Pagini

1 dec. 2010

TRIMITETI UN COMENTARIU.......

Am sa reproduc aici doua comentarii la postarea:
Daca nu curge, pica.... Palestina - Rana sângerândă a umanității

Cherie spunea:
... S-ar parea ca vor independenta. Nu o independenta asa cum o intelegem noi ci asa cum sunt invatati cei care au trait cu cortul ca beduinii, in pustiu, care nu inteleg decat autoritatea celui mai puternic,.............
Rodica.Botan: spunea...
Cu toata economia proasta, nu de mult Obama a golit iara din visteria Americii in punga Palestiniana. Dupa citi bani intra acolo, ar trebui sa vezi ceva construit...o scoala, un spital, o strada...Nu au nici serviciu de gunoi...iar banii ii cheltuie toti pe armament sa se bata. Cum sa aiba respect de viata altora cind sint in stare pentru 20.000 de dolari sa-si imbrace copiii de 7-8 ani cu vesta cu exploziv si sa-i trimita la moarte?




abbu viorica spunea...
Ma bucura cand oamenii doresc sa descifreze relatiile foarte complexe si complicate din Orientul Mijlociu si dintre Israel si Autoritatea palestiniana in special.
Dar, ca sa facem  analiza corecta si obiectiva sa nu uitam ca israelienii faceau cumparaturi in Gaza sau alte orase palestiniene pana in 1986,ca muncitori arabi erau angajati la primariile oraselor din Israel,in fabici, la servicii publice si nimei nu vedea in asta ceva periculos sau ciudat.
Cu patrunderea fundamentalismului religios din centrele lui din Iordania si Siria,prin indoctrinarea oamenilor simpli, necajiti, muncitori,oameni cu familii de intretinut, lucrurile se schimba,de frica represalilor interne populatia se schimba si devine militanta fara voie,iar unii speriati de imamii si ayatolahi care zi si noapte ii ameninta cu iadul au trecut la fapte...prima intifada....a doua intifada...autobuze sarite in aer, cafenele, explozii pe treceri de pieteoni si in institute publice.
In loc de locuri de munca, au primit explozibil si armamanet.
Moscheile au devenit depozite de arme.
Normal ca a venit reactia Israelului,relatiile economice au cazut la aproape zero,saracia si disperarea a ajuns in casele palestinienilor invatati de noii stapani-Hamas sa acuze numai patronul care l-a dat afara nu si cauza care a generat aceasta masura.
Mii de rachete s-au aruncat in ultimii ani dinspre Gaza in Israel,din ce in ce mai precise si perfectionate,din ce in ce mai puternice.
De unde toate astea? Si de ce  trec prin tunele sapate pentru contrabanda arme si explozibil si nu mancare sau lucruri de stricta necesitate...?
Pentru ca islamul trebuie sa invinga
Pentru ca islamul fundamentalist al Fratilor musulmani,brigazilor AL Acsa,diversele militii si organizatii teroriste nu va inceta lupta pana cand ultimul om de pe glob nu va deveni musulman.
Cu sprijinul banilor si armamantului Saudit,Turc,Iranian.
Cu sprijinul propagandei si provocarilor lor.
Spre disperarea statelor arabe ca Liban,Iordania,Egipt,Quatar,Irak care nu se vor antrenate in aceasta hora
si care tin strict sub observatie palestinienii din tarile lor si birourile lor de raspandire a terorismului.

Acum este in focus Israel,maine Olanda,Franta Europa,poimaine America.

Sunt inca multi oameni in teritoriile palestiniene care traiesc in mare saracie,in lipsuri,in teroare,dar toate aste sunt intretinute NU DE CONDUCATORI DIN RANDUL LOR ci de venetici veniti din Tunisia,din Siria,straini de pamant acela,straini de probleme, dar cu o singura dorinta...implantarea shariei,a legilor islamice si mai ales la distrugerea statului Israel prin orice mijloc, asa cum spune Declaratia lor de constituire,la care cu toate "tratativele de pace" nu au renuntat nici azi.
------------------------
mi-e mila de oamenii aceia desi nu fac nimic sa se schimbe situatia,dar si mai mila mi-e de israelieni,care au demonstrat ca pot construi o tara moderna si infloritoare din desert si nu sunt lasati in liniste.

Un comentariu:

cherie spunea...

Am citit "Manuscrisul omega" de Adrian d'Hage.
Actiunea e o fictiune dar face loc unei descrieri foarte realiste a vietii in Israel respectiv o familie de evrei si o familie de palestinieni, ambele lovite de razboiul absurd In completare si viata in Italia catolica si in Vatican. Un roman, dar care pune mult mai corect punctul pe realitate decat niste franturi de articole de ziar care vad doar o fata a problemei si asta povestita cu "pasiune".....

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...