Pagini

14 dec. 2010

Uzurparea profetilor...

Doua sunt lucrurile care ma tin departe de islam si de ideologia lui.
Doua dintre multele lucruri datorita carora niciodata nu voi privi aceasta religie cu simpatie.

Dar sa revin la islam:
1.-insusirea ca bun propriu, cu viclenie sau cu forta a tot ce a fost inaintea lui ... "Alah a creeat lumea","Alah l-a facut pe Adam" si "Alah a trimis proorocii" de la cei ai Vechiului testament cand islamul era inca in burta mamii si pana la Isus Hristos,care cica a fost prezis de vechiul testament,ca si Mohamed.
Adevarul este ca nici unul dintre ei nu a fost prezis nominal....
Sa vedem ce scrie  aici adica un site documentat:
 In ceea ce priveste pasajele din cartile lui Isaia (Ieshaiahu), Ieremia (Ieremiahu) si povestile despre David din Cartea Regilor (Melachim), acestea se refera la venirea lui Mesia, insa NU la venirea lui Isus. In nici una din aceste carti nu exista vreo mentiune clara a lui Isus (cu toate ca introducerea acestei mentiuni este incercata in mod repetat in traducerile crestine ale Bibliei), iar incercarile traditiei crestine de a crea o legatura intre profetiile Vechiului Testament si Isus nu au fost insusite niciodata de catre traditia iudaica.
valabil si pentru Mohamed.
Care dupa perioada inchinarii arabilor la fel de fel de idoli,a ales dintre ei unul singur,Alah,dar asta cand ??
in anul 600 e.n.
Totusi campania de schimbare a numelor personajelor din Vechiul testament continua.Finnd cea mai tanara religie islamul cauta o baza mai larga asa ca "imprumuta " fara rusine religia si istoria evreilor veche cu 3000 de ani inaintea lui:

Toți Profeții de la Adam la Muhammed au fost trimiși cu același mesaj: și anume, totală supunere a omenirii față de Allah.
Profeții lui Allah menționați în Coran: Numele din Coran 1. Adam 2. Idris 3. Nuh 4. Hud
5. Salih 6. Ibrahim 7. Ismail 8. Ishaq 9. Lut 10. Ya’qub 11. Yusuf 12. Shu’aib 13. Ayyub
14. Musa 15. Harun . Dhu’kifl 17. Dawud 18. Suleiman 19. Ilias 20. Al-Yasa 21. Yunus
22. Zakariyya 23. Yahua 24. Isa 25. Muhammed

Asadar ce vedem?De la 1-24 toate numele sunt din noul sau vechiul testament...singurul apartenet islamului este Muhammed....
Sa vedem si rastalmacirea unui pasaj din vechiul testament in care povestea este aceeasi doar personajele islamizate.in urma acestei copieri a rezultat o sarbatoare,sarbatoarea sacrificiului:

Astfel, Allah i-a dat lui Ibrahim (Avraham) lumina adevărului. Ibrahim a fost un trimis si un slujitor al lui Alah , el l-a iubit pe Allah mai mult decât orice altceva. El a fost gata să-si sacrifice fiul, Ishmael, la porunca lui Allah. Allah a acceptat promptitudinea lui Ibrahim și a trimis în loc un miel pentru a fi sacrificat.Pentru comemorarea acestuia există sărbătoarea numită Sărbătoarea Jertfei. Prima clădire construită pe suprafața pământului cu scopul de a face rugăciunea pentru Allah este Kâbe. Cea dintâi Casă [de închinare] ridicată pentru oameni este aceea din Bakka , cea binecuvântată și călăuzitoare pentru toate lumile . Ea a fost construită cu 2000 de ani î.H. de către profetul Ibrahim și fiul său Ismail la Mekka. Pentru a indica locul din care se face înconjurarea acestei construcții a fost așezată în colțul de Sud-Est o piatră neagră, iar primul ocol al acestei construcții a fost realizat de profet împreună cu fiul său Ismael.
De unde si pana unde Avraham, patriahul evreilor,intemeietorul monoteismului si conducatorul poporului evreu prin Irak-Iordania-Israel a ajuns in Arabia Saudita sa puna meteoritul negru in coltul nu stiu carei cladiri....???!!!!!
.........................................
al doilea lucru:
2.-Mesajul clar si puternic al islamistilor dupa care islamul trebuie sa fie singura religie adevarata ,restul trebuie sa dispara.
Degeaba ne invartim in jurul cozii cu fel de fel de explicatii,teorii si citate rastalmacite.Mesajul este razboinic si fara posibilitate de a gresi.
Ori trecem la islam ori disparem.
Dar inainte de toate crestinismul se confrunta cu serioase probleme interne.
Personal consider ca crestinismul nici macar nu mai este religie monoteista,deoarece crestinii se roaga la tot ce le pune popa in fata: oase,icoane,aschii de lemn sfant,apa sfanta,moaste,giulgiu sfant,mormant sfant si altele.Cu asemenea devieri,faramitari,sua sectorizare a credinciosilor, islamismul care este o religie inchistata, anacronica,razboinica are o sarcina din pacate foarte usoara...

 Uneori cred ca mi s-ar potrivi religia iudaica,dar la iudaism este foarte greu sa treci -acolo nimeni nu lasa poarta deschisa sa intre cine pofteste.

   

19 comentarii:

Anonim spunea...

Ai perfecta dreptate, Abbu.
As putea incepe cu observatia dura ca minciuna este o componenta de baza in viata araba de zi cu zi.
De fapt ai deschis usa numai un milimetru spre acest subiect vast, caci el este imens si nu stiu daca cineva poate sa-l epuizeze.
As putea aduce unele exemple ce-mi vin pe loc din memorie.
In primul rand afirmatia ca Islamul, care a aparut abia in sec. 7, a fost credinta primordiala, deformata apoi de evrei si crestini, ca sa-i fie "retransmisa" lui Mohamed din nou in stare pura, este cea mai mare gogomanie si obraznicie a acestei religii.
Coranul arata ca o caricatura grotesca a Vechiului Testament, mai vechi cu 2 milenii, cu referiri si la Isus ca inca un profet oarecare.
Ierusalimul, cel pentru care arabii fac atata tambalau, nu este mentionat nici macar o singura data cu numele sau in Coran. Musulmanii nici nu recunosc macar ca la Ierusalim ar fi existat Templul lui Solomon si dealtfel neaga insasi istoria evreilor in acele locuri.
Doua locuri care n-au avut nicio legatura cu Islamul si dateaza cu multe secole inaintea lui sunt "insusite" de catre arabi si declarate moschei. E vorba de mormantul lui Rachel, ca si cel al lui Abraham si Sara. Primul e o constructie datand probabil inca dininte de perioada romana, al doilea, o constructie impresionanta dateaza sub aceasta forma de pe vremea regelui Irod (sec. 1 d.cr.). Azi situatia de fapt este alta, dar ei nu contenesc sa preseze in directia lor.
Ar mai fi multe dar ma opresc aici.
Corneliu.

viorica abbu spunea...

Corneliu,ca de obicei comentariu prompt si cu substanta...
Iti cer anticipat scuze daca cresdincios fiind, te-am lezat.
Ce sa fac? credinta nu este partea mea tare,(nici ortografia !) dar dintre toate trei de islam fug cel mai repede...
am vise in care imi apare unu cu un turbam in care a pus o bomba....!!!

Anonim spunea...

Buna, Viorica.
nu inteleg cu ce ma puteai leza. Cred ca e o neintelegere. Eu ma simt foarte bine pe saitul tau, ca si pe al colegilor de la noua intrupare a vechiului "Patruped".
Cat despre musulmani, daca ar sta in banca lor si daca n-ar fi atat de aroganti si agresivi, n-as avea nimic cu ei.
Cred ca puteam incheia comentariul precedent cu o singura concluzie: Islamul este o impostura, adoptata azi de un miliard si jumatate de oameni.
In privinta viselor, nu cred ca ai avea motive sa te temi la acest nivel...
Corneliu.

delma spunea...

corneliu, daca islam inseamna supunere cum poti spune ca islamul nu e "credinta primordiala"? crezi ca dumnezeu le-a zis lui adam si lui moise si lui noe si lui iacob si lui iisus si asa mai departe "a, nu, sa nu ascultati de mine, nu tre' sa va supuneti nimanui, voi sunteti regi peste acest pamant si nu aveti nevoie de mine"? ce vrei sa spui cu faptul ca islamul nu e credinta primordiala?

faptul ca nu a fost mentionat numele orasului ierusalim nu inseamna ca nu s-a vorbit de moscheea din oras, in coran

te intreb, corneliu, cati musulmani aroganti si agresivi cunosti? in real life nu aici, pe net, pe bloguri, pe forumuri

Anonim spunea...

Delma, e foarte simplu:
Islamul a aparut in secolul 7 d.Cr. De acord?
Cu 2000 de ani inainte de Mohamed aparuse religia lui Moise, adica religia evreiasca. In acea prima religie monoteista apar pentru prima data exact aceleasi lucruri de care ai scris si le atribui Islamului. Deasemenea cu 6 secole inainte de Islam apare Crestinismul, care adopta si cartile religiei evreiesti.
Islamul apare deci mult mai tarziu si preia multe din Vechiul Testament (al evreilor) si din Evangheliile crestine, dar le prelucreaza in felul sau, creand Coranul.
Deci Islamul in mod logic n-are cum sa fie religie primordiala, cu tot respectul pentru el.
Cat despre Ierusalim, las-o balta. Cand s-a scris Coranul, arabii inca nu stiau de el.
Musulmani agresivi, cati vrei! N-as vrea sa ma intalnesc pe strada cu niciunul din ei. Ii cunosti si tu. Iti voi da lista la urmatorul talkback.
Numai bine.
Corneliu.

delma spunea...

repet, sa fii musulman nu a insemnat dintotdeauna sa crezi in coran. sa fii musulman inseamna sa te supui legilor lui dumnezeu (care mai intai au fost cele din vechiul testament, apoi noul testament si ultimul coranul)

am gresit cand am zis de moscheea din ierusalim. de fapt vorbeste despre cetate

Anonim spunea...

Delma, deci dupa cum zici, consideri ca toti credinciosii in Dumnezeu, indiferent de religie, sunt musulmani! Bravo!
Din pacate, ideea asta nu-ti este proprie, ea provine din propaganda islamica organizata dusa in zilele noastre in toata lumea.
Ideea porneste de la conceptia arbitrara ca legea pe care au primit-o parintii credintelor dinainte de Islam a fost tocmai Islamul, dar ca ea ar fi fost falsificata de catre ei si urmasii lor si ca numai legea primita de Mohamed in secolul 7 a fost pastrata nealterata, deci cu totii trebuie sa treaca inapoi la credinta originara care este desigur Islamul.
Aceasta este o impostura, ca si intregul text al Coranului, care e combinat, copiat, rasucit si amestecat din scrierile religiilor mai vechi.
Este ca si cum eu as publica pe numele meu lucrarile lui Caragiale, afirmand ca ele sunt versiunea originala si ca muza lui inspiratoare a venit la mine sa mi-o dicteze.
Te-as ruga pe tine si pe ceilalti musulmani propagandisti sa ne lasati in pace pe fiecare in credinta noastra, ca ne descurcam singuri cu Dumnezeu. Islamul e departe de a fi un exemplu de urmat pentru cei care au indoieli spirituale.
Uita-te numai cum se comporta islamistii in lume.
Inainte de a se ocupa de credinta altora, i-as invita sa elimine violenta, aroganta si agresivitatea din propriile lor randuri.
Apropo de exemple de musulmani violenti, aroganti si agresivi. Sunt fara numar, nu ma invart in preajma lor sa-i cunosc personal, dar iata cativa de care cred ca ai auzit: Bin Laden, Ahmadinejad, Nasralla, Hanie, teroristii care au produs lovitura de la WTC, teroristii care au macelarit crestini in biserica de la Bagdad, altii care au casapit acum 3 zile tot la Bagdad 130 de alti dreptcredinciosi de ai lor si as putea sa dau exemple fara sfarsit.
Corneliu.

delma spunea...

nu! legile lui dumnezeu sunt scrise in coran. asadar, in zilele noastre nu toti credinciosii sunt musulmani

daca lumea zice ca poate scrie un coran iar tu zici ca poti sa iei textele lui caragiale si sa le rasucesti pana faci lumea sa creada ca textele erau ale tale, de fapt... de ce n-o faci?

corneliu, n-am venit la tine pe blog sa-ti propavaduiesc nimic (doar daca asta nu e cumva blogul tau). oare cati musulmani au venit pe blogul tau sa-ti zica "ba, daca nu esti musulman esti fraier?" asa, pe nepusa masa, nu ca vreun reply la vreun post legat de musulmani

nu exista islamisti. religia se numeste islam si credinciosii se numesc musulmani. orice abatere de la regula asta ma zgaraie pe creieri.

deci mi-ai dat niste exemple de musulmani agresivi de pe la tv, tu personal ori nu cunosti ori nu sunt agresivi. bun. pai si eu stiu muuuulti nemernici de alte religii (daca au vreuna), deschide televizorul la orice ora si o sa-i vezi. crezi ca doar atunci cand sare ceva in aer sunt oamenii raniti?

uite un musulman care-mi place: http://www.youtube.com/user/ummahfilms#p/u/69/-nolNcJ1G7w

Anonim spunea...

Delma, nu e blogul meu, este al d-nei Viorica Abbu, iar eu sunt un vizitator ca si tine.
Ceeace este scris in Coran a fost scris cu 2000 de ani mai inainte in Vechiul Testament si mai tarziu in Evanghelii.
Deci legile lui Dumnezeu au fost formulate in scris cu 2000 de ani inaintea Coranului! Coranul numai le-a compilat si inflorit in tot felul.
Nu poti prezenta niste legi copiate si modficate ca fiind originale.
Cat despre "musulmanii de la TV" care fac tot felul de blestematii in lume, ei sunt musulmani vii, adevarati, au facut blestematii reale, nimeni nu i-a inventat. Nu-i nevoie sa-i cunosc ca sa fie reali.
Deocamdata cele mai multe fapte de acest fel le fac musulmanii, n-am ce-ti face.
Corneliu.

mihaela spunea...

vreau doar sa-ti spun ca mi-a placut enorm ultima ta afirmatie, si anume ca cel mai mult ti s-ar potrivi religia iudaica. daca as fi avut alte posibilitati de alegere sunt sigura ca as fi ales o bisercia iudaica (mesianica).

cherie spunea...

Abbu Viorica,
Cum ziceai ? Nu iti plac habotnicii crestini si fundamentalistii islamici ?
In Vechiul testament scrie ca o femeie dultera trebuie omorata cu pietre si au fost timpuri cand asa era. Nici Iisus nu este impotriva , doar spune ca cine este fara vina sa ridice prima piatra... Cei care citeau in astre se socoteau vrajitori si trebuiau arsi pe rug. Inchizitia a ars multe minti luminate... Dar vremurile se schimba... Eu nu imi doresc ca aceasta schimbare sa fie facuta de inchizitia crestina si nici prin razboaie, lumea s-ar schimba de la sine daca am avea suficiebta intelepciune si rabdare....

viorica abbu spunea...

ooo cherie...lasa-ma cu cele scrise ca nu le-am citit...
eu vorbesc de viata de langa mine si de langa tine....
eu vorbesc de rautate,indoctrinare,intoleranta langa mine,la servici la coada la casa,in concediu..,la vama,la aeroport....
eu vorbesc de ce se poate intampla cand bunele invataturi ale religiilor ajung sa fie transmise oamenilor de interesati si mai ales de intunecati...

Rodica Botan spunea...

Isaia 53
1. Cine a crezut in ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului?

2. El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un lastar care iese dintr-un pamant uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa.

3. Dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama.

4. Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.

5. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.

6. Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui, dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.

7. Cand a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la macelarie si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.

8. El a fost luat prin apasare si judecata. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamantul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?

9. Groapa Lui a fost pusa intre cei rai, si mormantul Lui, la un loc cu cel bogat, macar ca nu savarsise nicio nelegiuire si nu se gasise niciun viclesug in gura Lui.

10. Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta… Dar, dupa ce Isi va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o samanta de urmasi, va trai multe zile, si lucrarea Domnului va propasi in mainile Lui.

11. Va vedea rodul muncii sufletului Lui si Se va inviora. Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.

12. De aceea, Ii voi da partea Lui la un loc cu cei mari, si va imparti prada cu cei puternici, pentru ca S-a dat pe Sine insusi la moarte si a fost pus in numarul celor faradelege, pentru ca a purtat pacatele multora si S-a rugat pentru cei vinovati.

Asta este textul- de fapt o prorocie a lui Isaia despre Domnul Isus- sa nu mai spun ca in acord cu prorociile facute El s-a nascut in Bethleem desi mai apoi a crescut in Nazaret- si toate astea au fost (inclusiv calatoria Mariei cu Iosif la recesamintul care s-a facut) ca sa se implineasca prorociile despre Isus Christos...

Rodica Botan spunea...

Isaia 53
1. Cine a crezut in ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut bratul Domnului?

2. El a crescut inaintea Lui ca o odrasla slaba, ca un lastar care iese dintr-un pamant uscat. N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea Lui n-avea nimic care sa ne placa.

3. Dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama.

4. Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.

5. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.

6. Noi rataceam cu totii ca niste oi, fiecare isi vedea de drumul lui, dar Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor.

7. Cand a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la macelarie si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.

8. El a fost luat prin apasare si judecata. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut ca El fusese sters de pe pamantul celor vii si lovit de moarte pentru pacatele poporului meu?

9. Groapa Lui a fost pusa intre cei rai, si mormantul Lui, la un loc cu cel bogat, macar ca nu savarsise nicio nelegiuire si nu se gasise niciun viclesug in gura Lui.

10. Domnul a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta… Dar, dupa ce Isi va da viata ca jertfa pentru pacat, va vedea o samanta de urmasi, va trai multe zile, si lucrarea Domnului va propasi in mainile Lui.

11. Va vedea rodul muncii sufletului Lui si Se va inviora. Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.

12. De aceea, Ii voi da partea Lui la un loc cu cei mari, si va imparti prada cu cei puternici, pentru ca S-a dat pe Sine insusi la moarte si a fost pus in numarul celor faradelege, pentru ca a purtat pacatele multora si S-a rugat pentru cei vinovati.

Prorocia lui Isaia despre Domnul Isus. A fost prorocit locul nasterii lui - Bethleem desi parintii erau din Nazaret...si fiecare detaliu al prorociilor facute cu privire la El s-au implinit. Mai este doar o prorocie care nu s-a implinit inca. Si anume...cind numarul neamurilor ( celor care nu sint evrei) va ajunge la numarul pe care il programase Dumnezeu, Harul de la neamuri se va lua si poporul evreu va recunoaste pe Isus Christos ca Mesia.

Anonim spunea...

Viorica, as fi intitulat acest articol chiar "UZURPAREA PROFETILOR", din motive clare. Si nu e numai a profetilor, ci a ambelor doua credinte anterioare.
Meritul credintei iudaice este ca desi nu a anulat formal niciun capitol din preceptele initiale, a adaptat permanent practicarea ei la progresul societatii, avand un tezaur de gandire extrem de variat si bogat, uneori ciudat si contradictoriu.
Crestinismul a constituit de fapt reformarea iudaismului, incluzand formal toate legile sale prin includerea Vechiului Testament, aducand si scrieri noi si dezvoltand o practica religioasa diferita.
In schimb Islamul se pretinde Religia Primordiala, desi a aparut dupa primele doua, fiind compilat in mod grosolan din ambele; el impune in viata de zi cu zi credinciosilor sai multe reguli care nu ai numic de a face cu viata moderna.
Corneliu

Anonim spunea...

Erata la postarea anterioara:
Ultimul aliniat se va citi:
In schimb Islamul se pretinde Religia Primordiala, desi a aparut dupa primele doua, fiind compilat in mod grosolan din ambele; el impune in viata de zi cu zi credinciosilor sai multe reguli care nu au nimic de a face cu viata moderna.
Corneliu

viorica abbu spunea...

Problema ISAIA 53 este o problema spinoasa.Sunt evrei care o recunosc, sunt care nu si o trec sub tacere,sunt crestini care o interpreteaza intr-un fel sunt evrei care o interpreteaza in alt fel.
parerea mea:

adevarat ca este o controversa Iudeo -Crestina
in special asupra traducerii si interpretarii intregului pasaj Isaia 53
evreii interpreteaza pasajul ca referindu-se la poporul Israel si la suferinta acestuia, la o minoritate in cadrul poporului Israel care erau evlaviosi si devotati lui Dumnezeu dar care au avut de suferit din cauza pacatului majoritatii si ca atare la o intarziere la intoarcerea evreilor din exil.
crestinii vad in Isaia,profetiunea prin care se anunta Isus Hristos,patimile lui si luarea pacatului semenilor asupra sa.

mai departe ma abtin caci nu stapanesc materia

Rodica Botan spunea...

Oh...sint destule p[rofetii si despre poporul lor. Si faptul ca Dumnezeu ii va aduna dintre natiile pamintului unde ii imprastiase si ii va face din nou o natiune...Si imposibilul s-a si intimplat. Mai ramine sa se bata Gog cu Magog- domnul Rosului...si intreaga lume sa intre in razboi acolo la ei...si nici acest lucru nu mai pare imposibil. Ca deja fitilul e pus...si sfirsitul prorociilor poate sa se intimple peste noapte...

mihaela spunea...

as mai adauga la ce a spus Rodica, faptul ca Noul Testament il numeste pe Isus Mesia. Un exemplu:

"El, cel dintâi, a găsit pe fratele său Simon, şi i-a zis: "Noi am găsit pe Mesia" (care, tălmăcit înseamnă Hristos)." Ioan 1:41

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...