Pagini

5 dec. 2010

Incendiu devastator in Israel

Personal nu am date afara de ce vad la tele.
asa ca reproduc comentariul unui cititor al blogului,care pare mult mai bine informat:

Anonim spunea...
Iata o crima monstruoasa pe care o comit arabii in Israel: incendierea padurilor si localitatilor din nordul acestei tari si arderea de vii a oamenilor, pana acum 41 la numar.
Probabil ca ati vazut deja la televizor.
Iata insa o relatare proaspata de azi dimineata din DEBKAFILE
Cititi si nu va mirati. Maximum unii vor afla ceva ce n-au stiut.

Ofiţeri superiori din armata şi poliţia israeliană au declarat: Israelul se află în prezent în faţa unui atac bine organizat de incendieri.

Ofiţeri superiori din armata şi poliţia israeliană au declarat în seara zilei de vineri că Israelul se află în prezent în faţa unui atac bine organizat de incendieri ce s-ar putea intensifica în zilele urmatoare. Acesti ofiteri care au evitat sa precizeze în mod deschis factorii ce stau îndărătul acestei campanii, au spus că e vorba de un tip nou de război cu care ţara încă nu s-a confruntat până acum. Suspiciunea cade asupra unor factori externi. Suspiciunea s-a întărit atunci când în seara de vineri în jurul orei 21 au parvenit primele ştiri despre extinderea incendiului la localitalea Tel Al, la răsărit de oraşul Aco, departe (şi la nord-est, contrar direcţiei vântului N.T.) de zona centrală a marelui incendiu, nu departe de o grupare de aşezări arabe din centrul Galileei. Ofiţerii au adăugat că în timp ce atenţia tuturor era îndreptată spre incendiul de pe Carmel, aproape nimeni nu a observat că în sudul ţării, în regiunea Neghev (având şi o numeroasă populaţie de beduini N.T.) s-a încercat incendierea câmpurilor cultivate din zona localităţii Mishmar Hanegev.

Înainte de aceasta, la 3 dec. după amiază deja începuseră să se întărească suspiciunile, pentru că incendiul de pe Carmel, început cu o zi inainte, a pornit concomitent din câteva focare. Poliţia a prins la amiază în pădurea Carmel doi oameni din localitatea druza Daliat el Carmel, a căror identitate n-a fost dezvaluită, având asupra lor sticle incendiare. Crezându-se neurmăriţi, ei aprinsesera sticlele si începuseră să le arunce prin pădure. Se presupune că cei doi sunt parte dintr-o bandă mult mai mare care a produs întregul incendiu. Unii ofiţeri de poliţie au incercat să minimalizeze cele găsite, dar fapt este că cei găsiţi se află acum în cercetarea Shabak şi nu degeaba.

În noaptea spre sâmbătă au izbucnit încă două incendii, lângă Bat Shlomo, în Wadi Milek şi în cartierul Neve Iosef din Haifa. Mai înainte poliţia a găsit în apropierea altui focar nou de incendiu (departe de Carmel N.T.) o bicicletă abandonată si pe ea o geantă cu o perucă înăuntru, utilizată de incendiator pentru disimulare. Acesta încercase să producă un nou incendiu care să cuprindă o staţie de benzină şi zona industriala alăturată. Daca ar fi reuşit, s-ar fi produs un al doilea mare incendiu, de data asta în partea de nord a Haifei. Suspiciunea de incendiere a fost confirmată şi de incendiarea copacilor din jurul statuii eroului national Alexander Zaid din Kiriat Tivon (statuie care a fost şi în trecut ţinta câtorva vandalizari). Deasemenea s-a încercat incendierea vegetaţiei dense de lânga Shfaram şi daca ar fi reuşit, incendiul ar fi căpătat aceleaşi proporţii ca şi cel de pe Carmel.

Post scriptum:
In timp ce traduceam aceasta relatare, au aparut actualizari: noi incendii provocate au izbucnit in Galileea Superioara, la Margaliot si Manara.

Cum sa zic, fiarele arabe isi continua crimele.

Personal nu sunt bolnav de corectitudine politica.

Pentru saitul DebkaFile, iata linkul:

http://www.debka.com/

Corneliu
04.12.2010, 11:35

9 comentarii:

Rodica Botan spunea...

CUM SE SCHIMBA ...REALITATEA...
Poate vom intelege din povestea de mai jos.

Un tip, se plimba pe strazile frumoase ale Parisului, cind, deodata vede un ciine Rottweiler care ataca o fetita. Repede, sare in ajutorul fetitei, se lupta cu ciinele si in final reuseste sa-l stranguleze...Fetita supravietuieste atacului cu numai citeva zgiriieturi...si nici el nu era intr-o conditie mai rea.

Un jurnalist a fost martorul acestei intimplari si s-a apropiat de acest tinar imediat...

"Domnule, te rog da-mi numele tau . Miine , toate ziarele vor avea pe prima pagina un articol ..."Un erou parizian salveaza o fetita din coltii unui Rottweiller."
Tinarul raspunde...Dar nu sint din Paris...
Jurnalistul:...Ok, atunci vom scrie,,,"Erou de origine franceza salveaza o fetita din coltii unui ciine ucigas."
Tinarul:Dar nu sint francez...
Jurnalistul: ok...atunci toata Europa va auzi de tine si subiectul jurnalelor de miine va fi" Eroul Europei a salvat o fetita..."
Tinarul...un pic deranjat..."Nu sint nici din Europa..."
Jurnalistul:... dar de unde esti?...
Tinarul..."Sint din Israel."
Jurnalistul...oh...aha...nici o problema...miine intreaga lume va stii despre tine...titlul articolului..." Israelit , omoara catelusa unei fetite!!!"

viorica abbu spunea...

Rodica,repet comentariu catre tine de la alta postare:
multumiri ca ai gasit puterea si timpul dupa zile grele si pline de emotii -sa scrii aici.

Eu nu stiu cum au inceput lucrurile in Israel,care este cauza focului,stiu doar ca aceea tara a facut gradina din nisip,ca fiecare pom este important asa ca un asemenea incendiu de proportii este un dezastru...
am vazut multa receptivitate si dorinta de ajutor de la vecini si de la cei de mai departe.
Din pacate nu am vazut nimic din Romania.
Poate si asta este un motiv sa deschid subiectul...rusinea fata de indiferenta romanilor la tot ce nu tine de a se plange cat sunt de necajiti....

Anonim spunea...

Multumesc, Viorica, pentru preluarea comentariului meu din 4 decembrie.
In ultima zi oficialii israelieni insista asupra unei explicatii curioase a incendiului: un presupus picnic facut de niste copii (minoritari druzi) intr-un loc in padure, dupa ce o alta explicatie ce se vanturase la inceput a cazut (aprinderea unei varsatori de gunoi ce functiona neautorizat, eveniment care nici n-a avut loc). Si nu se mai vorbeste despre multiplele focare de incendiere gasite si de persoanele prinse incendiind in diverse locuri.
Explicatia oficiala prezentata e insa puerila. Ea are scopul de a evita agitatia in randul minoritatii arabe conlocuitoare, care a dat in ultimii ani destui colaboratori cu inamicii Israelului, chiar si in perioade de razboi.
Uriasul incendiu a avut de la bun inceput mai multe focare de incendiere dovedite (altfel nici nu ar fi putut sa se extinda atat de repede si pe un front atat de larg), iar focare suplimentare au aparut in continuare si in alte locuri, la multi kilometri de incendiul principal si in directia contrara vantului.
Sa lasam naivitatile la o parte.
Daca vreti amanunte, cititi in site-ul pe care l-am dat in primul comentariu, site extrem de bine informat si care nu-si tine gura... Si nici eu...
Corneliu.

b.d. spunea...

Viorica, uite, nu trebuie sa-ti fie rusine :)
Stirea am gasit-o pe HotNews.ro :

''MAI trimite un elicopter in Israel, pentru a participa la stingerea incendiilor
de V.M. HotNews.ro
Vineri, 3 decembrie 2010, 15:30 Actualitate | Esenţial


Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) ar putea trimite, duminica, in Israel, un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie (IGAv), impreuna cu echipajul corespunzator, pentru a oferi ajutor autoritatilor israeliene in problema incendiilor de padure din apropiere de Haifa.

"La solicitarea ambasadei Israelului la Bucuresti, MAI a hotarat sa dea curs solicitarii si sa puna la dispozitia autoritatilor israeliene un elicopter care sa acorde sprijin in misiunile specifice", au declarat, vineri, pentru Mediafax, reprezentantii Directiei Informare si Relatii Publice din MAI.

Avand insa in vedere conditiile meteo din Romania, de vineri si sambata, elicopterul nu se poate ridica de la sol, astfel ca acesta ar putea pleca spre Israel duminica, daca va mai fi nevoie de interventia autoritatilor romane, au precizat sursele citate.''

Nu stiu daca elicopterul a ajuns sau nu, (intentia conteaza);), dar in urma cu aprox. o ora (dupa 77 de ore de lupta cu flacarile), s-a anuntat ca incendiul aproape a fost stins...

viorica abbu spunea...

B.d.

Dar nu ma rusinez deloc,mai ales ca pana la primavara la topirea zapezilor o sa ajunga si helicopterul.Poate cu corpul de balet a lui C. Tanase,carora am auzit ca le place mult in Israel...
Sa-i mai culturalizam putin....

Tot de la Hotnews,o veste buna.....

Masinile de pompieri din dotarea Autoritatii palestiniene,adica cele 3 masini trimise de la Ramala ca ajutor,sunt mult mai moderne decat cele din dotarea Israelului....

Acum stau linistita.
Daca Romania are probleme de acest gen, are cine sa ne ajute...!!

Stii ceva Corneliu ?

Anonim spunea...

Viorica, iti dai seama ca n-am cum sa le stiu pe toate.
Daca, fereasca Dumnezeu, s-ar produce o nenorocire in Romania, n-am nicio indoiala ca ar primi ajutoare imediate si eficiente din partea multor tari. Dar nici macar sa nu ne imaginam un asemenea scenariu.
In privinta masinilor de pompieri palestiniene, ceeace spui este real. Sistemul de paza si stingere a incendiilor din Israel nu a fost tratat cu seriozitate de catre guvern in decurs de multi ani, n-a fost adus la nivelul tehnicii si a normelor actuale din lume, ceeace s-a simtit din plin in acest incendiu. Cu toate acestea, un incendiu de asemenea proportii nu putea oricum sa fie rezolvat fara suplimentare de forte din exterior.
Se pare ca in aceasta privinta autoritatile de acolo se trezesc si urmeaza sa reformeze drastic sistemul in cauza.
Apropo de incercarile de incendiere, acestea continua in diverse locuri in Israel, fiind surprinsi si arestati numai ieri inca 7 arabi israelieni si palestinieni care si-au incercat norocul in acest domeniu...
Treaba cu helicopterul nu cred ca are vreo semnificatie. Probabil ca au fost cauze obiective.
Corneliu.

viorica abbu spunea...

Corneliu,Israelul nu este in mijlocul Europei,este inconjurat de o mare vrajmasa de musulmani care ii vor pieirea.
Orice slabiciune,orice balbaiala va da aripi acestor planuri.
armata nu mai este "vaca sacra" de care nu ai voie sa spui nimic rau,se decopera carente si frictiuni,guvernul este in parte destul de corupt si fractionat pe partide si mici sau mari interese,religioasii franeaza tot ce se popate frana,oamenii de calitate pleaca in strainatate,asa ca sa nu ne mniram ca Nasralla,considera ca a castigat al doilea razboi din sudul Libanului si se pregateste intens pentru o alta victorie,ca Hamas declara ca castigat in fata Israelului in februarie 2009 si se pregateste de a ataca mai in forta.

Nu stiu ce fac cetatenii de acolo, cum se pregatesc,dar daca conducerea nu este pregatita vor fi multe victime inutile,daca nu pericol de existenta.

viorica abbu spunea...

treaba cu helicopterul romanesc are importanta..in politica este un limbaj specific...

Interesant -povestea sarbatorii de hanuca,spune ca atunci evreii au invins grecii...
Iata ca azi, 2010,tot de hanuca,echipajele celor 4 avioane grecesti au sarbatorit impreuna cu evreii aprinderea unei lumanari.Au cantat si s-au bucurat de reusita....

vezi ca are legatura ??

Anonim spunea...

Da, nimic nu e intamplator.
Grecii lui Antiohus de acum 2300 de ani sunt de fapt pentru azi doar un simbol, simbolul opresiunii inlaturate prin vointa poporului.
Participarea grecilor la stingerea incendiului a fost hotaratoare, acestia actionand cu o eficieta si profesionalitate de invidiat. Deasemenea avioanele trimise de rusi au facut o treaba excelenta.
Dealtfel legaturile Israelului cu aceste doua tari sunt mult mai stranse decat se poate imagina.
Socul incendiului ar putea sa-i trezeasca insfarsit pe cei adormiti de siguranta de sine si de maruntisurile cu care se ocupa.
Cat priveste razboiul din 2006, acesta a fost o infrangere neta pentru Hizbala. Daca israelienii ar fi raspuns la tirurile de rachete lipsite de orice scrupule ale acestor teroristi cu actiuni mai putin chirurgice intreprinse pentru a afecta cat mai putin populatia din mijlocul careia "luptau" vajnicii hizbalisti si ar fi aplicat regulile sanatoase ale unui razboi normal, n-ar mai fi ramas azi nimic din Hizbala si din conducatorul ei iubit.
In mentalitatea araba nu exista infrangere, asa ca laudarosenia lor e explicabila si trebuie luata cu rezerva cuvenita.
Nici pana acum, dupa 4 ani si jumatate victoriosul conducator Nasrala inca nu indrazneste sa iasa din gaura lui de sobolan in care se ascunde si sa apara in public.
Corneliu.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...