Pagini

31 aug. 2010

Coranul,parghie sau frana in dezvoltarea omenirii ?

Sunt sigura ca nu voi putea da un raspuns nici complet,nici categoric.
Voi incerca totusi,cu puterile mele sa aduc cateva argumente la lumina.unele le stiti dar le-ati uitat,altele nu le-ati remarcat iar altele sunt noi.

Coranul si islamizarea distrug stiinta,cultura,legislatia,societatea, care a avansat atat de mult datorita setei de cunoastere si dezvoltare a savantilor din diferite perioade,diferite tari si diferite religii.
Coranul si islamizarea distrug personalitatea,independenta gandirii si exprimarii tuturor celor se ating de  el.
Desi prezentat ca o carte perfecta,coranul este plin de greseli si nici nu poate fi altfel daca este o compilare a celor doua carti religioase monoteiste care il preced,amestecand de-a valma reprezentanti ai poporului evreu cu crestini,schimbandu-le numele si asta in dorinta evidenta de a ramane singurul jucator pe teren.
Jucatorul insa schioapata si ca el si jocul sau, adica opera ce ne-o prezinta ca fiind inspiratie divina,lucru care deocamdata ramane sub semnul intrebarii.
Desi se inchinau la idoli - cam 300 era numarul lor - iar printre idoli,seful era allah,caruia arabii vechi,inca nemusulmani ii dadeau cea mai mare consideratie
Desi islamistii de azi nu recunosc ca allah era pomenit si inainte de Muhammed,trebuie spus ca era un fel de idol sef,stapanul casei -sa spunem asa...

Important este ca arabii,cu sau fara Allah,cu sau fara idoli,dar sigur fara Coran,au fost deschizatori de drum in foarte multe domenii,geograie,medicina,mecanica,navigatie,armament si altele lasandu-si puternic amprenta asupra dezvoltarii ulterioare a lumii si progresului ei.
Lista acestor oameni mari din lumea araba se intinde pe multe sute de ani,dar inceteaza aproape de tot in locurile unde se impune Coranul si legile religiei islamice.
Franarea avantului cercetarii stiintifice,a artelor,a teatrului a muzucii in tarile cu populatie majoritara islamica este evidenta si vedem azi saracia,intunericul si lipsa totala de preocupari in directia cunoasterii si dezvoltarii in aceste tari.

In cele ce urmeaza voi face o trecere in revista a greselilor grosolane ce le contine coranul,a pericolului islamizarii pentru tezaurul cultural si stiintific al lumii si despre asa zisa "gasire a adevaratei credinte" adica cine si de ce trece la islam.
abbu

2 comentarii:

cristina26 spunea...

E interesant articolul, sunte de acord cu ce-ai scris.
Am avut o data ocazia sa citesc cate ceva din Coran si am vazut cat se departeaza de adevar.

Rodica Botan spunea...

Erau 3000 de idoli la Mecca nu 300...

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...