Pagini

24 feb. 2011

Rusinea neamului Romanesc....costa 500 milioane EU

Romania este pe cale sa faca un mare pas inainte.
Va trece de la castelele cu turnulete si pagode ale tiganilor la o alta constructie monumentala:



In luna august sunt programate sa inceapa lucrarile la construirea Catedralei Mantuirii Neamului pe un teren de 13,4 hectare din centrul Bucurestiului donat Bisericii de catre conducerea statului roman. Finantarea constructiei "la rosu" (a catedralei, restaurantului, magazinelor si a celor doua hoteluri din cadrul complexului) se va face printr-un credit de 200 milioane euro facut de BOR si achitat de credinciosii ortodocsi prin donatii, loterii si tombole cu premii, iar pentru cheltuielile legate de executarea picturilor interioare si a finisajelor finale conducerea Patriarhiei spera ca statul sa-i poata acorda inca 150-200 milioane euro, bani publici.

Deoarece costurile constructiei vor fi suportate numai de catre cele 8 milioane de familii ortodoxe Patriarhia Romana nu considera necesara organizarea unei licitatii publice pentru atribuirea proiectului, ci doar a unei "licitatii internationale restranse" si discrete cu cateva firme conduse de oameni cu experienta in justificarea cheltuirii sumelor mari de bani.

Avem tot respectul pentru Biserica Ortodoxa si nu-i contesta nimeni rolul important in istoria tarii si in inchegarea natiunii romane dar intr-o perioada cand multi si-au pierdut increderea in celelalte institutii ale statului Biserica ar trebui sa fie un reper al moralitatii, sa dea saracilor si nu sa ceara de la ei donatii, sa-si reafirme rolul benefic in societate mobilizandu-si resursele pentru promovarea proiectelor cu latura sociala sau educationala si nu construind alte si alte biserici.

3 comentarii:

Anonim spunea...

VORBE....VORBE...VORBE...ACUM DACA ARE LIBERTATE DE EXPRIMARE, ARABU ISI DA CU PAREREA. POATE SCRIE SI O PETITIE DACA VREA.
REZOLVATI-VA MAI INTII PE ALE VOASTRE, SI APOI PURTATI-NE NOUA GRIJA!

delma spunea...

jenant!!!!!!!!!

ha ha ha, viorica, iti pui in cap si crestinii? :)) cand e vorba de injurat sub anonimat se pare ca toti oamenii sunt o apa si-un pamant, indiferent de religie. trist.
am un coleg baptist care mi-a zis ca un "crestin" ortodox s-a dus pe blogul lui si l-a facut in toate felurile pentru ca "a tradat religia" sau asa ceva. apostat :)) chiar, ma duc sa vad daca gasesc comentariul ala, desi la cat de uraz a zis ca suna, probabil l-a sters... nu a putut sa-mi reproduca decat faptul c-a fost facut bulangiu :))

mi-ar fi jenaaaaaaaaaaa sa ma consider "crestin" si sa am un asemenea comportament. desi, cred ca imaginea mea despre iisus era mult prea buna (ce fac filmele din om!) fata de ce citesc acum in biblie...

delma spunea...

urat* nu uraz

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...