Pagini

12 dec. 2010

Ce si mai ales cum fura romanul plecat din tara de nevoi si mizerie....

Unii au sa sara in sus ca sunt... "tigani"
Eu am sa ma opintesc pe picioarele din fata si am urlu:
-"Sunt romani cu cetatenie si pasaport romanesc..."

6 comentarii:

cherie spunea...

Da... daca ar fi vorba de armeni sau unguri... Astia nu s-ar supara daca am zice de ei ca sunt romani de etnie armeana sau maghiara...
Dar ce importanta are ? Nu ? Tiganii nu-s tigani!

viorica abbu spunea...

dar ce sunt?

Fetita Junglei13 spunea...

Si asta nu e nimic.
Nu mi-a fost niciodata rusine,ca-s romanca,atunci cand eram in alta tara,dar mi-a fost scarba de ceea ce ma invatatu romanii intelectuali sa fac.
Multumesc si azi,ca am ramas asa cum sunt si iti pot spune ca stiu zeci,ce au case construite pe ceea ce furau acolo.Romani,nu tigani.

viorica abbu spunea...

Nu,nu numai ca nu este rusine,este mandrie a fi roman.
Doar ca gunoaiele trebuiesc aratate si maturate daca vream sa scapam de ele fie ca sunt tigani,romani,unguri sau ce nationalitati mai sunt prin Romania.
Am postat clipul pentru cei care cu atata usurinta "arunca moartea in tigan..."

Rodica Botan spunea...

Eram acum doi ani in Venetia cu sora mea. In piata San Marco erau trei orchestre. Una dintre ele am dibuit-o repede ca sint romani dupa Balada lui Porumbescu. M-am asezat la o masa si am comandat ceva si am ramas coplesita de muzica...am inceput sa pling ...plingea inima din mine si nu stiam nici eu de ce. Soa mea a crezut ca am innebunit sau ceva. Simteam ca si inima din mine s-a sensibilizat de duiosia acordurilor ...
Ei...cum nu era multa lume, m-am apropiat in pauza de scena unde erau si le-am spus ca n-am mai vazut Romania de 28 de ani si ca muzica lor mi-a amintit cine eram eu - ca purtam in mine un suflet de roman. Din vorba in vorma mi-au spus ca ei sint orchestra care este platita cel mai ieftin - pentruca sint Romani. Erau acolo muzicieni de la Filarmonocele cele mai renumite din Romania- dar pe plaja erau romani care aveau acolo o scoala de hoti- te duceai si ascultai cum ii invata pe cei mai tineri sa fure...Spuneau ei ca din cauza reputatiei proaste care o au romanii - cei care vor sa munceasca cinstit sufera si sint tratati prost.
Nu stiu ce-i de facut. Noi a trebuit sa renuntam sa vorbim romaneste prin Roma...ne era rusine - pentruca se injura si se vorbea romaneste pe strada cu un limbaj absolut infricosator...nici nu vreau sa-mi mai amintesc...

mihaela spunea...

of, of! sa ma bucur deci ca sunt in Canada si ca aici nu exista (cel putin din cate stiu eu) români care sa recurga la astfel de "metode" de cumparaturi. în consecinta nimeni nu se uita ciudat cand spun ca sunt romanca, ba chiar am remarcat o nota de respect (pentru ca sunt din Europa ?!? sau poate pentru ca cei cu care am vorbit aveau colegi romani...)

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...