Pagini

11 oct. 2011

Buluc la pupat oasele sfintei Paraschiva....

(reeditarea postarii de anul trecut,valabila anul asta si din nefericire si peste 20 de ani)

Comemorarea bigotismului si sub-inteligentei umane, initiata si patronata de Biserica Ortodoxa Romana aduna sute de mii de oameni simpli, ce au calatorit sute de kilometrii,au rabdat de foame si de frig, se calca pe picioare,se strivesc, ca sa atinga cu mana nu stiu ce racla sau nu stiu ce moaste.
Nu s-au batut, ci pur si simplu au cazut din picioare de foame si epuizare, cei mai slabiti dintre pelerini n-au mai atins racla, ci targa celor de la Salvare.
Din buzunarul cetateanului contribuabil -se plateste salariul suplimentar al politistilor oamenilor de ordine,trenuri suplimentare,medicii pregatiti sa dea primul ajutor.
Biserica nu plateste nimic ea, doar incaseaza.
Ca o poamana pentru cei ce-i pune sa se inghesuie ca niste amarati si ii aduce la ultimul sub-nivel de pierdere a demnitatii, biserica a pregatit ceai cald...si ceva dulce, ca oamenii sa se calce odata in plus in picioare...


Si cine sunt beneficiarii bigotismului si intunericului ce il propaga cu buna stiinta in randurile poporului:
Sa-i vedm:  din ce in ce mai multi,mai bine hraniti,mai obraznici si mai plini de averi,masini de fitze,amante si copii din flori.
Geambasii lui Dumnezeu pe pamant.


Cine mai castiga ?  Bisnitarii cu tarabe ilegale, tiganii care cersesc, hotii de buzunare,bodegile care vind bautura de surcele cu zahar si-i zic vin sau tuica si alti sarlatani,raufacatori,parteneri de nadejde a Bisericii ortodoxe romane la castigat bani fara sudoare.

FESTIVALUL OASELOR:
Iasi...
Pelerinajul la moastele Sfintei Parascheva, care a adus si in acest an, la Iasi, sute de mii de oameni - rod al manipularii Bisericii Ortodoxe, sau inaltatoare fapta de evlavie?
 Evenimentulcare a transformat Iasul intr-o Mecca pe parcursul saptaminii trecute, cea mai ampla manifestare anuala crestin-ortodoxa din Romania, este infierat de criticul literar Nicolae Manolescu. "Anual ierarhii Bisericii Ortodoxe scot la iveala moastele diversilor sfinti inselindu-si credinciosii pe care-i determina sa creada ca niste mumii sint capabile a-i vindeca de scabie ori de alte boli. Milioanele de pelerini care invadeaza Iasul de Sfinta Parascheva reprezinta turma ideala de victime ale acestei mistificari", scria Nicolae Manolescu in eseul "Exorcistii"

Botosani...
Racla cu moaştele celor 15 sfinţi va ajunge pe 11 octombrie la Botoşani şi va fi depusă la Biserica „Cuvioasa Parascheva" din municipiu.

Moştele Sfinţilor Apostoli Filip, Varnava, Bartolomeu, ale ierarhilor Dionisei Areopagitul, Grigore Teologul dar şi ale mucenicilor Modest, Pantelimon , Mina, Elefterie , Artemie , Varvara dar şi a altor sfinţi părinţi vor rămâne la Botoşani până pe 16 octombrie când se vor întoarce la Catedrala Mitropolitană Iaşi.

Bucuresti...
Sute de credincioşi s-au adunat de dimineaţă la Patriarhie, pentru a-i sărbători pe sfinţii Constantin şi Elena. Moaştele lor au fost depuse în curtea Catedralei.

Moinesti....
Reamintim cititorilor nostri faptul ca de hramul Sfântului Pantelimon celebrat pe 27 iulie, timp de patru zile, la Moinesti, in capela spitalului, ce poarta acest nume, au poposit moastele sfintilor Epictet si Astion, mucenici si doctori fara de arginti.

orasul Victoria....
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Laurenţiu al Ardealului şi a Preasfinţitului Visarion, Episcopul Tulcii, sfintele moaşte ale mucenicilor de la Niculiţel, Zotik, Atal, Kamasie şi Filip ce se păstrează la mănăstirea Cocoş vor fi duse în perioada 20 – 22 mai spre închinare în oraşul Victoria din jud. Braşov la solicitarea părintelui paroh Octavian Smădu şi a credincioşilor din oraş, informează episcopiatulcii.ro.

Prundeni,judetul Valcea....
Părticele din moaştele Sfinţilor Dobrogeni  au ajuns în biserica cu hramul "Sfântul Ioan Botezătorul", din satul Călina, comuna Prundeni, judeţul Vâlcea, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, şi bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie,

Tulcea...
la biserica „Sfântul Dimitrie” din localitatea Izvoarele, au sosit  moaştele Sfântului Rafail, Nicolae şi Irina din Lesbos ce au fost însoţite de către Î.P.S. Iakovos mitropolit de Mitilyne – Grecia
 
Aiud...
moastele sfintilor inchisorii (!)
la sfintele moaşte ale unor mărturisitori necunoscuţi de la Aiud, s-a repetat minunea care avusese loc şi cu un an înainte, în aceeaşi sală, în aceeaşi zi – 19 martie (ziua trecerii la Domnul a lui Virgil Maxim, unul dintre cei mai cunoscuţi mărturisitori din temniţele comuniste).
La un moment dat, în văzul tuturor celor prezenţi, din sfintele moaşte a început să izvorască bună-mireasmă.
Încă din timpul conferinţei unii creştini au simţit această mireasmă, dar atunci nu s-au făcut publice astfel de mărturii, pentru a nu da loc interpretărilor nepotrivite.

Mangalia...
In perioada 25 mai – 5 iunie 2010 preotii slujitori ai Parohiei Mangalia II – Adormirea Maicii Domnului cu sprijinul Primariei Municipiului Mangalia organizeaza un pelerinaj la moastele Sfantului Ioachim Vatopedanul ( sec. XVIII) cinstit in zilele noastre Itaca -Grecia, Sfantului Ioan Gura de Aur , Sfantului Ioan Botezatorul si Sfantului Lazar cel al IV–a zi inviat din morti. Aceste moaste vor fi aduse de o delegatie din Itaca- Lekfada (Grecia).

Galati
 Moastele celor patru mucenici de la manastirea Niculitel din Dobrogea au ajuns astazi la Galati si aproape 200 de preoti si 1500 de credinciosi au asteptat sosirea raclelor.
Moastele celor patru mucenici de la Niculitel au fost aduse la Galati in deschiderea festivitatilor de ridicare a Episcopiei Dunarii de Jos la rangul de Arhiepiscopie. Totul se va incheia duminica, cand slujba va fi tinuta de Preafericitul Daniel, Patriarhul Birericii Ortodoxe Romane.
Ramnicu Valcea...
Astăzi, 25 septembrie 2010, cu prilejul celei de-a XII–a ediţii a manifestărilor religioase şi culturale dedicate prăznuirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al Râmnicului, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, au fost aduse Moaştele Sfinţilor Martiri de la Niculiţel împreună cu Moaştele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa.
 
Ploiesti...
Tot în aceasta zi, pomenirea aflarii moastelor Sfintilor Mucenici Maxim, Dada si Chindilian de la Durostorul.



PREMIUL I :" Racla de aur"



PREMIUL II si III au fost furate de profanatori

26 de comentarii:

alexandra spunea...

Oamenii care merg sa vada moastele nu sunt bigoti, nici semi-inteligenti cum ai spus, sunt in general oameni incercati de suferinta, incarcati de probleme. E trist ca unii profita si au dezvoltat o adevarata afacere, bine speculata de presa, insa la orice "eveniment" se intampla la fel, nu e frumos ca se ajunge la imbulzeala, ar trebui mai multa organizare, insa pelerinajul la sfintele moaste ajuta oamenii, le da incredere. Nimic nu este mai inrudit cu lucrarea sfanta a Tainelor lui Hristos decat mucenicii,caci numai ei seamana cu Hristos la suflet. Inca de cand erau vii Hristos era in maduva lor si el ramane unit cu sufletul lor si dupa moarte, asa cum unit si amestecat sta si cu moastele lor, iar prin atingerea lui Hristos, in aceasta forma materiala pipaibila, oamenii se simt in siguranta. Exista o placere negraita pe care care o aduce in suflet si trup venirea energiilor dumnezeiesti ce iradiaza din sfintele moaste, iar acest lucru nu-l poti simti din fata calculatorului, nici a televizorului, razand de "subinteligentii" care stau ore la rand in ploaie si frig,doar pentru o clipa de pace, ci doar mergand cu umilinta la fata locului.

alexandra spunea...

Daca ai fi citit macar putin din viata Sfintei Paraschiva, nu ti-ai fi permis azi sa-ti bati joc de ea, incluzand-o ironic la categoria "racla de aur". Cel mai urat este sa razi de morti. Nu te-am crezut capabila de atat cinism, sincer.

alexandra spunea...

Am uitat ceva: Nicolae Manolescu este un trist, care comenteaza despre “cele sfinte” din prag, fara sa intre in biserica, de parca traierea credintei e o opera literara ce poate fi analizata din exterior. Suferinta asumata este crucea noastra si tot ce te ajuta pe lumea asta sa simti ca aceasta nu mai doare ,cum e si pelerinajul la moaste, e binevenit. Nu mai doare in sensul ca nu iti mai e straina, e suferinta ta, iar la sfarsit ea se poate transforma in bucuria intalnirii cu Dumnezeu. Trebuie sa invatam sa ne asumam suferinta.

Anonim spunea...

Am vazut imagini cu oameni care abia se miscau, umblau cu bastonul, insa au tinut sa vina la moastele Sfintei Paraschiva sa-i multumeasca si pentru putina bucurie din viata lor pe care le-a adus-o. Oamenii merg la biserica mai ales cand au necazuri, mai rar sa multumeasca. M-a impresionat credinta lor, increderea nestramutata in Domnul si Sfintii Lui.

viorica abbu spunea...

Daca ai fi citit ce am scris ai fi vazut ca ni-am batut joc de popi si nu de masa lor de manevra.Nu de nevoiasii pe care in loc sa-i sprijine,sa-i ajute in necazul lor ii stoarc si de ultimii banuti plimbandu-i din moaste in moaste, din hramuri in hramuri si din sfintiri in sfintiri.

DACA JUMATATE DIN BISERICILE COSTISITOARE INUTILE SI BOMBASTICE CU PICTURI DE MILIOANE DE LEI erau transformate in camine de batrani sau intr-o cantina TACEAM DIN GURA..Sunt cinica si mai mult pe popi -pe imbuibatii astia- care vand credinta la 100 grame uneori si cu promotie....

Pe burduhanosii astia imbuibati ii urasc.Pe misionarii in costum si camasa alba care PESCUIESC victimele,da le pescuiesc sa le bage in turma lor. CU BUNA STIINTA CREEAZA SI MENTIN MASA DE SARACI SI AMARATI altfel cine dracu s-ar uita la ei ??

Alexandra nu-mi spine povesti de har si lucrarea sfanta,energii si alte povesti......

LUCRAREA SFANTA E SIMPLA DE TOT....

CREDE IN LINISTE SI IN SUFLETUL TAU...

dar din asta nu ies bani...

viorica abbu spunea...

Racla de Aur este Marul de aur al BOR

alexandra spunea...

E foarte bine ca moastele sunt duse din oras in oras, doar nu toata lumea isi permite pelerinaje. Daca tu nu crezi in lucrarea harului e problema ta, altora le face bine, nu-s povesti.

alexandra spunea...

Tot dai lectii de credinta, cum ar trebui sa fie, in ce sa crezi, insa paradoxal esti atee. Fiecare simte credinta in felul sau. Tu nu poti sa intelegi cultul moastelor, asta e limpede ca lumina. O zi frumoasa!

viorica abbu spunea...

Alexandra,ce nu vezi sau nu vrei sa vezi este ca eu vorbesc de
BUSINESS RELIGIOS nu de CREDINTA.
de indoctrinare si un fundamentalism religios crestin in egela masura periculos cu cel islamic.
Care transforma omul intr-un robot care primeste comenzile din cer,din rai,di n iad,dar devine sclavul,dependentul de acest brog care este opiumul popoarelor - religia...
subliniez RELIGIA si nu CREDINTA

viorica abbu spunea...

Si nu mi-ai raspuns Alexandra ce e cu binefacerile bisericii si cum ajuta ea oamenii care o sustin financiar,care o imbuiba din putinul care il au...
unde si cum le puten vedea afara de abureala de cuvinte frumoase si ochi rostigoliti cu evlavie la cer.

si ai sa razi,dar eu cred....cred simplu si fara fasoane nici-un om nu este deplin fara credinta in ceva.sigur ca sunt un om care cred...dar nu in bazaconiile pe care mi le serveste Biserica

Anonim spunea...

Scuze pt off topic dar nu deschzi si tu o noua discutie despre ultima batalie intre crestini si musulmani din Egipt??????

Doru

Anonim spunea...

Nu toti preotii sunt la fel. Tu ai dreptate dar nu generaliza. Mai exista inca si preoti cu har. Oricum o zicala spune asa "fa ce spune protul, nu ce face el" la urma urmei el nu este decat un om, iar cei care se dedica din suflet credintei sunt putini dar inca mai sunt.

Doru

viorica abbu spunea...

Doru,
Multumesc pentru vizita.
De regula nu generalizez,ai dreptate,dar sunt cateva lucruri legate de religie care se generalizeaza ele in randul clerului


Despre Egipt?
Deocamdata nu am suficiente date sigure.

mihaeladr spunea...

Am si eu o problema, pe care nu am reusit s-o inteleg. Poate mi-o explica cineva! Nu contest puterea moastelor, a rugaciunii la ele, dar totusi, ca sa distrugi trupul unui sfant (ca nu pot zice cuvinte mai dure) si sa-l imparti in bucatele care apoi sa fie purtate de ici colo, nu mi se pare normal. Sa zicem ca la Sfanta Parascheva nu este aceasta problema dar.... Cum sa se ia bucatele, bucatele si sa se imparta pentru rugaciuni. Oare acel sfant ar fi fost de acord cu asa ceva?????!!!! Mi se pare o profanare!

alexandra spunea...

Nu poti condamna religia (credinta+traditie) pentru practicile unor preoti sau mireni. De asemenea nu poti separa credinta de religie, doar acestea sunt indisolubil unite. Credinta e absorbita ,se finalizeaza si ia forma trairii concrete in Biserica prin religie. Ca nu toti o pot intelege si trai in "duhul" ei este adevarat; ca unii se folosesc de ea pentru interese personale iarasi este adevarat , ca preotii sunt colaborationisti, au legaturi murdare cu statul, fac diverse compromisuri politice , e adevarat, insa nu inteleg la ce te astepti? cand n-au fost preotii asa? Tot timpul au existat astfel de oameni, unii fiind rejectati de biserica, altii corijati, iar marea majoritate tolerati. Eu cred ca imaginea clerului e o oglinda fidela a societatii. Cu cat noi suntem mai lacomi, hrapareti, manipulativi, cu atat sunt si ei. Traim intr-o societate bolnava, iar cand aceasta se va vindeca, atunci si Biserica va fi curata.

@doru: iti dau dreptate, orodoxia traieste pentru ca inca mai exista oameni cu har, putini, dar exista. Primul care-mi vine in minte e parintele Nicolae care creste la Vadu Plopii 300 de copii abandonati, iar ca el mai sunt si altii.

viorica abbu spunea...

mihaela,
oamenii raman aceeasi cu doua fete indiferent de religia lor,indiferent de educatia lor sau comportarea generala.Aacestea ce le-am enumerat ii ajuta sa isi ascunda mai bine sau mai putin tarele.

Oamenii au distrugerea in ei autodistrugerea.Si merg voiosi spre ea.Dar in drum distrug si altele.
Faraonii au sapat adanc,au facut mormant ermetic iar peste el au pus o piramida
Clar era ca doresc sa ramana pentru vesnicie ingropati...
Dar nu au avut succes.Profanatorii,de data asta sub acoperirea stiintei si dorintei du cunoastere au intrat au desfacut cosciugele au ridicat mumiile si le-au expus la muzeu.

Urat,urat ,necrestinesc si inutil.
Poate daca acolo ar fi stat secretul cancerului merita,dar ca sa stiu cu ce substanta s-au imbalsamat si de cate ori si-au infasurat trupul,nu doresc.
Si nici acest festival al puparii oaselor nu ma intereseaza.
Alexandra,josnicia asta nu este credinta,nu este religie,nu este traditie si daca patriarhia participa, episcopii participa, NU ESTE PRACTICA UNOR MIRENI SI PREOTI DE TARA.....este practica oficiala a business-ortodox chrestian-church.....

Anonim spunea...

Buna Viorica , acum sper ca ai sa intelegi la ce ma refeream prin poeziile pe care le-am compus sa stii ca nu am vrut sa bat in nimeni ti-am mai spus erau ptr mine , ptr ca aceste lucruri pe care le vedeam zilnic cu acordul marilor preoti eu nu le-am inteles niciodata ,

Dana H

viorica abbu spunea...

DANA H

la 8.10 ti-am raspuns urmatoarele la topicul "Inca un sarlatan..."

pentru Dana H Dana, vreau pentru inceput sa-ti spun ca te-am citit pe multe forumuri. Consider ca acele poezii nefericite nu te reprezinta. A fost o prea fierbinte dorinta de a arata ca pasul ce l-ai facut este perfect justificat,ca a fost spre binele tau si ca te simti impacata cu el. Ca te-ai departat cat mai mult de vechea religie desi practic esti legata inca de ea cu fire de familie. pana acum e ok ? Dar mai sunt alte milioane care nu au facut acest pas si ei la randul lor se simt justifuicati,impacati si multumiti de situatia si credinta lor. Aici a fost greseala. Reprosurile lor dupa mine au fost justificate,desi asa cum am spus din ce am citit, te vad o fata sensibila,cinstita,corecta,buna,dornica de relatii deschise cu toata lumea,incepand cu familia ta si extinzand la ceilalti din jur. Ne-am contrat ,adevarat,dar niciodata nu pastrez pica cuiva si sigura sunt ca nici tu dupa cum spui. eu sunt mai vulcanica,tu esti mai linistita...nici-o problema. Iti doresc un sfarsit de saptamana placut !

Anonim spunea...

Dana H - vrei sa spui ca pe imami si pe musulmani i-ai inteles. Atunci scrie si despre terorismul ismalist o poezie. ai de unde inspira.

Mihaela - si eu cunosc multi preoti, calugari si maicute care cred cu tot sufletul in Dumnezeu si prin dragostea Lui incearca sa ajute, fara tam-tam doar de dragul "audientei". Nu la oras ci in locuri uitate de omenire. uscaciuni esxita peste tot in orice fel de religie sau rasa.

Viorica - tot nu ai reusit sa culegi date despre subiectul asteptat de mine?
DOru

Anonim spunea...

viorica, cat sa mai astept sa imi raspunzi ?
chiar nu vrei sa discutam subiectu ?

DOru

Anonim spunea...

titlul neinspirat, anul acesta chiar nu au existat ambuscade, buluc, oamenii s-au comportat civilizat.

viorica abbu spunea...

iau asupra mea neporivirea titlului si ia tu asupra ta pacatul injosirii,manipularii si al lipsei de cucernicie ssmerenie si modestie la care se deda BOR

viorica abbu spunea...

Doru...ce pot eu sa spun despre crestinii din Egipt, pe care crestinii ceilalti,rasa superioara,nici macar nu-i considera crestini...

Anonim spunea...

damna viorica... daca dumneavoastra credeti ca, credinta inseamna doar starea de bine si de impacare doar cu sinele... atunci va intreb... cu Dumnezeu ce facem? il credem doar un bun manager al universului?

viorica abbu spunea...

Desigur ca nu cred asta.Mai mult,cred ca probam credinta tocmai in zilele grele si intamplari triste.Dar nu cred ca pentru asta trebuie facut un targ...cat mai mult biserici vizitate,cat mai multe pelerinaje,cat mai multe manifestari exteriaore si atat de putine manifestari interioare....

Un simplu "Doamne ajuta..." nu mai ajuta ????

Ieny spunea...

Dumnezeu este si sub o piatra. Dumnezeu este in noi si in tot din jurul nostru. Nimeni nu ar trebui sa castige bani din credinta. Aurul si hainele scumpe nu sunt ale lui Dumnezeu. Sfintii n-au nevoie de sicrie din aur. Si omul nu are nevoie sa se inchine la idoli, la racle, la icoane, in biserica, pentru a beneficia de minuni. Are nevoie sa se cunoasca mai bine pe sine, pentru a intelege un lucruri simple: Dumnezeu nu cere bani la botez, nunta si inmormantare. Lumanarea si pomenile sunt simbolice. O cale mai directa ar fi sa meditezi sub un copac inalt la sufletul mortului si sa "ii dai" Lumina. Si nimic nu se compara cu Lumina primita din mana unui om bun.

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...