Pagini

16 aug. 2015

Bătălia pentru Allah, pe pământ românesc

Un interesant articol in ziarul "Adevarul"
Articol care confirma o data in plus ceea ce eu sustin de mult:
ONG-urile,asa zisii imani straini ce slujesc in Romania,mituirea religiosilor cu pachete de sarbatori si rechizite scolare
sunt doar capul de pod al organizatiilor extremiste islamice in Romania,in speta "Fratii musulmani" care sub denumiri generale ca "Liga sislamica" sau "Asociatia musulmanilor romani"  creeaza impresia ca ei de fapt sunt la conducere.
FALS....ei vor conducerea, dar deocamdata nu au nici pregatirea si recunoasterea oficiala a statului roman...
unii nici cetatenie..
Sa vedem parte din articol:
Conducătorul cultului musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, a reclamat în repetate rânduri că există organizaţii nonguvernamentale finanţate din străinătate care practică principii dogmatice radicale şi vor să dezbine comunitatea musulmană locală. Două fundaţii islamice din România, Semiluna şi Taiba, resping aceste afirmaţii.
Sunt organizaţii nonguvernamentale cu caracter religios islamic şi cu viziuni radicale. Ele nu au aviz de funcţionare din partea cultului musulman, aşa-zişii emisari cultici străini predicând religia islamică în mod ilegal, în baza dreptului de şedere obţinut în scop de afaceri sau de reîntregire a familiei. Ei nu au studii de pedagogie recunoscute de statul român pentru a se adresa copiilor musulmani din ţara noastră, categoria cea mai vulnerabilă din punct de vedere al îndoctrinării religioase.

ONG-urile sunt constituite de un grup restrâns de persoane interesate mai mult de colectarea de fonduri din străinătate şi de la oamenii de afaceri din România. Aceştia se folosesc de titulatura Muftiatului sau de numele întregii comunităţi musulmane din ţara noastră pentru promovarea unor interese personale şi a unor dogme religioase cu tente radicale comandate de aceşti finanţatori. La prima vedere, scopul lor este unul umanitar, de promovare a principiilor islamice, dar aceşti emisari devin agresivi prin exprimările şi atitudinile luate, în încer­carea de a le inocula unor enoriaşi ideea că numai părerile lor despre învăţăturile Profetului sunt reale, şi nu cele promovate de Muftiat şi de Dyanet - Preşedinţia Cultelor de la Ankara.

si iata o replica interesanta pe forumul Islamul azi :

Hannen:
Exact cum discutam la un alt topic despre ceea ce lipseste comunitatii musulmanilor in Ro.Adica unitatea!Iata dovada cea mai clara cum se sapa unul pe altul!Aka,cum Muftiul incearca pe orice cale sa distruga imaginea musulmanilor si implicit a Islamului!este absolut revoltator acest comportament ,aceasta atitudine fata de ceilalti musulmani prin vesnica metoda de a manipula acum ,mai ales acum cind terenul este propice islamofobiei!!!Nu fac altceva decit sa ne manjeasca imaginea comunitatii si sa ne dezbine!

Urit comportament ,urita atitudine!Rusine sa le fie tuturor celor care isi acuza fratii si/sau surorile in Islam de radicalism (implicit terorism) incercind astfel sa obtina aprobarea si suportul statului Roman dar si a cetatenilor care sufera profund de islamofobie .Se gudura pe linga acestia doar pt."ciolan" ,fara sa le pese de imaginea Islamului pe care ei o distrug!
Cita cultura islamica ,cita credinta zace intr`un (hai sa`i zic om,desi ar merita altceva) care sustine ca "În ceea ce priveşte convertirea la Islam, din punct de vedere psiho-comportamental este foarte greu ca cineva care prin naştere a dobândit o religie să o schimbe"????????INCREDIBIL! (sic !! n.a)
M-am enervat rau de tot!

La enervarea domnisoarei se adauga replica d-lui Abu Al-Ola Al-Ghaithi (foto), preşedintele Fundaţiei Taiba care si-a lasat tara de origine  pentru a se ocupa de musulmanii romani....neacreditat,fara diploma teologica recunoscuta,domnia sa face prozeliti si mai ales prozelite:

"Din contră, aceste fundaţii simt că au o mare datorie faţă de români, şi Fundaţia Taiba a dovedit că a fost alături de poporul român în cazul unor probleme (sinistraţi, implicarea în rezolvarea problemei jurnaliştilor răpiţi, ajutorarea cazurilor sociale - indiferent de religia sau de naţionalitatea celor care vin să ceară ajutor, rezolvarea problemelor femeilor românce care vin să ceară ajutorul fundaţiei."

Ii recomand stimabilului sa dea o mai mare atentie situtiei musulamnilor din Iordania si Egipt,fondurile primite de la Arabia Saudita sa le foloseasca pentru familiile nevoiase din aceste state...toti ar avea de castigat si mai ales romanii.....

Dar "cireasa de pe tort ne-o ofera administratorea din parte Taiba a site-ului Islamul Azi... Gabi Umm 'Aishah:
Assalamu alaikum!

Nu e de mirare ca romanii nu sunt trecuti ca facand parte din comunitatea de musulmani din Romania (se poate citi asta in statutul muftiatului). Pentru ca muftiul inca nu a aflat ca toti oamenii, conform religiei sale!, se nasc musulmani, din fitrah lor, si apoi parintii sunt cei care aleg alta religie pentru ei.
Asadar comunitatea musulmana din Romania in conceptia Taibenilor numara 22 milioane de suflete...Ei la un asa pret, merita sa vii din Iordania....

citatul de aici

13 comentarii:

cherie spunea...

In ce priveste scopul tuturor asociatiilor nonguvernamentale sunt de acord cu tine, dar unde scrie in coranul lor ca toti oamenii se nasc musulmani ? Eu stiu ca pentru a deveni musulmani barbatii trebuie circumcizionati iar pentru femei nu stiu ce, dar sigur trebuie sa existe ceva caci Mahomed nu nesotetea femeile ca musulmanii actuali.

viorica abbu spunea...

citat de pe forumul "Rasarit" -Yvette

Aşadar, Alllah (سُبْحَانَهُ وَتَعَالًى) atunci când a creat omul, aşa cum spune Sfântul Qurân, a pus în el şi lumina credinţei. Totul depinde de om, cum foloseşte acest dar, dacă îşi va șlefui inima, astfel încât lumina credinţei din ea să strălucească cum ne spune.

Insuşi Alllah (سُبْحَانَهُ وَتَعَالًى) ne-a atras atenţia asupra acestui fapt incontestabil spunând în sura Ālξankabuwt (عنكبوُت), verset 44:
„Allah a creat cerurile şi pământul cu [chibzuinţă] adevărată şi în aceasta este un semn pentru cei credincioşi.”

Cel mai important lucru pe care Profetul Muɧammad (صَلَى الله عَلَيهِ وَسَلَم) l-a predicat a fost credinţa în Alllah (سُبْحَانَهُ وَتَعَالًى) cel UNIC şi INDIVIZIBIL, care a format baza credinţei islamice. Acest lucru a fost exprimat în Crezul musulman, fiind prima mărturie care formează Şahaāhaɤ - شهادة -: لا إله إلا الله – Laā ᶝIlaha ᶝIlaā Alllah – Nu există altă divinitate în afară de Alllah (سُبْحَانَهُ وَتَعَالًى).

Această afirmaţie este piatra de temelie a Islamului şi pe ea s-a construit esenţa acestuia. Tocmai această mărturie face diferenţa dintre musulmani, necredincioşi (kaāfiriyn - كافرين) şi politeişti (muşrikiyn - مشركين).

Desigur că diferența reală dintre musulmani şi ne-musulmani constă în acceptarea conştientă şi deplina aderare la această doctrină şi aplicarea ei în viaţa de zi cu zi.

Tawɧiƴd este cea mai înaltă concepţie despre divinitate, este conceptul pe care Alllah (سُبْحَانَهُ وَتَعَالًى) a trimis omenirii, de-a lungul timpului, prin Profeţi.

Cu această înţelepciune a fost trimis Adam pe pământ, ca şi khalifah, acelaşi mesaj i-a fost dat lui Noe, Avraam, Moise, Isus (عليهم السلام) şi lui Muɧammad (صَلَى الله عَلَيهِ وَسَلَم), spre a fi transmis oamenilor.



sura ĀlǶadiyd ( الحديد), verset 12:

delma spunea...

cherie, sa te nasti musulman inseamna sa te nasti supunandu-te legilor lui dumnezeu. sa plangi cand iesi din "burta" mamei e o lege de la dumnezeu. tu, cand te nasti nu incepi sa urli "io cred in iisus hristos si in sfantul duh!" nu, faci exact ce ne-a lasat dumnezeu sa facem, sa mancam (sugem), sa respiram... legile lui dumnezeu pe care animalele nu le incalca. pe care natura nu le incalca. pe care numai oamenii ajung sa le incalce. numai ei se cred superiori lui dumnezeu si aleg sa devina homosexuali, sa nu creada in dumnezeu, sa divinizeze alti oameni sau obiecte in locul lui dumnezeu. animalele si plantele si soarele si luna nu se razvratesc de capul lor. tot ce fac ele fac pentru ca asa vrea dumnezeu. pe noi dumnezeu ne-a lasat sa alegem si unii aleg sa nu fie musulmani (sa nu creada in dumnezeu, sa nu i se inchine lui)

circumcizionati =)) zi mai bine circumcisi, ca te faci de ras, cherie!

trebuie sa fiu de acord cu hannen

delma spunea...

inca una si ma duc :)
stii ce inseamna radical? radacina... un musulman radical e ala care tine cu dintii de islam cum tinea si mohammed. nu e o rusine sa fii musulman radical intr-o lume plina de musulmani moderati. moderati si in cultura, si in citirea coranului, si in aplicarea lui, si in rugaciuni, in tot. oare nu-si dau seama ce inseamna moderat???

nu am citit articolul din adevarul, poate o sa il... se spune care-s ong-urile alea sau vorbesc aiurea in vant? pot sa zic si eu ca exista ong-uri sioniste care fac acelasi lucru, o sa ma creada cineva daca nu le dau nume, sa poata verifica ei singuri? bineinteles, cei impotriva evreilor sau impotriva sionistilor (pentru ca sunt evrei care lupta impotriva sionistilor) or sa ma creada... suntem prea ignoranti! credeam doar ce fits our interests

ce zici, vio, am dreptate?

delma spunea...

credem* nu credeam. unde ma grabesc asa de nu-mi citesc comentariile inainte de a da send? :(

cherie spunea...

delma, mersi de corectie si imi pare rau ca m-am facut de ras .....

Anonim spunea...

Cea mai mare ineptie pe care vesnic o aud dela musulmani este ca toti ne nastem musulmani! Musulmani este acela care s spus shahada , care crede in Allah si MOhamed , care se roaga de 5 ori, care tine Ramadamul , care face pelerinajul cel putin odata in viata la Haji. NUMAI ALA E MUSULMAN plus alte si alte reguli islamice . Cum dracu pot sa sustina intunecatii astia mintal ca toti ne nastem musulmani ??? Si cum pot si mai intunecatele astea convertite sa creada in ineptia asta si alte imbecilitati de genul ?? NUmai Allah le stie ! Cand or sa isi adune mintile prostii astia sa realizeze ca islamul nu-i decat o mare si gogonata minciuna ?? Au Doamne , ma doare mintea cand ii aud !!!

Anonim spunea...

INca o precizare ! A NU FII musulman nu inseamna a NU CREDE in Dumnezeu !!!

delma spunea...

a nu fi musulman inseamna a nu te supune lui dumnezeu. e cam acelasi lucru

Anonim spunea...

Draga Delma,
din cate spui, trebuie sa inteleg ca oricine care in virtutea unei alte credinte, de ex. crestin, afirma si crede ca se supune lui Dumnezeu, se roaga Lui, ii tine sarbatorile, este de fapt un mincinos, un fals credincios chiar si fara voia sa, pentru ca nu este musulman, nu?
Nu crezi ca ti-ai cam luat-o in cap?
Corneliu.

viorica abbu spunea...

traducerea mot-a-mot in romana shahadei si spiritul ei este asta :

"Depun mărturie că nu există nici un dumnezeu, cu excepţia lui Dumnezeu şi eu mărturisesc că Muhammad este Trimisul lui Dumnezeu."

dar aici musulmanii fac o mica scamatorie....
un dumnezeu ramane dumnezeu,al doilea Dumnezeu il numesc Allah,adica netradus.
asta creeaza imediat confuzie in capetele supusilor care inteleg ca Dumnezeul cel pomenit de evrei si de crestini este de fapt Allah.
Iar Muhamad este trimisul lui...

Este cea mai nerusinata substituire din istoria Ummah...

mai adaug ca prima Shahada,cand Mohammed nu impusese inca pe scara larga idolul Allah ca singurul lider al noii si tinerii religii pentru ceilalti arabi din zona ...asadar prima Shahada spune asa :

"La ilāha illā lui Allah, Īsá Rasul Allah"
unde locul lui Mohamed este detinut deocamdata de Isa....adica Isus !!!!

Iar mai tarziu o parte a musulmanilor.shiiti adauga si pe Ali ca adjunct al lui Allah...

"La ilah ʾ-o ʾ illa-llah, Muhammad-o Rasul-Ullah, Ali yyun‐ wali ‐ ul –lah’ "
"Depun mărturie că nu există Dumnezeu afara de Dumnezeu, mărturisesc că Mohammad este slujitorul lui Dumnezeu şi Trimisul Său şi Depun mărturie că Ali este al lui Dumnezeu reprezentant "

delma spunea...

sarbatorile lui dumnezeu? RIGHT! scrie in biblie ceva de vreo sarbatoare? duminica, in care dumnezeu s-a odihnit? saracutul dumnezeu, hobosise de atata truda...
frate, dumnezeu e atotputernic sau are nevoie de odihna?

viorica! la ilalla illallah se traduce prin nu exista zeu afara de dumnezeu (allah). crestinii si evreii arabi ii spun lui dumnezeu tot allah!!!!!!!!!!!!
toti profetii sunt rasul allah!!!!!!!!!!!
nu stiu ce crezi ca o sa castigi daca minti sau aburesti lumea. ok, n-are rost sa spun ca-mi pare rau... o sa spun doar cu bine, viorica, sper ca dumnezeu sa-ti deschida inima ca altfel va fi vai si-amar de capul tau. si de-al lui corneliu si de-al oricui inghite pe nemestecate minciuni legate de islam. eu una nu am cum sa va luminez, numai dumnezeu poate, iar daca n-o face e pentru ca voi nu vreti sa fiti calauziti.

viorica abbu spunea...

"iar daca n-o face e pentru ca voi nu vreti sa fiti calauziti. "

sa nu spui ca dumnezeu ataputernic se sperie de mine......
chiar daca s-a odihnit sambata (nu duminica)

@@ nu exista zeu afara de dumnezeu (allah).
eu scriu
nu exista zeu afara de allah(dumnezeu).

asa este corect dupa parerea mea.
dupa ce s-au inchinat la zei de tot felul Mohammed a ales numai unul din zei si l-a numit allah

ceea ce nu are nici-o legatura cu Dumnezeul evreilor si al crestinilor care este acelasi.
De aceea s-au alipit vechiul testament cu biblia...

Dar islamul vrea el sa ia tot castigul de pe masa fara sa contribuie cu nimic la el si cu asta nu pot fi de acord...
acest amestec intentionat de alah si dumnezeu de facerea lumii si profeti,de Ibrahim si Isa....e stupid

vrei sa spui ca in desert unde scriau cu degetul pe nisip stiau de Adam si eva,de Moise,de Hristos....?????
zau Delma,sper ca Dumnezeu sa-ti deschida ochii caci esti o fata buna eu te apreciez si e pacat sa nu ne vedem in rai....!!!!

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...