Pagini

29 iul. 2012

Deschiderea jocurilor olimpice de la Londra - Magnifica

BRAVO LONDRA.....o lectie de cultura la inalt nivel.


Jocurile Olimpice de vara, editia 2012, au fost deschise oficial vineri noaptea, pe stadionul olimpic din Londra in ceea ce a fost numit de englezi, si nu numai "cel mai frumos show din lume".Chiar daca ploaia si-a facut aparitia pe cerul capitalei Angliei, festivitatile au inceput devreme, cu un survol al celebrei formatii de acrobatie Red Arrows peste grandioasa arena.
In timp ce spectatorii din tribune incercau sa se fereasca de ploaie cat de bine puteau, miile de actori si figuranti isi pregateau reprezentatiile.
Responsabilitatea festivitatii a fost acordata regizorului Danny Boyle, cel care a trebuit sa puna in scena un spectacol care sa lase jumatate din populatia globului, atat se estimeaza ca va fi ratingul, cu gura cascata.





















Ultima delegatie care a intrat pe stadionul olimpic a fost cea gazdelor din Marea Britanie. 7 miliarde de confeti au fost aruncate dintr-un elicopter aflat deasupra arenei.

Regina Elisabeta a II-a a declarat deschise Jocurile Olimpice, editia 2012. A urmat traseul drapelului olimpic, drapel purtat de mari personalitati printre care s-a numarat si legendarul Muhammad Ali.

Cel mai asteptat si mai secret moment al ceremoniei a fost acela al aprinderii flacarii olimpice. David Beckham a adus torta cu o salupa pe Tamisa. Sir Steven Geoffrey Redgrave, campion in 5 editii consecutive ale Jocurilor Olimpice, a preluat torta si a adus-o in stadion, acolo unde a predat-o unui grup de tinere sperante ale sportului britanic.
Cei 7 tineri sportivi au mers in centrul stadionului Olimpic, unde au aprins 204 de "petale" de cupru, simbolizand natiunile participante. "Petalele" aprinse s-au unit si au format astfel flacara olimpica ce va arde la Londra pe durata intrecerii.

Seara s-a incheiat cu un superb foc de artificii si cu un colaj impresionant de imagini din istoria Olimpiadei. Totul, pe muzica lui Sir Paul McCartney.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Mie personal mi-a placut mai mult festivitatea de la Beijing, cu punctul culminant al aprinderii flacarei olimpice dupa cursa aceea fenomenala pe acoperisul "cuibului de pasare". Nu cred ca pot fi egalati chinezii de cineva. Englezii au fost si ei ok, alt stil, singurul minus, dupa parerea mea, fiind momentul in care au arborat steagul olimpic, purtat de 8 soldati, care n-au batut cadenta simultan, ci total aiurea, fiecare in ritmul sau :) A aratat atat de ciudat, parca deliberat au vrut sa fie desincronizati.

Anonim spunea...

Stiri de la Olimpiada: arabii sauditi fac un fel de propaganda religioasa. Vor sa schime regulamentul judo-ului, pentru ca o femeie saudita sa poata participa la concursul de judo cu hijabul pe cap. Nici macar nu le pasa de siguranta fetei de 16 ani pe care au trimis-o, doar judo e sport de contact, alea se trag de kimonouri, se strang in prize, se poate saraca sugruma cu hijabul pe cap foarte usor. Dar hai sa trimitem femeie la Olimpiada, iar dupa sa joace toti cum ne dorim noi si sa ne plangem ca femeile saudite sunt discriminate in competitiile olimpice. Macar de inscriau pe cineva la tir sau la tras cu arcul, ca acolo nu conteaza imbracamintea, dar la judo??? :))) Daca o lasa cu hijabul creeaza un precedent, plus ca nu e regulamentar. Cealalta femeie, e inscrisa la 800m, iar sauditii au spus ca le lasa sa participe daca respecta codul vestimentar islamic. Cum naiba sa alergi cu fusta sau imbracaminte larga la o competitie sportiva de cel mai inalt nivel? :) E clar ca le-au trimis strict pentru imagine si a face putina valva.


Stire din presa:

Președintele Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer, i-a cerut lui Wojdan Shaherkani să participe la competiție cu capul descoperit, relatează AFP. Atleta din Arabia Saudită va lua parte la competiția de judo și va lupta în conformitate cu spiritul și principiul sportului, deci fără hijab,” a spus Vizer în timpul tragerii la sorți de joi. În judo există reguli foarte stricte privind siguranța competitorilor și un acoperământ pe cap este considerat a fi un risc pentru sănătatea sportivului care îl poartă.

În plus, participarea lui Shaherkani este considerată oricum riscantă pentru siguranța ei. Aceasta practică judo de doi ani, neavând nici măcar centura neagră, deci probabil nu se va apropia de nivelul celorlalți competitori. În prima rundă, va lupta cu Melissa Mojica din Puerto Ricom, locul 13 mondial.Wojdan

Shaherkani, de 18 ani, face parte dintr-o echipă de două femei care reprezintă Arabia Saudită la categoria grea la Olimpiada de la Londra. Este prima dată când conservatorul regat trimite o astfel de echipă la Jocurile Olimpice și a făcut-o doar cu condiția ca cele două să respecte un cod vestimentar strict, în conformitate cu sharia, legea islamică.

viorica abbu spunea...

Subiectul -draga anonim-este extrem de larg ca nuante.De la a respecta regulile competitiei la a face demonstratie de forta si a ajunge in situatia limita, in care sa poti arata cu degetul -Discriminare !!.
Pacat de tinerii sportivi,artisti,cantareti de talent care se nasc in societati extremiste religios sau dictatoriale.
Ei si talentul lor platesc pretul.
Ei raman cu amar in gura, caci nu indraznesc sa aiba o comportare care sa se abate de la niste reguli pe care nu stii exact daca le aproba sau nu.
Dar daca aceeasi oameni pun centura de siguranta in masina,opresc la rosu,trec pe trecerea de pietoni si se urca in autobuz prin fata ca sa ia bilet de la sofer,daca elibereaza hotelul la 12,sau fac alte lucruri pentru ca asa este regula,trebuie sa se supuna TUTUROR REGULILOR.
In masura in care vor sa participe la viata sociala,culturala sportiva.
Participarea insa nu este obligatorie.
In plus prin primavara araba setrebuie invatat si ca minoritatea se supune hotararii majoritatii in societatea in totalitate si regulilor unei competitii in particular.

Stiu...o sa sariti...ce este cu dreptul individului la a profesa si practica religia,convingerile....?
Da,se respecta in forma cand nu impune acestea majoritatii si le practica in casa lui sau in mica lui comunitate.

viorica abbu spunea...

Dureros in cele expuse mai sus este ca statele totalitare religios sau laic,trec raspunderea celor de afara care trebuie sa hotarasca.Daca hotaras respectarea regulii si regulamentului -pot striga "discriminare" daca acesti inchid ochii pot striga "victorie" ca o demonstratie de forta si nu de corestitudine.

viorica abbu spunea...

In echipa Americii este o atleta cu hijab-deci nu este discriminare olimpica,ea participa la o proba la care hijabul nu afecteaza siguranta atletului si performanta lui.

Aceste provocari nu au rost.
Cum nu a avut rost nici a Israelului care nu are decat sa ceara comitetului olimpic international sa stabileasca si sa comemoreze acel dezastru de la Munchen 72 in ziua respectiva in fiecare an.
Dar nu sa pretinda schimbarea deschiderii olimpice din forma in care a gandit-o realizatorul ei..

Anonim spunea...

Prin blogurile tale, ne-ai deschis o lume noua ! Te imbratisez, Odorica

Anonim spunea...

ca sa participi la Jocurile olimpice, ca sportiv, e nevoie de un efort colosal si rezultate remarcabile in ultimul an. Functie de fiecare proba, exista reguli. Reguli egale pt toti oamenii de pe glob. Nu se schimba regulile dupa cum citim noi intr-o stire.
Hai sa ii aplaudam pe cei ce au reusit sa ajunga acolo, si sa nu uitam vorba lui Pierre de Coubertin: "L'important, c'est de participer."

Anonim spunea...

Am vazut-o pe atleta cu hijab ce a reprezentat Arabia Saudita la 800m (cap acoperit, inclusiv barbia, bluza dreapta si pantaloni lungi, un fel de iegari)...a terminat ultima, la foarte mare distanta de celelalte. Ideea e ca astia de la Comitetul Olimpic vor sa incurajeze femeile din regatul saudit sa participe la olimpiada, asa ca le primesc pe cele care indraznesc, cu toate ca performantele lor nu le-ar califica in mod normal pentru J.O, de aceea si diferenta asta mare de nivel intre ele si celelalte competitoare. Cealalta de la judo a intrat si ea pe tatami cu capul acooperit, cu un fel de bandana legata la spate, cam cu au aia casca de la innot, asa era.

Anonim spunea...

"Cum nu a avut rost nici a Israelului care nu are decat sa ceara comitetului olimpic international sa stabileasca si sa comemoreze acel dezastru de la Munchen 72 in ziua respectiva in fiecare an."

Aly Raisman, gimnasta americana care a castigat la sol aurul olimpic a amintit de comemorarea mortii atletilor israelieni ucisi la Munchen, ea fiind evreica. Pana si piesa de la sol aleasa a fost una evreiasca.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...