Pagini

8 aug. 2015

Holocaustul Romanesc

Pana in 2003 nu a fost nevoie in Romania de Muzeul Holocaustului, de organizarea supravietuitotilor, de distributia in invatamant a cartilor despre Holocaust gratis, D-l Beris, Dna Sonia Palty din deportatii inTransnistria,  ramaneau scriitori evrei prea putin cunoscuti, bustul Maresalului nu deranja pe nimeni.

Dar necesitatea Romaniei de aderare la NATO, de integrare in EU a complicat putin problemele.
Romania cu Antonescu pe steag nu era Kosher
In iunie 2003, la Viena, conferinta OSCE privind Antiesmitismul in Europa se izbeste de pozitia de catar incapatanat a Romaniei.
Da, crime, da, fapte reprobabile impotriva comunitatii evreiesti, dar nu Holocaust.
Razvan Theodorescu si Nastase tin piept atacului european.
La fel Iliescu.
Mareșalul Antonescu este o parte din istoria României, pe care România trebuie să o accepte sub ambele ei elemente, pozitive și negative"

Da, crime de razboi, NU  Holocaust in Romania.
Lumea pierde rabdarea, Israelul cheama ambasadorul de la Bucuresti, SUA si organizatiile evreiesti cer explicatii si se ofera sa ii invete pe romani istoria neamului.
Si cine stie bine istoria neamului romanesc daca nu Yad va'Shem Institutul Holocaustului din Ierusalim.

5 luni a durat din iunie, pana cand Avener Shalev, directorul acestei institutii, il avertizeaza in scris pe Iliescu ca " e timpul ca Romania sa-si asume responsabilitatile faptelor ei"
Iliescu cedeaza promt si in octombrie ia fiinta acea sinistra comisie,care a lucrat mai mult in america si la Ierusalim, Cu wiesel in frunte, cu un fost colonel securist adjunct ca adjunct mihai ionescu, cu Tuvia Frieling seful arhivelor Israeliene si Radu Ioanid seful Holocaustului din america.
Sigur si umplutura romanesca a fost cooptata in comisia care a stabilit ceea ce romanii nu mai credeau sa se intample dupa 58 de ani de la terminarea razboiului.
A fost holocaust in Romania.

Incep sa apara si descrieri  delirante.Beris, actualul sef al supravietuitorilor holocaustului din Romania -protagonist
Despre gropile comune din Transnistria , din care nu s-a descoperit niciuna, despre fotbal jucat cu capete de copii evrei in prezenta parintilor, despre taierea evreilor vii ca sa se unga cu sange osiile carutelor, despre lacrimi in supa in loc de sare, etc.
totul este permis.
Romania trebuie sa inghita si sa se plece.

Vin si pleaca delegatii, se fac comisii,  se construiesc  memoriale,  se fac fundatii si asocialtii,
Cum spune D-l Beris, care la 13 ani deja stia sa faca analiza antisemitismului si a holocaustului romanesc ?

S-au organizat conferinţe şi talk show-uri despre Holocaust, ţinute de supravieţuitori în ţară şi în străinătate. În anii 2004 – 2008 au fost susţinute în faţa elevilor şi studenţilor peste 190 de conferinţe şi s-a participat la 9 talk show-uri TV şi radio.
s-au elaborat materiale bibliografice scrise şi audio – vizuale pentru popularizarea Holocaustului în general, o atenţie specială fiind acordată sistemului de învăţământ.Toate cărţile au fost distribuite gratuit în şcoli, conform unui Protocol între Ministerul Educaţiei şi AERVH.
Asociaţia noastră a avut o participare activă la elaborarea raportului Comisiei pentru studiului Holocaustului din România – Elly Wiesel.
Supravieţuitorii lagărelor din Transnistria şi a celor germane au contribuit cu interviuri exhaustive la cărţile editate de Centrul de Cercetări pentru Istorie Recentă.


Mersi D-le Beris....vorba lui regretatul  Mircea Crisan...."Cand un evreu e prost, apoi e prost pentru toti....."

ISTORIA RECENTA   zici matale....multam frumos.....!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

alegeti va rog un nume daca comentati,
asa este politicos...