Pagini

6 sept. 2011

Cine este Erdogan?

Autor: Corneliu.
Comportamentul sau arogant, incurajarea fundamentalismului islamic in Turcia, apropierea strategica de lumea araba si nu in ultimul rand, ostilitatea sa isterica impotriva Israelului nu sunt lipsite de radacini in trecutul familiei sale si in propria sa biografie.
Este deci important sa-i fie cunoscut profilul, conform cu ce s-a publicat in diverse surse in lume.
* Membrii familiei sale au servit in decursul WW2 in unitatile voluntare ale fascistilor musulmani, atat in Iugoslavia, participand la lupta impotriva partizanilor lui Tito cat si in Africa de Nord unde au ajutat armata germana sa prinda evrei.
* In anul 1974 Erdogan a scris si regizat o piesa de teatru extremist-antisemita ("MAS KOM YA") pe care mai apoi a scos-o de pe scena de teama ca acest lucru ar fi putut duce la scoaterea in afara legii a partidului din care facea parte. Piesa descria pe evrei exact ca in materialele propagandistice naziste.
* In anii '70 si '80 Erdogan adera la ordinul musulman extremist Nekshibendi ("Aparatorii Adevarului") care aspira spre jihadul mondial si a declarat de reptetate ori ca unul din scopurile sale este  distrugerea Israelului.
* Erdogan a fost primul premier turc care a dat posibilitatea colectarii de fonduri pentru organizatia terorista Hamas.
* Erdogan a fost trimis in 1988 la inchisoare pentru 10 luni pentru activitate extremista si pentru incitare contra SUA si a evreilor.
* El a mai afirmat ca daca nu ar fi existat influenta americana, el s-ar fi angajat de mult in lupta pentru lichidarea Israelului.
Mai mira pe cineva comportamentul Sultanului Padisah Erdogan Intaiul?
---------------------------------------------------------

3 comentarii:

viorica abbu spunea...

completarea mea -care sper sa nu supere autorul-:
* -incununarea prestigioasei cariere a acestui famfaron turc -caci s-ar putea sa jignim sultani si padisahi patrioti-,va fi probabil probarea pe propria piele a primei bombe atomice israeliene -yani, prototipul.
Dupa care ca veni productia de serie-Siria-Egipt-Iran.
Adevarul este ca toate revolutiile trebuie sa aiba un sfarsit si lumea -care ramane- sa se intoarca la munca.
Rugaciunile se pare ca nu ajuta cine stie ce, nici sa ai mancare pe masa, nici haine pe tine,nici industrie,nici educatie si nici cultura.

si apoi cum se zice ? decat sa planga mama, mai bine sa planga maica-ta

Anonim spunea...

Nicio problema, Viorica.
Numai ca un asemenea deznodamant nu ar fi bun pentru nimeni. Sper ca noul sultan de va incurca repede in prostestile sale actiuni (de exemplu se ia acum si de Cipru, care insa are in spate Grecia, trimite nave de rzboi care sa patruleze in lungul coastelor Israelului, e pe punctul de a se certa cu Ahmadinejad), asa ca daca lui singir nu-i va veni mintea la cap, altcineva din interior va avea grija sa i-l reteze sau sa-l dea jos.
Sultanul inca n-a prins cat de "yani" este de fapt.
To be continued...

Anonim spunea...

Scuze pentru erorile de tastare:
- razboi
- singur

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...