Pagini

22 iul. 2011

مرسيليا


Primul oras arab in Franta este pe cale de aparitie


8 comentarii:

Anonim spunea...

Ansar al-Jihad al-Alami (Helpers of the Global Jihad) au facut azi un atentat terorist in Norvegia. Tot in Norvegia s-a infintat un partid al musulmanilor, care militeaza pentru introducerea Shariei in Norvegia. Cu exemplul dat de tine, Viorica, cu situatia din Franta, tabloul e complet iar concluziile le trage fiecare. Vin vremuri grele peste noi, radicalizarea discursului islamic e evidenta, iar unii cad in patima dementei! Doamne, apara-ne!

Anonim spunea...

mai anonim 23:28.vezi ca mananci..beep beep beep ...degeaba.
cred ca-ti dai cu pumnii in cap ca nu ai avut dreptate.
cine rade la urma rade mai bine fraiere!!!
ia vezi-ti de radicalizarea crestinilor tai si cum zicea viorica..uita-te in ograda ta si fa curatenie si lasa-i pe musulmani sa-si faca ordine in ograda lor.
fraiere!!!
motanel pufos

Iulia spunea...

Este foarte adevarat ceea ce s-a subliniat,mai putin generalizarea facuta arabilor.Traiesc in Franta,sunt casatorita cu un roman de origine libaneza(deci arab) si pot sa spun cu mana pe inima ca francezii fac dinstinctii.
Ca in ochii unui francez libanezul este libanez si nu arab.
Ca marile probleme sunt cauzate de magrebini(marocani,tunisieni,algerieni),dar chiar si in acest context francezii stiu sa faca dinstinctie intre oamenii educati,cu bun simt si lichelile care fac numai rau.Daca aici se vorbeste de trafic de orice fel se stie ca mafia arabeasca este in spate. Chiar daca problema tiganilor romani a speriat si a pus in dificultate intreaga europa,problema magrebinilor din Franta(atat cunosc si de aceea sunt limitata) este 1000 de ori mai ingrijoratoare.
Ceea ce pune insa semne mari de intrebare este de ce nu generatia adusa la munca in Frata de catre angajatorii francezi in urma cu zeci de ani nu face probleme.Sunt oameni cinstiti si civilizati.A doua si a treia generatie pun probleme destul de spinoase pe tapet.
Sunt multe de discutat pe aceasta tema,sunt multe orase in Franta care au aceasta problema,de fapt este o problema generala,am vizitat in calitate de turist anumite orase unde mi-a fost de-a dreptul teama sa intru in anumite cartiere,am intrat din greseala in cartierul negrilor si arabilor din Paris si nu stiam cum sa ies mai repede de acolo.Dar Marseille este fieful toturor faradelegilor,acest mare port european aduna lichelile ca mustele la miere.

shakuka spunea...

Marsilia e un dezastru....am ramas cu un gust amar acolo....si da, marocanii fac cele mai mari probleme si pe buna dreptate... nu degeaba restul lumii arabe ii vede aproape cum ii vedem noi pe tigani..si zic ca ei ii fac de ras pe arabi in general...dar desigur ca exista si multe exceptii.

Anonim spunea...

Pentru Motanel Pufos: adevarul doare, nu? De ce crezi ca lumea a ajuns la exasperare? De ce crezi ca dementul ala norvegian a ucis? Din cauza comportamentului FRATILOR TAI! Partidul ala din Norvegia de la guvernare este pro-multiculturalism si pro-emigranti. Dementul a aruncat o anatema Islamului datorita comportamentului emigrantilor proveniti din lumea musulmana, la fel cum se intampla si in Franta! Islamofobia este o reactie fireasca si justa , fata de comportamentul unor oameni care refuza integrarea, care nu se pot adapta unei societati si valorilor promovate de ea. Francezii sunt si romanofobi si le DAU DREPTATE. Mi-e scarba de comportamentul tiganilor romani din Franta asa cum si tie ar trebui sa-ti fie de comportamentul marocanilor,tunsienilor,pakistanezilor,magrebienilor, adica a fratilor tai intru-credinta, care impanzesc Europa.

Anonim spunea...

Ala fiind nationalist, cum se definea pe facebook, n-a suportat situatia din tara lui si a lovit in partidul care in opinia lui se face vinovat de "toleranta excesiva". Noi avem marele noroc ca nu suntem o tara potenta economic, ca de nu ar fi jale, ne-am trezi cu un val de emigranti proveniti din lumea musulmana si asiatica si ar fi vai de noi! Acum situatia e sub control, mai pun unii mana pe o romanca, insa macar aia il influenteaza in bine,sper, il ajuta sa se integreze. In Norvegia sunt cartiere intregi de emigranti din nordul Africii si Africa Centrala cat si din Sud Estul Asiei, care se comporta "ca acasa". Norvegia nu e Germania, e extrem de toleranta ca si tara.Uite in Germania inclusiv romanasul stie sa se comporte, uitand vechile meteahne.

viorica abbu spunea...

Iulia,ma bucur ca ai inteles mesajul corect,asa cum am inteles si eu atunci cand am primit filmul.
Este vorba, ca si in cazul romanilor, numai de anumte categorii sociale si numai de anumiti romani.
La fel lumea face diferenta intre doctorii,surorile,profesorii sau profesionistii romani recunoscuti ca atare si restul ciurucurilor plecati sa "dea lovitura",uneori sub centura.

Problema este marea diferenta intre educatia,comportarea civica, curatenie,respectul pentru lucrurile creeate de altcineva..
Toate aceste diferente deranjeaza si credeti-ma nu se leaga de religie,nu se leaga neaparat de nationalitate.
Adevarat.
Libanul este special ca tara in Orientul Mijlociu,a fost ingenunchiat de cateva ori dar nu invins,se va ridica din nou impotriva celor ce vor sa-l divida ca sa-l stapaneasca.
Iulia multumesc pentru comentariu.

Anonim spunea...

De ce ai scris Marseille cu caractere arabe? Celor care nu ştiu limba s-ar putea să le scape nuanţele...
Emil

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...