Pagini

4 sept. 2010

Pakistan - inconstienta conducatorilor,influenta nefasta a religiei si tragedia populatiei...



Pakistan
populatie 174 milioane
rata natalității: 39‰; a mortalității: 9,8‰. Populatia urbană: 31%.
religie:Islamul este religia de stat din Pakistan, care este practicat de aproximativ 95-97% .
in 2008 datoria externa a fost de aproape 40 miliarde dolari SUA.

In general o tara saraca, rata sărăciei în Pakistan este estimat a fi între 28%  şi 30%. cu putine resurse, lasata in inapoiere,fara infrastructura,fata dezvoltare pe termen lung.
criza economică din 2008 a determinat Pakistanul sa caute mai mult de 100 miliarde dolari  ajutor pentru a evita falimentul.
rata scolarizarii foarte mica,meserii calificate extrem de putine.
coruptie,trafic de influenta,venirea islamului la putere religios si politic a fost o serioasa frana in dezvoltarea acestei tari...in afara de armament...caci Pakistan este a 6-a putere in lume datorita armei nucleare.

Saracie si militarizare
saracie si religie
saracie si islam...

nici nu puteau fi mai bune efectele dezastrului de acum o luna masivele inundatii care au lasat fara adapost sute de mii de oameni..
un guvern incapabil,o populatie resemnata si inerta,o alta catastrofa demografica datorata in special influentei religioase in treburile politice si sociale..
guvernul este mai ocupat cu Gaza,cu Siria,cu Iran cu luptele interne dintr shiiti si sunii,cu razboaiele civile intretinute de fanaticii religioasi,dar mai putin cu consolidarea economiei,cu dezvolatarea sistemului sanitar sau educational,cu creerea de infrastructuri adica sosele,diguri,adaposturi spitale,locuri de munca...

"Totul vine de la Alah...." si se pare ca asta e destul...

desigur, ca ciupercile dupa ploaie,fel de fel de organizatii -ca celebra IHH turceasca ,aduce ajutoare...se pozeaza,publica fotografii,aduna donatii si totul revine la matca.
in schimb cantitatile imense de medicamente,alimente,imbracaminte corturi,spitale de campanie personal sanitar oferit de alte tari raman in umbra.....
tipic propagandei islamice,careia ii place democratia ca poate cu ajutorul ei sa impuna dictatura ce aduce saracie,mizerie,boala,distrugere.
Pakistan,
inca un stat islamic incapabil sa se tina pe propriile picioare traind din imprumuturi si ajutoare sociale.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pakistanul are si lucruri bune....de ce nu scri ?

viorica abbu spunea...

dragul meu anonim...populatia trebuie invatata sa creeze,sa munceasca pamantul,sa semene sa ude a faca puturi pentru apa...
a o tine in lenes i pasivitate ca apoi sa spui "asa vrea Allah...el stie mai bine...!!!
este genocidul propriei populatii.

Anonim spunea...

Daca am fi toti asa de destepti ca abburica,se faceau multe,nu numai in Pakistan,poate si Romania.Idei multe ,fara a lua in seama factori importanti,cum ar fi clima,economia etc.
De ce nu mergi in Pakistan sa ii inveti tu? :))
Sabri
PS : Vad ca in ultimul timp ai anonimi,care te injura,sau iti aduc vorbe grele la persoana ta.Eu am sa ma semnez mereu,ca sa nu crezi ca joc dublu(poate triplu) ,ca tine :)

viorica abbu spunea...

Sabri,sunt multe tari care au clima dificila cateva picaturi de ploaie pe an,nu au bogatii in subsol,dar s-ai dezvoltat,au avansat,au muncit si sunt altele care au pasuni si paduri si ape si care stau cu luleaua in gura toata ziua sau cu arma la picior sa se lupte guerila lui x cu guerila lui y.

ce crezi tu ca face diferenta intre ei? ce crezi tu ca face diferenta intre nemti,japonezi,suedezi,norvegieni,islandezi,austrieci si turci sau marocani sau algerieni,sau libanezi ??
ce vede copilul neamtului in casa pana la varsta de 7 ani si ce vede copilul marocanului ?
unul vede cum tata la 6 se scoala si pleca la lucru,altul vede ca tata pleaca la moschee si pe urma ia luleaua la cafenea...
este aceeasi educatie?

apoi vine copilul marocanului cand e mare in Germania, cu obiceiurile lui,cu narghila lui si cu 3 neveste,vrea conditii sociale,ajutor de somaj,asistenta medicala,scolarizare,casa de la stat si daca ii spui ceva,cum ca e cazul sa se adapteze societatii unde traieste, da foc la magazine la masini si ataca oamenii...

nu eu am monopolul desteptaciunii si nu tu,dar lucrurile sunt atat de evidente ca trebuie sa fi indoctrinat sau rauvoitor sa nu vezi ca pe de o parte este CULTIVATA dorinta de a impimge lucrurile inainte,iar in vealalta parte este CULTIVATA SI INTRETINUTA pasivitatea de genul "alah stie mai bine,el are grija de toate treaba mea este doar sa ma rog de 5 ori pe zi..copii? familia? societatea? un trai decent?
alah stie mai bine....!!!

apoi stati fratilor cu allah in brate nu la coada la ajutor social din munca celor ce va intretin.

viorica abbu spunea...

draga Sabri,imi [pare rau ca te-am pus pe ganduri.....
stiu...e mai bine cand nu gandesti,cand a gandit altul pentru tine chiar daca acum 1400 ani...
dar fi barbat si ai parerile tale...

Anonim spunea...

TAMY. Pakistan =tigan cunoastem rasa.....Am avut neplacerea sa cunosc aceasta rasa in |Anglia (sau imperecheat ca iepuri).Cred ca in curand nu o sa se mai cheme Anglia -pakistan.Sunt sub orice critica...

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...