Pagini

7 dec. 2010

Anul nou Islamic

Anul Nou este evenimentul ce rememorează musulmanilor începuturile Islamului - când pe data de 16 Iulie 622 Profetul Mahomed a pornit în călătoria istorică de la Mecca la Medina. Acest eveniment este considerat de musulmani data de începere a unei noi ere în istoria civilizaţiei şi implicit marchează începutul Calendarului Musulman. Emigrarea Profetului Mahomed alături de bunul şi credinciosul său prieten, Ebu Bekir, e considerat Anul 0 pentru musulmani (anul musulman având doar 354 de zile) şi potrivit tradiţiei, atunci Profetul Mahomed a început propovăduirea credinţei în Allah / Dumnezeu în toată lumea islamică. (Anul Nou Islamic se numeşte Hicri Yilbaşi iar data sa în fiecare an Selenar / Lunar este 1 Muharrem).

Felicitarile mele musulmanilor romani,musulmanii ce insotesc istoria Romaniei de sute de ani,  integrati, muncitori si devotati tarii.
Desi diferitele conduceri si partide nu prea au facut eforturi de a le creea conditii ceva mai bune de educatie si munca,musulmanii romani,reprezentati si in parlament prin doua locuri,au ramas devotati tarii si neinfluentati de curente fundamentaliste venite din tarile arabe.
Felicitari de asemeni tuturor musulmanilor din toate tarile ce se comporta asemenea lor.

Liderul Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...