Pagini

10 iul. 2012

Ole....Ole....Oleeeee ! Nici Basescu,nu mai e....!!

Un parlament care ca majora realizare din ultima vreme a fost schimbarea Wiskyului cu Vodca ruseasca,a votat

256 de voturi pentru şi 114 împotrivă.

Basescu a fost suspendat
printre motive:
Băsescu ar fi uzurpat rolul premierului; justiţia a fost atacată.

un stimat cititor comenteaza:

MAFIA sugruma Romania 11:09 | 9 IuliePIRATULFRATII ASTIA PETREUSI Antonescu si Ponta ca si predecesorii lor , in numele DEMOCRATIEI trambitate fac anarhie, poporul nu face parte din ecuatia intereselor politice. FRATII ASTIA PETREUSI Antonescu si Ponta ca si predecesorii lor dau reglementari ce nasc mecanisme antiprogres si genereaza HAOS nu sunt dezbatute public si nu respecta prevederile Legii 24/2000 privind normele de tehnica ...

Normal,este acelas parlament care trebuia sa respecte hotararea referendumului din 2009 de a se reduce parlamentul la o camera cu 300 deputati.
In schimb avem acum gasti peste gasti si hotie la drumul mare.
Dar sa asteptam ca intai sa se trezeasca incet-incet poporul din indiferenta,canicula si vacante si sa participe la referendumul de la sfarsitul lunii.

Apoi repede-repede,se va constata ca s-a inlocuit un rau cu mai rau si in loc de a ne integra in Europa ne dezintegram in Romania

In final va ofer o interesanta interventie a eseistului Andrei Plesu care
comentează pe un ton amar evenimentele de la Bucureşti interventie ce am pus-o si pe facebook

"Mi-e imposibil să cred că nu există liberali şi pesedişti cu capul pe umeri. Mi-e imposibil să cred că toţi găsesc normal ca un prim-ministru să declare, sinucigaş, că „75% din timpul şedinţelor de guvern“ se dedică răfuielilor politice. Păi de ce?! De ce nu se ocupă Guvernul de zecile şi sutele de blocaje dramatice ale ţării? M-aş fi aşteptat ca experienţa politică a dlui Iliescu să fie mai tare decît o proastă solidaritate de partid; să-l îndemne, de pildă, la o – fie şi discretă – urecheală a „cîrlanului“. M-aş fi aşteptat la oarecare reacţii şi din partea dlui Mitrea. Sau a dlui Vosganian. Sau au o strategie ascunsă de căsăpire a premierului? Mă întreb şi cum e cu „Pro Democraţia“ dlui Pârvulescu. Nu aud nici vocea, de obicei promptă şi nuanţată, a amicului Hurezeanu. De Crin Antonescu nu mai vorbesc. E în transă. Cred că se visează în fiecare noapte în al douăzecilea an de mandat prezidenţial, transmiţîndu-i lui Băsescu al 3547-lea „avertisment serios“.

Concluzii? Două: 1) Mă tem că e mai uşor să te lupţi cu duşmanii politici sau cu înflorirea corupţiei, decît cu prostia şi vanitatea. 2) Pentru prima dată, în ultimii patruzeci de ani, îmi pare rău că mă întorc „acasă“."




3 comentarii:

Anonim spunea...

Shifonat ?????
E un cuvant prea bland.

Anonim spunea...

Ma apuca lehamitea stiind ca trebuie sa-l suportam inca 2 ani pe Basescu, cat mai are din mandat, asa ca sunt de acord cu orice masura, chiar si ilegala, numai sa-l dam definitiv jos.

O femeie spunea...

am si uitat de acel referendum cu 300 parlamentari. Primii pe meil fisa salariala a deputatilor,atunci. Un calcul sumar, arata ca banii economisiti direct din 'concedierea' a 250 de deputati ar fi acoperit problemele actuale ale romaniei; fara sa calculam cheltuielile indirecte cu ei ( masini, soferi, personal auxiliar, sedii etc.)

In politica romaneasca, toti sunt corupti. Nu e un vinovat, toti sunt. Banii ii forteaza sa ramana in fata, sa se tina cu dintii, trebuie sa returneze beneficii celor care i-au 'ajutat' sa ajunga sus. Certurile astea sunt de fatada, pana la urma toti impreuna fura, si se sustin unul pe altul.
Imaginea descriptiva ar fi a miceliului unei ciuperci parazite.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...