Pagini

23 mai 2011

Un raspuns pentru doamna Ilesa de pe forumul "Islamul Azi" - autor Corneliu

Stimata doamna Ilesa, independent de vointa mea, nu am mai fost in masura sa-ti raspund la aceasta postare. Poate si la postarile altora, dar dintre toti membri forumului carora in statusul meu de "post banare" le datorez replica, esti singura care merita intr-adevar un raspuns. Pentru ca esti singura de acolo capabila sa gandeasca in afara atmosferei de isterie islamista. Nu spun islamica. Temenul de islamism este cel potrivit pentru tipul de activitate care se petrece acolo, adica inhamarea musulmanilor in scopurile politice ale glorioasei "umma", similara cu "gloriosul popor german al celui de al doilea Reich" inhamat si el pe atunci bine de tot in nobilul scop al purificarii omenirii.

    La un moment dat la topicul "De ce Israelul nu este o democrație" (titlu ce stabileste de la bun inceput un postulat, de la sine inteles pe forum), ai scris referindu-te la masele de arabi bine puse la cale care s-au napustit asupra granitelor israeliene, citez:
Posted 19 May 2011 - 01:20 PM
Corneliu
1. exista similitudine, ambele gesturi au fost simbolice. Ce s-ar fi intamplat daca granicerii moldoveni (cei rusi) ar fi tras asupra puhoiului de oameni "inarmati" cu flori, avandu-l pe preot in frunte? macel. Cred ca soldatii israeleni ar fi trebuit sa dea dovada de mai multa cumpatare, sa analizeze contextul, nu sa se precipite, doar oamenii aceia n-aveau de gand sa emigreze in Israel, ci la fel ca si romanii, "inramati" cu o sticla de apa (deh'drumu-i obositor) au "sfarmat" simbolic o granita, urmand o procesiune de cateva ore,i-ar dupa s-ar fi intors acasa.
2. nu exista intr-adevar o granita bilateral recunoscuta intre Israel si Liban, ci doar acea zona asemanatoare DMZ-ului korean, pe care oricine o "violeaza" o face pe riscul sau. Totusi, asa cum bine spunea cineva, nu le-ar cadea galoanele israelienilor, daca ar incerca sa fie mai umani.
3. nu inteleg de ce te iei de doamna Sevinci, dansa doar posteaza niste articole, combate-le pe ele, nu ideile neexprimate ale dansei.


   Vreau de aici sa incep replica, punct cu punct.

   1. Nu exista nici cea mai mica similitudine intre cele doua situatii. In cazul romanilor si moldovenilor, fiii aceluiasi popor, romanii veneau  sa se solidarizeze cu fratii lor, tinuti inchisi in marea Uniune Sovietica dominata de rusi, intr-o republica vasala preponderent romaneasca. Rusii ca popor aveau oricum uriasa lor patrie, tara cea ma intinsa de pe glob, iar pierderea Moldovei si altor 14 republici vasale nu i-a afectat catusi de putin dpdv national. USSS era oricum in proces de dezmembrare si viitorul formarii de 14 state nationale era clar oricui.
   Ce s-a intamplat insa la 15 mai 2011? Mase mari de arabi au fost aduse in mod organizat cu autobuzele, cu sprijinul logistic al unor guverne, sa faca un act demonstrativ, dar pentru ce revendicare? Revendicarea lor a fost si este in continuare sa vina si sa se reaseze in locurile in care au stat acum 63 de ani bunicii sau parintii lor. Nu numai ei personal (de care nu sunt deloc sigur ca au fost cu totii urmasi ai celor de atunci, ci precum s-a dovedit, si multi agenti sirieni), ci multe milioane de urmasi ai celor 6oo de mii de refugiati de atunci. 
  Pare simplu, teribil de drept si emotionant, nu, doamna Ilesa? La prima si cea mai naiva sau ipocrita privire. Caci in acele locuri, pe acel petec minuscul de pamant palestinian, cat trei judete si jumatate, traieste acum un alt popor, adevaratul stapan al acelor locuri, poporul evreu, care si-a reconstruit statul sau national, un stat avansat si PE DEPLIN DEMOCRATIC, reunind azi 6 milioane din fiii sai in patria sa veche de cel putin 3500 de ani si atestata cu acte in regula si cu dovezi de necontestat, mai mult decat cele mai multe patrii ale altor popoare.
   Este adevarat ca renasterea Israelului modern a fost legat de o drama nationala. Partajarea de catre ONU  Palestinei in doua state nationale la 29.11.1947, unul arab si unul evreiesc a fost categoric si oficial refuzata de catre tarile arabe.
Imediat dupa incetarea mandatului britanic asupra teritoriului Palestina (care n-a fost niciodata stat), la 15 Mai 1948, cateva state arabe, conform unui plan intocmit si corelat din timp in perioada de dupa decizia de partajare, au atacat din toate directiile statul evreiesc abia proclamat de o zi. Luptele au fost foarte grele, in decursul carora au fugit circa 600 de mii de arabi locali, in speranta ca dupa victoria armatelor arabe si zdrobirea noului Israel vor putea reveni pe pamantul curatat de "sionisti". Dar s-a intamplat altfel, Israelul a invins, granitele sale temporare s-au stabilit in urma unor acorduri de armistitiu, iar arabii au sperat in continuare ca le va veni ocazia sa lichideze statul sionist. Au mai incercat de cateva ori dupa aceea incepand cu anul 1967 si de fiecare data au suferit infrangeri zdrobitoare. Remarcabil este faptul ca nici pana in 1967, cand arabii mai stapaneau inca Cisiordania si Gaza nici nu s-au gandit macar o clipa sa fondeze acolo un stat palestinian. In schimb i-au tinut pe refugiati in tabere si le-au cultivat lor si urmasilor lor in continuare speranta, ajunsa astazi la un paroxism psihotic, ca trebuie neaparat sa se intoarca pe pamanturile pe care stau azi evreii.
   Dar intre timp Israelul s-a dezvoltat cu pasi uriasi, a devenit una din cele mai avansate state din lume, a absorbit si integrat pe deplin milioane din fiii poporului evreu, a devenit o entitate umana si sociala stabila  bine inchegata si strucurata, echilibrata si perfect functionala, cu o economie deasemenea stabila si puternica si de ce sa nu spunem, cu o armata capabila sa-l apere.
In aceste conditii, ceeace pretind arabii este pur si simplu sa distruga acest stat prin inundarea sa cu o populatie ostila care in fapt sa-i schimbe total compozitia nationala si sa duca la transformarea sa in inca un stat arab. Si ce ar trebui in consecinta sa faca evreii, populatia de baza a Israelului? Ce ar trebui sa fie cu Israelul insusi? Nu intereseaza de fapt pe nimeni, caci dupa gandirea lor, nici n-au ce cauta acolo.

   Sau cum propunea un bufon al forumului acela (nu-l numesc), citez din memorie: sa fie incarcati in submarine cu destinatia Canada si pe drum sa fie deschise hublourile... Sinistra gluma a unui sinistru islamo-nazist...
   Nu, doamna Ilesa, nu seamana cu podul de flori de peste Prut.
   Si nici nu e posibil sa se mai faca "reset" la istoria de 63 de ani. Cine va incerca, se pare ca va avea de platit enorm. Nu a un joc de computer si nici un "Lego".
  
   2. La acest punct dovedesti inca o data, doamna Ilesa,  necunoasterea  materiei. Granita dintre Israel si Liban este definitiva si recunoscuta international. Nu este ca DMZ-ul coreean. Si ca un punct de "picanterie", daca se poate numi asa, victimele din acea zi de la granita libaneza au fost furnizate in mod generos de catre armata libaneza care a tras fara mila in "demonstrantii" adusi cu autobuzele, pentru ca s-a temut ca incidentul sa nu duca la declansarea unui nou razboi Israel-Hizbala care sa le devasteze tara ca in 2006. Dar ca putem face, e focul tras de fratiori, nu se pune la socoteala, la fel ca si macelarirea a o mie de sirieni pana azi de catre fratele Bashar Assad impreuna cu clica sa de frati arabi pentru care nu e bine sa se tipe, ei fiind de partea celor buni.


   3. Imi reprosezi, d-na Ilesa, ca "ma iau" de onorabila doamna Sevinci care nu face decat sa posteze articole dupa articole. Deci ce am eu cu ea, pai sa ma razboiesc cu autorii articolelor, nu?
   Din nou, sfanta ipocrizie. Dar madam Sevinci a postat articolele tocmai pentru ca ele reprezinta opinia ei si nu a vanzatorului de iaurt din bazarul de la Istanbul, nu? Si atunci a fost cat se poate de normal sa ma refer
la acele opinii ca la opiniile persoanei care a postat articolele, nu?

***
    Stiu, doamna Ilesa, ca vrei sa arati bine in fata onorabilului colectiv de la "Islamul Azi" si atunci trebuie sa apari pe cat se poate, in limitele bunului gust, pozitiva fata de opiniile dominante acolo. Deasemenea vad ca arati de multe ori interes fata de problemele islamice, ceeace e bine cotat. Asta iti da si posibilitatea, atunci cand crezi de cuviinta, sa arati si unele "dezacorduri tovarasesti" fata de frati si surori, cu o aparenta de obiectivitate. Nu zic nu, in felul acesta se poate trai acolo nelimitat, caldutz si bine. Dar fara onestitate intelectuala si fara sira spinarii.
    Eu am preferat altfel. Si nu-mi pare de loc rau. Imi pare chiar bine.

9 comentarii:

b.d. spunea...

Corneliu,
Pt. postare, CHAPEAU !

Daca-mi permiti, as dori sa adaog o precizare, referitor la perioada razboiului de independenta
a Israelului.
Din ''n'' motive si interese, cei care deplang
pe ''sarmanii palestinieni'', dau a intelege ca
teritoriul Palestinei pana la 15 mai 1948 era
populat doar de arabi, iar evreii, au ''navalit''
peste ei, (de unde oare ?), i-au alungat, si au
pus stapanire pe teritoriu.

Alta insa era realitatea. In acea perioada erau
in Palestina Mandatorica aprox. 450.000 de evrei.
O parte din ei aveau radacinile inca de pe timpul
distrugerii celui de al doilea Templu, nu parasisera niciodata Tzara Sfanta.

Si-atunci, cu ce drept se prezinta arabii ca
''unici proprietari'' ai acestor meleaguri ?

viorica abbu spunea...

b.d,
multumesc pentru comentariu.
Am anuntat ca voi da o alta turnura blogului,cu materiale de analiza,date documentare.
Daca ai posibilitatea de a contribui, m-ar bucura, caci nu am acces la publicatiile din Israel.

Anonim spunea...

Ilesa i-a raspuns pe forum:

"Dreptul palestinienilor la independenta nu poate fi negat de nimeni asa cum dreptul la existenta al statului israelian este inalienabil. E tot ce am avut de spus asupra acestui subiect!"

Anonim spunea...

poate s-a referit la granita cu siria, platoul Golan,desi ...

Corneliu, fa-ti blog, nu-l strica pe al Vioricai cu povestile tale.

viorica abbu spunea...

Oricine are un material interesant si documentat are loc aici.

"...Dreptul palestinienilor la independenta nu poate fi negat de nimeni asa cum dreptul la existenta al statului israelian este inalienabil."

este un citat din rezolutia ONU de dinainte de 48....??????
atunci cum se face ca numai o parte a luat lucrurile in serios in timp ce cealata s-a pus pe razboi ?? Pana azi...

Anonim spunea...

Doamna Ilesa, ti-am citit cele doua replici de azi, ele nu se ciocnesc cu ceeace am scris.
Arabii palestinieni vor avea pana la urma si ei un stat, dar vor trebui sa renunte la ideea ca o data cu intemeierea lui sa poata introduce mase palestiniene in Israel. Altfel niciun acord nu are sansa. Desigur nu aceasta e parerea fostilor mei colegi de forum si tocmai de aceea am insistat in intentia de a-i trezi din iluzii. Cel putin au inteles ca mai exista pe lume si altceva decat convingerea lor atat incapatanata.
Am citit unele din postarile tale pe subiecte diferite. Iti apreciez interesul de a cunoaste si cultura de care dai dovada, dar acel cadru de discutie arata mai degraba ca o cazarma sau o manastire sau o dictatura, daca nu chiar ca o puscarie. Esti pe departe cea mai elevata si mai deschisa acolo.
In privinta acelui "cineva" pe care l-ai citat, puteai sa ma numesti in clar, nu cred ca te banau pentru asta... In privinta ipocriziei, ea este foarte naturala in acel mediu, e o reactie necesara oricui vrea sa continuie.
Eu sunt oricum eliberat de necesitatea de a face acrobatii si de ridicolele amenintari ale mascaricilor de acolo.
Corneliu.

Anonim spunea...

In ultimele zile a aparut pe acest site islamic Edgar, un proaspat forumist din Israel.
Si a inceput sa-si expuna opinia exact pe topicul la care se refera si acest articol.
A crezut probabil ca se afla intr-un mediu de exprimare democratica.
Dar vajnica si vigilenta Umm3banat, pazitoare a onoarei islamo-terorismului (sa-i traiasca cele trei fete), il aduce pe ratacit la realitate.
In continuare redau dialogul, asa cum l-am prins azi (il veti scuza pe Edgar pentru erorile gramaticale, caci fondul conteaza).

Edgar, on 24 May 2011 - 01:56 PM, said:

"Eu as vrea sa adaug ceva: Israelul a declarat inca inainte cu doi ani ca este de acord cu infintarea unui stat arab-palestinian pe baza teritorelor din 1967,cum doresc arabii dar cu scimbari de teritore care au ca scop sa ajute Israelului sa se poata apara. Sa nu se uite ca Israel furnizeaza apa,electricitate si servicii maritime palestinilor.
Din pacate,convorbirile cu Israelul in legatura cu infintarea noului stat Palestinian au fost in ultimii doi ani intrerupte din simpla cauza ca Patahul din Cisiordania se afla "la cutite" cu Hamasul din Fasia Gaza. Nici o legatura cu Israelul cu toate ca palestinienii se ostenesc sa prezinte situatia asa. Am mai scris eu ca Palestinienii sunt mesteri in terorism,in plans si in propaganda de multe ori mincinoasa."

Sora Umm3banat raspunde necrutator:

"Aceasta este parerea dvoastra, realitatea din teren arata altfel. Din pacate Israelul a monopolizat atat sursele comune de apa cat si sistemul energetic din Palestina. Ptr dvoastra lupta de eliberare este terorism, ptr ei este lupta de eliberare. Va rog sa pastrati un ton moderat si sa veniti cu argumente solide daca doriti intradevar dialogul. Sa recititi regulamentul ptr a nu avea mai tarziu supriza sa vi se spuna ca l-ati incalcat."

Hei, Edgar, nu e frumos sa vorbesti rau despre lupta intotdeauna dreapta a arabilor!
Ei sunt prin definitie cei buni. Israelienii tai sint ciuma care trebuie eradicata de acolo. Lauda-i cat poti pe luptatorii pentru eliberarea Haifei si Tel Avivului, denunta crimele sionistilor (e foarte usor, caci orice fac este crima, de exemplu si cand beau apa, caci jefuiesc resursele palestiniene), deci nu fluiera in moscheie, si esti asigurat.
Edgar, iti recomand chiar sa te inscrii si la "flotila nr.2" spre Gaza, calatoria gratis cu inscrierea la sora Lavinia (trimite-i un PM) si atunci nimeni nu se va mai lega de tine. ):-))
Si reciteste regulamentul...
Corneliu.

Anonim spunea...

Post scriputm.
Chiar putin mai inainte am vazut o postare a lui Edgar pe "Islamul azi" cu care o sa-si aprinda paie in cap. O redau:

Posted Today, 02:38 PM
"Poporul evreu a fost expulzat din tara sa de catre romani inainte cu cam 2000 de ani. Religia Judaica a facut ca acest popor sa ramana popor diferit de alte popoare cu toate ca a fost risipit in 102 tari din lume. 2000 de ani evreii inchei rugaciunile lor zilnice cu Frza :"Sa dea Dumnezeu ca la anu sa ne rugam in Ierusalimul cladit din nou". Era numai firesc ca evreii din diaspora sa adopte la inceputul secolului 19 ideia de a se intoarce la tara lor si sa o construiasca din nou. Ista este zionismul,Zion este inca unul din numele Ierusalimului si a tarii antice.Zionismul nu se refera la altceva absolut.Zionismul nu ordona nimic si nu are ceva planuri. Este vorba numai de patria reinviata a poporului evreu.

Arabii din regiune care au adoptat numele de Palestinieni,(un popor din antichitate care a trait in lungul marii Mediteraniene erau un popor fenicic de pescari si comercianti cu corabii),acesti arabi au venit la Palestina din Arabia Saudita de azi cu turmele lor de capre si oi numai in ultimii 600 de ani. Tot timpul tara a fost parasita si majorit6atea ei desert. Acesti arabi nu au infintat niciodata o tara a lor. Nu au cladit nimica si nu au facut proiecte publice ca drumuri diguri scoli spitale si altele. Ei s-au asezat in sate mici care au lucrat pamantul in cele mai vechi moduri. Nu import nu export si nu impozite. Nu a existat pana in momentul de fata o tara a arabilor numita Palestina.
Azi situatia este ca evreii au reusit sa intemeieze o tara moderna,sa acopere muntii si dealurile cu paduri si parcuri,sosele ca in vestul Europei,o tara bogata si inaintata,membra la OECD europeanul cu toate ca nu face parte din Europa si asta in urma invitatiei organizatiei.
Din nevoie,Israelul a desvoltat o armata ultra moderna si una din industrile de armament de inalta tehnologie.Israelul exporta aceste arme in suma de zeci de mliarde de dolari pe an. Stiu ca asta nu se aude bine dar sa nu uitam razboaiele care au fost impuse Israelului de tarile ara be din prejurdin 1947 si pana azi. Egiptul si Iordania au semnat pact de pace cu Israel.
Arabii palestinieni jindesc la tara prospera a evreilor si dece nu? Dece sa se oboseasca? O vor "de gata".

Israelul nu au ocupat nimic de la o alta tara ca acea tara nu exista. ca acea tara,cand i sa propus in 1947 sa infinteze si ei tara lor, au refuzat si au sarit la razboi cu lozinca ca sa arunce evreii in mare. Sfarsitul este stiut, tocmai arabii au iesit din aceste razboaie,
( 1947,1956,1967,1973,1982 si inca o groaza de mici razbele)ca vai de ei.
La razboaie arabii nu sunt prea mesteri dar la terorism,la plans si la propaganda ei sunt asi."

Corneliu.

Anonim spunea...

Umm3banat e aceeasi persoana cu Batool67 si HOODA de la fundatia Taiba, sau ce a mai ramas din ea!

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...