Pagini

27 sept. 2011

"Daca Profetul Muhammed ar locui in Europa azi"

Este intrebarea retorica ce si-o pune Gabi Umm 'Aishah pe baza articolului nu stiu carui imam de prin nordul Londrei-Anglia 

Gabi Umm 'Aishah,este persoana care a distrus forumul IslamulAzi si care gafaind din cauza emotiei si a kilogramelor, se gandeste ce ar face daca Profetul locuind in Europa ar veni si in Romania sa viziteze fundatia Taiba.
Gabi Umm 'Aishah  -nu am verificat personal -dar se zice ca este a doua sotie -sotia romanca-  a sefului mare-  asa ca trebuie sa primeasca oaspetele !!

Asadar, daca Profetul Mohamed ar trai in Europa,azi si acum, dupa cum ne infierbanta imaginatia doamna Gabi, ar avea surpriza ca nu ar intelege ce se vorbeste in jur  si nu ar fi inteles de nimeni .
Doar pe la periferiile oraselor sau la intersectiile unde companionii lui asteapta sa ii angajeze cineva cu ziua.

Apoi ar fi surprins ca nu poate urca  pe camila sa se plimbe,fiind in cele din urma nevoit sa-si aleaga o marca de masina: germana,franceza,americana sau japoneza.  

Lasand totul in grija lui Dumnezeu Profetul Mohamed s-ar afla in pericol de moarte la tot pasul caci nu toti soferii il vor recunoaste daca trece pe lumina rosie a semaforului.Si ar fi al naibii de neplacut sa ajungi -ca ultim profet - accidentat la spitalul Sfanta Ecaterina, ingrijit de un doctor evreu...

Ajungem la problema spinoasa a locuintei,stiut fiind ca nici-o incercare de a ii obisnui pe nomazi cu o locuinta fixa nu a dat roade pana acum.Vezi beduinii si vezi Gadafi care merge oriunde cu cortul dupa el.

Sigur,va veni ora rugaciunii,dar care ora?Unde te uiti este alta ora,incat in familiile numeroase si raspandite unii se roaga,altii dorm si altii sunt la munca...Depimde de ora...

O si iata binecuvantata noapte...liniste...racoare...Unde se pot gasi insa 23 de femei asa la comanda ??
1-4 mai merge dar atat de multe?Profetul Mohamed risca inchisoarea sau mai adopta patentul lui Gadafi...
imparte 200 Corane, macar 100 de fete vin la cort pentru aprofundare.Le imparte juma-juma cu Berlusconi si toata lumea e multumita..
Maine alta zi...
Stiti cum se spune ...nu-i da omului cat poate sa duca...
Se va obisnui treptat...treptat...si cu traversarea si cu metroul,cu autobuzul sau chiar per-pedes...
Mai greu o sa fie cu cladirile alea ciudate de care e plina Europa cu un semn mare pe ele,care seamana cu o moschee,dar nu se descalta nimeni la intrare....
Sigur ii place ce straie frumoase au imamii acolo,dar nu intelege nimic din gesturile lor,tot taie aerul cu mana in 4 colturi...ciudat..

Din vorba in vorba,din autobuz in metrou ajunge Profetul Mohamed si la Taiba (fundatia) ,renumita reduta a islamului intr-o tara unde s-au inmultit nepermis necredinciosii.
Comportarea lor este de blamat.
Se inchina,postesc aiurea,beau in cinstea Craciunului,a Pastelui si zugravesc peretii.
Sa ia exemplu de la companionii Profetului.
Stadionul este facut pentru rugaciune, nu pentru stupida aia alergare dupa minge ca atunci cand o ajung sa-i dea cu piciorul...;altii alearga ca bezmeticii sau sar cu o prajina,arunca el de fel de obiecte grele si rotunde....asta e idolatrie.....Numai Dumnezeu stie cine va castiga,asa ca agitatia lor e fara rost si trebuie inlocuita cu rugaciuni

La Taiba este  foarte bine primit, desi nu a fost indeplinit planul la toate sectiunile.Plus ca nu se gasesc ceva fonduri ascunse naiba stie unde..(ptiu..ptiu...drace scuze pentru "naiba")
I se va prezinta planul anual,cincinal,duodenal,realizarile pe trimestre si graficul convertirilor.
I se vor prezenta ultimele creatii de moda la care se vad numai doi ochi,un ochi,jumatate de ochi...
apoi i se aranjeaza un interviu la BAH Tv tiganesc unde trebuie sa le vorbeasca tiganilor despre islam.
Ar vrea sa mearga cu ingerul Gabriel,dar ca un facut asta nu mai raspunde la nici-un SMS.
Parca a intrat in rai afurisitul.

Profetul Mohamed daca ar locui in Europa azi, ar fi multumit si nu prea..Ar fi dorit mai multa supunere.
Se astepta sa nu mai fie nici crestini nici evrei pe lume si acum iata ce curba asccendenta primeste.
Trebuiesc luate masuri. Trebuie "aplicata  metodologia Profetica" (!!)
Da ...masuri.
Cateva capete trebuie sa cada....Vre-o doua miliarde.

================================
هناك المزيد من الجهود لأوروبا ؟
(mai e mult pana la Europa?

..........
(articol inspirat din penibila postare pe Islamul Azi...
http://islamulazi.ro/forum/index.php?showtopic=7936)

46 de comentarii:

anonim spunea...

Adica doamna Gabi Umm Aisha care face pe moralista e AMANTA, CONCUBINA? :)))) iarasi e insarcinata? daca-i preoteasa (imameasa) trebuie sa dea exemplu comunitatii, deci minim 7 copii, doar au bani sauditii.

Fac si eu un exercitiu de imaginatie si spun: daca profetul Mohammed ar fi trait azi in Europa, s-ar ingrozi de musulmani, de formalismul lor. Omul acela a fost deschis la minte pentru secolului lui, deci cu siguranta azi ar bana burqa, hijabul , promovand un model de integrare, de pace si buna armonie intre oameni, ar interzice poligamia, doar nu e o practica curenta, asa cum era pe vremea lui si multe altele. Pacat ca musulmanii imita fara sa gandeasca deloc, in spiritul profetului lor, care a fost un iluminat.

Corneliu spunea...

Am citit postarea dictatoarei forumului "Islamul Azi" si am vazut intr-adevar cat de penibil este.
Dar pe langa ca e penibil, este si teribil de arogant.
Dictatoarea Gabi vede Europa ca pe o masa umana imensa si informa, ratacind in intunericul unor credinte evident gresite sau desarte, asteptand numai venirea Islamului ca sa-i izbaveasca.
Desigur ca nu este din capul ei destul de limitat. Aceasta e de fapt este optica tuturor promotorilor raspandirii Islamului, ceeace le da siguranta de sine ca pot "culege" pe acolo liber-liber suflete pentru lumea lui Mohamed. Sa culeaga suflete crestine, credincioase sau mai putin, dar crezand in mod eronat intr-un Mantuitor coborit de Dumnezeu pe pamant cu 6 secole inainte de nasterea lui Mohamed. Sau poate chiar suflete evreiesti, crezand in mod eronat in Tora coborita de Dumnezeu pe pamant cu doua milenii inaintea Coranului. Si sa le invete pe acele suflete ca acel Coran, cu strasnic de multe inspiratii din Biblie, este de fapt Cartea adevarata, si nu cea aparuta milenii inainte si pastrata neschimbata de atunci.
Daca n-ar fi atat de lugubru si de amenintator pentru identitatea europenilor, ar fi de chiar ras.

Anonim spunea...

Postarea lui Gabi Umm AishA e patetica, insa ascunde un indemn bun: intotdeauna sa te gandesti ca profetul este langa tine, deci nu fa prostii care sa aduca o urma de intristare pe fata lui. Putea sa ne scuteasca de o asa dizertatie luata probabil din vreo brosura scoasa de sotul ei, un copy-paste din alte parti si sa spuna totul intr-o propozitie.

alexandra spunea...

Daca profetul Mohamed ar fi trait azi, ar fi avut si el sansa sa cunoasca Crestinismul, ar fi putut sa-si dea seama de ce greseala a facut atunci cand a inventat o noua religie, dezbinand si mai mult lumea si si-ar fi remediat eroarea. Tot el, ar fi vazut cum s-au folosit arabii, iar mai apoi turcii de invataturile lui, cate razboaie au purtat pentru a raspandi Islamul prin sabie si ce a ajuns lumea musulmana azi, cand in unele parti n-a evoluat de la stadiul in care a lasat-o. Cred ca ar fi fost dezamagit de musulmani.

Corneliu spunea...

Si apropo de magarusii care apar in poza, iata cum ii trateaza niste dreptcredinciosi luptatori sirieni in lupta lor dreapta pentru apararea dreptului regim al lui Assad.
Caci cu o intransigenta admirabila, acestia nu iarta pe nimeni din cei care se revolta impotriva Marelui Conducator si Reformator Sirian, cel care este varful de lancie in lupta impotriva Intunecatului Dusman Sionist.
Vizionati si admirati.

http://www.youtube.com/watch?v=Nqa_QrYejfs&feature=player_embedded

Corneliu spunea...

Alexandra, ai greseala. Mohammed a cunoscut crestinismul, asa cum a cunoscut si iudaismul. Citeste te rog prima mea postare.
Dar el a vrut sa creeze o religie mai potrivita pentru poporul sau si a reusit, deoarece a tinut cont de obiceiurile sale si modul sau de viata.
Dar mai departe promotorii Islamului se intrec pe ei insisi. Absurditatea lor apare in punctul in care promotorii Islamului sustin ca Islamul este de fapt religia primordiala premergatoare atat crestinismului cat si iudaismului care sunt cronologic cu mult mai vechi.
Si in spiritul acestei idei, ei denumesc trecerea oamenilor la islamism cu denumirea "reintoarcerea la islam", ca si cum oamenii ar fi fost din capul locului musulmani, numai ca s-au abatut de la "dreapta credinta".

alexandra spunea...

Corneliu, eu nu cred ca el a cunoscut crestinismul, doar iudaismul, caci erau evrei in peninsula araba la acea data,a intrat in contact cu ei, nu si cu crestinii. Coranul e un copy-paste al Torei ,usor adaptat, are multe principii iudaice si mai putin crestine. Chiar se observa din prima, merge pe acelasi principiu: reguli alimentare, reguli de vestimentatie, reguli prinvind rugaciunea etc... deci un indreptar pt. om. E 90% inspirat din Vechiul Testament.

alexandra spunea...

Cornel, absurditatea e ca unii musulmani au tupeul sa spuna ca Islamul e religia lui Adam si al Evei, inca dinainte de pacatul originar si mai ales, sustin ca ei vorbeau limba araba. Asta cu araba vorbita din vremurile matusalemice mi se pare cea mai mare prostie.

Anonim spunea...

Viorica acum chiar c-ai sarit calul si sti de ce ? pentru ca chiar tu te legi de viata personala a unei femei , ce treabai ai tu daca Gaby este prima sau a doua sau chiar a treia sotie , si este urat din partea ta ca o faci grasa , ti-ai pus intrebare daca are vreo problema de sanatate , este foarte usor sa arunci cu noroi in oamnei ,
Mona

Anonim spunea...

Alexandra eu cred ca este adevarat ca toti profetii au vb limba araba , pentru ca daca stam bine sa ne gandim ei au fost pe acele teritorii ale lumii arabe

Mona

Corneliu spunea...

Da, Alexandra, ai prins intr-adevar una din cele mai absurde sustineri, cea ca Adam si Eva vorbeau araba.
Cat priveste crestinismul, el a fost totusi cunoscut pe vremea lui Mohamed in zona Medina-Mecca, acestea fiind regiuni care aveau largi legaturi cu lumea Orientului Apropiat. Nu trebuie sa-i privim pe arabii de atunci exclusiv ca pe niste crescatori de oi nomazi rupti de restul lumii.
Isus si fecioara Maria sunt mentionati in mod explicit in Coran.
Da, islamul este mult mai apropiat de iudaism si este o religie "regulament de viata". Dar daca daca iudaismul de azi este departe de a mai fi asa ceva, exceptand o mica parte dintre evrei, propavaduitorii Islamului subliniaza necesitatea adancirii respectarii stricte a prevederilor regulilor de viata musulmane.

Anonim spunea...

Care "unii" musulmani spun ca Adam si Eva vorbeau limba araba ?!
Alexandra daca ai si ceva linkuri sa-ti sustii spusele ar fi ok.

Blandu

Anonim spunea...

intr-adevar alexandra ai dreptate.daca ar fi fost ca profetul mohammad sa se fi inspirat de undeva numai din tora ar fi putut..pt ca crestinismul ca religie e o facatorie si nu a existat,in forma actuala,decat la cateva sute de ani dupa moartea lui isus.deci intre doua religii care au reguli aproximativ asemanatoarea ,de unde a venit crestinismul ...o religie fara reguli de nici un fel?!
sau ma rog,reguli optionale....
eu cred cu tarie in necesitatea regulilor si normelor de orice fel,pt ca omul prin natura sa rebela are nevoie de oprelisti.
iar pt cei care striga mare si tare ca islamul este o religie raspandita prin razboi,sa nu uite cam cum s-a raspandit si crestinismul.si sa nu uite ca fiecare lider are dreptul de a se apara,iar atacul este o forma de aparare,mai ales in aceea perioada.noi judecam istoria dupa criteriile noastre de acum,insa acum 1500 de ani astea erau regulile .iar lumea era mult mai cruda ca acum.
daca profetul ar fi trait in zilele noastre,ne-ar fi zis sa ne integram in societate,sa fim membri activi si sa ne respectam aproapele indiferent de religie.
ne-ar fi spus ca moderarea e calea spre adevaratul islam si ca daca vrei sa fii respectat trebuie sa respecti.
maria:)

viorica abbu spunea...

Imi cer scuze cititorilor pentru slaba activitate pe sectia comentarii,am multe de spus,dar cateva probleme familiare imi vor rapi timp cateva zile. Scuze.

Totusi pentru ca Mona pare sa aiba dreptate in ochii cititorului, o asigur ca nu cu placere am scris ce am scris,nu fara sa ma gandesc bine si nu de multe ori am facut asta...poate odata,poate de doua ori. Dar am motive si daca Mona este Moonasdm,am sa i le comunic la ce adresa vrea ea. Dupa ce bineinteles ma convinge ca este ea si-mi spune ce profesie are. Pentru doua persoane nu am mila:Gabi si Lavinia

Corneliu spunea...

Mona, in legatura cu limba profetilor (a celor dinainte de Mohamed) este pur si simplu absurd ceeace afirmi, adica:
Alexandra: eu cred ca este adevarat ca toti profetii au vb limba araba , pentru ca daca stam bine sa ne gandim ei au fost pe acele teritorii ale lumii arabe".
Deoarece esti atat de putin documentata si nu vezi in fata ochilor decat Coranul si ceeace ai aflat de la mentorii tai afla ca:
1. Aproape toti profetii pomeniti in Coran sunt preluati din cartile sfinte evreiesti, care au fost scrise exclusiv in ebraica. Acesti profeti fac parte din istoria evreilor si in mod natural au vorbit limba ebraica. Limba araba din acele vremuri nici nu este cunoscuta azi.
2. Profetul crestinismului, Iisus, a fost deasemenea evreu, apostolii sai la fel. Crestinismul a aparut in sanul iusaismului nu ca o credinta distincta, ci ca un curent reformator care s-a separat mult mai tarziu de religia-mama. Deci nici primii crestini nu vorbeau araba.
3. Cat despre Adam si Eva, unde si cand au fost ei si cand au aparut arabii ca popor distinct, din urmasii lor? Haide sa fim seriosi!

alexandra spunea...

Maria, pt tine Crestinsmul poate fi o prefacatorie, asa cum pentru mine Islamul e o falsa religie, o inventie a unui om, pentru a-si consolida puterea politica, un mijloc de manipulare sociala. Iisus a fost singurul care n-a intervenit in politica statului, ci a dorit o reforma interioara a omului. Dumnezeu vede si ne va judeca pe toti, inclusiv pe hulitorii lui, Maria!

viorica abbu spunea...

Alexandra Profetul Mohamed a cunoscut bine crestinii.Ba se poate spune ca la nasterea islamului,primii musulmani afalati in suferinta, haituiti de propria familie si comunitate, au fost ajutati de crestini: -Cand un grup de musulmani la sfatul profetului fug de la Meca din cauza persecutiilor arabilor nemusulmani,au fost primiti in Abisinia de Negusul de atunci,crestin,care a refuzat sa ii predea urmaritorilor lor. La moartea negusului profetul Mohamed a oficiat in cinstea lui o rugaciune speciala:"rugaciunea celui absent" -au trecut 10 ani,Mohammed inca este haitutit,dispretuit de propria familie si de propriul trib; pleaca de la Meca la al-Ta'if,cetate prospera,care ii refuza chiar si intrarea. Istovit,obosit,plin de rani morale si fizice este curatat si ingrijit de un crestin tanar originar din Naynawa,din nordul arabiei -dupa ce cucereste Meca,da o amnistie generala,apoi tribul crestin din Najran deleaga un grup in frunte cu episcopul, pentru a discuta dogma si coexistenta in oras. Discutia se lungeste,orele trec,iar Episcopul cere permisiunea sa se retraga pentru rugaciune.PROFETUL A SPUS:"MU ESTE NEVOIE SA PARASESTI MOSCHEEA...EA INSASI ESTE UN LOC INCHINAT CULTULUI LUI DUMNEZEU SI POTI OFICIA AICI SLUJBA....!! Iata ceea ce trebuie sa stie noile convertite,care in loc de pilde corecte si care sa apropie religiile asa cum a fost odata,primesc de la alde MUNIR,filosofie pe doi bani despre tarele crestinismului si de la celeaalte "surori " mai mari indemnul de a invata araba si ca cauta cu lupa defectele din biblie,indemnuri la ura si discriminare...

Asa ca daca profetul traia azi in Europa s-ar fi ingrozit in ce hal a ajuns turma lui.mai ales noile oite...!1

Anonim spunea...

@alexandra:imi pare rau daca ai inteles ca eu as huli ceva.isus a fost un profet ca toti ceilalti profeti,iar misiunea lui a fost una foarte scurta,numai de 3 ani,in comparatie cu alti mari profeti!
daca stai bine si te gandesti,really,ce fel de reforma interioara se poate realiza in 3 ani?!isus a fost singurul care nu a intervenit in viata politica,eu cred ca au mai fost multi alti profeti care nu au intervenit si asta pt ca rolul lor a fost altul.
profetul mohammad a fost un exemplu viu a cum trebuie sa ne traim viata.a avut destul timp pt a ne explica revelatiile pe care le-a primit si cum se aplica ele in viata de zi cu zi.
eu il respect pe Isus si respect si mesajul sau!respect pana si pe crestinii de azi care urmeaza o biserica facuta de mana omului,la sute de ani dupa moartea lui Isus.fiecare are dreptul sa-si urmeze religia,atata timp cat toti il servim pe bunul nostru Dumnezeu!nu cred ca Dumnezeu ne-a creat dupa asemanarea Sa,pt ca notiunea de Dumnezeu este mult prea complexa pt ca noi sa o intelegem.inteleg pana si dorinta omului obisnuit de a crede ca Dumnezeu are un fiu sau ca ar avea nevoie de un fiu,asa cum si noi oamenii normali simtim nevoia la un moment sau altul sa avem copii!
insa nu accept ideea ca as avea nevoie de intermediari pt ca Dumnezeu sa ma auda si de asemenea nu cred ca a face vreun profet egalul Sau,sau mai rau sa-l excludem pe Dumnezeu si sa ne rugam numai lui Isus,este semn de respect fata de Creatorul nostru!
respect si crestinii si evrei chiar si pe cei ce practica religii neabrahamice!
PS:si eu nu-l hulesc pe Dumnezeu,insa eu cred ca tu l-ai numit pe Isus Dumnezeu,poate din greseala.
nu hulesc nici macar crestinismul insa sunt constienta de faptul ca e o religie facuta de mana omului .si inca ceva ca sa fie clar cred in mesajul profetului Isus,in tot in afara de faptul ca ar fi fost fiul lui Dumnezeu.asa ca decat sa ne certam hai sa ne dam mana si sa traim in pace,asa cum si Isus si Mohammad si-ar fi dorit daca ar fi trait in ziua de azi!Ameen
maria:)

alexandra spunea...

Eu nu am nimic cu tine, Maria, am spus ca asa cum pentru tine Crestinismul este o prefecatorie, adica o religie "facuta de mana omului", asa este si pentru mine Islamul, tot o prefecatorie, in sensul ca n-a fost Coranul revelat, ci un copy-paste al cartilor religioase care existau la acea data. Sunt ferm convinsa de acest adevar.

p.s Nu conteaza cati ani a predicat Iisus, ci ceea ce El a spus.

alexandra spunea...

Viorica, multumesc pentru lauriri, n-am stiut. Citisem altceva, fragmente trunchiate, pe un site islamic. Oricum, curioasa metamorfoza a lui Mohamed, daca inainte ii respecta pe crestini, iar apoi i-a obligat pe toti sa treaca la Islam, odata ce a prins si el gustul puterii. Desre Munir nu stiu multe, am vazut unele replici pe rasarit si m-am lamurit ca este un alt detractor al Bibliei, asa cum sunt multi, deci nimic nou sub soare, inca un mascarici in plus.

Anonim spunea...

Maria, tu nu ne respecti religia daca spui despre Iisus ca a fost profet.
Macar taci din gura si nu ne intoxica vremelnic cu propaganda islamica. N-ai decat sa crezi ce vrei, insa daca ai fost crestina, nu se cade sa regurgitezi pe Domnul Dumnezeul nostru in asa hal. De asta mi-e sila de voi, crestinele convertite, ca bagati cu linguroiul pe gat ce vi se dicteaza si va spurcati locul de unde ati plecat.
Alexandru

viorica abbu spunea...

Alexandra eu nu il acuz pe Profetul Mohamed de ce a facut la anii 600 e.n.
Si-a cunoscut oamenii ca fire si ca obiceiuri,a cunoscut politic si social regiunea unde traia.
Nu sunt sigura ca a banuit macar dimensiunea a ceea ce a facut si intemeiat.
Mohammed a fost un om in carne si oase,cu bune cu rele,cu greseli si cu calitati,nu a facut nici-o minune ca sa-si arate puterea. MINUNEA LUI ESTE CARTEA CARE A LASAT-O -atat.Si nici aia scrisa de el.
Numai aceasta carte. Inspirata,copiata,trunchiata,sau adaugita, mici nu are importanta daca unui nemulsulman ii este interzis a atinge coranul....iar un musulman trebuie sa i se supuna neconditionat.
Mormantul lui il stim...Faptele lui le stim,lipsa de urmasi o stim.
Deci problema nu este la el,care a dat produsul necesar acelor vremi,
PROBLEMA ESTE ACUM,LA NOI,LA MUSULMANI MAI EXACT,care ciugulesc din invataturi ce le convine si cum le convine pentru interese politice si teritoriale,pentruactiunea lor misionara.
ISLAMUL ca religie nu poate fi separata de stat,de conducerea laica.
Daca celelalte doua religii monoteiste reusesc asta, in islam nu merge.
Avraham a facut legamantul,Moise a primit Legea,Isus a facut sacrificiul si apoi a inviat-Islamul ne aduce pachet si legea religioasa dar si aplicare ei in viata.

Anonim spunea...

Nici eu nu cred ca Mohammed a banuit ce a facut, faptul ca a intemeiat o religie, el a fost un om ca oricare altul, un conducator politic si militar, asa cum au fost multi de-a lungul istoriei, preocupar de cuceriri teritoriale si unificari tribale, carora le-a impus si credinta, ca sa-si intareasca si mai mult puterea de lider. E bine ca nu mai exista un asemenea conducator azi, atunci asa erau vremurile, religia venea la pachet cu alte obligatii pe care le impunea castigatorul unei batalii.

alexandra spunea...

Pentru blandu:
Citisem pe un forum islamic (Islamul azi) despre araba vorbita de Allah cu Adam si Eva in Paradis. Banuiesc ca nu e o pozitie oficiala, ci doar idei absurde ale unor musulmani. Parca Moonasdm era sustinatoarea acestui aspect, cum ca araba e o limba sfanta, vorbita in Cer si in Gradina Edenului si alte lucruri, n-are sens sa detaliem. Cred ca e victima panarabismului.

viorica abbu spunea...

Anonim,daca Alexandru macedon ar fi visat ca el este alesul cerului poate pe langa un imperiu mai capatam o religie...Dar el si-a vazut numai de treaba militara.
Daca Hitler reusea sa castige razboiul si sa supuna Europa nordul Africii si Asia mica aveam azi religia numita "arianism".

asa ca fiecare cu norocul lui.

Anonim spunea...

YA RABBY , cata suparare intre voi , de ce ??? de ce nu putem convietuii si fara a ne certa chiar si prin acest intermediu , de ce trebuie sa ne jignim in loc sa ne vorbim frumos si respectos , chiar daca avem idei diferite haideti sa discutam frumos , da si ce daca eu sunt musulmanca si tu esti crestin [a] este vreo problema credeti ca intra cineva in groapa altcuiva ? nu dragii mei fiecare are socoteala lui , noi musulmanii credem intr-un singur d-zeu , avem un singur profet , nu avem decat 2 sarbatori pe an , si atat , voi dragii mei crestini aveti 2 d-zei [ issus si d-zeu] si mai multi sfinti la care va rugati asai ? asta este adevarul , fiecare are drumul lui , fiecare are credinta lui ce atata filozofie

Mona

viorica abbu spunea...

Mona,dar asta facem -discutam.
Ficeare discutam din punctul nostru de vedere.
Ce este de vazut - si nu stiu daca vezi - este ca in special cei ce au fost - si au ramas in fond -crestini,discuta la tonuri mai inalte,ca sa se auda cat de departe sunt de crestinism.
In lume lucrurile sunt mai calme decat in Romania,musulmanii nascuti in religia asta, au mai putine fumuri si pretentii pentru ca stiu ce este islamul de la origini,nu turnat cu palnia de imami scoliti la scolile Al Qaida.
Problema nu este norodul ci conducatorii lui, care folosesc religia ca parghie politica si de emancipare sociala.


Crestinii de asemeni au luat-o razna de tot...nu e de mirare ca dau ocazia la critici si judecati.
Materialismul bisericii este atat de pronuntat ca oricat te-ai stradui si de adanc ai sapa,nu prea mai dai de spiritualitate..

Ca atare religiile sunt depasite,anacronice,au devenit din instrument de ajutorare si sustinere a moralului credinciosilor un instrument de neajutorare si sustinere a intereselor religiilor in lume.

Pe un forum islamic gasesc postarea unui oarecare Bustiuc Maer transformat cand in Jasmina cand in Fatima,in care intreaba "Poligamia este specifica numai islamului?"
Si-mi debiteaza amicul o serie de citate din Noul Testament si Tanah.
El vrea -adica sa ne arate ca si acum 2000 de ani s-a purtat moda asta ...Ok domnule Bustiuc,dar oamenii aceia au evoluat,au facut un cadru de legi normale sociale nu religioase si s-au lasat de obicei...in schimb la musulmani e inca in floare.
Unde este societatea occidentala inaintat si unde sunt stratele musulmane,care nu produc,nu creeaza,traiesc din ajutorul altora,dar la tulburari si dezordine sunt primii....
Asta denota ca au copiat ei ce au copiat din cartile sfinte ale altora, dar nu au copiat nu atunci si nici azi,modul de comportare bazat pe munca si intiativa,nici educatia,nici creeatia,comportare civilizata si demna.

discutii Mona....discutii....
esti inviatata

Anonim spunea...

Draga Mona,
De multa vreme nu am mai postat, insa nu inseamna ca nu citesc ceea ce se mai scrie pe blogul Vioricai. Insa, ceea ce ai scris tu, mi-a fortat mana sa butonez. Sper doar sa nu mi-o iei in numele personal si ne limitam strict la ceea ce ai notat cu atata inconstienta... Poate ma insel, insa din ceea ce am remarcat, faci parte din acele copile care s-au lepadat de credinta, fara ca macar sa aibe habar despre...din pacate...
Nu stiu cat de mult ai inteles tu ce inseamna crestinismul inainte sa te convertesti...insa, sigur ceea ce iti mai aduci vag aminte, este gresit.
Iisus Christos, este Fiul lui Dumnezeu, Cel care s-a sacrificat pt iertarea pacatelor noastre.
Totusi, este de apreciat ca nu ai "acuzat" ca ne inchinam la "3 dumnezei" ci ai mers pe varianta de 2.
Pt respectul de sine,incearca sa te mai documentezi legat de relatia dintre Tatal si Fiul, mai ales despre Sfanta Treime, inainte sa mai afirmi aceste lucruri...
Din moment ce tu ai scris "noi musulmanii" si "voi crestinii", din start ai tras linii... Mai frumos ar fi fost sa intrepretezi "noi si voi, oamenii"...atunci, ai fi creat o legatura comuna, cu un SINGUR DUMNEZEU, iar credinta in profet sau in Fiul, ramanea la atitudinea fiecaruia ... ;)

Anonim spunea...

Viorica, am incercat sa postez de pe contul meu cat si anonim (poate or sa apara mai multe dubluri) insa imi da eroare :(

Majda

viorica abbu spunea...

Viorica, am incercat sa postez de pe contul meu cat si anonim (poate or sa apara mai multe dubluri) insa imi da eroare :(

au aparut toate 5 postarile, originalul si 4 copii....!!
ma bucur sa aud de tine...!

la logare nu bifa casuta "tine-ma minte"

Anonim spunea...

pt Mona: de ce esti ipocrita? de ce spui: nu ne putem intelege, iar apoi arunci cu noroi in crestini, facandu-ne politeisti, prin afirmatia ca am avea 2 Dumnezei: Iisus si Dumnezeu. Chiar nu-ti este rusine, chiar esti nesimtita sau doar o mare ignoranta? Eu cred ca tu stii foarte bine care este crezul crestin: EXISTA UN UNIC DUMNEZEU CARE NI S-A DEZVALUIT IN TREI IPOSTASURI PERSONALE. Pana si Allah al tau e personal, daca nu stiai, nu e o divinitate impersonala. (vezi atributele sale) Eu cu tine nu doresc sa ma inteleg, prefer sa evit oamenii ipocriti. Noroc ca sunt si destui musulmani cu cap, nu doar indoctrinati, care au un minim de cultura crestina si mai ales bun simt,ceea ce tie iti lipseste

Anonim spunea...

Nu este posibila comunicarea, ele au luat-o pe alt drum si acum e prea mult de intors, le e rusine unora sa recunoasca greseala. Prefera sa persiste in ea.
Pe un alt site, ti se spune clar in fata, te-ai maritat cu un musulman si inca nu te-ai convertit? Allahu wallahi illahe bla-bl-bla, citeste draga fata despre islam sa vezi tu ce religie frumoasa e asta si sotul tau sa te indrume, nu sa stea la televizor (ultima adaugire imi apartine).
Si atunci sa lasam deoparte politetea cand ne vorbesc dispretuitor despre crestinism, pentru ca 99,9% din ele s-au lepadat de el pentru ca asa le-a spus musulmanul, nu pentru ca au vazut o lumina si au inteles ele religia adevarata....bullshit.
Alexandru

Anonim spunea...

Ptr anonim care m-a facut ipocrita , iti multumesc , din pacate acesta este adevarul , de ce te superi ? eu nu cred ca am spus nimic ne la locul lui si nu inteleg de ce arunci asa de repede cu venin ,

ptr Alexandru , d-nle eu nu te contrazic or mai exista si personaje din acestea care asi obliga sotia sa treaca la alta religie dar eu zic ca-i si vina ei ca accepta , daca cineva vrea sa-si schimbe religia trebuie sa o faca din suflet nu doar de ochii sotului si dupa catva timp sa o vezi destrabalanduse pe nu stiu unde , da pacat ,


ptr alt anonim si banuiesc ca este Majda

sa sti ca nu m-am lepadat de credinta ci am devenit credincioasa draga mea , este o mare diferenta intre cum eram si cum sunt


Mona

xxx spunea...

La multe romance recent convertite deranjeaza faptul ca ele ataca crestinismul, nu ca au ales islamul,asta e optiunea lor. Dupa ce s-au convertit la Islam devin "experte" in Crestinism, isi dau cu parerea despre credinta si despre practicile crestine, le analizeaza critic, insa o analiza fara nicio valoare, de multe ori ridicola, pentru ca ele nu iau in seama specificul Crestinismului, orizontul in care el isi are locul, tipul lui de logica, ducand astfel o lupta doar cu propria lor imagine asupra religiei pe care au abandonat-o,o lupta cu propriile lor prejudecati. D-soare Mona este un exemplu in acest sens, se incadreaza perfect in aceasta tipologie a femeii musulmane.

Anonim spunea...

pt alexandru........cred ca cel mai plin de bullshit esti tu baiete.si cum tie ti se permite sa vb asa sper ca nici mie nu-mi va fi sters comentariu.n-am mai vazut asa islamofob,incuit la minte ca tine.una zice omul incercand sa fie civilizat si alta o intorci tu cu atacul la persoana.
am spus intr-un alt comentariu ca respect crestinismul si dreptul fiecarui om sa practice orice religie,iar tu vii si rastalmacesti tot ce zic eu si-mi spui ca daca nu cred ce credeti voi inseamna ca nu va respect credinta.
what a lot of nonsense!!!!
ca regurgitez nu stiu ce si bla bla bla ,alte idiotenii in stilul tau.
nu zic ca n-or fi femei care au acceptat islamul pt ca au fost obligate,dar cred ca te-ar manca pielea sa stii cate femei super inteligente si moderne accepta in fiecare zi aceasta religie!!!
tu poti sa stai aici si sa buricaresti la toata lumea ca vai ce lipsa de respect au musulmanii fata de crestini,cand tu insusi nu esti in stare sa oferi respectul pe care il ceri!
hai ca ma duc la o cafea si o tura prin magazin,ca sa cheltui banii arabului care mi-a spalat creerii si m-a facut musulmanca:))looool
te rog viorica sa-mi postezi comentariu si promit sa fiu mai cuminte de-acum incolo.dar ce sa-i faci se mai enerveaza si omul cand vede atata prostie si ignoranta.
maria:))

viorica abbu spunea...

maria si alexandru,vedeti bine ca nu am sters comentariile desi s-a trecut de linia rosie.
Totusi -nu este corecta nici generalizarea nici luarea ca exemplu a extremelor.
la gimnastica si la patinaj artistic daca nu grsesc cea mai mica si cea mai mare nota se sxclud-adica extremele.
adevarul este ca ambele religii au asa de mari gauri,asa de mari tare in aplicarea or incat cu surprindere vedem ca fiecare are dreptate in felul lui.

Anonim spunea...

Maria, in loc sa te legi de varsta mea (celebul argumentum ad hominem), mai bine ti-ai vedea lungul nasului. Pariez ca tupeul l-a crescut de cand te-ai convertit, sa nu ajungi ca Pinocchio.
Cand scrii linistita, de parca nici usturoi n-ai mancat, nici gura nu-ti miroase, ca Iisus a fost profet si ca n-ai nevoie de intermediari si ca tu crezi in singurul Dumnezeu si alte bull-shituri, nu-ti pot raspunde decat ca-mi vine sa intreb ce ti-a facut crestinismul? dar apoi imi amintesc ce ti-a facut musulmanul si raspunsul il am deja.
Alexandru.

Anonim spunea...

esti cam mitocan alexandrule,dar nu ma mira.iti faci religia mandra de tine,un adevarat reprezentant...nu?religia nu mi-a facut nimic insa nnu am gasit explicatie la intrebarile mele iar islamul a fost ceea ce cautam.
asa ca tu vezi-ti de ale tale si eu de ale mele!
pt cunostintele tale m-am convertit inainte sa-l cunosc pe sotul meu ,cu vreo 3 ani inainte si de una singura,asa ca sa te zgarii un pic.
si viorica cred ca era indicat sa-i stergi ultimul comentariu,dar pt ca nu ai facut-o ma astept sa imi publici si mie comentariu.
maria:)

viorica abbu spunea...

Dragii mei cititori,sunt sigura ca Maria este o minunata fata, educata,inteligenta,harnica,sunt sigura ca Alexandru este de asemeni un bun prieten,placut interlocutor,etc....etc...etc...

SI TOTUSI

iata ce face discutia pe teme religioase,cata incrancenare,cata inversunare,cum coboara nivelul discutiilor,stiind sigur ca nu ajungem la un rezultat...
interesant...
vedeti in fata -va rog-adevaratul pericol ce se apropie cand aceste forte inmultite cu milioane se vor infrunta pe campul de lupta....!!!

Anonim spunea...

viorica,draga mea
nu eu am inceput cu atacurile la persoana si presupunerile foarte inteligente.ma manca limba sa ii zic mai multe domnisorului,dar am lasat-o balta.
imi fac mea culpa,sunt cam temperamentala si nu cum crede monseur alexandru,cu creerul spalat.
ce sa facem ,unii oameni nu vad mai departe de lungul nasului.
pacat viorica!!!tu esti fata buna si desi ma irita uneori anumite comentarii de-ale tale ,tot imi esti draga ca esti un om drept.si mi-as dori ca noi doua sa fim primele care ne dam mana,desi suntem de parti diferite ale barierei.iar cei ca alexandru nu ar trebui lasati sa iasa la suprafat pt ac nu fac decat sa strice munca altora.
maria:)

Anonim spunea...

Chiar daca ne place sau nu intotdeauna vor exista astfel de dispute pe tema religiei , cel mai frumos ar fi totusi sa ne mentinem respectul unii fata de ceilalti .

Mona

viorica abbu spunea...

Maria,

si mi-as dori ca noi doua sa fim primele care ne dam mana

lucru s-a petrecut fi sigura.se simte la tine corectitudinea si sinceritatea,ca si patosul de altfel.

asemenea situatii m-a facut sa ma feresc de generalizare ,de a-mi ramane in minte parerei fixe.
Regret ca nu ma abtine de a trage cu ochiul la forumul vecin cu mine si cand vad ce vad ma apuca si pe mine pandaliile.

Dar am multe intrebari sa-i pun lui alexandru despre practicile crestine...
Si nu mare imi va fi surpriza sa aflu ca este penticostal sau o alta secta asa zis "pura" in fata lui Dumnezeu...
violenta ta de limbaj -alexandru- ma duce cu gandul la doua grupe de oameni si doua ideologii ce au lasat dare sangerii in istorie...sper sa ma insel.




si scuze Maria ca amestecat borcanele.


am dreptate alexandru ??
considera intrebarea pusa...

Anonim spunea...

Doamna Viorica v-am raspuns dincolo. Mutati, daca doriti comentariul ce-mi preciza credinta aici, dar de cand am inceput prima data sa scriu pe site-ul dumneavoastra, am spus ce sunt.
Alexandru

Anonim spunea...

Mona

Viorica cred ca sunt 2 comentarii aseara pe care nu le vad aici s-a intamplat ceva ?

viorica abbu spunea...

Mona,verifica si la alt articol poatedin greseala ai scris acolo.
nu am retinut decat un articol a lui alexandru,si asta pentru ca nu am posibilitateatehnica sa editez comentariile,ca la forumuri,si sa sterg un cuvant anume.

lol spunea...

Daca profetul Mohamed ar fi trait azi printre noi, i-ar fi omorat pe toti care ar fi pus la indoiala misiunea sa profetica, asa cum a facut-o in timpul vietii sale. Se stie ca el a fost obiectul glumelor unor anumiti poeti, la fel cum azi ar fi fost obiectul caricaturilor sau comentariilor unor jurnalisti. Ce-a facut Mohamed atunci? Pac-pac: a dat ordinul sa fie omorati, iar oamenii sai de nadejde au executat ordinul. Musulmanii care azi se revolta la vreo caricatura se comporta la fel ca profetul lor, sar la bataie. Daca profetul ar trai azi, atunci e clar ca el ar propaga un Islam militant, care ne-ar ameninta si provoaca sa rescriem obiceiurile culturale, ne-ar obliga sa alegem cenzura datorita fricii fata de mitralierele intoarse spre noi.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...