Pagini

24 iul. 2011

Crima fara pedeapsa - Anders Behring Breivik

Amploarea catastrofei generata in Norvegia de extremistul Anders Behring Breivik,soldata cu 92 de victime,este si mai complicata daca incercam sa descifram mecanismele interne ce l-au determinat pe asasin sa actioneze.
De fapt devine aproape imposibil sa intelegem.
Date putine, scrieri sporadice pe site-uri extremiste care nu pot da o explicatie rationala unui fapt irational

un barbat tanar, blond, ferchezuit sta pe post de simbol al raului
 „Toti îi stiu numele, dar nimeni nu stie cine este”
Pentru faptele sale ar putea primi 21 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima din Norvegia, asadar ar putea iesi din inchisoare la 53 de ani !!
Retorica lui Breivik -retorica clasica de extrema dreapta des intalnita si in Romania,mai ales dupa ce partidul legionar apare activ sub diverse forme si denumiri in special denumite "Nationaliste" in realitate "Epurationiste"
5 decembrie 2009
„Că tot vorbeam de adepții încăpățânați ai multiculturalismului. Am citit un articol(...) îmi amintesc că era vorba despre o școală din estul Oslo, unde, într-o clasă mai exista doar un singur elev norvegian (majoritatea erau musulmani). Ceilalți norvegieni își mutaseră deja copiii de acolo. Dar mama acestui băiat, desigur, o marxistă dură care se dădea de ceasul morții să demonstreze că Islamul și multiculturalismul funcționează, a refuzat să-l mute din școală. Vroia să arate că băiatul ei va demonstra că toți islamofobii greșesc(...). Bietul copil a fost hărțuit ani de zile și a început să-și facă rău singur. I-a spus mamei sale marxiste că vrea să moară. Doar atunci a realizat mama lui că greșise”, scrie Birevik. Se declară în același text „conservator cultural”, adăugând că ar fi „fericit să fie primul care își protejează copiii, mutându-i în zone sigure”.
30 decembrie 2009
„Problema cu Europa este că a pierdut Războiul Rece încă din 1950, din momentul în care le-au permis marxiștilor/ anti-naționaliștilor să-și facă de cap (...). Rezultatul, în Norvegia și Suedia este că atitudinea marxistă extremistă a ajuns să fie acceptată zi de zi, în timp ce fostul sistem de adevăruri patriotice și conservatorism e numit azi extremist (de către marxiști și umaniști)”,



„Ce o să facă globalizarea și modernizarea împotriva imigrării în masă a musulmanilor”, scrie Breivik. „Sau poate n-ați auzit de Japonia sau Coreea de sud? Aceste țări sunt exemple de succes și regimuri moderne care au respins multiculturalismul în anii 70. (...) Poți numi o singură țară unde multiculturalismula reușit unde a fost și islamul implicat? Singurul exemplu istoric de succes al multiculturalismului în societate sunt SUA, dar acolo minoritățile nu sunt islamice”.

17 februarie 2010

„Mi se pare ipocrit să tratezi musulamnii, naziștii și marxiștii în mod diferit”, își începea mesajul. „Sunt toți susținători ai ideologiilor bazate pe ură. Nu toți musulmanii, naziștii sau marxiștii sunt conservatori, cei mai mulți sunt moderați. Dar contează asta? Un nazist moderat, să spunem, după ce s-ar confrunta cu o fraudă, ar putea alege să devină conservator. Un musulman moderat poate, după ce i se refuză intrarea într-un club, să devină conservator etc. Este clar că susținătorii moderați ai unor ideologii bazate pe ură vor decide la un moment dat să devină conservatori. Islamismul a dus la moartea a 300 de milioane de oameni, comunismul la moartea a o sută de milioane, nazismul la moartea a 6-20 de milioane de oameni. Toate ideoloegiile bazate pe ură ar trebui tratate în mod egal”,



„Ce o să facă globalizarea și modernizarea împotriva imigrării în masă a musulmanilor”?, scrie Breivik.
„Sau poate n-ati auzit de Japonia sau Coreea de sud? Aceste tări sunt exemple de succes și regimuri moderne care au respins multiculturalismul în anii 70. (...)
 Poti numi o singură tară unde multiculturalismul a reusit unde a fost si islamul implicat?


Iata ca incet-incet se pot vedea rezultatele generalizarii,extremismului in gandire,de data asta occidental,data viitoare nu se stie.

sursa

16 comentarii:

Anonim spunea...

Tipul pare destul de coerent in afirmatii, nu un nebun. Daca emigrantii din Norvegia se comporta la fel ca tunisienii, magrebienii sau marocanii in Franta, atunci pot sa-I inteleg repulsia fata de ei, fata de musulmani. Ceea ce nu inteleg inca e de ce i-a atacat pe tinerii aceia norvegieni si nu pe emigranti, daca nu-i spuporta? Ceva lipseste din ecuatie …
Altul a fost mobilul atentatului, nu ura sa fata de musulmani, cum denota mesajele acelea.

viorica abbu spunea...

Pana acum,cu datele ce le-am citit am inteles marea lui insatisfactie fata de politica tarii,mai ales deteriorarea imaginii nationale,aversiunea fata de un anumit partid si parte a hartii politice norvegiene.
Aceea parte a vrut s-o atace,dar nu cu un bobarnac simplu, care ramanea ca o fapta penala obisnuita ci ca o zguduire din temeli...

probabil ca vom ami afla lucruri.

Anonim spunea...

buna dimineata viorica
sa inteleg ca-i justifici crimele?
maria:)

viorica abbu spunea...

absolut de loc.
inrteresant ce ti-a sugerat aceasta impresie.
incerc si eu, ca si altii sa descifrez mecanismul gandirii unui asemenea om...
asa cum am spus 22 de ani nu se numeste pedeapsa.

Anonim spunea...

Totul este clar, a explicat azi judecatorul cazului: tipul a vrut sa "traga un semnal" de alarma impotriva islamizarii, deci a lovit in partidul de la putere care sustine , in opinia lui, Islamul si multiculturalismul in Norvegia.

Sincer, mi se pare chiar mai sadic decat Osama bin Laden. Si Bin Laden a lovit in americani, datorita politicii lor externe, insa a lovit in societatea lor si nu in ai lui, cum a facut Brevik. Bin Laden era nemultumit de pozitia Arabiei Saudite, ce e pro-americana, insa n-a indraznit sa o sanctioneze dinamitand Ryadul,n-a lovit direct in fratii lui, insa nordicul, a i-a omorat pe ai lui, doar ca gestul sau sa aiba un impact major, chiar mai mare decat daca ar fi aruncat o grenada in mijlocul unor imigranti. S-ar fi scris, nebun, ura pe imigrantii musulmani, deci a reactionat, insa asa mi se pare mult mai crud actul !!! moartea oamenilor nevinovati, indiferent care ar fi fost (emigranti, norvegieni) e damnabila, insa ideea lui e de-ai omora pe ai lui e de-a dreptul grotesca!

O sa-i dea inchisoare pe viata, asa cum merita, cu posibilitatea eliberarii (pt buna purtare) dupa min. 21 de ani de temnita.

Gestul sau ramane, iar clasa politica trebuie sa-l analizeze si sa vada intr-adevar care-s problemele interne cu care se confrunta tara.

Anonim spunea...

Sper ca nu s-a inteles ca devalorizez viata imigrantilor in favoarea norvegienilor, nici pomeneala si de era atacul indreptat asupra lor, (ca tot a declarat ca-i uraste iar in manifestul ala de 1500 de pagini a fost categoric), era inaccetabil, insa raman la parerea ca a fost de-a dreptul diabolic lovind in crestini pentru a spune ca islamizarea e un pericol. Brrr....

viorica abbu spunea...

Anonim,
corecta analiza,nu stiu daca e diabolic,daca e las,daca e prost sau daca e nebun totusi.Si un nebun poate sa faca un plan diabolic-dar mi-ar parea rau sa schimbe celula cu camera de ospiciu

hatun spunea...

salaam viorica,
tipul clar e ceva in neregula cu el cum poti sa impusti cu atata sange rece oameni ca si cum ar fi animale.pai cu ce e el mai bun decat teroristii musulmani?!
deci ce spune el e ca musulmanii ar trebui sa inceteze migrarea in alte tari care nu sunt musulmane..nu?!
pai ce s-ar fi intamplat daca si crestinilor li s-ar fi interzis sa migreze...?ar mai fi fost europa crestina acum...nu
ceea ce se intampla cu musulmanii e ce se intampla de cand e lumea..fiecare cauta o paine mai usor de castigat.
nu inteleg d c te chinui viorica sa-l intelegi pe monstrul asta...ai incercat vreodata sa-i intelegi pe teroristii musulmani>?!
normal ca nu...pt ca oricat de te-ai chinui nu ai putea sa intelegi prin ce mecanisme si cum isi justifica criminalul actele comise.
cum mi-as putea eu explica,ca parinte,ca un animal de asta ia pusca in mana si imi omoara copilul meu,suflet din sufletul meu,munca mea de-o viata si bucuria inimii mele!
eu personal l-as executa...as lua toti parintii care si-au pierdut copilul acolo,pe toti cei care si-au pierdut pe cineva iubit si le-as da un pistol si sa traga unul cate unul cate un glonte in el si sa nu-l omoare din prima,sa-l lasi sa simta fiecare glonte si sa se uite animalul ala in ochii fiecarui om caruia ia distrus viata.
nebun nu e nebun,nu e schizofrenic ori paranoic,este doar un monstru,fara suflet!
o zi frumoasa inshallah!

viorica abbu spunea...

Hatun,nu caut sa-l inteleg in ce a facut caut sa descifrea mecanismul care l-a impins la asta.
emigrantii de orice natura sunt o pacoste pe tarile unde ajung Fie ca sunt rusi in Athena,Marocani in Franta sau Sudanezi in Londra iar peste toti astia tiganii romani.
Si nu numai tiganii...am sa scriu un articol.
Ei aduc cu ei saracia,neobisnuita de a munci de a curata locul un de stau de mizeria in jurul lor creste la fel furturile si criminalitatea.INDIFERENT DE RELIGIE .PACAT CA AMESTECATI RLIGIA IN TOAT GUNOAEIEL.eu vorbesc de marocani,algerieni,libanezi romani,rusi turci,bulgari etc....etc....
nici-o clipa nu m-am referoit la musulmani ca religie ci ca reprezentamd o suma de tari arabe...dupa cum este si topicul pe Islamul azi cu "nenorocirea din Africa".

viorica abbu spunea...

Hatun,acum am recitit ce ai scris...nu stiu la ce crestini care emigreaza te referi,Europa este cam de mult crestina,iar daca te referi la crestinii din tarile arabe aceia au fugit sa se salveze,nu au emigrat.
Asta fac si azi.

hatun spunea...

draga viorica..eu ma referea de perioada inainte ca europa sa fi devenit crestina.
eu traiesc in londra si nu mi se par ca sudanezi ar fi asa o pacoste,nu mai mult ca alte natii.
it's just a matter of time pana cand o sa se civilizeze si ei...vin de unde vin si asa sunt invatati sa se comporte..
daca ma intrebi pe mine romanii sunt o si mai mare pacoste aici:)iar noi ne credem o natie civilizata!
oricum nu poti opri fenomenul asta..indiferent de religie omul are dreptul la o viata mai buna daca vrea sa munceasca!

Anonim spunea...

Hatun, diferenta dintre crestinii care traiesc in tari predominant musulmane si musulmanii care traiesc in tari crestine, e ca primii se integreaza in mod voit sau consttransi de imprejurari (vezi tarile islamice), in timp ce musulmanii se integreaza mult mai greu, se adapteaza greu valorilor europene. Nebunul de norvegian are si dreptate in dementa lui, pentru ca musulmanii (spun musulmani pt ca majoritatea emigrantilor provin din tari musulmane) nu se adapteaza stilului norvegian, au ales sa traiasca intr-o tara, insa nu o respecta, aduc cu ei obiceiurile si practicile proprii (ce nu tin de religie ci de educatie), ceea ce straneste indignarea localnicilor. Parerea mea e ca tipul are o probema datorata comportamentului imigrantilor, care orientalizeaza o societate occidentala, in care el nu se mai regaseste.

Anonim spunea...

Imigrantii n-au acelasi standard de educatie si civilizatie cum e cel norvegian, iar unii nu fac nici un efort in acest sens, traiesc din ajutor social (care e bine pus la punct in Norvegia, o duci destul de bine), nu muncesc, prefera "gastile" si "bisericutele" etc... si fac copii, o puzderie, pe care n-au timp sa-i educe, (cand"? daca ai vreo 7) deci multi sunt si obraznici cu cei din jur, ceea ce duce treptat la segregare. Nu intamplator norvegienii evita clasele cu musulmani, asa cum la noi, romanii nu prea "tolereaza" clasele cu multi tigani.

viorica abbu spunea...

Hatun,sunt exemplele si nimic mai mult,nu stiu ce natie este mai numeroasa la Londra,eu iti spun insa de Athena de unde m-am intors recent si unde stau in fiecare an destul timp sa cunosc bine locul. Albanezi,pakistanezi,congolezi,somalezi,rusi,chinezi, au transformat centrul Athenei intr-un bazar urat mirositor,cartiere altadata centrale si valoroase au devenit goale de greci. curtile,parcurile devastate,batai,hotii,crime si o permanenta vanzoleala de ambulanti pe plaje,pe strazi,in localuri,oameni care acasa castiga 1 EU pe zi iar aici traiesc in mizerie si privatiuni ca sa stranga 8-10 EU pe zi.
Le pasa lor de oras? de curatenia lui? de istoria lui? de linistea vecinilor? de orele de somn sau doar de odihna?
Daca muzica lor deranjeaza sau daca atarna rufele la fatada? de bautul alcoolului prin parcuri si curti de scoli ?
Copii lor invata ceva? au o alta educatie decat a strazii?si cautatului prin tomberoane dupa fier sau alte obiecte ??

viorica abbu spunea...

Personal am cunoscut destui romani care au fost in strainatate pentru o perioada mai lunga,unii sunt si acum altii s-au intors.Este de nebanuit grija cu care se pregatesc,dar mai ales grija sa fie bine vazuti,bine "receptionati",sa fie la acelasi nivel cu tara unde merg dar mai ales sa se integreze cat mai repede si mai deplin.
asta este tot educatie de acasa,educatie generala de sute de ani pe care desigur ciurucurile care pleaca si ele afara fac romania de ras.

viorica abbu spunea...

Cu voia dv am sa-mi continui monologul.....

Desigur vor fi multi care vor spune:"sunt defavorizati,exploatati inca de pe vreme colonialismului,regimul lor este unul corupt,de ce statele unite sau europa nu intervin ?
de ce nu le trimit ajutoare? de ce nu-i subventioneaza cu mancare medicamente ,prezervative impotriva SIDA,si vaccinuri?


asta ar fi una din explicatii...:

" in loc sa-i dai unui flamand un peste, da-i o undita...."

dar flamandul arunca sau schimba undita pe o arma
ce facem atunci ?

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...