Pagini

25 mai 2011

"Trăim într-o lume care, cel puţin în anumite etape ale istoriei, s-a confruntat cu lumea Islamului."


Lucru perfect adevarat - afirmat cu toata raspunderea de catre ISLAMUL AZI pe prima pagina prin vocea d-nei Sevinci Gemaledin o foarte influenta si importanta persoana la "Asociatia surorilor musulmane".

Dar m-am trezit repede....


Fraza imediat urmatoare imi spulbera ideea ca poate -in fine-recunoaste si Islamul ca nu e tocmai ceea ce se numeste religia pacii....

In continuare ni se aminteste pompos:  "Despre perioada în care maurii au condus Europa, despre faptul că evreii şi creştinii au fost cel mai bine primiţi şi trataţi în societăţile musulmane, despre faptul că datorăm existenţa a numeroase lucrări esenţiale din medicină, astronomie, matematică, fizică, arhitectură, precum şi din alte domenii, savanţilor musulmani şi efortului acestora de a traduce operele fundamentale din greaca veche în limba arabă."

Dragii mei,nu oi fi eu o Honoris Causa in carne si oase,dar tot omul care a terminat liceul stie ca nu avem muzicieni musulmani,nu avem pictori musulmani,nu avem artisti de teatru,film musulmani,cei care au scris lucrari esentiale in medicina, astronomie,matematica, au fost dragii mei cativa arabi cu mintea deschisa, inca neimbibati de islamism, dar care au trait acum 1000 ani..si de atunci...nimic....nada...sevinci....
Faptul ca au tradus lucrari facute de altii in araba nu le acorda titlul de creeatori.

Sa ne aducem aminte ca de  atunci, musulmanii au lasat in lume mai mult moloz si ruine, decat "progresele pe care lumea le datorează acestei lumi islamice..."

Iar felul armonios in care evreii si crestinii traiesc in tarile musulmane este minunat, sublim,dar lipseste cu desavarsire, la fel ca si numarul evreilor si crestinilor scazut la minimum de atata dragoste.
De atunci,  speranta "disponibilităţii noastre de a ne angaja într-un dialog interreligios şi cultural sincer, capabil să topească regretabila încremenire a contactului dintre civilizaţii la o serie de imagini stereotipe şi de clişee culturale negative şi artificial construite", a ramas o speranta desarta atata timp cand islamul vrea sa se substituie cu viclenie iudaismului si crestinismului,ceva de genul....."Fecioara Maria o musulmanca exemplara" sau "Profetul Isa (Isus)nu a murit pe cruce".....!!







18 comentarii:

Anonim spunea...

Nu e de mirare ca sora Sevinci Gemaledin crede ca-i poate invata pe europeni adevarata lor istorie fericita pe care au avut-o sub inteleapta conducere a maurilor care au stapanit toata Europa de la Gibraltar si pana la Polul Nord.
Nu e de mirare, de vreme ce ea este ferm convinsa ca stie mai mult decat crestinii, inclusiv Papa, despre cuviosii musulmani care au fost Maica Domnului Fecioara Maria si insusi Iisus Christos care se rugau deja de pe atunci cu fatza spre Mecca de cinci ori pe zi.
Allah sa fie cu ea si sa-i redea mintea pierduta.

viorica abbu spunea...

b.d.

cred ca
am gasit solutia
la logare nu pune x la patratelul "lasa-ma inscrisa" ca sa te recunoasca
posibil sa fie tot ceva de la blogger
suuces

cherie spunea...

Istoria omenirii este un exemplu se suisuri si coborari ale unor epoci. Arabii aveau o civilizatie superioara intr-o vreme in care europenii erau inca barbari, dar asta nu are legatura cu perioada cand europenii i-au intrecut si nici cu islamul care a aparut destul de recent.

Anonim spunea...

pe mine nu ma deranjeaza ca ne-au confiscat pe Isus sau pe fecioara Maria, treaba lor. Se vede cu ochiul liber ca acel Coran a fost scris avand la baza manuscrisele religioase ce circulau in epoca si care erau cu zecile. Asa l-au scris si ei pe bucatele de papirusuri, adaptandu-l cu realitatea lumii arabe, apoi dupa inca nu stiu cati ani, au adunat bucatelele si au "legat" un Coran, la fel cum au facut si crestinii cu Biblia sau evreii cu culegerile lor de carti. Daca ei vor sa se vada mai speciali, apai sa se vada, ca asta deja e vanitate. Islamul ramane o religie relativ noua, caci niciun musulman nu poate spune ca acum 2000 de ani oamenii se rugau de 5 ori pe zi sau au facut pelerinaje la Mecca, deci nu pot sa spuna asta despre Fecioara Maria, deja e o exagerare.

Anonim spunea...

noi datoram multe arabilor, insa ce legatura are cu Islamul? de ce vor sa-si aroge genialitatea acelor persoane, faptul ca au depus un efort si munca stiintifica? ce legatura are identitatea de musulman cu inovatiile din arhitectura? niciuna. Datoram multe culturii arabe, nu culturii musulmane.

Anonim spunea...

Mie doar un lucru mi se pare trist. Romancele care trec la Islam isi pierd identitatea nationala. Dintr-o data romanii nu-s mai buni, folclorul romanesc nu exista, cultura romana e nimic, traditiile romanesti sunt pagane , dintr-o data arta araba e grozava, cuceririle otomane sunt extraordinare (ce conteaza ca ne-au atacat), protejarea ummei e telul supreme in viata. Nu-i mai invata pe copii obiceiurile noastre, cantecele populare, nu le mai citesc povestrile si basmele romanilor, nimic, nimic, nu mai pot participa la tara la bunici la diverse petreceri rurale, ca si alea-s pagane.

viorica abbu spunea...

Anonim spunea...
pe mine nu ma deranjeaza ca ne-au confiscat pe Isus sau pe fecioara Maria, treaba lor. Se vede cu ochiul liber ca acel Coran a fost scris avand la baza manuscrisele religioase ce circulau in epoca si care erau cu zecile.
...........
asa gandesc multi, pana cand ni se va trage de sub picioare dusumeaua si vom afla ca: "musulmanii sunt in majoritate,asa ca va rugam frumos-intai- sa va islamizati...a doua oara se lasa cu scurtarea capului"

b.d. spunea...

Viorica, merci !

Metoda ta a avut succes !:)
Insa nu-i OK, cred ca Blogger iar are probleme...

Anonim spunea...

O stire grea pentru sora Lavinia Maria Kandilici.
Dupa o relatare in premiera a sitului Debka, Turcia isi retrage sprijinul pentru "Flotila Pacii" #2 organizata pentru cei 1,5 milioane de muritori de foame din Gaza. Daca se confirma, s-ar putea ca sora Lavinia si celelalte cuvioase surori (si frati intru Mohamed) sa fie nevoite inchirieze pe banii lor un iacht cel putin pentru a vizita portul Ashdod pe care atat de mult doreau sa-l viziteze.
Linkul la stire:
http://www.debka.com/article/20967/
Iata si un citat:
"...the Turkish Prime Minister is reported by our sources to have reconsidered the dispatch from Turkish ports of a large anti-Israel flotilla for breaking the Gaza blockade. It was scheduled for the last week of June."
Imi pare rau pentru ea. Atata se straduise...
Corneliu

b.d. spunea...

D-na Sevinci vorbeste despre trecut, despre viata
idilica a evreilor si crestinilor in societatile
musulmane...
Au comentat altii inaintea mea despre aceasta
''idila''.

Eu insa, asi dori s-o intreb pe aceasta doamna,
si in prezent se poate mandri cu ''tratamentul''
aplicat in tarile musulmane, celor ce nu apartin
de Islam ?
Deoarece sunt sigura ca nu voi primi raspuns,
am sa incerc sa redau pe scurt, situatia.

Incep cu situatia evreilor din tarile arabe.
Ce s-a intamplat cu ei, se poate vedea ''AICI''

Cat despre crestini aflati in tari islamice,
nici ei nu se pot mandri cu o situatie mai roza.

''Într-o piaţă din Nazaret, foarte aproape de Biserica Bunei Vestiri, un verset din Coran avertizează faptul că "oricine se îndreaptă către orice altă religie în afară de cea musulmană, nu va fi acceptat, iar în Viaţa de Apoi aceştia vor fi cei pierzători". Perspectiva pierderilor în realitatea de aici, şi nu în viaţa de apoi, îi înspăimântă pe creştinii din ce în ce mai puţin numeroşi ce trăiesc în locul unde a luat naştere această religie.''

Mai mult despre acest subiect se poate citi ''AICI''

b.d. spunea...

Si inca ceva. In 1999, musulmanii au demarat un
proiect de constructie a unei moschei, chiar in
fatza Bisericii Bunei Vestiri.
Asta a provocat ciocniri si tensiune intre
locuitorii crestini si musulmani din Nazaret.
Siuatia era deja exploziva, a intervenit si
Vaticanul.
In 2002 guvernul israelian a suspendat constructia, iar in 2003, in incercarea de a aduce liniste in oras, la ordinul tribunalului
fundatia a fost distrusa...

Anonim spunea...

Din nou, pentru cuvioasa sora Lavinia Maria Kandilici:
Egiptenii deschid permanent granita cu Gaza (de fapt ei au fost cei care au aplicat blocada oficala totala asupra Gazei, dar nimeni n-a scos un cuvintel despre asta).
Asa ca "flotila pacii" va putea da ancoreze si in Egipt. Nu va fi mai nevoie sa-i pericliteze pe vajnicii iubitori ai Hamasului.
Sau mai bine vedeti le linkul de rigoare:
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-13240113
Corneliu.

Anonim spunea...

pentru b.d: e normal sa traiasca din nostalgia trecutului, cand prezentul lumii arabe e cum este. Cu ce sa se mandreasca?! mi se pare putin romantioasa imaginea acelei trairi idilice in "pasalacul" maur si mai apoi in acela turcesc. Hai sa fim seriosi!

Anonim spunea...

Articolul acesta arata cita incultura si prostie este in mintea acestei abburica sau abramburica.Esti contra a tot ce nu pricepi esti conta a tot ce scapa spoielii tale de cultura capatata prin rasfoierea unor reviste de in-cultura si cam atit .De fapt tot ce rezulta din aceste articole ale tale este prostia ce-ti domina creierul si pustiul ce-ti umple viata.

viorica abbu spunea...

poate imi faci o demonstratie de desteptaciune...????
ceva cu "adevarul despre Isus..."
hai ca vad ca mori sa te dai in stamba...

Anonim spunea...

unde e gogaie viorico?
i miss him:(

Anonim spunea...

Doamna-aceste versete ti se potivesc ca o manuse
Matei 7:6Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă.
Prov.23:9-Nu vorbi la urechea celui nebun, căci el nesocoteşte cuvintele tale înţelepte.

Anonim spunea...

Asta apropo de cererea dumneavostra de a va face o demonstratie cu tema ,,adevarul despre Isus"
Ce ce m-as obosii pentru niste urechi surde?!?

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...