Pagini

19 ian. 2012

Nu avem timp de moarte, pentru ca suntem prea grabiti sa ne indreptam catre ea. Cimitirul Bellu



Cimitirul Bellu il cunosc de la 4 ani.
Intai, de mana cu bunica,apoi cu mama, am tot mers la locul nostru de veci unde tanti Ioana,ingrijitoarea, tine candela nestinsa de peste 27 de ani.
Drumul de la intrare este destul de lung,trece pe langa celebrele cavouri ale caselor domnesti, pe la Carabusul lui Tanase si in final pe la parcela actorilor plina pana la refuz.
Fiecare loc,fiecare mormant,statuie sau monument are o poveste.
Iar eu stiu multe dintre ele,foarte multe.
Deseori am coborat in drumul de la liceu spre casa sa ma plimb,ba la scriitori,ba la actori.
Era liniste,era racoare,era un aer misterios de istorie si cultura,de fast si povesti triste.

Sa intram.
Baronul Barbu Bellu, fost ministru al Cultelor si Justitiei, a donat administratiei Bucurestiului, in 1853, terenul pe care se intinde astazi Cimitirul Bellu. Cimitirul a fost deschis in 1858."Cimitirul Serban Voda-Bellu", de pe Calea Serban Voda 249.



         

Multe tari au inclus cimitirele in circuitele turistice,marile personalitati ale neamului fiind punct de atractie pentru vizitatori.Romania are multe asemenea monumente,dar paragina,delasarea mafia cimitirelor le distru incet dar sigur.

Sa vedem cum se comporta crestinii nostrii,pe care comunismul i-a impiedicat sa-si manifeste religia...!!

„După 1990 s-au vandalizat aproape toate criptele. Se scoteau morţii din sicrie pentru a le fura bijuteriile sau chiar dinţii de aur. Unii furau chiar craniile cu totul pentru a le vindea ulterior studenţilor de la medicină"

Cavoul primarului-simbol al Bucureştiului, Pache Protopopescu, a fost „cumpărat" de reporterii „Adevărul" de la un samsar din Cimitirul Bellu.

Cimitirul Bellu, ansamblu arhitectural intrat de curând în circuitul turistic european, este scos la vânzare pe bucăţi de samsarii de cavouri. Mafia a pus mâna până şi pe criptele personalităţilor din incintă.
Cavoul în care odihnea marele om politic Ermil Pangrati a dispărut fără urmă cu tot cu osemnite, după ce cripta a fost vândută în acest an.
Generalul doctor Ioan Nicolescu Argeşanu, a primit loc de veci în Cimitirul Bellu pentru fapte de vitejie în Războiul de Independenţă de la 1877. Peste mormintele familiei generalului Nicolescu, generalul Cătălin Voicu (47)  a construit cripta familiei sale, cu sprijinul temerarilor membri ai mafiei cimitirelor.
Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a deshumat din capela de la Bellu osemintele fostului ministru de Razboi si al Afacerilor Straine Iacob Lahovary si si-a ingropat acolo bunicul si o alta ruda apropiata. "Nu am cunoscut exact ce familie a fost acolo, eu am cumparat de pe piata, nu m-am dus la primarie sau sa iau repartitionare"(sic)
De aproape zece ani, omul de afaceri liberal  Viorel Catarama  detine la Bellu o capela. Cripta acoperita cu marmura neagra are aproximativ 21 de metri patrati.
Lucescu si Copos,de asemeni si-au tras doua cavouri peste mormintele parasite ale unor familii...

..Cavoul lui Catalin Voicu
..Lucescu si Copos


Inchei deocamdata aici
desi despre Cimitirul Bellu am un imens material .

Concluzia????
Aceeasi:
-Distrugere,furt,mafie,parveniti,inculti...adica toti cei ce nu sunt pomeniti in demonstratiile din diverse piete ale Bucurestiului si tarii


5 comentarii:

Anonim spunea...

samsarul sibian fanel fiind bagat in seama de ziare dar pe urma tacere.....cu banii furati din cimitir sa vedeti ce vila cu 40 de geamuri are in 1 decembrie sat adunatii copaceni pe strada baltii nr 17 o vila mare portocalie 3 si ceva de mp de teren ?de unde ?de la bellu ,motorina ,ptr masinute ca au 3 el doamna tanara ,si fiul ,,,pina si borduri a luat de la cimitir plante ,brazi in curte a scos sa faca frumos in curte de ce nu il ia la scarpinat nimeni sa vedem de unde averea asta facuta in 5 ani de zile .....vila se afla apropae de arges la pod pe o straduta linga vilele cartierului orizont alina

Anonim spunea...

super articol doamna sinteti tare la mai mare

Anonim spunea...

da nu este nici un secret ca samsarul nr. 1 in cimirirul bellu este domnul hot sibian fanel este adevarat ca are o vila de proportii din furaciunile facute mortilor din bellu fratilor atita timp cit scrieti si nu i se fac niste denunturi pe la dna sau alte ......nu se va face nimik el va fura si va da cu mortii nostri de colo, colo,si nimeni nu va cere socoteala si fraierul se va imbogati pe zi ce trece eu stau linga el pe intrat=rea sperantei si se joaca cu banii se duce si simbata la cimitir asta ce inseamna ?

viorica abbu spunea...

Anonim,multumesc pentru comentarii.
Se vede ca esti cunoscator.
Dar samsarul de la Belu putea sa faca 2 vile mari.A facut numai una pentru ca cu restul a mituit pe cei de de-asupra lui sa inchida ochii.
si atunci...?un politist nu-l poate aresta fara reclamatie.Si cine sa-l reclame...?
omul necajit de necazul ce a dat peste el ?ce sta cu caciula in mana"Sa traiti domnul...daca nu va suparati..daca vreti...daca puteti....'

Anonim spunea...

IN ADEVARUL SA FACUT MARE TAM TAM PE MARGINEA SAMSARULUI FANE SIBIAN SI A LUI TANASE ; TATY;INSA DE CURIND AM VRUT SA INTRU LA COMENTARII LA MAFIA CIMITIRULUI BELLU SI PESTE TOT ERAU COMENTATII LA ADRESA HOTILOR ASTORA, ,UNELE CHIAR AJUNGEAU LA( 91)DE COMENTARII MI SE PARE ,INSA DE LA O VREME SA INTIMPLAT CA CELE AUZITE DE MINE PE LA CIMITIR MAI DEMULT CHIAR ASA SA SI FACUT SIBIAN A ARANJAT CU CEI DE LA ADEVARUL SA FIE SCOASE POZA,VIZUALIZARILE VIDEO SA NU MAI FIE VIZUALIZATE DE NIMENI,A DAT SPAGA ZICEA EL SE LAUDA PE LA CIMITIR ,CA ASTA DERANJASE AFACERILE SI NU MAI AVEA CLIENTI DELOC DE APROAPE 1 AN ,MAREA MAJORITATE A PERSOANELOR IL VEDEAU IN POZA SI AVEAU FRICA DE SMECHERIILE LUI SI IL OCOLEAU,DECI CE SA MAI ZICEM ADEVARUL NE INCITA SI ADEVARUL NE INCHIDE GURA ,EU ZIC CA NU ESTE CORECT FATA DE NOI CITITORII PTR CA NUMENI NU A SPUS NIMIC NEADEVARAT IN CEEA CE SA SCRIS DESPRE TASE SI FANE,,,BA CHIAR CE SPUNE CEL DIN COMENTARIUL DE SUS ESTE ADEVARAT ,CU CASA PORTOCALIE ESTE SITUATA LINGA CARTIERUL ORIZONT CEL DE PINA IN PODUL DE LA ARGES SE INTRA PE STRADA SPERANTEI SI EXACT DREPT IN FATA SE VEDE DITAMAI HALA CU PESTE 40 DE GEAMURI ,EU AS DORI SA VAD D ACA IAR FACE CINEVA O RECLAMATIE DE UNDE AR AVEA DOMNUL SIBIAN FANEL 3 MASINI SI O ASEMENEA VILA +TERENUL CARE LA CUMPARAT PESTE 3,700 DE MP DACA NU MAI MULT ,DOMNILOR DE LA ADEVARUL PUNETI LA LOC CE ATI SCOS POZE COMENTARII SI SA VA FIE RUSINE CA VA LASATI CUMPARATI DE NISTE HOTI CARE NE FURA BIJUTERIILE MORTIILOR NOSTRI SI NI LASA PE POTECI CIT MAI SINT SI DALEA CA MULTE SAU INGUSTAT SUBSTANTIAL...............DOAMNA VA UREZ MULT NOROC IN CEEA CE FACETI SI SA NU VA LASAT INTIMIDATA SI TINETI-VA DE ACESTI SAMSARI SI FILMATII ,FACETI POZE SI ARATATI LUMII DE CE SINT IN STARE ACESTE NIMICURI ALE SOCIETATII BRAVO DUMNEAVOASTRA

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...