Pagini

17 mai 2011

Esecul multicultural romanesc: integrarea tiganilor...!

Conform datelor oficiale, populatia tiganeasca din Romania numara, la recensamantul populatiei din 2002, 535.250 de persoane, astazi cifra reala variaza intre 1,5  si 2 milioane de persoane fiind al doilea grup minoritar etnic din Romania, dupa cel maghiar.
Asta in timp ce Cehia are intre 11.000 si 200.000 de tigani, Slovacia, intre 95.000 si 550.000, Ungaria, intre 200.000 si 600.000 de tigani ,Bulgaria 650.000
In Romania
-50.000 de persoane - nu au acte de identitate
-mai mult de o treime dintre tigani (38,6%) sunt analfabeti
-18% dintre copiii tiganilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 16 ani nu au fost niciodata la scoala.
-23,2%  dintre tigani nu au ocupatie
-33,5% dintre tigani nu au nicio calificare
- 41,7% din totalul populatiei sunt zilieri

Se plateste astazi pretul totalei indiferente fata de aceasta etnie,a tuturor regimurilor si a tuturor partidelor politice.
Comoditatea si refuzul de a se confrunta cu o problema spinoasa si in degringolada,a facut ca mai in toate etapele de timp sa se cheltuie sume uriase fara nici-un rezultat practic.
Din 1989 si pana azi -2010 s-au alocat  in Romania pentru "integrarea tiganilor"  miliarde de dolari din fonduri europene,sau de la bugetul statului .

Baluri de binefacere,tombole,conferinte,donatii...donatii....si iar donatii....nu au caliaficat tigani,nu au alfabetizat tigani si nici copii nu au lasat furtul si cersitul ca sa mearga la scoala...
Sa ridicam putin perdeaua de pe aceste activitati filantropice....:
Programele prin care tiganii isi cumpara masini, computere si au de gand sa se tina de conferinte poarta denumiri dintre cele mai mobilizatoare.“Impreuna pentru o societate mai buna”, “Scoala – o sansa pentru fiecare”, “Educatia copiilor romi – calea spre un loc de munca stabil” sau “Reteaua nationala a expertilor nationali romi, mecanism de sprijin in implementarea masurilor de incluziune sociala a romilor, grup vulnerabil supus excluziunii sociale”......etc...etc....
Ce sunt in realitate?
Doar un mic exemplu : in scopul contracararii “excluziunii sociale” se achizitioneaza  44 de laptopuri, contra sumei maxime de 132.000 de lei. Adica, laptopuri de 700 de euro bucata.(!) ......Ceva mai incolo, fiindca primul lot nu era suficient, s-a organizat o alta licitatie, pentru cumpararea altor 60 de laptopuri si cinci computere de birou, in limita sumei de 312.000 lei.o alta suma de 1.457.000 lei pe servicii hoteliere, masa si sali de conferinta, la care se adauga alti 303.000 de lei in acelasi scop
- 537.500 lei pentru 221 de computere cu software preinstalat;
- 141.000 lei pentru 50 de laptopuri;
- 14.300 lei pentru 3 computere de birou;
- 285.000 lei pentru 50 de computere de birou, 11 imprimante multifunctionale cu scanner si fax, 8 laptopuri si 100 de stikuri de memorie.
Felicitari cui a gasit minunata solutie ca fiind analfabet sa poti folosi calculatorul atat de intens...!
Autoturisme de teren de 30.000 EU bucata pentru sefii tiganilor care trebuie sa "pastoreasca" turma cu maxima viteza......si cate si mai cate...

- Incepand cu 2004 s-au "volatizat" 11,3 milioane de euro destinati scolarizarii copiilor de etnie rroma. La analiza efectuata in 2009 s-a constatat doar ca gestionarii fondurilor din 12 judete s-au imbogatit putin.
- Printr-un program PHARE din 2006, pretentios denumit “Accelerarea implementarii strategiei nationale de imbunatatire a situatiei romilor” a fost alocata o suma importanta in euro. Urmau sa fie finantate mica infrastructura si locuintele, sanatatea, formarea profesionala si pregatirea vocationala privind activitatile aducatoare de profit. S-au acordat comunitatilor locale finantari cuprinse intre 5.000 si 200.000 de euro, cu conditia ca solicitantii sa contribuie si ei cu 10% din suma solicitata. Banii au disparut, iar rezultatele programului au fost egale cu zero.
- In 2007 au fost alocate fonduri europene de sute de mii de euro ca romii sa primeasca si ei carti de identitate. Rezultatul: in 2009 sute de mii de tigani nu detin acte de identitate, dar reprezentantii a o serie de ONG-uri care – chipurile – ii reprezinta prospera. Numai in Bucuresti s-ar afla peste 30.000 de tigani fara carti de identitate.
- Ioan Gruia Bumbu, fost presedinte al ANR pana sa fie schimbat de omul lui Marian Vanghelie anunta ca Romania a obtinut de la UE o finantare de 25 de milioane de euro, pentru educatia si pregatirea profesionala a comunitatilor de romi din toata tara. Bani care au disparut, fara ca premierul sa dispuna propriului corp de control vreo investigatie in acest sens.
- Potrivit presei locale, in mai 2009, 500.000 de euro destinati integrarii sociale a romilor au fost deturnati, ajungand in buzunarele sefilor Inspectoratului Judetean de Politie Gorj. La fel s-a intamplat cu alte fonduri, care au ajuns in conturile consilierilor locali din Moldova Noua, judetul Caras-Severin. Conform senatorului Iulian Urban, tara noastra a primit pana acum peste 100 de milioane de euro din partea UE, pentru integrarea romilor, care fonduri au generat fraude dintre cele mai mari. Banii s-ar fi impartit “frateste intre ONG-uri, politisti, politicieni si liderii ai comunitatilor de tigani.
 Rezultatul: ei sunt tot mai bogati, iar romii raman paria societatii romanesti”

NE DATI, ORI NU NE DATI.....?!

13 comentarii:

cherie spunea...

Eu de cand s-a hotarat denumirea de rromi pentru tigani am spus ca vom ajunge sa fim identificatici ca natiune cu tiganii dar cine sunt eu ? Cred ca asa a fost deliberat.
Trebuia gasita o patrie pentru tigani in unuiunea europeana civilizată...

Anonim spunea...

Si ce propui ca solutie?

Ore ca sinucigasi cu bomba pt musulamnii tai?

viorica abbu spunea...

Maria...CE FACI ? NU TE-AI CULCAT ??


EU PROPUN SOLUTIA URMATOARE.INTERZICEREA CONSUMULUI DE SEMINTE ATAT LA BARBATII TIGANI CAT SI LA FEMEILE TIGANCI.
Se stie ca semintele ,in special de dovleac au o substanta care favorizeaza fertilitatea.
m-am gandit si la prezervative la un moment dat,dar trebuie o linie de fabricatie speciala si nu este economic.

maria spunea...

buna dimineata viorico.
nu,nu dormeam la ora aia pt a la mine era abia 21:35...ma culc eu devreme dar nici chiar odata cu gainile.
tu ce mai faci?
maria:)

viorica abbu spunea...

Maria,la mine toate bune deocamdata,cautam o locatie pentru concediu, era programat Egiptul,dar nu e cazul.
Sa vedem poate vedem si noi odata orientul indepartat...ne facem socotelile..!

Mai gogaie ia vaita-te mai putin si scrie si tu ceva aici de manele,de pirande,de OvidiuRrom..nu uita ca si eu am anulat anonimii dar am zis ca gura lumii numai pamantul o astupa...asa ca iar e liber...

Anonim spunea...

ce a facut domnul Ahmed din Roman aka Dan din Roman? orcium, omul s-a "pocait" si a luat-o pe o cale cuminte acum, pare chiar preocupat de religie :)

Semiluna nu e simbol islamic, e un motiv decorativ pre-islamic. Dar ce te doare pe tine Gogaie ce au musulmanii pe minarete? pai reformatii nu-si pun un cocos sau o morisca in varf, in loc de cruce? :)

viorica abbu spunea...

tovarasi...va rog sa va intoarceti la tigani....!!

viorica abbu spunea...

gogaie e prea ermetica poezia ta...eu am multi dusmani,pe care i-ai incondeiat in poezie ??pe aia cu semiluna,pe aia cu crucea sau pe aia cu steaua in 5 ?

Anonim spunea...

Tovarasa viorica, lasa tziganii in pace ca nu ii educi tu, de ce ai sters postarea lui Gogaie in care se plangea ca l-adat afara Dane? Am ras copios, si vezi ca acum l-a mai depistat si pe tovarasul tau ascary ca e gogaie!! Unde este adevarul tovarasa? Ascary e tot Gogaie??

Anonim spunea...

ASCARY SI VIORICA ABBUFALIA SANT UNA SI ACEEASI PERSOANA!

maria spunea...

unde e gogaie ca mi-e dor de el?!
maria:)

viorica abbu spunea...

plimba barca prin delta....

Anonim spunea...

abuscorpia de pe rasarit, te invitam sa scrii direct pe forum ideile tale antiislamice, abia asteptam sa iti vedem ineptiile, "catea veninoasa" :D

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...