Pagini

16 aug. 2010

Va deveni monogamia un mit ????

Se pare ca da,daca ne luam dupa extazierile si binefacerile revendicate de catre a 2-a sau a 3-a sotie,impartasite pe forumurile islamice romanesti....

Sa incepem cu marea ganditoare Moonasdm activa sub cateva "nume de acoperire" pe divese forumuri....
Poligamia e cauza, Inselatul e efectul.
In cazul musulmanilor,Casatoria inlocuieste Inselatul -tare !!
Eu una accept sa fiu a doua,a treia sotie,cu conditia ca sotul meu sa fie un ADEVARAT MUSULMAN.O DECLAR CU CEA MAI MARE SINCERITATE.
draga mea in ritmul in care iti merg treburile ai sa fi a 20-a...

dar iata se ridica o voce rationala care -normal si islamic declara ca totul este chestie de alegere...statutul femeii in favoarea satisfacerii placerilor barbatului nu o intriga...Umm Naamah :

Eu consider ca monogamia e norma, iar poligamia exceptia. Nu sunt impotriva poligamiei, dar nici nu sunt un sustinator activ al ei, o consider o posibilitate pentru acei barbati si acele femei care sunt capabili sa fie fericiti intr-o familie poligama. Optiunea mea este monogamia, ea mi se potriveste cel mai bine cu personalitatea mea.

Deci ce pledeaza pentru o buna musulmana in favoarea poligamiei....desigur dorinta lui allah,care vede numai barbatul si care barbat trebuie sa fie spalat,calcat,satisfacut sexual,sa iasa din casa plin de fericire interioara ca :
--mai sunt apoi barbati casatoriti,neimpliniti in casnicii,cu dorinte neimplinite de prima sotie,care-si manifesta starile nervoase la servici intre colegi,nedreptatindu-i pe altii;daca s-ar recasatori ar gasi poate o partenera mult mai potrivita

o clipa si fericirea femeii conteaza...cum am scapat pasajul ??
mai sunt apoi,femei sau fete vaduve care au dreptul la viata si procreere;
SUNT ZECI,SUTE,MII,FETE MARI LA 45 DE ANI,care -si doresc numai mirosul barbatlui sot,indiferent de cum este ,casatorit cu una sau doua femei...
-mai sunt alte citeva zeci de mii de femei care vin distruse din casnicii nepotrivite,si ar accepta un barbat casatorit care sa le ia in grija si adapost;
adica mai bine sa te prostituezi ca a 2-a a 3-a a 4-a sotie decat vaduva sau nemaritata....

Exact ce va spuneam...totul in slujba barbatului,iar daca este un barbat arab...focos ca El Zorab....
euioana19 vorbeste se pare din experienta....

Printre motivele poligamiei se numara si puterea sexuala foarte crescuta a unor barbati, care au nevoie sa intretina un numar de rapoarte sexuale peste medie pe zi, si asta nu pentru ca asa vor ei, ci pentru ca asa le cere oraganismulsi si o singura sotie nu poate face fata. In general acesti barbati au si o forta musuculara crescuta. Si din cate am inteles, in Orientul Mijlociu aceste cazuri sunt mai des intalnite decat la aici.

Interesant ca argumentul legal,respectarea legilor statului a procedurilor,a obiceiurilor nu se discuta...de ce ? citesc mai departe [arerea unui barbat si ma lamuresc:domnul de numeste Khalid ,e din braila -jur ca e arab,un musulman roman nu ar vorbi asa...

Pentru un musulman, Allah si supunerea fatza de El este mai presus de orice; mai presus de zecile de constitutii care exista pe lumea asta, mai presus de miile de legi care se contrazic.

Daca tu crezi ca o casatorie in fatza statului are mai multa importanta decat o casatoria in fatza lui Allah, asta este din cauza ca mintea ta a plecat in vacanta si nu s-a mai intors de acolo.

Daca ti-ar fi mai ramas putina minte, ai intelege ca o casatorie si o promisiune facuta in fatza Stapanului lumilor valoreaza mai mult decat orice. Allah este cel care a creat totul, tot universul este guvernat de legile Sale si nimic nu se face fara voia lui. Deci un om in intreg la cap nu ar pune niciodata ceva mai presus decat Allah.

Asta desi chiar o doamna respectabila si moderatoare incearca sa explica ca nu este legatura intre poligamie si religie... Umm Naamah :

Ar trebui sa fim constienti ca musulmani de ce poligamia e sunnah si nu fard. Tanara fata musulmana are dreptul sa stie ca ea poate sa refuze, ca nu e obligata sa accepte ceea ce ea nu isi doreste. Intre teorie si practica e o mare diferenta, astfel de decizii au efect pe termen lung.

dar ce ne facem ca : In Coran Allah spune ,, luati de sotii, doua, trei sau patru dintre femeile care va plac....''.
adica luati mere,pere ,prune din pom sau rosii din rasaduri,luati morcovi sau cartofi care va plac....in fond ce e femeia....ia mai nimic...atat de nimic incat poti sa o si acoperi ca pe o mobila,ca un pat cu o covertura sau un scaun cu o husa...ca in viata barbatului musulman orcum nu conteaza....Ies prietenii la picnic-femeile deoparte manaca separat,ies la o nunta-separat,ies femeile din Arabia Saudita la cumparaturi,sau doamne fereste vor sa ia avionul????
imediat un sms anunta sotul ca isi oierde sclava,da,scalaca,nu mai are inel si lant la picioare,are supraveghere electronica..

Dar nu numai Alah spune "Luati fratilor femei...luatio cate va plac-e gratis....dam si in rate,dam doua pe pret de una,daca are defect iti inapoiem banii....numai luati...

iata intelepciunea si vastele cunostiinte ale lui Moonasm...draga de ea ce la mai incurca....:

In istoria profetilor,realitatea e alta:
-Suleiman ra a avut sute de sotii
-Ibrahim ra le-a avit pe Sara si Hagar
-Mohammad saas ,se stie
-Lot a pierdut-o pe prima ,pe a doua (s-a pietrificat),si nu cred ca s-a oprit
Acest ghiveci de profeti cu nume schimbate ca la rebus de nu mai sti cine e evreu cine crestin si daca sunt si musulmani printre ei e ultima moda la islamici...Jocul se cheama "Fura profetul"
tot ce s-a scris inaintea lor devine islamic prin schimbarea numelor......

Asadar cum e cu poligamia ?
zice tot Khalid,potentul si credinciosul...:

El (barbatul)  poate fi nemultumit de sotia lui din diverse motive (nu poate face copii, nu gateste cum trebuie, nu este dragastoasa etc). De obicei sotul incearca toate mijloacele posibile ca sa rezolve problema alaturi de sotia lui. Decizia de a insela sau de a-si lua o a doua sotie vine abia dupa ce el nu mai vede nici o rezolvare la acea problema. Dar inainte de a insela sau de a-si lua inca o sotie,pentru sot este o perioada de ezitare in care nu stie ce sa faca.(ce chinuri saracu om....) Ezitarea si nemultumirea lui se transforma in frustrare pana cand, in cele din urma, cedeaza si cauta rezolvarea problemei in alta parte, adica in bratele altei femei.(se afirma ca islamul este continuarea crestinismului...poate a crestinismului de grota primitiva...)

Dragii mei ...vorba lui nea Iancu...Din aceasta dilema nu putem iesi....!!!!

Un comentariu:

Rodica Botan spunea...

Mi-a placut articolul asta cu umorul fin pe care l-ai picurat din loc in loc. Dupa parerea mea privesti problema poligamiei drept in fata cu curaj...si discernamint.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...