Pagini

28 nov. 2010

(Fecioara)' MARIA: O FEMEIE MUSULMANĂ EXEMPLARĂ"

La editura "Surorile musulmane" a neelipsitei -de pe harta propagandistica -fundatii Taiba, se gaseste cartea
"Maria -o femeie musulmana exemplara"
Myriam.....Maria....Maryam....
Asadar,
ce spun evreii despre Maria ? :
-Nimic  - pentru ei toate Mariile sunt la fel...

ce spun crestinii despre Maria ? :
-Prea Curata Fecioară Maria este "Născătoare de Dumnezeu", maica lui Iisus Hristos, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu, pe Care L-a zămislit prin puterea Duhului Sfânt.
Iosif, logodnicul Ei, a avut grijă de Ea şi a luat-o în casa sa împreună cu Pruncul, pe care L-a crescut ca şi cum ar fi fost copilul său. Prea Curata Fecioară Maria a fost fecioară înainte, în timpul şi după naşterea cea dumnezeiască din Ea a Fiului lui Dumnezeu, fiindcă naşterea Sa a fost mai presus de fire.

ce spun musulmanii despre Maria ?
Maria a fost născută într-o perioadă tulbure, când singura speranţă a evreilor era prea mult aşteptatul lor Mesia, Salvatorul. Fără ca ea să ştie, Dumnezeu deja o alesese şi hotărâse să fie educată pentru a îndeplini această datorie sfântă. Maria ocupa un loc central în orizontul de aşteptare israelit, întrucât avea să dea naştere Profetului Iisus, lăudat de Dumnezeu astfel: „... numele lui va fi Al-Masih, Isa, fiul Mariei, măreţ în această lume ca şi în lumea de Apoi şi unul dintre cei mai apropiaţi [de Allah]. El le va vorbi oamenilor din pruncie, la fel şi când va fi bărbat între două vârste şi va fi dintre cei evlavioşi."

Apoi Coranul continua ghiveciul profetilor, amestecand de-a valma din noul,din vechiul Testament si din imaginatia ingerului Gabriel,care se pare le sufla la toti ce sa scrie..

"...Dumnezeu a revelat: „Allah i-a ales pe Adam, pe Noe, familia lui Avraam şi familia lui 'Imran peste toate lumile [din vremea lor], ca scoborâtori unii din alţii..." (Capitolul Ali 'Imran: 33-34). Cu alte cuvinte, familia 'Imran descinde din neamul Profeţilor Adam, Noe şi Avraam (Pacea lui Allah fie asupra lor!) şi ei toţi erau oameni binecuvântaţi. Una dintre aceste persoane alese a fost Maria, a cărei familie a crezut sincer în Dumnezeu, a respectat limitele pe care El le-a stabilit pentru umanitate, L-a căutat (?) şi a avut încredere în El întotdeauna...."
Sura Maryam:
[19:27]

Apoi a venit cu el la neamul ei, purtându-l [în brate]. ªsi i-au zis ei:"O, Maria, tu ai fãcut un lucru îngrozitor!
[19:28]
O, sorã a lui Aaron , tatãl tãu nu a fost un om [fãcãtor] de rãu, iar mama ta nu a fost o târfã!"
[19:29]
Ea [Maria] a fãcut semn spre el , dar ei au zis: "Cum sã vorbim cu acela care este un prunc de leagãn?"
[19:30]
Dar el [pruncul] a zis: "Eu sunt robul lui Allah! El mi-a dãruitScriptura si m-a fãcut profet!
[19:31]
si El m-a binecuvântat, oriunde aº fi , ºi mi-a poruncitRugãciunea [As-Salat] si Dania [Az-Zakat] , cât voi trãi,
[19:32]
si bunãcuviintã faþã de nãscãtoarea mea! ªi nu m-a fãcut pe mine trufas, nici ticãlos!
[19:33]
si pacea fie asupra mea în ziua în care m-am nãscut si în ziua în care voi muri si în ziua în care voi fi adus la viaã [din nou]!"

Deci cum arata fecioara Maria in cele 3 religii...? Cam asa...:

inchiere islamica:
Selam Aleykum
Fecioara Maria nu este Nascatoare de Dumnezeu astafhfirullah!! Pe Allah SWT sau Dumnezeu cum ii spui tu nu l-a nascut nimeni.. ci este Creatorul tuturor lucrurilor, tot ceea ce ne inconjoara. Feciara Maria este mama profetului Isus .. nicidecum a lui Allah .. subhan'Allah
'' Allah este creatorul tuturor lucrurilor ; El este cel Unic şi Biruitor !''( Surat Ar-Ra'd, verset 16)

si intrebarea lui abbu:
Daca Isus a fost nascut de virgina Maria...cine i-a nascut pe fratii lui Isus,Iuda ,Simon,Iacov ? surorile lui ?

3 comentarii:

Romeo Anisoreac spunea...

Cum se face ca Maria sa fie sora cu Aaron? Se stie foarte bine ca Aaron a fost frate cu Moise, dar ei au trait cu multe generatii inainte!

Anonim spunea...

Bine este sa va documentati, inainte de a scorni astfel de aberatii, prin care nu faceti decat sa aruncati in sminteala pe toti incultii, care nu au o parere sanatoasa despre pururea Fecioara Maria! Argumente, sunt. Daca nu ai nici un amestec cu religia in simtire, atunci n-ai nicio sansa sa pricepi aceasta taina! Ci cel mult, ingrosi randurile ereticilor ce au umplut lumea!

Anonim spunea...

Si apropo, adevarul pe care il cauti, este in inima ta! Cand DUMNEZEU alege sa se intrupeze si sa isi aleaga un inger in trup, cum a fost si a ramas Fecioara MARIA, nu a mai indraznit nimeni sa spurce locul unde Insusi DUMNEZEU este si va ramane ca ecou, prin harul Sau: pantecele curat in care s-a salasluit! Daca o minune marunta din zilele noastre, nu poate incapea in mintea omului de azi, cu atat mai mult, Taina Pururea Fecioriei, ramane o usa incuiata pentru cei ce nu cred in EA. In concluzie: sfatul meu, nu mai cauta ceea ce nu poti afla de la oamenii care nu se documenteaza. Dumnezeu are o logica in tot ceea ce face, dar unde atinge EL, retine, locul sau lucrul acela, nu va mai fi intinat de lumea aceasta! CINE ARE URECHI DE AUZIT, SA INTELEAGA!

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...