Pagini

14 sept. 2011

Anarho-terorismul Grecesc nu are legatura cu situatia economica dar profita de ea.


Spectatorii si telespectatorii din afara Greciei cand se gandesc la aceasta tara, au in minte trei imagini
-focurile anuale uriase
-violentele stradale mult peste norma unor demonstratii sociale
-perspectiva acderii bueselor si pierderea investitiilor datorita crahului grecesc.

Primul si al treilea fenomen,sunt mai complexe,mai greu de analizat creend dificultati atat analistilor externi ,cat si celor ce traiesc in Grecia -cum este Loreley de pe Islamul Azi sau  pe Rasarit--care din cand in cand incearca sa intelega fenomenul grecesc fara a reusi.

Ceea ce iubesc televiziunile sa arate sunt aceste imagini botezare GRESIT demonstraii violente in grecia impotriva austeritatii
Un anume public vrea sange, violenta,politia batuta si umilita, masini arse si vitrine sparte....
I se indeplineste dorinta:


Cu fata acoperita fiecare avand in spate un rucsac cu ciocane,bate,pietre,spay paralizant sau sticle Molotov,sunt cei ce apar la demonstratiile pasnice si se confrunta cu politia gonind manifestantii si creend o falsa impresie de revolta sociala
o demonstratie in Athena asa arata,dar pentru televiziunile straine e prea "cuminte"


Asadar sa vedem cine sunt anarhisto-teroristi greci,cei care distrug sistematic orice demonstratie pasnica,organizata si legala demonstratie care din pacate nu a gasit reflectare in stiruile si pozele agentiilor de stiriCei se pun bombe in locuintele ministrilor sau trimit parlamentarilor scrisori cu gloante inauntru.

Anarhistii greci nu au aparut datorita recesiunii economice si nu au nici-o legatura cu programul de austeritate.
Anarhistii greci, nu sunt un fenomen al zilelor noastre, ci datează de la răsturnarea dictaturii în 1974. Gruparea teroristă „17 noiembrie” şi-a început operaţiunile în 1975 şi a continuat până în 2002, anul în care a fost dezmembrată. Din 2002 au apărut mai multe grupuri cu caracteristici foarte diferite în privinţa ideologiei şi metodelor. Este un fenomen diacronic şi nu cred că va dispărea vreodată.
Măsurile de austeritate de astăzi şi criza financiară amplifică tensiunile sociale, ceea ce-i stimulează pe tineri să se alăture unor grupări precum Conspiraţia celulelor de foc.Anarhiştii se declară împotriva existenţei guvernului şi împotriva parlamentului burghez. În cazul de faţă Conspiraţia Celulelor de nu merge mai departe în sensul realizării unei analize a situaţiei politice şi financiare din Grecia, a managementului şi a regulilor administrative. 
Anarhistii nu au varianta,nu au o analiza si un program de masuri.dorinta lor este distrugerea a ceea ce exista fara a fi siguri ca este nevoie de a se pune ceva in loc.

sursa: Presa romaneasca

Un comentariu:

Anonim spunea...

Viorica poate nu ai observat dar multe tari din europa si-ar dori situatia economica prospera din Turcia.
Asta este mesajul primului ministru turc.

Alina

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...