Pagini

11 iul. 2012

Mancarea Libaneza ...

La topicul "Asociatia musulmanilor (arabi) din Romania",am primit azi un comentariu.
Un link spre Mancarea libaneza
Nu stiu cine este autorul, nu stiu daca este afacerea lui dar informatiile sunt interesante.
Ca atare am sa le detaliez aici:

Mancarea este modalitatea prin care libanezii isi exprima generozitatea si ospitalitatea. Nu ar trebui sa te surprinda deloc daca imediat ce te-ai asezat la masa, vei fi intrebat daca doresti macar o ceasca cu cafea. Mai mult, chiar daca te grabesti, vei vedea cu cat drag esti rugat sa ramai totusi si la masa, o masa ce te va surprinde prin varietate, generozitatea cantitatii si deliciul gustului.
Mezza este o parte importanta din viata sociala libaneza. Este un moment relaxant si placut in care servirea mesei si a bauturilor este mereu insotita de conversatii placute. Bucataria libaneza este o bucatarie calda si din inima. Culorile sale refecta cele 1001 peisaje insorite libaneze, iar diveristatea sa evoca generozitatea si ospitalitatea din plin a acestui popor. Umbra maslinului, aroma portocalilor si a lamailor vor coplesi simturile, amintind de senzualitatea mancarurilor libaneze. Bucataria libaneza este foarte bogata in savoare si culoare, cu retete sanatoase pentru organism.

Am vazut site-ul.
Extrem de apertisant.


7 comentarii:

Anonim spunea...

Tocmai am venit de la un restaurant chinezesc unde am mancat piept de pui cu portocale atata de buuuunnnn si un desert delicios :) Restaurant libanez n-am in oras.

Anonim spunea...

Prețurile afisate pe situl Mâncare libaneza'' sunt șocante de scumpe.
Trăiesc in Kuweit unde mâncarea libaneza este foarte apreciata dar prețurile sunt muuuult mai mici.
Păcat....
Shushuti

viorica abbu spunea...

D-na Shushuti,aveti dreptate.Va amintesc si pretul benzinei in Egipt,Iordania,Arabia Saudita Emirate,etc.
Dar standardul de preturi in Romania este putin diferit si totusi se cumpara.
Fie de cumparatori ocazionali,fie de salariatii firmelor din zona.
Cert este ca mirosurile si felul cum se serveste sunt foarte placute.

Nu cunosc exact -poate ca in Kuweit sunt preturi subventionate ??

viorica abbu spunea...

Am sa revin cu informatia ca sotul meu a mancat in America,la un restaurant libanez-/sirian KARAM, felul principal la pranz intre 12-15 dolari.Desigur cu 2 garnituri,salata si o farfurie mai mica cu Humus.

Anonim spunea...

Nu,prețurile nu Sant subventionate dar cred ca ,competiția e de ,,vina '' in menținerea prețurilor scăzute .Sunt foarte multe restaurante in Kuweit si ,in plus oamenii au creat o obisnuinta in a manca la restaurant.Deci consumul e mare.Presupun ca aici se merge pe principiul ,,vinde mult si ieftin nu Putin si scump''Iar oamenii își aleg in funcție de
posibiitati de la un sandvici din liipie arabeasca cui falafel, cartofi si vinete prajite si conopida pane si salata plus un pachetel de muraturi la 13 roni pina la buget suedez continental (in hotel!!) unde mananci de pleznesti la 130 de roni
Cel mai mult îmi plac din bucătăria libaneza ficateii cu sos de rodii si seminte de pin....yammy
Mmmm mi s-a făcut foame
Shushuti

Anonim spunea...

Scuze scuze sendviciul este 1,3 roni

viorica abbu spunea...

D-na Shushuti,intai va multumesc pentru postari.Ne "cunoastem" sa zic asa de pe RomaniinEgipt.Aparitia Dv aici este surpriza placuta pentru mine.
Ceea ce spuneti este interesant,caci ce "manaca " mai mult bugetul familiei decat supermarketul,adica cumparaturile pentru mancare ??Lasa timpul prepararii ei,lasa riscul ca se arde ca madam (abbu) sta cu o mana pe lingura si cu alta pe laptop...


Mai cred ca standardul ridicat de viata si posibilitatile materiale destul de ridicate si la paturi mai de jos dau fata de ban o atitudine de ....sa zic indiferenta....
"Banii nu sunt o problema"

mi-as permite in final sa va invit si pe forum,demareaza greu,dar poate, poate, gasim posibilitatea de a schimba informatii.

se cheama tot "viata de langa mine".

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...