Pagini

26 dec. 2010

Cativa rabini ultrareligiosi cer ca evreii sa nu vanda case la arabi in orasele israeliene


Treizeci de rabini israelieni sprijină o normă religioasă care interzice evreilor să vândă sau să închirieze case unor ne-evrei,(cu adresa la arabi).
Presa israeliana apreciază că acest lucru reprezintă o indicaţie asupra creşterii radicalismului în rândurile comunităţii rabinice din Israel.
Acţiunea clericilor - care se numără printre cei mai influenţi din Israel - a atras acuzaţii de rasism. Această normă religioasă a fost iniţiată în oraşul nordic Safed de către rabinul şef al acestui oraş, Shmuel Eliahu, fiind aţintită împotriva arabilor. Nitai Morgenstern, unul din asistenţii lui Eliahu, a declarat că oraşul Safed are o problemă cu oamenii care închiriază sau vând proprietăţi arabilor, deoarece acest lucru riscă să "distrugă ţesătura socială a oraşului". Un grup de evrei ultra-ortodocşi au cerut sprijinul altor rabini şefi, iar noua reglementare a fost semnată de 37 de rabini.

Actiunea nu este oficiala, nu are putere legislativa sau executorie insa apare ca o pata a imaginii Israelului in lume.
Adevarat ca Autoritatea palestiniana, la acelasi cubiect,a decretat pedeapsa cu moartea pentru cine vinde casa sau teren la ....israelieni...

La marginea orasului BATYAM din Israel,a avut loc o demonstratie a sustinatorilor acestor rabini,stiut fiind ca orasul se afla in imediata apropiere a orasului arabesc Yaffa,ai caror locuitori cumpara case in Batyam




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...