Pagini

28 iul. 2011

Dupa Palestina,un alt stat vrea unilateral independenta in toamna...TRNC

Palestina am auzit cu totii.....
TRNC,mai putin...este Republica Turca a Ciprului de Nord....

Asadar dupa sangeroasa interventie turca din anul 1974,este timpul a se pune capat acestui conflict, cel mai vechi din Europa. Ciprul este un univers în miniatură şi un conflict poate la fel de complicat ca cel israeliano-palestinian. Există două etnii - turcă şi greacă - şi, din 1974, două părţi ale insulei bine demarcate. Există o armată turcă care păzeşte partea nordică şi o armată cipriotă greacă care păzeşte partea din sud. Între ele, soldaţii ONU. Nu în ultimul rând, dată fiind importanţa strategică a Insulei Afroditei, există două baze suverane britanice.
De ce acum si de ce atat de presant.
Simplu.
-Cipru-partea greceasca- care reprezinta in UE intreaga insula, ar urma sa aiba presedentia  UE.
Ori,asta va amana si mai mult aplanarea conflictului,conflict care costa ONU prin trupele stationate in zona tampon 57 milioane de dolari anual,iar pe turci intretinerea populatiei din zona turca,415 milioane de dolari anual....!!!!
-Cu toate acestea zona greceasca este infloritoare se bucura de turism,de prosperitate,in timp ce partea turca se afunda tot mai mult in saracie si indoctrinare religioasa.
-Grecii si alte state EU nu vor sa discute autonomie si nici macar stat federal pana nu se rezolva problema despabubirilor proprietatilor grecesti in mod corect.Ceea ce turcii nu accepta

Asadar,posibil sa vedem 2 Don Quichote in toamna luptandu-se cu morile ONU pentru independenta...
Palestina si Ciprul de Nord....

De asemeni mai putem vedea un prim ministru care vede numai paiul din ochii altuia


Turcia s-a saturat sa plateasca ca ..."turcu" si nici in Europa sa nu intre....!!
Nicosia  este despartita de un zid: partea turca si partea greaca...Solutie si pentru Ierusalim ??


2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca facem gresala sa recunoastem statul Palestinian declarat unilateral, le dam glas altora, care vor cere la fel. Astia de la partidul civic maghiar abia asteapta declaratia de autodeterminare a Tinutului Secuiesc. Turcii abia asteapta separarea Ciprului! Daca insa cineva indrazneste sa vorbeasca de farmitarea statului lor, repede sar la iaragane si spun ca nu-s de acord, nu le dau autonomie la kurzii, insa au pretentia ca altii sa se separe. Ipocriti.

Anonim spunea...

415 milioane poate ii costa pe turci intretinerea armatei pe teritoriul cipriot.Chiar nu inteleg ce cauta armata turca pe teritoriul Ciprului. Parca e situatia din Rep. Moldova, unde tembelii de ex-sovietici stationeaza in Transnistria, fara nici un drept!

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...