Pagini

29 nov. 2010

Daca nu curge, pica....

Palestina - Rana sângerândă a umanității

Asadar conferinta s-a incheiat cu un mare succes...
Nu stiu pentru cine, caci cei prezenti au auzit ceea ce au dorit sa auda....
Pasagerii navei Marmara erau toti mielusei cu cas la gura,numai fortele de comando,avioane elicoptere si trupe speciale ale statului Israel nu-i lasau sa doarma...
Am aflat de asemeni ce cumsecade au fost fel de fel de califi si sultani cu crestinii si cu evreii de la Ierusalim...nu numai ca au fost lasati in viata,ba mai mult, au fost lasati sa se roage...
Istoria Palestinei trebuie rescrisa -sustine un domn avocat pesedinte a unei asociatii de ajutor a celor oprimati ...samd....samd...

Ceea ce m-a pus pe ganduri a fost urmatorul pasaj al relatarilor de la conferinta.
Citez:
Dl. Mohammed Bhaiyat, reprezentant al Fundatiei Friends of Al-Aqsa, pasager pe nava Mavi Marmara, Flotila Libertatii, a vorbit despre ospitalitatea palestinienilor, oferindu-ne ca exemplu pe unul dintre colegii de pe vas. Acesta a strans o anumita suma de bani si a intrebat carui om sa i-o dea. A fost indrumat de localnici catre o vaduva cu mai multi copilasi. Odata ajuns la acea femeie, aceasta l-a indrumat catre o alta casa, unde locuia cineva si mai sarac. Ne-a mai vorbit de o alta femeie care, din lipsa de hrana, mergea si culegea iarba pe care sa o pregateasca copilasilor.

Dragii mei lamuriti-ma si pe mine,daca nava a ajuns doar la Ashdod,care e pe la jumatatea Israelului,pasagerii debarcati si dusi la aeroport si apoi acasa la ei... cum a ajuns respectivul in Gaza sa imparta "frateste" suma de bani ???
Intortocheate sunt caile lui Allah...

Acum o sa ziceti ce e cu rana si cu banii din poza de mai sus.......
Sa va explic:
Dl. prof. univ. dr. in istorie Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica:
"...sumele acordate de tara noastra cauzei palestiniene au depasit 120 milioane de dolari; de asemenea, peste 100.000 de palestinieni au beneficiat de pasapoarte romanesti..."

Dar iata lista statelor care au acordat ajutor financiar si umanitar pentru Gaza......
uitati-va bine pe harta de mai sus...Romania nici nu apare donatoare
se pare ca suma de 120 milioane de dolari este un mizilic....
 Ajutorul international pentru palestinieni a fost de  1 miliard dolari în 2005 la mai mult de 1.2 miliarde dolari în 2006,1.8 miliarde dolari 2007 ca sa creasca apoi la 2.2 miliarde dolari in 2008.
Din acest an a fost o regresie datorata folosirii banilor pentru inarmare si actiuni teroriste.
Cert este ca America Europa,tari independente din Europa,Natiunile unite prin programul de ajutorare a palestinienilor,tarile arabe,Australia,America de sud,Japonia,Coreea,China au donat pentru dezvoltarea si subsistenta Autoritatii palestiniene multe zeci de miliarde de dolari..Valize burdusite cu bani au intrat aduse de activisti Hamas prin tunelele dela granita cu Egiptul in Gaza.
pentru cata populatie????     pentru 1.5 milioane de oameni...............
Dobrogea are 975000 oameni,aproape un milion.....si aceeasi suprafata
dragii mei ,daca Africa se numea Gaza,nu mai aveam azi saracie in Africa.....
Asa ca intreb si eu ca proasta ....unde se duc toti banii astia? Chiar si bancile din Elvetia au o limita de depozitare....!!!!!

13 comentarii:

b.d. spunea...

''Istoria Palestinei trebuie rescrisa -sustine un domn avocat pesedinte a unei asociatii de ajutor a celor oprimati...''

Acest domn avocat are aici material de studiu :
http://www.newswithviews.com/israel/israel14.htm

Daca mai exista nelamuriri, si aici :

De la Palestina la Israel
------------------------------------
"Ce trebuia sa fie "Palestina" dupa Mandat? Aceasta intrebare a fost ridicata de diverse comisii, atat britanice cat si internationale, culminand cu Natiunile Unite in 1947. In timpul multor deliberari, oficialii arabi, purtatori de cuvant si scriitori si-au exprimat punctele lor de vedere despre "Palestina".
"nu exista o tara numita Palestina. "Palestina" este un termen pe care l-au inventat sionistii . Tara noastra a fost, de secole, parte a Siriei. "Palestina" este straina pentru noi, este ceea ce sionistii au introdus-o" (liderul local arab din Comisia Britanica, 1937).
"Se stie ca Palestina nu este altceva decat partea Siriei de sud" (AAHMED SHUKAIRY, Consiliul de securitate al Natiunilor Unite, 1956).
Inainte de 1948 arabii inca nu au descoperit izvoarele antice ale Falastinei. De fapt ele nici nu exista!! Cand li s-au oferit jumatate din Palestina la vest de Raul Iordan pentru un stat, oferta a fost violent respinsa. Sase state arabe au declansat un razboi de anihilare impotriva procesului de formare a Statului Israel. Scopul lor nu a fost sa stabileasca o Falastina independenta; telul lor a fost sa imparteasca Palestina de Vest intre ei. Nu au reusit sa distruga Israelul, dar Trans-Iordania a reusit sa ia Iudeea si Samaria (West Bank) si Ierusalimul de Est, omorand si alungand evreii care locuise in acele locuri, apoi au interzis evreilor din intreaga lume accesul la locurile sfinte evreiesti. Egiptul a reusit sa ia Fasia Gaza. Aceste doua state arabe au tinut aceste teritorii pana in 1967. Apoi au declansat un alt razboi de anihilare a Israelului si in consecinta au pierdut teritoriile pe care le luase in 1948. In timpul celor 19 ani, 1948-1967, Iordania si Egiptul niciodata nu s-au oferit sa cedeze teritoriile pentru a crea un stat independent al Falestinei. "Palestinienii" niciodata nu au cautat asta. Nimeni din lume nu a sugerat aceasta, cu atat mai putin revendicate.

In 1964 a fost infiintata Organizatia pentru Eliberarea Palestinei (O.E.P.). AAHMED SHUKAIRY care, cu mai putin de 10 ani in urma negase existenta Palestinei, a fost primul presedinte. Carta ei proclama ca singurul scop este acela de a distruge Israelul. Aceasta a ajutat la precipitarea atacului arab impotriva Israelului in 1967. Rezultatul acelui atac a inspirat o modificare in retorica publica.

Ca propaganda suna mai bine sa vorbesti despre "eliberarea Palestinei" decat de "distrugerea Statului Israel". O mare parte din lumea de azi, guverne, media si opinia publica accepta practic fara sa faca o analiza serioasa a noului mit aparut al unui popor arab al Falestinei, ale carei teritorii, chipurile, sunt ocupate pe nedrept de evrei. "

Mihai Simionescu

Articolul il puteti gasi in original la : http://www.romanialibera.com/9FOR/3507.htm

b.d. spunea...

P.S. Scuze pt lungimea textului...

viorica abbu spunea...

b.d
multumesc pentru comentariu.

de fapt natiunea araba nu a vrut state si nu a vrut,nu a vrut granite si nu a vrut nici-o integrare si legatura cu lumea din jur.
organizarea in "Hamule" a lumii arabe,a "UMMAH" cum o denumesc arabii li se potrivea perfect.
Cum si la insa au aparut curente si intepretari ale celor atribuite lui Muhamed,ale companionilor lui si ale urmasilor lui din familie sau din anturaj,arabii au foat nevoiti sa aceepte impartirea statala.
Asta si pentru a primi ajutoare si avea interactiuni cu lumea inconjuratoare.
Dar fundamentalistii nu se pot impaca cu asta pana cand ultimul ompe pamant devine adept al islamului.
Si asta fac in momentul de fata :
Darama -cu spor trebuie sa recunosc ! -tot ce omenire a construit in mii de ani,darama doar pentru ca nu este ceva "islamic".

Pericolul pentru linistea si pacea lumii este real si este ingrijorator de mare.

iar daca revenim la "Palestina", pentru generatiile "editiilor de buzunar" a cunostiintelor generale de azi,prinde imediat" palestina .....filistinii...evreii din lume...pamant sfant....victime...refugiatii...
tot ghiveciul asta ambalat in "Help Palestina" prinde si se intinde.

multumiri inca odata pentru comentariul tau

Rodica Botan spunea...

Imi place citatul despre adevar...Este de fapt singurul lucru care nu poate fi distrus...
:)

cherie spunea...

Adi, ghidul nostru in Israel, ne spunea ca palestinienii sunt intretinuti de evrei, ca n-au industrie, nu au apa, curent electic sau culturi,cumpara totul de la ei, de la evrei, poate cu banii dati de cei care ii ajuta... S-ar parea ca vor independenta. Nu o independenta asa cum o intelegem noi ci asa cum sunt invatati cei care au trait cu cortul ca beduinii, in pustiu, care nu inteleg decat autoritatea celui mai puternic,.............
E greu sa le explici ce este civilizatia mai ales cand s-a intamplat sa mai treaca si prin niste maceluri moderne....Ca la razboi !
Au alta intelegere pentru erarhia sociala. Poate ar trebui lasati in legea lor, dar sunt incomozi !

Rodica Botan spunea...

Cu toata economia proasta, nu de mult Obama a golit iara din visteria Americii in punga Palestiniana. Dupa citi bani intra acolo, ar trebui sa vezi ceva construit...o scoala, un spital, o strada...Nu au nici serviciu de gunoi...iar banii ii cheltuie toti pe armament sa se bata. Cum sa aiba respect de viata altora cind sint in stare pentru 20.000 de dolari sa-si imbrace copiii de 7-8 ani cu vesta cu exploziv si sa-i trimita la moarte?

viorica abbu spunea...

Ma bucura cand oamenii doresc sa descifreze relatiile foarte complexe si complicate din Orientul mijlociu si dintre Israel si Autoritatea palestiniana in special.
Dar, ca sa facem analiza corecta si obiectiva sa nu uita ca israelienii faceau cumparaturi in Gaza sau alte orase palestiniene in 1985,ca muncitori arabi erau angajati la primariile oraselor din Israel,in fabici, la servicii publice si nimei nu vedea in asta ceva periculos sau ciudat.
Cu patrunderea fundamentalismului religios dni centrele lui din Iordania si Siria,prin indoctrinarea oamenilor simpli, necajiti, muncitori,oameni cu familii de intretinut, lucrurile se schimba,de frica represalilor interne populatia se schimba si devine militanta fara voie,iar unii speriati de imamii si ayatolahi care zi si noapte ii ameninta cu iadul au trecut la fapte...prima intifada....a doua intifada...autobuze sarite in aer, cafenele, explozii pe treceri de pieteoni si in institute publice.
In loc de locuri de munca au primit explozibil si armamanet
Normal ca avenit reactia Israelului,relatiile economice au cazut la aproape zero,saracia si disperarea a ajuns in casele palestinienilor invatati de noii stapani-Hamas sa acuze numai patronul care l-a dat afara nu si cauza care a generat aceasta masura.
mii de rachete s-au aruncat in ultimii ani dinspre gaza in Israel,din ce in ce mai precise si perfectionate,din ce in ce mai puternice.
De unde toate astea? Si de ce trec prin tunele sapate pentru contrabanda arme si explozibil si nu mancare sau lucruri de stricta necesitate...?

Pentru ca islamul trebuie sa invinga
pentru ca islamul fundamentalist al fratilor musulmani,brigazilor AL Acsa,diversele militii si organizatii teroriste nu va inceta lupta pana cand ultimul om de pe glob nu va deveni musulman.
Cu sprijinul banilor si armamantului Saudit,Turc,Iranian.
Cu sprijinul propagandei si provocarilor lor.
Acum este in focus Israel,maine Olanda,Franta Europa,poimaine America.

Sunt inca multi oameni in teritoriile palestiniene care traiesc in mare saracie,in lipsuri,in teroare,dar toate aste sunt intretinute NU DE CONDUCATORI DIN RANDUL LOR ci de venetici veniti din Tunisia,din Siria,straini de pamant acela,straini de probleme, dar cu o singura dorinta...implantarea shariei,a legilor islamice si mai ales la distrugerea statului Israel prin orice mijloc, asa cum spune Declaratia lor de constituire,la care cu toate "tratativele de pace" nu au renuntat nici azi.

Anonim spunea...

Din motive pe care nu le inteleg, linkul pus de b.d. la 29.11 la articolul lui Simionescu duce in alta parte.
Am gasit in schimb un articol, probabil asemanator, poate chiar cel original, al aceluiasi autor, cu linkul:
http://www.baptistnet.ro/resurse/articole/palestina.php
Merita citit.
Poate ca unii isi vor pune insfarsit intrebari reale asupra atmosterei de minciuna si linsaj cu care este inconjurat Israelul.
Corneliu.

Anonim spunea...

Iata o crima monstruoasa pe care o comit arabii in Israel: incendierea padurilor si localitatilor din nordul acestei tari si arderea de vii a oamenilor, pana acum 41 la numar.
Probabil ca ati vazut deja la televizor.
Iata insa o relatare proaspata de azi dimineata din DEBKAFILE
Cititi si nu va mirati. Maximum unii vor afla ceva ce n-au stiut.

Ofiţeri superiori din armata şi poliţia israeliană au declarat: Israelul se află în prezent în faţa unui atac bine organizat de incendieri.

Ofiţeri superiori din armata şi poliţia israeliană au declarat în seara zilei de vineri că Israelul se află în prezent în faţa unui atac bine organizat de incendieri ce s-ar putea intensifica în zilele urmatoare. Acesti ofiteri care au evitat sa precizeze în mod deschis factorii ce stau îndărătul acestei campanii, au spus că e vorba de un tip nou de război cu care ţara încă nu s-a confruntat până acum. Suspiciunea cade asupra unor factori externi. Suspiciunea s-a întărit atunci când în seara de vineri în jurul orei 21 au parvenit primele ştiri despre extinderea incendiului la localitalea Tel Al, la răsărit de oraşul Aco, departe (şi la nord-est, contrar direcţiei vântului N.T.) de zona centrală a marelui incendiu, nu departe de o grupare de aşezări arabe din centrul Galileei. Ofiţerii au adăugat că în timp ce atenţia tuturor era îndreptată spre incendiul de pe Carmel, aproape nimeni nu a observat că în sudul ţării, în regiunea Neghev (având şi o numeroasă populaţie de beduini N.T.) s-a încercat incendierea câmpurilor cultivate din zona localităţii Mishmar Hanegev.
Înainte de aceasta, la 3 dec. după amiază deja începuseră să se întărească suspiciunile, pentru că incendiul de pe Carmel, început cu o zi inainte, a pornit concomitent din câteva focare. Poliţia a prins la amiază în pădurea Carmel doi oameni din localitatea druza Daliat el Carmel, a căror identitate n-a fost dezvaluită, având asupra lor sticle incendiare. Crezându-se neurmăriţi, ei aprinsesera sticlele si începuseră să le arunce prin pădure. Se presupune că cei doi sunt parte dintr-o bandă mult mai mare care a produs întregul incendiu. Unii ofiţeri de poliţie au incercat să minimalizeze cele găsite, dar fapt este că cei găsiţi se află acum în cercetarea Shabak şi nu degeaba.
În noaptea spre sâmbătă au izbucnit încă două incendii, lângă Bat Shlomo, în Wadi Milek şi în cartierul Neve Iosef din Haifa. Mai înainte poliţia a găsit în apropierea altui focar nou de incendiu (departe de Carmel N.T.) o bicicletă abandonată si pe ea o geantă cu o perucă înăuntru, utilizată de incendiator pentru disimulare. Acesta încercase să producă un nou incendiu care să cuprindă o staţie de benzină şi zona industriala alăturată. Daca ar fi reuşit, s-ar fi produs un al doilea mare incendiu, de data asta în partea de nord a Haifei. Suspiciunea de incendiere a fost confirmată şi de incendiarea copacilor din jurul statuii eroului national Alexander Zaid din Kiriat Tivon (statuie care a fost şi în trecut ţinta câtorva vandalizari). Deasemenea s-a încercat incendierea vegetaţiei dense de lânga Shfaram şi daca ar fi reuşit, incendiul ar fi căpătat aceleaşi proporţii ca şi cel de pe Carmel.

Post scriptum:
In timp ce traduceam aceasta relatare, au aparut actualizari: noi incendii provocate au izbucnit in Galileea Superioara, la Margaliot si Manara.
Cum sa zic, fiarele arabe isi continua crimele.
Personal nu sunt bolnav de corectitudine politica.
Pentru saitul DebkaFile, iata linkul:
http://www.debka.com/

Corneliu

Anonim spunea...

FRATE LA MECIUL STEAUA MACABI HAIFA AM SCRIS PE UN CARTON FACK ISRAEL FACK MOSSAD SI AU VENIT 2 MASINI DE POLITIE SA ME PERCHETIONEZE VA DATI SEAMA CE MUIERI SUNT LE E FRICA DE PULA LU MITICA MUIE ISRAEL

Anonim spunea...

Conf. legii 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei pe stadion precum si a regulamentelor UEFA e interzisa afisarea mesajelor ce incita la ura. Ce vroiai sa-ti faca? sa te lase sa-ti areti prostia pe stadion? :) Sa fie amendat clubul Steaua (in calitate de organizatori) de UEFA pentru ca n-au respectat regulamentul in competitiile internationale?

Anonim spunea...

am uitat: Legea 4 e celebra lege a lui Mitica Dragomir :)

Alexandra

viorica abbu spunea...

Alexandra....de esti tu aceea,...te astept pe forum !!!!

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...