Pagini

15 ian. 2012

Israelianu catre Ascary

Domnul vere Ascary.
Dupa cum stii,eu sunt un om mai in varsta si gasesc o placere sa iau parte la forumuri in parte romanesti. Pentru mine a fost o mare supriza cand mi sa propus sa fiu moderator evreu la acest forum. Cand am vazut ca acest titlu a fost propus si la doamna Solistice am hotarat ca iau parte la aceasta interesanta experienta la care personal va reusi unde nu au reusit alte forumuri romanesti. Acest forum nu este "inca un forum" ci este cel mai democrat ,liber si civilizat forum roman care il cunosc. Voi face tot posibilul ca sperantele initiatorilor si a domnului Halim sa se implineasca. Ai intrebat cum trebuie moderatorul sa modereze . La ce ti sa raspuns eu numai as adouga ca moderatorul este cel care trebuie sa procedeze asa ca discutia sa ramana tot timpul in cadrele civilizate. Moderatorul este responsabil ca spiritul democratiei si liberei exprimari sa se afle in fiecare discutie.
Sa nu uitam ca egalitatea membrilor,de toate religile este la acest forum prima porunca . A doua porunca este ca totii sa onoreze toate religile. A treia porunca este sa ne simtim cu totii ca in aceias familie,familia omenirii. Pace noua.

Acum sa fac putina ordine sa puteti intelege la ce ma refer.

De cateva luni, rezist cu succes, fara a fi banata,banuita ca m-am inscris numai sa creez discordie,fara a fi acuzata ca urasc islamul si pe musulmani  -pe  forumul Islamic Host.
Ba chiar scriu,ma complimentez sau ma cert in parte cu oricare alt membru.
Ce este special aici ?
Simplu:
Omenia.
Intelegerea celui diferit tie si respectul pentru idei diferite
Subiecte diverse,discutii civilizate,libere,necenzurate si nedirectionate spre religie sau alt subiect specific.

O mica comunitate de entuziasti care vor sa arate ca se poate,daca exista respect si bunavointa.
O mica comunitate calda,deschisa,care invatam unii de la altii si ne certam unii cu altii dar fara lovituri.

Mai ales sub centura.

Daca  mai citeste si altcineva ce am scris aici,va invit sa va convingeti...
Ce zici Shakuka ????

http://islamic.host.org/

10 comentarii:

maya spunea...

Mi-au dat lacrimile,wallahi.Uite ca chiar s-a intamplat,chiar daca multi nu ne-au crezut sau ne-au atacat si inca ne ataca,s-a intamplat sa se poata.Si poate-am incercat clipe cand ne-am indoit sau chiar certat,dar ne-am adus aminte ce-am promis la inceput si am avut si sustinerea userilor,care mashAllah lasa de la ei,si fiecare lasam,ca sa convietuim.
Recunosc ca vazandu-va postarea m-am ciupit,sa vad daca nu visez :)) Dar sa stiti ca din partea echipei aveti tot respectul.Sunt multe lucruri pe care le-am judecat in pripa si alhamdulillah ca avem sansa de vedea ca am gresit .De multe ori m-am intrebat in trecut cine sunteti,de ce vorbiti asa.In acest moment va spun ca nu-mi pasa cine sunteti(ca identitate),dar imi pasa ca sunteti om si-nca destul de logic in gandire.

viorica abbu spunea...

Si la mine au fost multe lucruri care le-am scris in pripa si mai dur decat era cazul.
Inceputul acestui blog a fost din suparare.
Acum supararea a lasat loc si intelepciunii.

b.d. spunea...

Da Viorica, am citit ce-ai scris, citeam zilnic, cu interes si placere si blogul Islamic Host.
Ca sa intru in urma cu cateva minute pe respectivul blog, si,...ce-mi vad ochii ?
Urmatorul anunt :

''Datorita multitudinii atacurilor suferite de forum in ultima vreme,s-a trecut la o masura preventiva de accesare a acestuia.Aceasta masura consta in limitarea posibilitatii de a accesa mai mult de 3 pagini pe acest forum fara a fi logat sau inregistrat.Dupa al 3-lea clik orice vizitator va fi obligat sa se inregistreze sau sa se logheze (dupa caz)In caz contrar accesul acestuia va fi blocat pentru 24 de ore.''

Parerea mea este ca d-na Maya greseste.
Aceasta masura va indeparta multi dintre cititorii care sunt interesati sa citeasca si nu pot face asta doar din 3 clikuri...
Daca doresc sa citesc in 4 sectiuni, sunt
obligata sa ma inregistrez ???
Unde este libertatea cu care va laudati ?
Inteleg sa limitati oricui posibilitatea de a comenta, fara a fi inregistrat, in felul acesta pastrand un nivel civilizat.
Dar de a accesa doar pt a citi ???

Mare greseala...Cu timpul, va veti convinge...

viorica abbu spunea...

b.d,

ma bucur mult sa aud de tine,am crezut ca te-am pierdut de mult pe drum...

Nu sunt tare la aspecte tehnice,dar de 3-4 ori forumul a fost puternic atacat.
mai mult de 24 de ore,uneori 2-3 zile a durat reparatia si recuperarea datelor.

Eu stiu ca cel ce il conduce tehnic este specialist in domeniu,asta suplimentata de un caracter integru,ma face sa cred ca il judeci propit.
Poate este temporar,poate este singura posibilitate de a bloca atacurile.
Daca mai ai cnoscuti pe acel forum,mai tari ca mine in tehnica,iti vor confirma.
Dar cel mai bine este sa te alaturi..

in rest
La multi ani pentru noul an,
sanatate si bucurii si pace tuturor.
viorica

Anonim spunea...

"maya spunea...
Mi-au dat lacrimile,wallahi."

Va dau lacrimile daaa,
dar si mie cand citesc ca-l ridicati pe Osama Ben Laden la rang de martir. Uite-asa imi curg niste lacrimi... :-)

Blandu

b.d. spunea...

Viorica,

In primul rand scuze ca nu ti-am transmis urarea de ''La multi ani'' pana acum, iar ieri eram probabil prea iritata...
Dar o urare sincera sper ca este bine primita si cu intarziere :)
Asa ca, iti doresc tot ce-ti doresti si tu, impreuna cu cei dragi !

Vreau sa specific ca nici un moment n-am pus la indoiala bunele intentii ale administratorului blogului, si nici caracterul sau. Si nici eu nu ma pricep la probleme tehnice. Dar calea pe care-a ales-o pt a rezolva problema atacurilor, (le-am ''simtit'', cand n-am reusit sa accesez blogul, si, rusine celor care recurg la aceasta masura doar din ura si gelozie), mi se pare cam...la extrema...

Referitor la alaturare, nu stiu, poate sunt eu asa, mai...independenta in decizii, nu-mi place sa mi se impuna...Cu timpul, poate as fi facut asta din proprie initiativa.
Regret sincer faptul ca poate nu voi mai vizita blogul, mi se pare ciudat, (sa nu zic altfel), faptul ca trebuie sa-mi numar click-urile, sa aleg care dintre sectiuni sa citesc si sa nu trec, D-ne fereste, de 3...

In sfarsit, timpul isi va spune cuvantul...

Mi-ar place sa vad pe blogul tau mai multa miscare :)

P.S. Ah, si nu m-ai pierdut pe drum, te vizitez mereu ;)

maya spunea...

Doamnei bd .
Intr-adevar,asa cum spunea si d-na Abbu si ceea ce am scris in acel anunt pe forum,avem niste atacuri extrem de puternice.Acea decizie s-a luat pentru a proteja forumul cel putin deocamdata.Inca se lucreaza la securitate etc.Nu a fost aplicata regula pentru a forta lumea sa se inscrie,ci pentru a ne proteja.De aceea va rugam pe toti sa fiti intelegatori.

Anonim spunea...

ce atacuri? cine e interesat in asa ceva? b.d are dreptate, e pacat ca trebuie sa te inregistrezi pentru a putea citi. Si asa erau putini membri activi pe islamic host, acum vor fi si mai putini.

shakuka spunea...

imi pare bine ca in sfarsit te simti bine pe un forum despre islam, si ceilalti se simt confortabil cu tine. personal, nu intru pe forumuri pt ca consuma mult timp,iar in ceea ce priveste subiectele islamice, chestiunile importante deja au fost dezbatute de foarte multe ori.

viorica abbu spunea...

Shakuka,multumesc pentru vizita.
Si pentru comentariu.
Imi place punctul tau de vedere,doar ca eu nu rezist ispitei !!

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...