Pagini

22 sept. 2011

Oportunistii post revolutionari,oportunistii de tip nou

Unii au venit din strainatate,afectati,eleganti ,scrobiti,plini de bune intentii si de a arata romanului cum se reuseste in viata in sistem privat.
Apoi au esuat frumos in cate un partid,fundatie, trecand incet -incet la afaceri mai consistente,mare parte imobiliare.
Cine nu a reusit nici cu asta a cautat in pod poze cu casa regala.

Altii,bastinasi,au luat piatra de frecat si si-au curata bine rosu de pe ei,au aruncat carnetul de partid si s-au pus pe treaba.
Ei nu au vrut sa-i invete pe romani societatea privata, caci au constatat ca romanii se descurca minunat.

Primul lucru de bon-ton este sa fi din vita de desident,sa ai vre-o mustrare scrisa cu avertisment de la comitetul de partid,sau macar un martor din Piata Universitati,ceva civic,ceva de dreapta, orice,macar si lupta impotriva avorturilor.
Al doilea lucru obligatoriu-necesar este sa redevii credincios,credinta fiind ceea ce ti s-a furat ani de zile.
E bine sa ai prieteni dintre preotii ce au stat in inchisoare,dar daca nu ai,e suficient sa botezi si sa cununi non stop,importante sunt cat mai  multe cruci si matanii.

Acum esti pe drumul bun,iar daca te inscrii pe la Asociatiile civice,anti avort,anti mineri,anti comunisti, anti divort,anti icoane,anti americane,anti rusesti,anti discriminare,anti sioniste,anti populiste si anti schimbiste,daca te mai si pozezi pe la mitinguri,invalmaseli,sau ai norocul sa iti dea un politist cu bulanul in cap esti un om facut...
Intri in gasca lui Coja,Roncea.Rapcea,Radu Iliescu,Viorel Ene,V Zarnescu...etc

Si nu uitati...conspiratii....cat mai multe conspiratii,cat mai multe conspiratii deconspirate, ale CIP -ului,ale vaccinelor,ale evreilor,ale extraterestilor,ale lui Papura voda,masoni,oculta financiara...nu conteaza, conspiratii demascate sa fie.

Asa dragii mei veti fi niste minunati oportunisti, oportunisti de tip nou,puternic inradacinati in acesta societate de consum din care slava domnului consumati din plincu toate vremurile grele din Romania.




Mi-am amintit de toate astea, la festivalul de blamare a celui ce a fost unul din cei mai apreciati poeti,unul din datatorul de clipe fericite in intunericul socialist,a celui ce a facut sa vibreze inimile tinerilor si mai ales sa-i invete ca "patriotism" nu este un cuvant rusinos.Ca a spune patrie,steag iubire de tara nu sunt cuvinte desuete.

Adrian Paunescu,ca sa pomenesc pe unul din asa zisi "oportunisti",s-a asezat de o parte a hartii politice si a ramas acolo...nu a fost oportunist..
In schimb cei ce-i cauta negrul de sub unghie,da...da si da !

2 comentarii:

karma police spunea...

exact excelent spus

marinescu spunea...

Ai trait timpurile dinainte de 89 ?

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...