruia in original si cu confirmarea notariatului...
Desigur ca si materialul oferit il va decreta fals, mai ales ca provine de la Yad Vashem.
Ceeace, precum am zis, nu anuleaza crimele comise.
Corneliu.

b.d. spunea...

Buna, Corneliu,
Nu intotdeauna consider interventia mea drept o bataie de cap.
De felul meu sunt optimista, si sper ca unele persoane (dintre negationisti, ca sa nu spun altfel), sunt mai receptive.
Vorbesc din experienta, in urma cu ceva ani am cunoscut (virtual), pe forumul unui ziar, pe cineva care se exprima mult mai extremist decat domnul de mai sus, (da, este posibil si asa ceva);).
Am intrat in dialog, i-am propus sa citeasca unele marturii si documente, si cu timpul, s-a lamurit. Adevarat ca, a fost si deschis altor pareri, nu s-a blocat in idei preconcepute.
Am devenit buni prieteni, mai suntem si azi in legatura.

Nu cred ca materiarul oferit, chiar daca provine de la Yad Vashem, il poate declara fals.
Daca va avea curiozitatea sa-l citeasca, va putea observa bibliografia, o parte din Arhivele Ministerului de Externe german, din Arhive romanesti, din carti scrise de scriitori romani sau straini, nu numai din documente pe care le considera poate impartiale, adica,...de la evrei...

Sper sa nu-mi spui ca optimismul meu este de fapt naivitate, si in final, sa trebuie sa-ti dau dreptate :)

Anonim spunea...

Buna, b.d.
Daca iti face placere sa sustii dispute cu tipi de acest fel, intr-adevar n-o poti considera bataie de cap. Cazul ce l-ai amintit cred insa ca e singular sau foarte rar. In general ei sunt doar fanatici.
Desigur ca nu-ti dauneaza ca esti optimista. Din contra. Optimismul nu inseamna naivitate.
Numai bine.
Corneliu.

b.d. spunea...

Corneliu,

Sincer, nu-mi fac placere aceste dispute.
Dar consider ca uneori este necesar...

Si da, cazul respectiv este chiar o raritate :)

Toate bune si tie.

Anonim spunea...

Buna, Viorica.
Am intrat in unul din blogurile pe care le recomanzi pe marginea din dreapta a paginei tale. Se chiama "Ortodox liber".
Deschide, te rog, articolul: http://ortodoxliber.wordpress.com/2010/12/24/mitropolitul-serafim-de-pireu-evreii-sunt-de-vina-pentru-situatia-actuala-din-grecia-si-din-lume/
N-as crede ca esti de acord cu aiurelile si incitarile de acolo. Nu e stilul tau. Seamana grozav de bine cu stilul propagandei islamice pe aceeasi tema.
Corneliu.

viorica abbu spunea...

Cornel,acele bloguri sunt o lista pentru mine ca sa stiu pe unde mai scriu...l-am ars la "razboiul " pe stimabilu,dar i-am notat adresa sa mai trec pe acolo...

viorica abbu spunea...

uite Cornel cine este specimenul:
..............
Cei care îşi îndreaptă rugăciunile către Sfânta Xenia, primesc vindecare din bolile lor şi eliberare de probleme. Este de asemenea cunoscută pentru ajutorarea celor care îşi caută de lucru.

Pentru cei care doresc să trimită pomelnic sau acatist la Capela mormântului Sf. Xenia din cimitirul Smolensk din Sankt Petersburg adresa este următoarea:

РОССИЙСКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ
199048
г. Санкт-Петербург
ул. Камская, 24
Церковь Смоленской иконы Божией Матери
прот. Виктору Московскому

sau

Viktor Moskovskij
the Church of “Smolenskoj ikony Bozhiej Materi”
Kamskaja Street 24
Sankt Petersburg
RUSSIAN FEDERATION

Banii se pun în plic împăturiţi în scrisoare. Scrisoarea se scrie de preferat în limba rusă sau engleză (puteţi folosi Google Translate). Este de preferat ca numele puse în acatist sau pomelnic să fie nume ortodoxe. După aproximativ 2 luni de zile veţi primi răspuns şi o blagoslovenie de la mormântul Sfintei Xenia, o iconiţă şi o petală de trandafir înmuiată în ulei din candela de la mormânt.

Sf. Xenia din Sankt Petersburg cea nebună pentru Hristos
..............
inca un sarlatan si talhar la drumul mare,de data asta crestin-ortodox....

Anonim spunea...

Da, Viorica, am intrat mai mult in adancimile si intunecimile acestui blog as am simtit un miros de mucegai de ev mediu si de pucioasa a iadului din care vine. Am vazut postari ale tale si i-am lasat si eu, cu toate ca el nu merita nici macar un stuchit.
Remarcabil e ca are public pe masura lui care-l aplauda...
In articolul de azi insa il iei cumplit de dur si vezi ca aschimodia asta sa nu adune vreun sobor si sa te afuriseasca, cu pomelnic si acatist. }-:))))
Corneliu.

Anonim spunea...

@ Corneliu
Imi pare rau , sunt convins ca unele greseli au fost facute de romani impotriva evreilor , insa nu cred nicidecum numerele uriase care se vehiculeaza .
Dar ce facem cand faptele au avut loc si in sens invers ?
Nicolae Iorga, De ce atâta
ură?, 6 iulie 1940, Neamul Românesc
„Se adună şi cresc văzând cu ochii documentele şi
materialele, actele oficiale şi declaraţiile luate sub jurământ.
Înalţi magistraţi şi bravi ofiţeri cari şi-au riscat viaţa ca
să apere cu puterile lor retragerea şi exodul românilor, au văzut
cu ochii lor nenumărate acte de sălbăticie, uciderea
nevinovaţilor, lovituri cu pietre şi huiduieli. Toate aceste
gesturi infame şi criminale au fost comise de evreimea furioasă,
ale cărei valuri de ură s-au deslănţuit ca sub o comandă
nevăzută.
De unde atâta ură?
Aşa ni se răsplăteşte bunăvoinţa şi bunătatea noastră?
Am acceptat acapararea şi stăpânirea iudaică multe
decenii şi evreimea se răzbună în ceasurile grele pe care le
trăim. Şi de nicăieri o dezavuare, o rupere vehementă şi publică
de isprăvile bandelor ucigaşe de sectanţi sangvinari. Nebunia
organizată împotriva noastră a cuprins târguri, oraşe şi sate.
Fraţii noştri îşi părăseau copiii bolnavi, părinţii bătrâni,
averi agonisite cu trudă. În nenorocirea lor ar fi avut nevoie de
un cuvânt bun, măcar de o fărâmă de milă. Sprijin cald şi un
cuvânt înţelegător, fie şi numai sentimental, ar fi fost primit cu
recunoştinţă. Li s-au servit gloanţe, au fost sfârtecaţi cu
topoarele, destui dintre ei şi-au dat sufletul.
Li s-au smuls hainele şi li s-a furat ce aveau cu dânşii, ca
apoi să fie supuşi tratamentului hain şi vandalic. Românimea
aceasta, de o bunătate prostească faţă de musafiri şi
jecmănitori, merita un tratament ceva mai omenesc din partea
evreimii, care se lăuda până mai ieri că are sentimente calde şi
frăţeşti faţă de neamul nostru în nenorocire”.
Este vorba de evenimente anterioare celor petrecute in Iasi in iunie 1941 .
Iorga se refera la ce s-a petrecut in Basarabia intre 28 mai - 3 iunie 1940 , si cred ca Iorga nu poate fi invinuit in vreun fel de legionarism sau fascism !

Anonim spunea...

Da, domnule ortodoxianecenzurata, e bine ca cel putin accepti insasi ideea existentei greselilor, cum le numesti. "Greselile" s-au materializat prin uciderea a sute de mii de evrei, majoritatea in Basarabia, Bucovina, Transnistria (nu ceeace se chiama asa azi, ci un teritoriu mult mai mare) si Odessa, toate administrate in timpul WW2 de catre guvernul "salvatorului natiunii", Antonescu. Alti 15.000 (un mizilic...) au fost casapiti la Iasi, Dorohoi si Bucuresti.
Iar prigonirea ca politica de stat incepuse inca din 1938, cu legile rasiste ale lui Octavian Goga (mare intelectual mare...) si Gigurtu.
Povestile pe care le pomenesti nu stiu cat sunt de adevarate si in niciun caz nu justifica omorul in masa comis, ce-i drept nu dupa metoda nemteasca pe banda rulanta.
Documentatia doveditoare este imensa.
Putin mai sus poti gasi, la comentariul lui b.d. o trimitere la un material care concluzioneaza tema.
Corneliu.

Anonim spunea...

Tot ce ai spus domnule le pot considera si eu la fel de bine povesti , urmand aceeasi argumentatie sinuoasa .
Asemenea materiale pe care mi le recomanzi nu sunt infailibile , iar dumneata incerci sa sugerezi ca evreii sunt si au fost fara pata in acele sangeroase evenimente din Basarabia sau cu alte ocazii . Nu ma mai obosesc sa dau si alte surse fiindca probabil vei recurge la acelasi tip de argumentatie care pe mine nu ma convinge - "povesti" !
Cine vrea sa afle faptele si adevarul exect asa cum a fost el , il poate afla .

b.d. spunea...

Corneliu,
Nu pot spune decat :

AI AVUT DREPTATE !

Anonim spunea...

Si crezi, domnule "ortodoxianecenzurata", ca acele "evenimente sangeroase" (evident inventate) au justificat asasinarea de catre statul roman antonescian a peste un sfert de milion de evrei, fapta dovedita si rasdovedita?
Deschide te rog materialul de mai jos, care e bazat pe documente tari ca stanca:
http://www1.yadvashem.org/about_yad/what_new/data_whats_new/pdf/Romanian/1.5_HOLO.pdf
Poate oare un crestin ortodox adevarat sa fie de acord cu asemenea fapte sau sa le bagatelizeze?
Lui b.d.:
Din pacate cunosc sufletele ce actioneaza in acest spatiu.
Corneliu.

Anonim spunea...

@ Corneliu
Nu domnule , crimele de orice fel nu sunt justificate in nici un fel .
La categoria asta intra si crimele comise de evreii din Basarabia impotriva romanilor de acolo .
Simpla catalogare a dvs. ( fara nici o argumentatie ) ca fiind "povesti" sau "evident inventate " este extrem de inconsistenta si pe mine nu ma mmultumeste , mai ales cand am avut rude care au suferit de pe urma prigoanei declansate de evreii comunisto-bolsevici declansate atunci in Basarabia ; vrei nu vrei , crimele de orice fel ( chiar si cele comise de evrei) trebuiesc condamnate , caci nimic "nu anuleaza crimele comise".

Anonim spunea...

Insfarsit avem un punct de acord.
Dar nu poti contesta imensa cantitate de dovezi despre holocaustul comis de Romania antonesciana.
Cat priveste "crimele" comise de evrei, ele sunt pur si simplu imaginare. Nu uita ca in perioada premergatoare razboiului, guvernarea pro-nazista a Romaniei a aplicat legi extrem de discriminatorii impotriva evreilor, dupa modelul german, care au lovit greu in ei. Iar antisemitii de rand se simteau liberi sa-si dea drumul la instinctele lor barbare, sa batjocoreasca, sa loveasca, sa jefuiasca, si nu arareori sa ucida.
Daca in zonele de dincolo de Prut vor fi fost unele manifestari de bucurie a evreilor la schimbarea "stapanirii", ele pot fi intelese pe deplin si in niciun caz n-au ajuns la crima.
Iar politica dusa de rusi dupa ocuparea teritoriilor nu poate fi pusa pe seama evreilor.
Si inca o data, aceste lucruri nu justifica partea din Holocaust pe care si-a asumat-o si a infaptuit-o guvernarea de atunci.
Nimeni nu pretinde vreo vinovatie a generatiei actuale. Dar faptele petrecute nu pot fi schimbate si nici maturate sub covor. Ele au avut loc.
Corneliu.

Anonim spunea...

Corneliu ,
"Dar nu poti contesta imensa cantitate de dovezi despre holocaustul comis de Romania antonesciana.
Sunt dovezi , asa este, unele reale , altele fabricate .
in lucrerea pe care mi-ai recomandat-o de exemplu , sunt multe referiri la cartea neagra a lui matatias carp .
Asta este o fituica scrisa pe baza declaratiilor smulse de la legioanarii torturati si rastorturati de evreul nicholski ( pe numele sau real grunberg boris ) la ordinele evreicei bolsevice ana pauker (Hanna Rabinsohn) !
Poate stiai de exemplu ca aceasta hanna rabinson care impreuna cu goldstein au organizat atentatul de la Senat din 1920 , in urma caruia si-au pierdut viata presedintele senatului Dimitrie Greceanu precum si un episcop din Ardeal .
Poate imi vei recomanda alte surse credibile pe care sa le citesc .
Un lucru este cert - holocaustul a existat , insa nicidecum la dimensiunea la care i se face propaganda acuma .
In cazul in care nu stiai , in episodul Iasi 1941 , maiorul german care era comandantul garnizoanei acolo a recunoscut la procesul de la Nurenberg ca este autorul crimelor comise acolo impotriva evreilor .
"Cat priveste "crimele" comise de evrei, ele sunt pur si simplu imaginare. Nu uita ca in perioada premergatoare razboiului, guvernarea pro-nazista a Romaniei a aplicat legi extrem de discriminatorii impotriva evreilor, dupa modelul german, care au lovit greu in ei."
Absolut nimic nu justifica atitudinea si crimele , repet crimele care au avut loc acolo ; iti convine sau nu , aceste crime au existat si sunt la fel de condamnabile ca cele comise impotriva evreilor .
"Iar politica dusa de rusi dupa ocuparea teritoriilor nu poate fi pusa pe seama evreilor. " - ba cred ca da - daca analizezi procentul de evrei aflati in structurile de conducere ale bolsevicilor , se cam poate , nu 100% , dar in orice caz intr-un procent asemanator densitatii evreilor in PCUS .
In acest context e bine de analizat si procentul evreilor din partidul comunist din Romania , atat interbelica cat si postbelica .

Anonim spunea...

@ ortodoxianecenzurata

oricate dovezi le-ati da nu vor recunoaste nicicand ca au gresit, in schimb va vor acuza pe dumneavoastra de "negationism", cu toate ca ati dat exemple de "greseli" facute in detrimentul evreilor.

concluzia in mare a celor ce modereaza acest blog este ca romanii sunt niste canalii negationiste, iar evreii sunt singurii sfintisori care au avut de suferit din pricina tuturor. iata atitudinea care in era de dupa razboi genereaza antisemitism: negationismul lor, nu al celorlalti.

Anonim spunea...

@ ANONIM
In mod normal , pentru absolut oricine simte omeneste , toate crimele si tortionarii trebuiesc infierate , fie ca au fost comise de romani , evrei , musulmani , etc .
Tare m-as bucura ca de exemplu crimele comunismului sa fie considerate crime impotriva umanitatii , astfel incat calaii neamului romanesc sa nu mai beneficieze de prescrierea atrocitatilor comise .
In ceea ce priveste evenimentele din Basarabia din 1940 , cat si antiromanismul unor evrei ( in marea lor majoritate simpatizanti sau agenti ai bolsevicilor , motiv pentru care multi au fost deportati in Transnistria ) , pot si milioane de istorici care nu au respect pentru adevar sa incerce sa ma convinga de altceva .
Printre rudele mele s-a numarat cineva care a trait evenimentele pe viu , si care a ramas cu sechele psihice toata viata , fiind salvat de la moarte (ironia sortii) de trupele armatei rosii in ultimul moment .
"iata atitudinea care in era de dupa razboi genereaza antisemitism" - imi cer scuze dar ingaduiti-mi sa va corectez !
Antisemitismul este un concept fabricat , 100% fals .
Termenul normal ar fi antievreism , caci si maltezii sunt semiti , chiar si palestinienii se trag din Sem ! Si nu cred ca are cineva ceva de impartit cu acestia .
Insa nu este gresit daca afirmam ca evreii sunt antisemiti ( ce nonsens daca e sa gandim in termeni uzuali), avand in vedere cum se comporta cu palestinienii .

Anonim spunea...

@ ortodoxianecenzurata
Stimate domn, trebuie iar sa intervin, ca sa-ti atrag atentia ca plutesti.
Termenul "antisemitism" a inceput sa fie folosit incepand din anul 1860 si a definit notiunea adversitatii fata de evrei. Nici in continuare nu a fost folosit in alt sens.
Incercarea de a-i da un sens legat in general de popoarele semitice a avut scopul de a dizolva sensul adevarat al notiunii.
Despre evenimentele din timpul WW2 din Basarabia si Romania in general: in primul rand, nu a existat niciodata antiromanism in randrl evreilor. A existat exact inversul, un antisemitism promovat de miscarile fasciste din Romania cat si de guvernele care au adoptat legislatii antisemite dure.
in Transnistria au fost deportati sute de mii de evrei din Basarabia si Bucovina fara nicio legatura cu faptul de a fi niste imaginari agenti sau nu. Si si-au lasat oasele pe acolo mai mult de jumatate din ei.
Las-o balta, omule, spui niste lucruri pe care nu le cunosti, doar ca s-o tii pe o anumita linie ideologica.
Corneliu.

Anonim spunea...

@ Corneliu
Cunosc perfect originea conceptului "antisemit" ;asta vroiam sa spun , de la inceput a fost folosit gresit .
Pentru a nu exista dubii nu inteleg de ce nu s-a folosit antievreu , caci asa cum spuneam si palestinienii sunt semiti , pe cand de exemplu evreii khazari nu sunt semiti .

Anonim spunea...

@ Corneliu
Interesanta gradarea exprimarii din ultimul comentariu .
Daca incepi cu "stimate domn" , continuarea logica ar fi cred eu una in acelasi ton , nu concretizata in "Las-o balta, omule" ...
Nu cred ca suntem suficient de familiari pentru acest tip de exprimare .
"in primul rand, nu a existat niciodata antiromanism in randrl evreilor" - avand in vedere ca majoritatea membrilor Partidului Socialist din România ( viitor PCR ) erau evrei , e cel putin ciudata afirmatia dvs.
Astia au facut tot posibilul sa aduca bolsevismul in Romania si pana la urma au reusit ,si dumneata vii si spui ca evreii nu erau antiromani ?
Romanii nu si-au dorit niciodata comunismul ...

Anonim spunea...

@ ortodoxianecenzurata
Probabil ca imi risipesc degeaba timpul in disputa cu dumneata, deoarece te afli intr-o pozitie ideologica inamovibila.
Doctrina d-tale s-ar putea concluziona astfel intr-o prezentare ironica: a)evreul este esentialmente un daunator universal. b) orice lucru rau afirmat despre el este bine venit. c) ori si unde poate fi dovedita prezenta evreiasca, cei din jur sunt exonerati de lucrurile negative care se petrec.
Nu-i cazul sa negi, pentru ca asa este.
Si in aceasta "lumina" iti faci rationamentele.
Stimate domn, ti-am spus "omule", crezand ca e o adresare potrivita si bine primita. Daca te simti ofensat de aceasta adresare, o retrag.
Si acum la subiect.
Bolsevismul in Romania a fost impus de rusi cu forta, prin ocupatia lor si de nimeni altii. Pe rusi nu i-a interesat cine sunt oamenii pe care i-au pus sa conduca tara in spiritul politicii lor, principalul era sa faca ce li se comanda. Marea majoritate a membrilor de partid si a oamenilor care au condus tara la toate nivelele in perioada comunista au fost romani get-beget. Foarte multi evrei nici n-ar fi putut sa faca parte din conducere din cauza originei sociale nepotrivite. Si au si emigrat in masa din tara, de bine ce le-a fost in comunism. Au mai ramas vreo 6-8000, majoritatea pensionari...
In PSR majoritatea nu erau evreii, desi se aflau in proportie importanta. Iar activitatea acestui partid nu a insemnat niciodata antiromanism, ci promovarea unei idei politice.
Dupa judecata d-tale PSD de azi, avand de fapt o ideologie socialista si fiind intr-un fel o continuare a traditiei politice socialiste si comuniste din Romania, este un partid antiromanesc, nu? Si e plin de evrei, nu?
Gata, domnule. Cred ca nu voi mai continua disputa cu dumneata, vad ca n-are rost.
Numai bine.
Corneliu.

Anonim spunea...

@ Corneliu
Nu sunt adeptul vreunei ideologii si nici nu voi fi ; daca te referi cumva la credinta mea ortodoxa gresesti ; trebuie sa faci distinctia dintre ideologie si credinta.
"Doctrina d-tale s-ar putea concluziona astfel intr-o prezentare ironica: a)evreul este esentialmente un daunator universal. b) orice lucru rau afirmat despre el este bine venit. c) ori si unde poate fi dovedita prezenta evreiasca, cei din jur sunt exonerati de lucrurile negative care se petrec.
Nu-i cazul sa negi, pentru ca asa este." nu stiu cum de ai ajuns la asemena concluzii dar sunt 100 % false .
Daca dumneata dupa un foarte scurt schimb de replici ajungi sa judeci pe cineva de asa maniera , m-am lamurit .
Da-mi voie sa iti spun ca nu stii absolut nimic despre ce si cum gandesc .
Iar viziunea dumneata (probabila) ca evreii peste tot au fost numai victime si popoarele care le-au gazduit calaii lor este utopica .
Nu exista etnii infailibile dpdv moral .
Unii din evrei si-au dovedit antiromanismul extrem de clar , dar faptul ca nu vrei sa accepti asta este extrem de irelevant , faptele raman si pot fi gasite de cei care nu se marginesc la studiul "istoriei" (manipularii ) comuniste .

Anonim spunea...

@ ortodoxianecenzurata
Dupa aceasta replica nu voi continua, pentruca n-are rost.
Credinta ta ortodoxa este un lucru foarte pozitiv si nu-ti cere sa arunci sau sa raspandesti acuzatii in spiritul evului mediu.
Nu stiu daca vei gasi nici macar cativa evrei antiromani, dar evrei macelariti in al doilea razboi mondial de catre guvernarea "eroului" Antonescu vei gasi cu sutele de mii. Nu exista nicio proportie intre aceste doua laturi ale problemei, caci regimul de atunci nu i-a ucis pentruca ar fi facut ceva, ci pentruca a vrut sa scape de ei pur si simplu sub un pretext sau altul, dupa ideologia sa antisemita enuntata de repetate ori.
Si deoarece generatia de azi nu poate fi facuta raspunzatoare de cele intamplate, propun incetam disputa.
Numai bine.
Corneliu.

Anonim spunea...

"Credinta ta ortodoxa este un lucru foarte pozitiv si nu-ti cere sa arunci sau sa raspandesti acuzatii in spiritul evului mediu. "
Asa este , credinta ortodoxa este un lucru pozitiv si imi impune sa caut si sa spun adevarul cu orice ocazie , chiar si atunci cand este vorba despre evrei , sau despre romani sau alta etnie .
Daca evreii au facut greseli , le voi spune indiferent de consecinte .
Partea cu acuzatiile de ev mediu cred ca este nefondata si mult prea generala .
De fapt unii evrei (observi cred ca nu generalizez) precum Ellie Wiesel au generalizat in mod sinistru afirmand fara nici o rusine ca "Romania a ucis , a ucis , a ucis !" ...
Aceasta afrimatie urmareste incriminarea intregii Romanii si arata frustrarea sa patimasa care numai adevarul nu a vrut sa-l caute !
De altfel , precum si unii au afirmat intr-un comentariu anterior , au fost multi romani care au adapostit evreii in zilele cand acestia au fost prigoniti , deci orice generalizare cade .
"Nu stiu daca vei gasi nici macar cativa evrei antiromani, dar evrei macelariti in al doilea razboi mondial de catre guvernarea "eroului" Antonescu vei gasi cu sutele de mii."
Au fost destui evrei antiromani , iar faptul ca si acum sunt multi care cauta sa ne incrimineze cu orice pret la modul general , si care umfla enorm numarul victimelor din randul evreilor , precum si unii ca tine care sustin asemenea ineptii , ma indreptateste sa afirm ca si acum sunt unii evrei antiromani .
In timpul guvernarii Antonescu au fost evrei care au semnalizat armatei rosii pozitiile armatei romane , tirurile bolsevicilor nimerind in plin .
Evreii care au fost prinsi facand asta au fost executati in virtutea legii martiale , iar holocaustologii i-au trecut la categoria victimelor holocaustului .

viorica abbu spunea...

Din cate stiu eu in Israel exista un loc unde sunt pomeniti cei ce in vremuri de restriste si prigoana au ajutata si au salvat evrei.
Acolo sunt si romani,care au locul lor bine stabilit.
nu e bine sa generalizam,nu este bine de loc.
am doar o observatie.
cand analizam lucrurile petrecute unui al treilea,putem fi obiectivi.
dar cand ne privesc pe unul din noi,ca parte in analiza...e cam greu.

Anonim spunea...

Foarte bine doamna Viorica , exect asa este , nu este bine sa generalizam , dupa cum nu-i bine sub nici o forma sa exageram .
Desi nu simpatizez si nu voi simpatiza niciodata miscarea legionara , unele lucruri (exagerari) trebuiesc clarificate .
Lefionarii or fi fost ei antisemiti , insa parerea istoricilor avizati (nu amatori sau criptocomunisti sau bolsevici) este ca "antisemitismul" lor nu avea legatura cu originea "rasiala" (am pus in ghilimele pt. ca nu sunt adeptul teoriei raselor omenesti , caci dupa cum bine spune Apostolul Pavel "Dumnezeu a facut dintr-un sange tot neamul omenesc."), ci cu situatia financiara a evreilor .
In al doilea rand , miscarea legionara nu a fost socotita printre organizatiile care au savarsit crime de razboi de catre tribunalul de la Nurenberg .
In al treilea rand , din iscarea legionara au facut parte si evrei , de exemplu Zeismann .
In al patrulea rand , faimosul Radu Gyr , autorul textului Sfânta tinerețe legionară , cand a fost director general al teatrelor , intre 40-41 , in aceasta calitate a luat initiativa infiintarii Teatrului evreiesc :
http://ro.metapedia.org/wiki/Radu_Gyr#Comandant_legionar_.C5.9Fi_director_al_teatrelor
http://ro.wikipedia.org/wiki/Radu_Gyr#Comandant_legionar_.C8.99i_director_al_teatrelor
Atunci cand istoria va fi scirsa fara patima si cu respect pentru adevar vom afla multe multe lucruri inedite .

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...