Pagini

14 aug. 2010

oameni buni...potriviti-va ceasul dupa MECCA...!!

In timp ce indonezienii se "purifica" prin interzicerea site-urilor pornografice de Ra,adan,marocanii inchizand 500 de moschei din cele 1400 sa nu cumva sa se darame in timpul rufgaciunii,algerienii,tunisieniisi egiptenii fac reduceri de 50% la pachetele travel,soldatii israelieni suntsfatuiti sa nu fumeze si sa nu manance in nasul musulmanilor la punctele d control,ei bine in toata harababura asta Ramadanica,la Mecca se inaugureaza ceasul dupa care in curand tot napamondul va merge la servici,va face dragoste,va face greve si va face drumul inapoi in istorie,cu cel putin 1000 de ani...!!


nu seamana cu Casa Scanteii....???

NU,este turnul noului ceas islamic de la Mecca,mega-ceasul islamic,care va bate....va bate....va bate.....

Ceasul de dimensiuni gigantice construit la Mecca (fiecare din cele patru cadrane ale sale are un diametru de 46 de metri, mai mare de şase ori decât cel al celebrului Big Ben din Londra) se află într-un turn ce măsoară 601 metri înălţime, în timp ce săgeţile (de aur) care arată ora domină complexul Marii Moschei de la o înălţime de 400 de metri.

Sub fiecare cadran este inscripţionată sintagma „În numele lui Allah", a cărei strălucire vizibilă de la distanţă este asigurată de două milioane de becuri.Alte 21.000 de becuri albe şi verzi decorează vârful turnului care poate fi văzut de la 30 de kilometri distanţă. Ele marchează orarul celor cinci rugăciuni obligatorii din timpul zilei.

Construcţia celui mai mare orologiu din lume este rezultatul deciziei unui grup de religioşi musulmani care doresc, în viitor, să măsoare timpul universal după Mecca - oraş pe care-l consideră „centrul lumii" - şi nu după meridianul Greenwich (metoda impusă de occidentali în 1884).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...