Pagini

18 ian. 2012

"Du-ma acasa, mai tramvai...."

Du-ma acasa, mai tramvai,
Du-ma acasa, ce mai stai...
Du-ma la casuta mea,
Cu portita si cismea.

Noaptea se lasa in mahala,
Pe strada noastra e pustiu.
La o portita sta cineva,
Si ma asteapta ca sa vin.

Da,asa au trait bunicii nostrii si bunicii bunicilor nostrii
Cu ferestrele si usile deschise si zambetul pe buze.
Cu casa si inima deschisa trecatorului,insetatului,cautatorului de a lucra ceva pe cateva parale sa le duca acasa la copii..
Da,asa au trait.
Si rar ne aducem aminte de acele vremuri ce atat de repede le-am sters din viata noastra de parca ne este rusine de liniste pace si tihna...

M-am gandit sa ne aducem aminte de acele vremuri,noi mai tinerii,care le vedem imaginea si le simtim parfumul doar in colectiile de ziare si reviste ale acelor vremuri ce le-am gasit in pod sau in albumele ingalbenite si cartile postale cu colturi rupte....

Intai sa va reamintesc povestea Bucurestiului,dupa care voi posta imagini si povesti din vechile cartiere...

Legenda orasului Bucuresti

A fost o data ca niciodata un padurar sarac care traia impreuna cu fiica sa, pe care o chema Dambovita, intr-o padure mare si adanca. Intr-o zi, un print dintr-o imparatie indepartata s-a ratacit prin padure. In ratacirea sa, a intalnit-o pe Dambovita si i-a cerut sa-l ajute sa-si regaseasca drumul. Ea i-a aratat drumul, insa, printul, fermecat de frumusetea sa, s-a indragostit de ea si a cerut-o de sotie. Dambovita i-a spus insa ca-i fagaduise deja mana lui Bucur, un cioban din imprejurimi. In semn de multumire, Printul Muntilor ii ofera fetei un cutitas si o sfarleaza de lemn. Daca invartea sfarleaza, i se indeplinea orice dorinta.

Ca sa ii dovedeasca lui Bucur ca il iubeste si ca i-a fost fidela, fata a infipt cutitul intr-o stanca. Din locul unde a lovit, a tasnit un izvor de apa curata. Dambovita a botezat acest izvor cu numele ei si impreuna cu Bucur au format un satuc la marginea padurii pe malul izvorului. Bucur a dat asezarii numele lui. Si asa, satucul se numeste Bucuresti, iar apa care-l strabate Dambovita.


Acum sa ne intoarcem la TRAMVAI : 


..
..
..
..
..
..
..
..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...