Pagini

14 aug. 2015

Shaul Brukner -sau Silviu Brucan

[quote name='MrReason' timestamp='1439538925' post='17679711']
Habar n-am cine-i primul... iar al doilea sigur nu a ordonat masacrarea civililor sau deportarea lor, cum a facut antonescu!
[/quote]

Eu cred ca habar nu ai cine e al doilea.
este papusarul loviturii de stat din 89.
Care s-a straduit sa nu se departeze de comunism

"....Silviu Brucan mi s-a întipărit în memorie: cu privirea aia a lui de peşte mort şi figura de reptilă cu bale otrăvitoare, nomenclaturistul comunist care şi-a tuns blana stalinistă şi a predat democraţie românilor în direct la ProTV, după ce le-a băgat mai întâi teroarea în suflete.
Silviu Brucan (nume real Shaul  Bruckner) a traversat cu succes toate perioadele istorice ale României: comunist ilegalist, stalinist înfocat şi redactor şef adjunct al ziarului Scânteia, diplomat în America, director la TVR, apoi marginalizat de tiranul Ceauşescu într-un post de profesor universitar (deşi nu a absolvit vreo facultate!), conspirator de frunte în lovitura de stat din 22 decembrie 1989 (şi autor al ideii de lichidare a lui Nicolae Ceauşescu), iar până la moartea sa din 2006 mare manipulator al scenei politice şi profet al democraţiei......"

-------------------------------------------------------

Din declaratia lui Petre Roman  facuta sub juramant pe 8 martie 1994 în fata Comisiei senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989.

Gabrielescu: Hotărârea asta de proces şi de execuţie – cine a luat-o?
P. Roman: V-am spus puţin mai înainte; deci în seara zilei de 24 a fost acea sugestie a domnului Brucan – care constata că nu mai avem nici o ieşire, din cauză că armata nu putea fi eficientă în această chestiune. S-a spus: „Domnule, trebuie să arătăm – cum v-am spus – că n-au pe cine apăra!”

Gabrielescu: Şi Brucan ce propunea?
P. Roman: Brucan propunea orice formulă, inclusiv… Dar în principal, în principal, ideea era de eliminare a Ceauşeştilor, într-o formă sau alta.

P. Roman: (după ce relatează execuţia Ceauşeştilor) Am vizionat caseta şi s-a hotărât atunci, bineînţeles, era obligatoriu, să dăm un comunicat. Care comunicat a fost elaborat de Brucan. Aici, la elaborarea acestui comunicat au intervenit nişte deosebiri de păreri. Adică Silviu Brucan insista să se exagereze vinile lui Ceauşescu – adică chestia cu morţii revoluţiei. Pe urmă cu sumele în străinătate. Aici ştiu că domnul Iliescu s-a opus: „Domnule! Stai puţin! E o sumă uriaşă! De unde ştii?” În fine … până la urmă a prelevat şi într-un caz şi-n celălalt părerea domnului Brucan.

----------------------------------------

A fost frumos la lovitura de stat din 22 decembrie 1989: eroii au murit, Brucan a tras sforile.
Erau civili tinerii aia care au murit,  d-le Reason.
Si era locul unde Brucan nu avea ce sa caute.
Nu avea nicio atributie, nicio functie nicio calitate.

Remember....
Dupa evenimentele de la Brasov din 87, Brucan o face pe dezidentul.
Se pregateste sa apara la tribuna deja.
Este sacait putin de ochii lumii, apoi trimis in america 6 luni....!!!!!
Acolo s-a intalnit cu Gorbaciov.
Itzele fiind inodate se intoarce si mai face un pas spre "dezidenta"
Scrisoarea celor 6, care oricarui alt roman ii aducea temnita, lui i-a adus arestul la domiciliu
dupa "revolutie" si doua luni de aparteneta la "Frontul.....' declara ca Iliescu a luat-o pe un drum gresit.
Desigur -tocmai declarase ca in Romania nu a fost Holocaust ci numai crime individuale...

Asa ca d-l Brucan s-a retras sa-si morfale in liniste oscioarele adunate, dand romanilor lectii de democratie la televizor si generand orgasme fatucelor tembele ce il ascultau cu veneratie la fel de fel de mede rotunde....avea 90 de ani -dar aceiasi ochi reci si vicleni de reptila...... !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...