Pagini

2 dec. 2011

"Femeia fiinta umana" sau aproape...

Motto:

Revelatia islamului a venit intr-adevar intr-un moment al istoriei in care femeia nu avea chiar nici un rol ,macar uman.

(Loreley-Maya -citat copiat din cartea "Statutul femeii in islam" a lui Yusuf Al-Qaradawy)

In sfarsit, toata ingrijorarea, toate intrebarile si temerile mele  s-au spulberat.
Din anul 600 era noastra si femeile,-adica si eu- suntem-(sunt)-fiinta umana.
Nastere grea.
Probabil neobisnuita cu mersul in doua picioare femeia ramane in spatele barbatului,
neobisnuita cu pietrele si cu gropile merge -cat e ea de umana - cu ochii in pamant.
Fiind un obiect Uman,desigur ca femeia a inceput sa simta bataia,durerea,chinurile,injosirile.
Dar e bine ca e fiinta umana.
Poate sa gandeasca.
Poate sa gandeasca dar fara sa  exprime ce gandeste.
Pai la ce bun sa se exprime? Nu trebuie sa fie supusa? nu trebuie sa fie tacuta si ii indeplineasca dorintele,altfel se duce la alta,mai umana si mai cocheta ca ea ??

Barbatul musulman este barbatul ideal,barbatul crestin este de asemeni super-ideal,ramane de corectat de urgenta barbatul iudeu care inca se mai poarta frumos cu femeile.

Dar femeile-oameni, au dupa cum se stie in spinare pacatul primordial.
Au ravnit la pantofi din piele de sarpe.Si nu orice sarpe, ci singurul sarpe care era in rai.
Ca de obicei Adam a platit oalele sparte cu credit cardul lui si amandoi fura izgonti de Doamne-Doamne caruia prezenta lor goala ii cam creau vise erotice..
O sa spuneti, "acum ca femeia este finta umana desigur ca s-a potolit..."
Asi !!
Va spun doar voua, ca suntem singuri si nu ne aude nimeni...
Femeia ca fiinta umana isi penseaza sprancenele !!!!!!
Oribil !!!
Femeia ca fiinta umana isi taie unghiile si uita sa le arda...!!!
Oribil !!!!
Femeia ca fiinta umana isi coloreaza genele....!!!!!
Oribil !!!!

Dar crima cea mai mare de care nici nu stiu daca pot sa vorbesc -atat e de cumplita,
-femeia ca fiinta umana isi face.....Botox....!!!
Si daca ce  injecteaza ele, are si  porc? Caci se stie ca omul este cel mai aproape de porc...
Darwin doar a gresit putin directia.

Dragele mele fiinte umane musulmane,recunoasteti totusi ca v-a ramas intacta inclinatia spre fantezie, ca sa nu zic minciuna si masluire.Asemanatoare folclorului oriental colorat din care va inspirati portul si vorba:

"Fără îndoială, adevărata femeie musulmană se deosebeşte prin caracterul ei islamic şi este mândră de statutul măreţ pe care i l-a acordat încă de la început islamul, mai înainte ca femeile altor naţiuni să aibă parte de ceva asemănător. Cu cincisprezece secole în urmă, islamul a acordat drepturi depline femeilor pentru prima dată în istorie şi femeile musulmane s-au bucurat de drepturile omului cu secole înainte ca lumea să audă de organizaţii privind drepturile omului sau să fie martoră la vreo „Declaraţie a Drepturilor Omului”.
Gradul de respect şi drepturile pe care le-au obţinut femeile musulmane sunt uimitoare pentru femeile din Occident.Îmi amintesc comentariul pe care l-a făcut o americană într-o conferinţă ţinută în Statele Unite de învăţatul sirian, şeicul Bahjat Al-Baitar, privind drepturile femeilor în islam. Această femeie a fost uimită de drepturile pe care femeia musulmană le-a dobândit cu o mie cinci sute de ani în urmă; ea s-a ridicat şi a întrebat: „Este adevărat ce spuneţi despre femeia musulmană şi despre drepturile ei sau este doar propagandă? Dacă este adevărat, atunci luaţi-mă să trăiesc împreună cu voi o vreme,apoi pot să mor!”

Dar nu trebuie sa mori draga americanca...Pacat sa mori asa,naiva -suficint era sa faci  un tur prin tarile musulmane si sa vezi ca ceea ce scrie nu numai ca nu exista in practica ci mai rau.....

Femeia in unele locuri dragii mei,....nu este de loc o fiinta umana...!!

12 comentarii:

Anonim spunea...

Revelatia Coranului a venit intr-o societate in care femeia nu avea niciun rol, nici macar uman. Cu asta sunt de acord,se cunoaste primitivismul triburilor arabe si pozitie de inferioritate a femeii. Curios ca nici azi,in lumea musulmana, situatia nu s-a schimbat cu mult. Sunt destule tari in care femeia n-a depasit conditia de roaba.

Anonim spunea...

Revelatia Coranului a venit intr-adevar intr-un moment al istoriei in care femeia nu avea nici un rol, nici macar uman, triburile arabe fiind cunoscute pentru cruzimea lor. Din roaba barbatului , femeia musulmana a ajuns emancipata in cadrul fixat de barbat, care i-a largit putin lesa, ca strangea prea tare. Societatea evolueaza.

viorica abbu spunea...

Daca ne referim la societate din imediata apropiere a lui Mecca ai dreptate.
Dar daca ne uitam mai departe peste ocean?
Sau in Europa ?
Adevarat ca Mohammed nu a stiut ca exista ocean si nu a stiut ca exista Europa.

Anonim spunea...

Viorica, nu era stralucita situatia femeii in Europa in sec.VII, tot un fel de roaba era, ca la musulmani. Diferenta e ca musulmanii au largit putin lesa de la gatul femeii, europenii au dezlegat-o, femeia nemaifiind o fiinta inferioara.

Anonim spunea...

Viorica , sa fi femeie nu-i usor nici aici nici acolo , aici la noi trebuie sa muncim , sa incercam sa ne integram cat mai mult in acesta societate oarba cateodata , facem copii pe care cateodata nici nu mai avem timp sa-i mai vedem , plecam de dimineata la serviciu si ne mai intoarcem noaptea acasa cu voia sau fara voia noastra , nu-i usor , pentru mine una nu-i usor deloc , dar merg inainte cu capul in sus , [ cateodata ma mai apuca si pe mine pandaliile si mai spun ca renunt dar nu pot ca am o mare responsabilitate pe umerii mei ]
In tarile arabe sunt femei care lucreaza ca si la noi si au si o familie pe umerii ei , dar majoritatea femeilor stau acasa , se ingrijesc de educarea copiilor de casa de sot etc etc, dar acest lucru il cunosti si tu nu trebuie sa intru in detalii ca doar esti sotie de arab ,
Viorica femeia inseamna sexul frumos , ca este in Romania sau intr-o tara araba o femeie tot femeie ramane , daca simte ca are ceva in neregula face o operatie estetica ,
cu pensatul sau cu manechiura de ce sa ne ascundem dupa degete majoritatea o fac , nu spun toate femeile dar majoritatea o fac asta este sigur
Cuvatul roaba eu nu l-am intalnit in tara araba in care am fost poata a fost mai demult dar nu mai exista Viorica , acum femeia este sefa iar sotul a devenit robul , saracutul de el , acum mingea este in terenul femeii ,
La ei daca vor sa se casatoreasca trebuie sa aiba un buget destul de bunicel , ce crezi tu ca dupa ce se casatoreste ai mai comvine sa faca figuri , pai daca face imediat sotia cere TALA , si ce face dupa iar o i-a de la capat ?

asa ca nu mai spune-ti ca femeia este roaba ca nu-i asa

Anonim spunea...

Daca araboaicele is pretentioase cu zestrea, atunci arabu de e destept, isi ia femeie din tarile invecinate si le lasa pe ele cu buza umflata, daca sufera de lacomie.

viorica abbu spunea...

Desi nu sunt invecinate Romania si Moldova sunt doua pepiniere bogate in gainuse de jumulit si de facut pasaport UE.

Anonim spunea...

Ar trebui adoptata o lege care sa apere femeia araba si interesele ei,astfel incat nici un arab sa nu aiba voie sa-si ia nevasta din Europa pana ce nu s-au gatat fetele de maritat din tara lui de bastina.

Blandu

Anonim spunea...

Ce te faci Blandule cand nu-ti permiti sa-ti iei o femeie din tara ta? Crezi ca astia care au pus mana pe romance, de aveau araboaice gratis, se mai uitau la ale noastra? Doar tot musulmancele lor sunt mai bine vazute decat convertitele la islam.

Anonim spunea...

Viorica, nu ti se pare ca te-ai intors la epoca anonimatului?
Crezi oare ca merita, doar de dragul cantitatii de comentarii? Caci tot nu poti sa deosebesti pe unul de celalalt. Si cum te referi la autori? "anonim 02.12.2011, 17:24 " sau "anonim 02.12.2011, 12:40 ", care ar putea fi unul si acelasi?
Cel putin sa-si puna fiecare cate un numar pe frunte...

cherie spunea...

Cica acum musulmanii isi lasa femeile sa mearga inaintea lor. Explicatia: :Cand Mahomed a scris Coranul inca nu se inventasera minele antipersonal !!!
Se mai schimba lucrurile si la ei :))

Anonim spunea...

Anonim de la 13:58,
Cu siguranta ar fi preferat o femeie din tara lor si sa stii ca cei mai multi dintre ei chiar au,dar o romancutza proaspata si cruda nu e de lepadat mai ales ca nu costa nimic...la inceput, ca dupa aia ii cam usuca de bani :-)

Blandu

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...