Pagini

27 nov. 2010

Egipt -alegerile parlamentare, 2010

Un eveniment nu mai putin important pentru acea regiune a Orientului Mijlociu.
Nu mai putin important decat vizita lui Erdogan dupa 20 de ani in Siria,in Liban si in Iran.
Un eveniment care poate spulbera intr-o clipa toate eforturile de pace ale americanilor,europenilor si israelienilor .
Si care poate duce pe apa sambetei miliardele investite pana acum in mentinerea Egiptului tara laiuca cu populatie religioasa,apropiata occidentului si lider al lumii arabe.
lupta se va da intre actualul partid la putere,partidul lui Mubarak -82 de ani -Partidul National Liberal si Fratia Musulmana (sau Fratii Musulmani)
Primii detin dupa alegerile din 2005 -311 locuri in parlament,Fratia numai 88 din 454 locuri parlamentare.
Desi interzisa prin lege organizatia islamista fundamentalista (ajunsa si in Romania ) va eluda aceasta interdictie prin candidati individuali,cum a facut si in 2005.

Cine este aceasta "Fratie Musulmana" si ce vrea ea...

Miscarea islamista a Fratilor Musulmani,  este un produs al lumii musulmane interbelice si are multiple asemanari cu miscarile fasciste europene.
Hasan al – Banna fondatorul miscarii,creiona cele 10 principii ale organizatiei;
1-Intelegerea
2-Sinceritatea (devotamentul)
3- Actiunea
4- Jihadul
5- Sacrificiul
6- Ascultarea ( supunerea)
7- Perseverenta
8- Fermitate (darzenie)
9- Fratie
10- Incredere
Sa detaliem putin actiunea care cuprinde si actuala situatie din preziua alegerilor:

3.5 Reformarea guvernului

Reformarea guvernului astfel incat sa devina un adevarat guvern Islamic… Prin guvern islamic ma refer la un guvern ai carui demnitari sunt musulmani care impinesc datoriile obligatorii al Islamului, care nu manifesta nici un semn de revolta impotriva principiilor islamice evidente si care lucreaza si executa planurile lor conform invataturilor islamice.
Guvernul Islamic poate utiliza serviciile ne-musulmanilor- atunci cand este necesar- in alte birouri decat cele ale conducerii.
Guvernul Islamic este obligat sa mentina pacea si ordinea, sa aplice legea islamica (Shari’a), sa raspandeasca educatia, sa asigure securitate militara, sa apere sanatatea publica, sa supravegheze utilitatile publice, sa dezvolte resursele pamantului, sa pazeasca trezoreria publica, sa intareasca morala oamenilor si sa raspandeasca chemarea la Islam.

In incheiere, Hasan al-Banna concluzioneaza:

Dragi frati de incredere, acesta a fost un sumar al chemarii noastre si o succinta enumerare a principalelor concepte ale ideologiei noastre. Principiile enumerate pot fi combinate in cinci clauze:
1- Allah este scopul nostru
2- Profetul este modelul nostru
3- Coranul este constitutia noastra
4- Jihadul este calea noastra
5- Moartea pe Calea Lui Allah este aspiratia noastra...

Cred ca este destul de clar la ce se asteapta nemusulmanii din Egipt si din regiune,la ce se asteapta Israelul.
Caci "Fratii musulmanii" aceasta organizatie extremista,fundamentalist religioasa, este in stransa "fratie" si cu Hisbulah si cu Hamas,sunt subventionati militar din Iran si ideologic din Arabia Saudita.
Actualul ei lider  Mohammed Badie nu a acceptat ca gruparea sa boicoteze alegerile in speranta specularii nepopularitatii lui Mubarak,a saraciei si a coruptiei.


Sa inchei totusi cu o atmosfera optimista...
Vedeti ? Dansa a votat cu albastrii......


sursa 1 sursa 2  sursa 3   sursa 4

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mubarak este seful unui guvern corupt si de dictatura.
Oamenii vor sa traiasca,nu sa-i imbogateasca pe cei de la conducere.
Tiranii cad pana la urma

Anonim spunea...

mubarak este un dictator care a saracit populatia.Trebuie dat jos tiranul.

viorica abbu spunea...

dragii mei anonimi...si in Romania s-au dat jos burghezii si ciocoii care aveau pamanturi vite si oameni la lucru...
i-au dat jos si au pus la sefie talpa satului...un ghita oarecare care n-a fost in stare toata viata sa aiba dupa ce bea apa si sa creasca macar o capra pentru laptele copiilor...
Dar Ghita avea dosar sanatos si pentru ca era incapabil scand s-a vazut imparat a taiat si a spenzurat in dreapta si in stanga,si-a tras caimacul pentru el si apoi s-a ales primar,deputat,prefect,apoi parlamentar.Acum e mogul si presedinte de onoare la o fundatie care se ocupa cu rezolvarea problemelor pensionarilor oropsiti si a invalizilor.

Anonim spunea...

esti tu fraier! egiptenii crestini, dar si musulmani stiu ca le este mai bine sub niste oameni cu frica de dumnezeu, nu un tiran criminal ca mubarak. orientul mijlociu a fost cel mai bine sub conducerea musulmanilor, nu cu conducatori cruciati sau cu criminali israelieni! De aia il vor jos cu mubarak. acum vad ca tu saracutul iti faci probleme pt sionistii israelini mai mult....

viorica abbu spunea...

Anonim 3

cei doi "saraci" de dinaintea ta au fost impotriva lui Mubarak.
Asa ca raman doar eu pentru ,numai ca eu sunt "saraca" adica din aia a carei marturie faca cat jumatate di a unui barbat....

orientul mijlociu daca ramanea sub conducerea musulmanilor era o intindere de corturi,de barbati cu narghila in fata cafenelei.
petrolul,influenta englezilor,necesitatea schimburilor de marfuri vitale cu tari ociidentale i-a mai scos putin din evul mediu.
dar in special petrolul.

ia vezi ce tari mai inaintate au conducatori laici,scoliti in occident,educati in occident...Siria...Iordania....partial Liban.
Restul...sa te fereasca dumnezeu de inapoierea si salbaticia musulmanilor din Africa,Yemen Etiopia,sau Asia

Mubarak este o mana de fier care tine egiptul sa nu se prabuseasca in razboi civil....
Dupa Tito praful s-a ales din Iugoslavia...
Dupa Sadam praful s-a ales din Irak
Dupa Mubarak se va alegepraful si din Egipt si vom asusta zilnic la explozii de masini in moschei si piete intre grupari si militii si brigazi de tot felul...

si crede-ma la Egipt ma pricep putin...

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...